Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2011. 11. 30. 16:31
Előzmény: #51479  Törölt felhasználó
#51480
70. § (1) A Felügyelet az erre irányuló kérelem benyújtásától számított tíz munkanapon belül dönt a vételi ajánlat jóváhagyásáról, vagy ha a kérelem nem alkalmas a jóváhagyásra, legfeljebb három munkanapos határidő kitűzésével előírhatja a jóváhagyásra benyújtott vételi ajánlat, illetve mellékletei kiegészítését, részletezését. A módosított vételi ajánlat jóváhagyásáról a Felügyelet három munkanapon belül határoz.

...ez is "érdekes", a körülmények okán...!
Törölt felhasználó 2011. 11. 30. 14:40
Előzmény: #51476  Törölt felhasználó
#51479
...na, itt egy másik "részlet":

75. § (1) Az elfogadó nyilatkozat megtételére nyitva álló határidő zárónapját megelőző tizenötödik napig bárki jogosult új vételi ajánlat megtételére (a továbbiakban: ellenajánlat). Az ellenajánlatra - a (2)-(4) bekezdésben meghatározott eltéréssel - a vételi ajánlatra vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni.

...azaz, már ellenajánlat sem lehetséges..!
...csak az illetékes, 5 db versenyhivatali "kényszerítőzés", meg esetleg még, a "szentlélek" behatása...!

...tegnap Szász Károly az "arénában", még csak a "környékén sem járt" a Rába ügyének...!
...ráadásul, annyira "furi" volt, hogy - csak a délután "magnóra vett" szövegét -, adták le, 19 órakor...!
...???
Törölt felhasználó 2011. 11. 30. 14:03
Előzmény: #51477  Törölt felhasználó
#51478
Vegre az elso helyes megfejto, aki rajott a lenyegre :).
Törölt felhasználó 2011. 11. 30. 14:01
Előzmény: #51460  Törölt felhasználó
#51477
Nem, a BMW-sek nem bunkók, csak figyelmetlenek, mert sosem veszik észre, hogy gyári-hibás autókat vásárolnak.
Nevezetesen: egyik BMW-n sincs index ! :-))))
Törölt felhasználó 2011. 11. 30. 13:42
Előzmény: #51467  pancserlama.
#51476
...hmm...!

link = Tpt törvény…!

71. § (1) A vételi ajánlatot a részvénytársaság valamennyi szavazati jogot megtestesítő részvényére, valamennyi szavazati joggal rendelkező részvényese számára kell megtenni.
(2) Az ajánlattevő - az elfogadásra nyitva álló határidő záró napjáig - a vételi ajánlatot az ellenérték tekintetében módosíthatja, feltéve, hogy a módosított ellenérték forintban meghatározott értéke meghaladja az ajánlatban meghatározott értéket és a módosítást az ajánlattevő közzéteszi. Az ellenérték módosítása kiterjed a módosítás közzététele előtt tett elfogadó nyilatkozatokra is.

…érdekes…! …nem…?

Törölt felhasználó 2011. 11. 30. 13:07
Előzmény: #51474  ambrika
#51475
"Ezzel az idézett szavaiddal azt akarod mondani, hogy én cigány bűnözésről és BMW-sekről írtam, beszéltem? "

Ebbol latszanak a rendkivuli intellektualis kepessegeid. Nem vitatkozom veled, mivel Te nem tudod ertelmezni azt, amit mondok (pedig nem nehez, erdekes modon mas tudta ertelmezni).

Az egyszeru "ki a jo es ki a rossz" gondolatokat meg megerted, itt az is eleg.
ambrika 2011. 11. 30. 12:52
#51474


"...Ja tenyleg nem, az ambrika volt. Bocs, osszekevertem a ket szemelyt (watson-tol si elnezeset kernem, ambrika-hoz hasonlitani lealacsonyito lehetett).

A tenyekbol (van cigany bunozo) sugallta azt, hogy most rossz dolgot tesz, mert minden, amit tesz, az csak rossz lehet (minden cigany bunozo). Van BMW bunko => minden BMW bunko...."

Ezzel az idézett szavaiddal azt akarod mondani, hogy én cigány bűnözésről és BMW-sekről írtam, beszéltem?

Azt hiszem fékezhetnél egy kicsit!

Ez már rágalmazás!!!!!

Ez már túl megy az öncélú, okoskodó jópofaságon.
Próbáld magad konrollálni! Ha gyengék az idegeid pihenj egy kicsit!

Sztem - kivéve Téged - senki sem írt az idézetedben található dolgokról.

Te beszélsz a szakmaiságról? Miközben egy törvénytelen államosítástól kitekert filotófiai magyarázatokkal eljutottál a "svájci magyarok"-on és a "bunkó BMW-s"-eken keresztül a "cigány bűnözés" fogalmáig. Te szerinted kit érdekelnek ezek a beteg gondolataid itt?





Törölt felhasználó 2011. 11. 30. 12:45
Előzmény: #51472  Törölt felhasználó
#51473
Ezert mondtam, hogy ez egy termeszetes oszton. De mondjuk egy gazdasagi oldalon lehetne nagyobb hangsulyt fektetni a tenyekre.
Törölt felhasználó 2011. 11. 30. 12:20
Előzmény: #51471  Törölt felhasználó
#51472
Ha a piaci kofa már háromszor átvágott.
Negyedszer oda mész hozzá ? Vagy általánosítasz és elkerülöd? Pedig ma lehet,hogy friss az árú. Mindannyiunkat a tapasztalataink navigálnak. Itt nagyon sokaknak rossz a véleménye a kormányról,szerintem jogosan.
Törölt felhasználó 2011. 11. 30. 12:04
Előzmény: #51470  Törölt felhasználó
#51471
Hat ha nem latod a ketto kozott a kulonbseget, akkor hagyjuk is a dolgot. Gondolom teged nem zavarna, ha mondjuk Svajcban elnel, es ott politikai vita szolna a magyarbunozesrol, es minden magyart erinto (!) politikai javaslatrol vitaznanak.

Es az se zavarna, ha magyarsagodat kellene bevallanod egy idegen svajci tarsasagban, akik az esti hirekben azt hallgattak, hogy a _magyarbunozes_ mekkora mereteket olt.

Vagy mondjuk a fiatalkoru bunozes visszaszoritasara olyan torvenyt javasolnanak, hogy minden fiatalt igazoltatni kell este, ami erintene a nem bunozoket is, altalanosan.

A bennfentes kereskedo peldad szinten altalanositas. Pont az, ami ellen szoltal.

De elkanyarodtunk a lenyegtol valoban. A lenyeg, hogy itt barmit lehet mondani, ami azt feltetelezi, hogy az allam szemet es bunko modon a kisbefektetoket akarja kicsinalni, a tenyektol teljesen fuggetlenul. Mert "volt mar erre pelda". Volt pelda arra, hogy gonoszsagbol direkt az emberek ellen cselekedtek.
Törölt felhasználó 2011. 11. 30. 11:48
Előzmény: #51469  Törölt felhasználó
#51470
Akik szeretnek mindent félremagyarázni ,hogy eltereljék a figyelmet a lényegről ,csak azok értetlenkednek a cigánybűnözés kifejezésen. Mintha az általánosítás lenne. Nem az! Mint ahogy van fiatalkorú bűnözés ,de ez sem jelenti azt ,hogy minden fiatalkorú bűnöző.
No meg, létezik benfentes kereskedelem is,ami nem jelenti azt ,hogy minden benfentes kereskedő!
Törölt felhasználó 2011. 11. 30. 11:33
Előzmény: #51468  Törölt felhasználó
#51469
Masodik bekezdeshez:
Van BMW-s bunko => minden BMW-s bunko.

A tenyekbol (itt a kormany eddigi, valoban igazolt rossz tevekenysegere utalok) sugallta azt, hogy most is rossz dolgot tesz, hatso szandekkal (ami az eredeti, igazolt rossz dolgoknal sem bizonyithato).

Ha ellenzi a ciganybunozes fogalmat (ami a tippem), akkor elleneznie kellene azt is, amit mondott, ugyanis egyazon altalanositasba tartozik.
Törölt felhasználó 2011. 11. 30. 11:28
Előzmény: #51467  pancserlama.
#51468
Ja tenyleg nem, az ambrika volt. Bocs, osszekevertem a ket szemelyt (watson-tol si elnezeset kernem, ambrika-hoz hasonlitani lealacsonyito lehetett).

A tenyekbol (van cigany bunozo) sugallta azt, hogy most rossz dolgot tesz, mert minden, amit tesz, az csak rossz lehet (minden cigany bunozo). Van BMW bunko => minden BMW bunko.

Sot, ez rosszabb, mert meg azt is implikalja, hogy nem egyugyusegukbol teszik a rosszat, hozza nem ertesuk miatt, a szakertelem hianya miatt, hanem rosszindulatbol, amire aztan tenyleg nincs bizonyitek, meg inkabb tavol all a tenyektol.
pancserlama.
pancserlama. 2011. 11. 30. 11:17
Előzmény: #51466  Törölt felhasználó
#51467
Újraolvasva.
Ugyan ..nem személyeskedik
Kimondottan konkrét dolgokat irt.
Nem általánosított, minden amit leírt tény ,esetleg beleadott egy kis indulatot. ))

Törölt felhasználó 2011. 11. 30. 11:02
Előzmény: #51462  pancserlama.
#51466
Arrol irtam, hogy itt torteneteket talalnak ki az emberek, abbol levezetve, hogy "hasonlot" mar tett valaki. Ezeket jol kibeszelik es a kozos ellensegre mutogatnak, majd megnyugszik a lelkuk. (Meg jo, hogy a gyilkosok is eletfogytiglanit kapnak minden esetben, mert ugye kijovetel utan ujra gyilkol, mert mar egyszer megtette...)

Ebbe belekotott watson. Gondolom arrol beszel, hogy ez nem igaz. En felhivtam a figyelmet az irasaban talalhato altalanositasra, es hogy az magyar jelenseg (ez nem teljesen igaz, mert nem magyar is altalanosit), es hogy ez egy vedekezesi oszton (ami szvsz igaz is).

Erre O szemelyeskedik, amit nem ertek.

Szerinted mire gondolt?
Törölt felhasználó 2011. 11. 30. 10:58
Előzmény: #51463  ambrika
#51465
Ezen celzasodat nem ertem.
ambrika 2011. 11. 30. 10:42
Előzmény: #51460  Törölt felhasználó
#51464


Te nem magyar vagy? Te nem általánosítasz?

...a szétment epéd szét is folyt benned.

ambrika 2011. 11. 30. 10:40
Előzmény: #51454  Törölt felhasználó
#51463


Szétrobbant az epéd?

pancserlama.
pancserlama. 2011. 11. 30. 10:38
Előzmény: #51460  Törölt felhasználó
#51462
Szerintem watson egyáltalán nem erről beszélt!
cree1 2011. 11. 30. 10:26
Előzmény: #51448  atikasz
#51461
Szerintem sokkal egyszerűbb oka van a lecsorgásnak: sokan nem olvasták el a tájékoztatót rendesen, és így nem 1 hónap alatt nyernék meg a 20Ft-ot, hanem max. 4 hónap alatt, ami ugye nem 30%-os hozam, hanem 7%...

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek