Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2011. 11. 28. 10:32
Előzmény: #51353  pancserlama.
...hmm...!

…Te ”láma”…! …mennyi lehet a Te „bloggod” napi látogatóinak a száma…? …van Nálad „beépítve”, - ilyen „egyszerű” számláló -, amelyik még az országokat is mutatják, ahonnan „rád kattintanak”…? …azért kérdezem, mert érdekes, hogy az 51347-es kommentem után sem „helyezte szolgálatba” magát, egy „jóra való”…! …de csak oldal „furdalási” okokból érdekelne…!
pancserlama.
pancserlama. 2011. 11. 28. 09:52
Előzmény: #51358  atikasz
Lehet ezt tanulni?
Nem zsigeri?
atikasz 2011. 11. 28. 09:32
Előzmény: #51357  pancserlama.
még nem,most tanulom a szakmát:-)
pancserlama.
pancserlama. 2011. 11. 28. 09:20
Előzmény: #51356  atikasz
Ez jó, ez frappáns!
Te politikus vagy?
atikasz 2011. 11. 28. 09:18
Előzmény: #51355  pancserlama.
hittem,hogy ez a legjobb a cégnek:-)
pancserlama.
pancserlama. 2011. 11. 28. 08:58
Előzmény: #51354  atikasz
Hát igen, a kötőtű kicsúszott a gerincből.
A kérdés mit fog mondani?!
Kényszer, hittem igazamban……….átvágtak a szakemberek…?
Politika áldozata lettem?
Érdekes gondolatok kavaroghatnak a fejükben.
atikasz 2011. 11. 28. 08:54
Előzmény: #51353  pancserlama.
"mit fog a Rába menedzsment (Pintér, befekt.kapcstartó...) mondani, hogy fog kiállni a tulajdonosok szeme elé ?! "

ha most nem gond nekik akkor sem lesz az:-)
pancserlama.
pancserlama. 2011. 11. 28. 08:38
Előzmény: #51352  Törölt felhasználó
Jó reggelt!
Elgondolkodtam, hogy ha nem sikerül az államosítás (50%), vagy jön egy következő kormány akkor mit fog a Rába menedzsment (Pintér, befekt.kapcstartó...) mondani, hogy fog kiállni a tulajdonosok szeme elé ?!

Mert mint tudjuk mama is megmondta .
Fijam az élet nem áll meg !
Törölt felhasználó 2011. 11. 28. 01:58
Előzmény: #51351  watson
…folytatva a részvényesi elemzéseimet, - mert fontosnak vélem azt, hogy erről is legyenek ismereteink -, a RÁBA részvényeinek, - VALÓS, KIVÁSÁRLÁSI ÉRTÉKE OKÁN -, az alábbiakról KELL még szót ejtenem:
1.) Arra tekintettel, hogy a PSZÁF, nem biztosította, ügyféli jogainkat az eljárása során, azaz nem biztosította, a KET-ben meghatározott, 30 napos eljárási időt, az ügyféli jogaink gyakorlására, nem volt módunk előterjeszteni, a Tpt-ben meghatározott, – ám, azt sem betartott -, minimális AJÁNLATI ÁRON FELŰLI, igényeinket…! …ezeket – természetesen -, már csak „belátása” esetén építhette volna be, a JAVÍTOTT VÉTELI AJÁNLATÁBA, az ajánlattevő…!
2.) Azonban, - ellenajánlat esetén -, az elfogadott TÖBBLET ÉRTÉK konszenzusnak, horribilis jelentősége lehetne…! …ugyanis, ekkor már, lenne alapja az erkölcsi értékek „figyelemmel kísérésének”, ami, – adott esetben -, nem kis, VALÓS értékre is rúghatna…!
A „TÖBBLET ÉRTÉK” alapjai:
1.) A „vételi ajánlat” IDŐZÍTÉSE, jelentős jövőbeli eredményektől fosztja meg, - az eddigi részvényeseket -, ha élnek, az AJÁNLAT lehetőségeivel, ezért az ajánlattevő, illetőleg az engedélyező jogköre az, hogy hogyan mérlegelik, - az eddigi részvényesek – ez irányú, igényeit…!
2.) A piaci gyakorlat, - nagyjából -, 30 % körüli „grátisz” ÉRTÉK körül alakul…!

A RÁBA estén, ennek részletes indokai:
1.) A „BEFEKTETÉSI INGATLAN” jelenlegi forgalmi értéke, a recesszió okán süllyedt, 10 mrdFt-ról, 6 mrdFt ÉRTÉKRE, amely ÉRTÉK, a jövőben, – rövidtávon (3-5 év) -, visszatérhet, amellyel az ajánlattevő, - a jogban tiltott -, „ingyen gazdagodáshoz” jut, hiszen egy rövidtávú recessziót kihasználva, - kockázat nélkül – juthat, meg nem szolgált eredményéhez…! …ezt ELLENSÚLYOZHATJA, a „grátiszban” figyelembe vett, és elfogadott mérték…!
2.) A RÁBA eddigi, - több éven át tartó – az eddigi részvényeseinek a „hátán”, - ám a „saját lábán” -, történt „piaci fordulatának”, érésbe fordult gyümölcseit, a „vételi ajánlattevő”, megint „ingyen gazdagodás” módján jutna hozzá, ha a „grátiszban” ez nem kerülne „ellentételezésre”…! …ugyanis, a 300 Ft/Eur árfolyam környékén, a RÁBA éves eredménye, - ha semmit sem tesz, annak további növelése céljából -, nagyjából, évi 3 mrdFt többlet „ingyen gazdagodási” EREDMÉNY „leszakítására” ad módot, a „grátiszban” meg nem térített módon, az ajánlattevőnek…!
3.) Továbbá, a RÁBA „újra építési” költsége, nagyjából, 80 – 100 mrdFt körüli értékre tehető, nem számítva bele, a szakember állomány, a márka, stb. értékeit…! …mindezen értékek egy részét tartalmazza CSAK, a BESZÁMOLÓBAN meghatározott VALÓS konszolidált (vagy mi a fene? …bocsi! …nem vagyok könyvelő! …segítsetek!) ÉRTÉKE (saját tőke 10 mrdFT)…! …ebből az következik, hogy a beszámolók, mesze más értékekre utalnak, mint ami, – esetlegesen -, motiválhat egy, például más irányultságú „befektetőt”…! …azaz, a túl alacsony „vételi ajánlat”, vagy egy esetleges „cirkusz”, felkeltheti más befektetők érdeklődését is, látva a nagyjából öt éven belüli megtérülési időt…! …ezért, - akár erre is tekintettel -, további „grátisz” az, ami „valami féle előnyt” mutathat, más befektetők „ellen ajánlatának” a mérlegelése okán…!
watson
watson 2011. 11. 27. 22:02
Előzmény: #51336  pancserlama.
nem gömbölyű ;) link
Törölt felhasználó 2011. 11. 27. 19:13
Előzmény: #51349  ambrika
220+?
ambrika 2011. 11. 27. 18:34
Előzmény: #51337  Törölt felhasználó

Én is felajánlom a szükséges részvény mennyiséget.

ambrika 2011. 11. 27. 18:28
Előzmény: #51329  Törölt felhasználó

Helyes!

Törölt felhasználó 2011. 11. 27. 17:52
Előzmény: #51345  Törölt felhasználó
…hmm…!
…szóval, annyit még hozzá tennék a kommentjeimhez, hogy nekem van, 4 – 5 jogász „ismerősöm”, akik rendszeresen megkeresnek az eseteikkel, „irányzékot” keresve…! …amelyek aztán rendszeresen be is jönnek, vagy ha nem, akkor sem az „irányzékkal” szokott baj lenni, hanem a „slendriánságaikkal”, ami miatt, persze, én soha sem kérném fel Őket, a védelmem ellátására, mert bizony „többel is beköthetném”, ha rájuk bíznám azokat…!
…ezért aztán, elég igényessé váltam a megbízásaimat illetően…! …nagyjából – ha mégis szükséges -, akkor döntök a megbízásról, ha érzékelem a „jártasságát”, - no, és valami „pluszt” -, például, az ügy vitelének a „kedvét”, stb…!
…ám most, - különösen büntető ügyekben nevet szerzett -, nincs a látókörömben, ezért „komendálni” sem áll módomban…!
…de, hátha olvassa például ezt a bloggot valaki, - aki aztán átolvasva -, kedvet is érez ehhez a feladathoz, vagy valaki, - „kommendációja” okán -, bejelentkezik, stb…!
Törölt felhasználó 2011. 11. 27. 17:26
Előzmény: #51345  Törölt felhasználó
...hát, ha egy-két alap is társulna, akkor még több is...!
Törölt felhasználó 2011. 11. 27. 16:38
Előzmény: #51344  Törölt felhasználó
szerintem közelebb lenne a darabszám a kettőezerhez mint az egyezerhez.
az pedig már egész szép kis sikerdíj is lehetne.....
Törölt felhasználó 2011. 11. 27. 15:43
Előzmény: #51342  Törölt felhasználó
…stb. stb. stb….!
…hmm…
…és ez csak, az itteni blogbeli „felvetés” időpontjától számított 1,5 óra alatt „jött össze”…!
…az a gyanúm, hogy – hirdetés nélkül – simán „összejönne”, nagyjából 1.000 db „sikerdíj” felajánlás…! …ez az „érték”, már „sztárkategóriás”, büntető ügyes „bejelentkezését” is indokolhatja…! …arról meg már nem is téve említést, hogy bizony, egy ilyen „nyerési esély”, - még az Ő kategóriájukban is -, micsoda plusz „grátiszt” eredményezhet, akár ebben az ügyben is, a megbízások számával növekedve, ám leginkább, - siker esetén -, a presztízs növekményük okán…!
…ám, önmagában a kereset benyújtás, - akkora „dizájn” -, hogy – sajnos – globális érdeklődés lenne várható…!
Törölt felhasználó 2011. 11. 27. 14:57
Előzmény: #51341  1999
hoppá! akkor már 220 db-nál járunk.
Törölt felhasználó 2011. 11. 27. 14:56
Előzmény: #51340  Törölt felhasználó
és ez a szám jóval többszöröződne.
szerintem....
1999 2011. 11. 27. 14:53
Előzmény: #51339  Törölt felhasználó
én adnék 115 db részvényt.

Topik gazda

pancserlama