Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
atikasz 2011. 11. 29. 09:24
Előzmény: törölt hozzászólás
képzett tanácsadó = jós/jövőbelátó?:-))
nem hiszem,hogy ilyen forumoat olvasna az aki erre biztosan tudja a választ:-)
Törölt felhasználó 2011. 11. 29. 08:46
Törölt hozzászólás
cree1 2011. 11. 29. 06:28
Előzmény: #51372  Törölt felhasználó
Kedves Nantal!

Az Eu csak versenyjogi szempontból vizsgálja az ügyet, nem az ajánlati ár, és egyéb körülmények szempontjából, hiszen azok a magyar szabályok szerint zajlanak, abban nincs illetékességük. Ennek megfelelően, bár az eljárás tovább tart (különösen akkor, ha a tulajdonosi oldalról érintett államok nem adják át Brüsszelnek a vizsgálat jogát), de szerintem teljesen formális, hiszen Eu szinten ez egy morzsa, nem érdekeltek més gyártók, és a piaci felvásárlásban az állami támogatás kérdése sem merül fel. Úgyhogy szeretnélek pontosítani, szinte semmi esélye, hogy a brüsszeli gvh ne adja meg az engedéylét.
cree1 2011. 11. 29. 06:21
Előzmény: #51373  oldrider
Kedves Oldrider!

Azért továbbra is azt gondolom, hogy a kurucos hév néha rossza tanácsadó. Soha nem amellett érveltem, hogy bárki is adja el, vagy tartsa meg. Csak azt próbáltam árnyalni, hogy milyen alapja van egy elsősorban elkeseredettségből indított jogi eljárásnak. Beírásaidat olvasva kételkedem, hogy ez egy szakmai fórum, és nem egymás, a kormány, a bolsevikok, a fasiszták, az urbánusok fikázásának blogja. Remélem azért a többségnek továbbra is az a célja, hogy mindenki a magáét hozzátegye ahhoz, hogy a fórum látogatói a valósághoz közelibb háttérrel rendelkezzenek döntéseikhez.
Bocs, ha ez nem tetszik, de ez nem az én hibám...
cree1 2011. 11. 29. 06:21
Előzmény: #51373  oldrider
Kedves Oldrider!

Azért továbbra is azt gondolom, hogy a kurucos hév néha rossza tanácsadó. Soha nem amellett érveltem, hogy bárki is adja el, vagy tartsa meg. Csak azt próbáltam árnyalni, hogy milyen alapja van egy elsősorban elkeseredettségből indított jogi eljárásnak. Beírásaidat olvasva kételkedem, hogy ez egy szakmai fórum, és nem egymás, a kormány, a bolsevikok, a fasiszták, az urbánusok fikázásának blogja. Remélem azért a többségnek továbbra is az a célja, hogy mindenki a magáét hozzátegye ahhoz, hogy a fórum látogatói a valósághoz közelibb háttérrel rendelkezzenek döntéseikhez.
Bocs, ha ez nem tetszik, de ez nem az én hibám...
Törölt felhasználó 2011. 11. 29. 00:46
Előzmény: #51374  pngz
...hmm...!

...mivel jártál volna jobban...? ...ebben a papírban sokkal több lenne, ha az "állam apu", nem tenné bele annyira a "mancsát"...!...de nem most...! ...erre még várni kéne, minimum májusig, vagy tovább...!
pngz 2011. 11. 29. 00:07
Előzmény: #51372  Törölt felhasználó
Sajat magam kifosztasat azzal tudtam volna kivedeni, ha a kornyekere nem nezek ennek a papirnak 2011. januar 12-en. Mar nem is emlekszem hogy konkretan milyen megfontolasbol vettem bele, de mar ezerszer elatkoztam a napot.
oldrider 2011. 11. 28. 23:54
Előzmény: #51368  cree1
Annyira okos vagy, hogy neked nem ezen a fórumon van a helyed. Miért ide írogatsz? Ennyi ésszel kormánytanácsadó is lehetsz és ott még júdáspénzt is kapnál.
Törölt felhasználó 2011. 11. 28. 23:39
Előzmény: #51371  pngz
...hmm...!

...ha bemész a bankba és épen van kinyomtatva kitöltési irat, (kb. 6-8 oldal), akkor azt a kezedbe nyomják, oszt jó napot...! ...abban le van írva, hogyan fosszad ki magadat...! ...az már nincs, hogyan védheted ki ezt...! ...amúgy, - kifejezetten nagylelkűen, az MNV átvállalja a bankszámla nyitási meg visszautalási költségét, ám az odautalásira már nem emlékszem...!
...a magam jogérzékében reménykedve, a külföldi versenyhivatalok, - állítólag négy hónap múlva -, úgy fogják "ki vágni" ezt az ajánlatot, mint macskát "tatálni"...!
...oszt akkor vihetjük a részvényeinket a "parkettre"...!
...na akkor lesz majd jó vásárolni ezeket...!
...ki van ez találva, ugyancsak...!
...ilyen esetben csak a jegybanki kamatterhet vállalják megfizetni, meg persze ha lesz, az osztalékot, oszt mehet a részvényes "isten hírével"...!
pngz 2011. 11. 28. 21:27
Előzmény: #51370  Törölt felhasználó
Szerintem kell Unicredites ertekpapirszla, mert ha nincs, akkor hova transzferalod a reszvenyeidet? Ugyhogy gondolom lesz transzferalasi koltseg is, es az ajanlat kifizeteseig az ertekpapir szla dijat is kell fizetni (nemtom ez mennyi az Unicreditnel), ha pedig visszalep a kormany, akkor ugyanezt visszafele, dalolva. Szoval szerintem is erdemesebb tozsden eladni, en is ezt fogom tenni, amint visszamegy 790 kornyekere...

(Bar lehet hogy nem kellene varni vele, mert ez a szar meg a 815-os felvasarlas arnyekaban is csak lefele tud csorogni... Ez eleg jol jelzi azt, hogy mennyi fantazia van a papirban, es hogy mennyire nem piaci a mostani ar.)

Ha esetleg megtudsz valami konkretabbat az Unicredites dolgokrol, akkor legyszi ird be, mert tobbeket erdekelhet.
Törölt felhasználó 2011. 11. 28. 20:09
Előzmény: #51366  pancserlama.
Szia!
Köszi a választ, megpróbálkozom az Unicreditnél. Érdekes, remélem nem kell értékpapperszámlát nyitnom, meg transzferálnom, mert akkor tényleg olcsóbb a hús mint a leves.

Egyetértek azzal, amit írsz... ezen az áron olcsó nagyon a rába, én sem itt szándékoztam eladni.
De sajnos másfél éve, nemhogy igazságszolgáltatás nincs kis hazánkban, de már lassan jogszolgáltatás sem lesz...
De tényleg nem akarok politizálni.
A rába árát átteszem valami blue chipbe, aztán elteszem befőttnek...
Nektek tényleg sok sikert, nagyon szurkolok nektek, az egész kocsma népének. 2012-ben 2012 Ft-os rábát nektek!
Kitartást a tervekhez!!!
Törölt felhasználó 2011. 11. 28. 13:49
Előzmény: #51368  cree1
...Kedves "cre1"...!

...most tényleg el KELL menjek, csak estefelé akad lehetőségem részletekbe menően reagálni...!
...ám, - szerintem is -, valóban szükségtelennek vélem, az eredményre esetleg csak közvetetten vezető nézet ütköztetéseket, de mindenképpen köszönöm a válaszát...!
cree1 2011. 11. 28. 13:27
Előzmény: #51352  Törölt felhasználó
Kedves Nantal!

Ez tényleg az utsó, mert úgy látom, hogy tök fölösleges, ellenvélemény mellett érvelni, csak egymás hangját szeretitek hallani.

1.) A PSZÁF határozatát nem tudod megtámadni, mert nem vagy érdekelt fél.
2.) A KET-et elfelejthetnéd végre, ne rösteld a linkben idézett törvényeket elolvasni, legalább szűrve, vagy beszélj szakjogásszal legalább.
3.) A Büntető feljelentés totál baromság. A felvásárlási ár meghatárózásakor az adózók érdekének képviseletében a törvényi minimum került meghatározásra. Ha nem tudsz személyes érdekeltséget bizonyítani, komoly jogász, ügyvéd nem égeti magát ekkora sületlenséggel.Ilyen erővel a parlamentet is beperelheted, mert 27%-ra emelte az ÁFÁ-t.
4.) Ha még mindig sértettnek érzed magad, és valóban kár ért (ameddig nem adod el, ez nem bizonyítható...) akkor polgári perben küzdhetsz jogaidért, de itt sem hiszem, hogy nagy sikerrel kecsegtet az ügy, mert az auditált konszolidált mérleg saját tőkéjeként meghatározott, egy részvényre jutó érték 815 alatt van.
ui. az, hogy az állam rossz tulajdonos volt a múltban azok alatt, akik az államot rossz tulajdonosként akarták bemutatni, hogy minden el lehessen kótyavetyélni, abban teljesen egyetértünk.
Az, hogy akik a állami tulajdon tartós meglétét (legalább a francia szint 50%-a mértékéig!!!), tartják helyesnek mi módon fogják a jövőben ezt végezni munkájukat, azt a korábbi rendszer, és emberek alapján nem lehet eldönteni...
Törölt felhasználó 2011. 11. 28. 13:27
Előzmény: #51361  pancserlama.
...hmm...!

…”láma”…! …úgy vélem, hogy az 51364-es kommentem következményeként nőhetett meg az „új látogatók” száma, a második linkem okán, a Te bloggodról…! …jó lesz „rá figyelned”…! …nézd meg, az időeloszlását, a statisztikában…! …nemsokára, békén hagylak, más dolgom is akad, de még estére visszajövök…! …mit tudsz jelezni, a sok kommentem okán, a jogi út vonatkozásaiban…?
pancserlama.
pancserlama. 2011. 11. 28. 12:32
Előzmény: #51365  Törölt felhasználó
UniCredit
De Rába téren iszonyat fejetlenség van ott is.
És a kifizetésről is hazudoznak.
Szóval, ha már megremegett a kezed inkább -1-2 % a tőzsdén
Tanácsot nem szívesen osztok de én most ezt tenném.
A korcsma ezen az áron nem adja!
Limitemelés esetén megfontolja a döntést, de 815 gyenge. Rába nem bóvli!
Törölt felhasználó 2011. 11. 28. 12:20
Sziasztok!

Kérlek szépen valakit írja le, hogy mi a pontos menete az MNV-s ajánlat elfogadásának, hová kell mennem?

Én hosszabb távra gondolkoztam a Rábában, nagyon jó volt olvasni Tigus, Pancserlama írásait, úgy éreztem, hogy van jövő ebben a cégben. Sajnos az elmúlt lassan másfél év "demokratikus" eseményei után, a jelenlegi rendszerünkben úgy érzem, hogy most tovább kell állnom ebből a részvényből. Sajnos nem látok már biztosítékot semmire és semmiben, én sem mint kisbüfi, ezek után nem kell rajta csodálkozni, hogy a nagy külföldiek sem... (nem hiába lettünk bóvlik)
Akik kitartanak, azoknak tiszta szívből kívánok legalább 2000 Forintos részvényenkénti árat, főleg a keménymagnak: a kedves Icának, Pancsernak, Tigusnak... Remélem találkozunk hamarosan egy másik részvényben ezzel a jó csapattal! :)

Sok sikert mindenkinek!
Törölt felhasználó 2011. 11. 28. 12:12
Előzmény: #51361  pancserlama.
…: )))…? …na, segítek: link
a poszt, jobb alsó részén, az EGYÉBB alatt találhatod meg azt, a mindenkori „kattintási” állapotot, amiről írtam…!
…egyébként, - úgy tudom -, évekkel ezelőtt, önzetlenül, segített más bloggereknek, a „licenc” átnyújtásában…! …kommentelj be, hátha segít most is…!
…DE, - most látom csak, hogy ITT komolyabb „fejlődés” állt be: link
…ráadásul, a „nikkjére” kattintva, ott az e-mail címe is. …nekem Ő is, régi ismerősöm (a számnélküli, – itteni -, nikemen tud beazonosítani, Tőle megkaphatod, az én privimet is, - hacsak nem „selejtezett” -, : ))), ha eddig „nem jött össze”…!), hivatkozhatsz is rám, de szükségtelen, mert – általában – segítőkész…!
…nála, a posztja bal felső részén, a színes ZB „reklám”(?) után, találsz egy keskeny számláló „ablakot”, ha erre „katintsz”, na, akkor ugrik elő, a „statisztikája”…! …sok sikert, a „beépítéshez”, de – sajnos – messze nem biztos, hogy érdemes lesz a jövőben is fenntartani a bloggodat, a tényleges és „förtelmes”, padlás lesepréses, államosítás után…!!! …úgyhogy, inkább halaszd el, az ezzel való foglalatoskodást, - inkább figyelj a napi „szükségletekre” -, mert jóformán alig maradt időnk, a lépéseinkre…!
pancserlama.
pancserlama. 2011. 11. 28. 11:12
Előzmény: #51362  Törölt felhasználó
Tudja ö ezt ))
Törölt felhasználó 2011. 11. 28. 10:44
Előzmény: #51353  pancserlama.
...hmm...!

…el kéne számára küldeni, ezt az 51320-as számú „vendég kommentet”, - tértivevénnyel -, hátha annyira „fiatal”, hogy nem ismerheti, az ilyen „körülményeket”, no meg igencsak nincs arra ideje, meg embere,hogy a bloggodat figyelemmel is kísérhesse…! …mit szólsz hozzá…?
pancserlama.
pancserlama. 2011. 11. 28. 10:44
Előzmény: #51360  Törölt felhasználó
Ezt nem értem (
Netes analfabéta vagyok!
Ica szerint nem csak net de az másik előadás!

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek