szemezek vele én is, köszi a tippet. Kis forgalom ami nem tetszik benne, bár az sajnos az Alteo-ban is hasonló, de ha a cégnek megéri venni 660-ért akkor nekem is :)
http://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_zrp002b.html Valóban van 7% visszaesés y/y az építési engedélyek számában, de erre nem mondanám, hogy alig indul. A 2023-at azért írtam, mert addig lehet 5% ÁFÁ-val értékesíteni, ha van rá engedély. + 2020-tól szigorodnak az energetikai előírások, vastagabb szigetelés kell.
en kaptam a sajat kis "BET Ertekalapu portfolioreszletemre" 3 minuszt, ne eröltesd...EST, Nordtelekom...stb....ilyenekkel illik dobalozni, az eves 10-12% emelkedes a luzereknek valo. Naponta illik annyit.
Masterplastra egyébként érdemes egy pillantást vetni. Túl van egy kapacitásbővítésen, az építőipar szárnyalásával pedig egyre többet és magasabb profittal tud értékesíteni. Osztalékot is fizet, alul is árazott.
Masterplastot nem ismerem. Pannim volt többször, most pl.nullában kidobtam, mert az srv kapcsán ment a machina, annál jobban meg semmit nem rühellek, ha hülyére vesznek.
Múltkor olvastam egy cikket a kis papírok idei pozitív várakozásairól,abban is megemlítették az Alteot,de meglepődtem pl. a Waberer esetleges dupláján. A Zwackot lehúzták.
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.