Magyarul röviden annyi, hogy Ausztriában Januártól indul ugyanez a rendszer. Olyannyira ugyanaz, hogy az a Szlovák vállalat, a Sensoneo szolgáltatja a technikai hátteret, mint ami Magyarországon, Szlovákiában, Romániában, Máltán és Írországban is.
Elvileg amit nem adnak vissza 50Ftot az megy hulladék koncesszió fejlesztésére.... De senki ne aggódjon minden szemetet elégetnek,tök mindegy hova rakjuk kommunális vagy szelektív....Nagyon kicsi része van újra felhasználva...Amit meg tudnak menteni az talán a fém
Még egy megjegyzés! Mindenki aki veszi a terméket kifizeti az 50 Ft pluszt. Soha nem fognak visszavinni ugyanannyit, mint amennyit eladtak. A különbözet kié lesz?
És ez mit jelent, a részvény tőzsdei árára milyen hatása lesz? Azt értem, hogy visszaviszi vagy az aki kifizette a betétdíjat, vagy aki megtalálta a flakont, mivel kap 50Ft-ot, de mondjuk szerintem a MOL emberei betétdíj nélkül is kiszedhették volna a szeméttelepeken a kula közül, ha olyan jelentős környezetszennyező vagy olyan értékes alapanyag ez.
https://invst.ly/166fwz Kereskedésre teljesen alkalmatlan, de ez nem mai találmány! Ha innen nem tud felállni akkor két lehetőség van: 1: akkora zakó, hogy azt öröm lesz nézni, 2: azt még ki kell találnom! :)))
Egyelőre ebbe én még mindig csak egy vissza tesztet és egy túladottságból konszolidálást látok. Ha 2800 fölött zárna legalább 2-3 napon keresztül, akkor lennék optimistább. Attól tartok, a szeptember tartogat majd meglepetéseket a piacokon, úgy általánosságban. Akik 0,5% -os csökkentést várnak a FED -től, szerintem csalódni fognak, és nem gondolom, hogy a jelenlegi szinteken ez be lenne árazva a piacokba. Az olaj árfolyama szintén egy fekete ló, rövid távon. Az utóbbi 1,5 évtizedet tekintve a Szeptember egyébként sem egy combos hónap a tőzsdéken. Valamennyi puskaport még érdemes szárazon tartani. Tévedés ne essék, áttételesen igenis érdekelt vagyok a MOL emelkedésében is (CETOP -ot követő etf -em is van).
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.