Orbán: Magyarországon lesz elég energia 2022. szept. 8. https://novekedes.hu/hirek/orban-magyarorszagon-lesz-eleg-energia Nálunk lesz elég energia, nem kell leállítani gyárakat, aki akar, ide jöhet befektetni, mert lesz energiánk. ________ kedvelem ___________ Azért kedvelem Orbán Viktort, mert azt mondja, amit hallani szeretnénk. Még akkor is azt mondja, ha nem igaz.
Paks leállítása a hétköznapjainkat, az eddig megszokott életünket fenyegeti. Az ilyen fenyegetések a fennálló hatalmat szokták segíteni. 2022-ben jórészt az orosz-ukrán háború fenyegetésének és ahhoz kapcsolódó alaptalan riogatásnak volt köszönhető a fidesz kétharmada. Most a zöld pártok előtt nyílik tér a szavazatok begyűjtésére. Persze a hatalom is zöldülhet.
Összes szaunáját lekapcsolja a Hunguest Hotels Nem vagyok biztos abban, hogy Mészáros Lőrinc fölfogja, mi történik, de a Hungest most nem a "minélrosszabbannáljobb"-ra játszik.
A tisza összefideszezési stratégiája ugyanúgy beválhat mint az óellenzék összegyurcsányozása. De a végén ugyanúgy a fidesz kimúlásához vezet, ahogy az mszp és kimúlt és ahogy a dk is kimúlik. A tiszát viszont bajosan lehetne összeorbánozni.
Az most olyan szempontból másodlagos, h mindenkinek szíve-joga azt kedvelni v. nem kedvelni, aki neki szimpatikus v. sem, de ha már létrehoz egy topikot, akkor jogos lenne sztem az elvárás, h legalább ő ne offolja szét a saját topikját. Addig, amíg ez nem így van, úgy gondolom felesleges számon kérni másokat, h miért azt írnak ide, amit. Ettől függetlenül értem, amit írsz és egyet is értek vele, de hát na....
Ez az új fidesztaktika, hogy a tiszát összefideszesezzétek? ti tudjátok hogy miert jó ez nektek. :)) Ezek nem ugyanazok, a tisza leállította paksot miután kritikus szint alá sűllyedt a Duna vízszintje, majd nemzeti összefogás lett energiafogyasztás visszafogásából, a fidesz nem állította volna le paksot, ha meg felrobban akkor azt óriásplakát kampánnyal brüsszelre fogtàk volna. A fidesz az nka-n keresztül 17 milliárdot elherdàlt a seggnyalói között, a tisza visszakérte azoktól akik nem érzik megalapozottnak a lopott pénzek jogosságát. A fidesz nem hozta nyílvánossâgra az ügynökaktákat, a tisza nyilvánossàgra hozza azokat. A tisza 100 ezer forint iskolakezdési tàmogatast ad a rászoruló családoknak a fidesz nem adott semmit. A tisza visszaszerezte az eus pénzeket, a fidesz alkalmatlan volt erre a feladatra is. A tisza eltörölte az ebadót, a fidesz afóztatta még a kutyákat is.
Már megbocsáss, de ha a topikgazda (kenyeres) folyamatosan a Tiszát szapuló posztokat tesz be ide, többszöri kérés/kérdés ellenére sem derült még ki a mai napig sem, h milyen célzattal hozta létre a topikot, ha 1x sem tett be ide semmit, h miért is kellene OV-t kedvelni, - ha már ezt a címet választotta a topiknak - akkor miért is kellene bkinek is átmennie másik topikba?! Ha a topikgazda a legnagyobb offolója a topiknak, akkor nem érzem szükségét, h bki is odébb álljon innen, ha neki v. másnak nem tetsző választ kap.
2022-ben Gyurcsány még pályán volt. A kormányváltást akaró politikusok nem fogták föl, hogy Gyurcsánnyal nem lehet nyerni. Előtte is megmondtam, hogy nem szavazok Gyurcsányra és azokra sem, akik vele összeállnak. Hiányzott is a szavazatom, ... meg hétszázezer másik is. Gyurcsányt saját kútfőből is el lehetett utasítani, de a kampányban mindig le lehetett dobni rá az őszödi beszédet és a fidesz nagygyűlés utáni karhatalmi harcászatot. Ezzel szemben a gyurcsányistáknak nem volt ellenszere. euler annakidején Kuncze magvas megjegyzésének idézésében vélte megtalálni az ellenszert: "aki gyurcsányozik az debil". A szavazatszámlálás után kiderült, hogy a "debilek" szavazatai akkor sem számítanak az összefogás szavazatai közé, ha jó előre ledebilezték őket, akár debilek, akár nem. Ha egy politikus kormányt akar váltani, akkor számolnia kell a "debilek" debilségével. Attól hogy te elfogadod Gyurcsányt, másnak még nem kell elfogadnia. 2030-ban már tisztább lesz a helyzet. A fidesz, ha lesz még fidesz, nem indulhat Orbánnal. Abban a szűk ösvényben reménykedhetnek, hogy kétharmaddal nyernek(?) és utána átírják az alkotmányt, hogy a fideszes miniszterelnök átadhassa(?) a kormányzást Orbánnak.
Klímavészhelyzeti forgatókönyvet dolgoz ki a FŐKERT a
rendkívüli vízkorlátozás miatt – közölte Dezsényi Péter, a BKM FŐKERT
főigazgatója. A szakember arra figyelmeztetett, hogy az öntözés teljes
leállítása visszafordíthatatlan károkat okozhat Budapest közel 400
milliárd forintra becsült zöldvagyonában, ezért meghatározták, mely
növények megmentésére kell fordítani a korlátozott vízkészleteket.
2026Szeptember
8-án jön az év egyik legjelentősebb üzleti fenntarthatósági
találkozója, a Portfolio Sustainable World 2026. A szektorsemleges
konferencia a zöld gazdasággal kapcsolatos aktualitásokkal, a legégetőbb
beavatkozási gyakorlatokkal foglalkozik, de emellett helyszíne a Green
Awards díjátadónak is. Részletek a linken.Dezsényi
Péter, a BKM FŐKERT főigazgatója közösségi oldalán arról tájékoztatott,
hogy a rendkívüli vízkorlátozás miatt klímavészhelyzeti forgatókönyvet
dolgoz ki a FŐKERT. Erre azért van szükség, mert több
önkormányzat és magánkert-tulajdonos is az öntözés teljes leállítását
fontolgatja, ami súlyos, akár visszafordíthatatlan károkat okozhatna
Budapest zöldinfrastruktúrájában. A főigazgató elmondásában a forró augusztusi időszakban a kertek és parkok öntözése normális körülmények között akár a teljes városi ivóvíz-felhasználás 10 százalékát is kiteheti,
ezért a fogyasztást most valóban jelentősen vissza kell fogni. Emellett
azonban nem szabad teljesen leállítani az öntözést, mincsa csak
a FŐKERT által kezelt zöldfelületek becsült értéke megközelíti a 400
milliárd forintot, az elpusztult növényállomány pótlásához pedig a pénz
mellett évekre, egyes esetekben évtizedekre lenne szükség.
A társaság operatív csoportja
vasárnap délután egyeztet a részletes szakmai forgatókönyv
kidolgozásához, amelyről várhatóan másnap adnak tájékoztatást. Addig az
önkormányzatoknak és a kertek tulajdonosainak az alábbi öt alapelv
betartását javasolják
Minden elérhető és jogszerű alternatív vízforrást mozgósítani kell.
Az
öntözésben a fiatal fáknak kell elsőbbséget biztosítani ültetéstől
legalább 5 éves korig. Őket követik a frissen telepített cserjék, évelő-
és rózsaágyások, vagyis azok a növényi kultúrák, amelyek élettartama,
ökológiai értéke és újraelőállítási költsége a legmagasabb.
A
gyep most nem elsődleges prioritás. A gyep a legkönnyebben
regenerálható vagy pótolható növényi kultúrák közé tartozik.
Természetesen nem mindegy, hogy csak a levelei barnulnak meg, miközben a
föld alatti részek életben maradnak, vagy már a talajszerkezet is
károsodik. A gyep azonban – a
termőhelytől, a használat intenzitásától és korábbi állapotától függően –
viszonylag hosszú ideig megőrizheti regenerációs képességét. Most ezért
elsősorban az életben tartás, nem pedig a folyamatosan zöld látvány
fenntartása a cél.
Talajtakarás
bármilyen zöldhulladékkal, ami kéznél van. Kaszálék, apríték, széna,
mulcs. Sokkal fontosabb, mint azt sokan gondolják: nemcsak a kipárolgást
csökkenti, de védi a talajt a túlmelegedéstől. A gyepen kívül minden
növényi kultúrát takarjatok be a fentiek szerint.
A
nem létfontosságú vízfelhasználást azonnal vissza kell fogni! A FŐKERT
egyetlen nap alatt leállította mind a negyven szökőkútját és vízesését. A
közös érdek most azt kívánja, hogy mindenki hasonlóan járjon el a
medencék és más, nem létfontosságú, nagy víz- és energiafaló
létesítmények használatakor.
A
főigazgató szerint minden kertben és parkban külön prioritási listát
kell készíteni, a korlátozott mennyiségű vizet pedig oda kell
irányítani, ahol annak hiánya a legsúlyosabb és legnehezebben
helyreállítható károkat okozná. A lakosság segítségét is kérte a
közterületi fiatal fák öntözésében: egy-egy ilyen növénynek alkalmanként
legalább 50–100 liter vízre van szüksége ahhoz, hogy az öntözés tartós
hatást fejtsen ki.
Kedves badsecktor1! Éppen szerettem volna meghajolni tudásod előtt. Szerettelek volna megkérni, hogy Te legyél az Iparműveszeti Múzeum Főigazgatója! De elkéstem, mert egy kicsit kikapcsolódtam! Pont Bródyt hallgattam: "Ezek úgyan azok!" nótáját! Aztán mire véget ért, kinevezték Tarr Zoltán sógorát! Nam baj, majd a következőnél gyorsabbak leszünk! Szorítok Neked!
https://www.met.hu/eghajlat/fold_eghajlata/foldtorteneti_korok_eghajlata/images/abra1.jpg https://www.amnh.org/explore/videos/earth-and-climate/paleocene-eocene-thermal-maximumAzért az elmúlt 10 ezer év 1 fokos stabil hőmérséklete nem igaz. Az ókori optimum és Istvánék idején 1000 körül ilyen vagy melegebb volt a klíma mint most. A glaciálisok időszakában mikor ez előember megjelent igencsak komoly jégkorszak volt tíz ezer éve és onnan ugrott fel 7-8 fokot a hőmérséklet. Volt hógolyó és volt PETM paleocén-eocén hőmérsékleti maximum idején, mikor nagyon magas volt a Föld hőmérséklete. Más kérdés, hogy jelenleg 8 milliárd szájat kell betömni és energia igényét kielégíteni. Egyik sem volt jó a mostani civilizációnak a jelenlegi klíma tudna normális életet biztosítani. Ha alternatívra nem állunk át és nyomatjuk a üveghatású gázokat 10 ezer tonna számra a légkörbe akkor hamarosan tényleg egy felhevült bolygó lesz. Apró lépések vannak de a bolygó lakosságához képest ez még kevés.
Jól tetted, hogy megnézted. Talán segít helyén kezelni a Sziget fesztivál energia felhasználását is, költség/haszon elven. Most vagy 10-20 év múlva. (Demagógia nélkül. :)
22-ben azért gyurcsány már nagyon nem volt képbe azért indult MZP. De jobb lett volna az a kormyázás mint a fidesz még 4 évig csak sajnos a magyar emebrek buták és nem fogják fel csak ha már nagyon közel a vég.
Utólag látszik, hogy még az egyharmad megszerzését is elrajongta az összefogás 2022-ben. 2010-ben nem kértem az mszp-ből és szdsz-ből. Nálam a nyugdíjpénztárak kifosztása volt az utolsó csepp a pohárban. Akkor nemcsak a fideszből ábrándultam ki, hanem a politikából is. Kínomban azért elmentem szavazni minden választáson, de a pártok kínálata az volt, hogy mit csináljanak a szavazók. Szavazzanak rá. 2002-2010 között is "fantasztikus" elmúltnyolcévet alkotott az mszp és az szdsz.
22ben arra szavaztam akinek legnagyobb esélye volt orbánt leváltani. Amúgy 2010ben én sem értettem, hogy miért ízlett nektek annyira orban, hogy vele akartatok kormányt váltani. Milyen "fantasztikus" 16 év lett belőle.
Az egész 1 hetes rendezvény energiaigényét a tegnap újra rendszerbeállt Dunamenti Erőmű kb. 2 óra alatt megtermeli. Csúcsteljesítmény igénye kb 2 %-a egy paksi blokk teljesítményének, vagy a cégek által felajánlott megtakarításoknak. . Ne menjünk le demagógba, megteszik ezt a Bohár-félék. Nyugodtan használják csak a hálózatot és ne az aggregátorokat!
Minden oldalon vannak hívek. A 2022-es összefogásnál én sem értettem, hogy miért ízlett nektek annyira Gyurcsány, hogy vele akartatok kormányt váltani. Miért hagytátok, hogy Gyurcsány hülyének nézze a kormányváltást akarókat?
Áruld màr el, hogy 16 évnyi putyincsicskázás miért izlett neked annnyira kurvára, orbàn 16 évig nézett akkora hülyének, mint amilyennek most is látszol.
Ennél a nyálas wébercsicskánál nagyobb hazaáruló még nem volt kormányon,pedig volt már pár patkány az biztos!Forduljatok meg a lovon szerintem azt nyargaljatok az Orbán takarodj fórumba,ott osszátok ezt a tiszás fostengert!
Okoska, akkor egy egyetemi tanár is elmagyarázza neked, hogy miért kell leállítani paksot. Szép lassan olvasd el a szöveget legalább ötször, utána zh-t lesz belőle.
"Miért kell leállítani a Paksi Atomerőművet?– ezzel a címmel közölt cikket a Portfolióban Aszódi Attila. A paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős korábbi kormánybiztos a dolgozatban rámutatott, a rendkívüli hőség és a Duna extrém alacsony vízállása súlyosan érinti a dunai hűtésre támaszkodó atomerőműveket, aminek jele, hogy vasárnap hajnalban már csak egy működött a paksi atomerőmű nyolc turbinájából. A szakember úgy véli, a probléma hátterében nem elsősorban a Duna vízhozama, hanem a rendkívül alacsony vízszint áll. Cikke szerint az atomerőművek a termodinamika törvényei miatt hatalmas mennyiségű hűtővizet igényelnek: Pakson a négy blokk körülbelül 6000 MW hőenergiát termel, amelyből csak 2000 MW lesz villamos energia, a fennmaradó 4000 MW hőt el kell vezetni. Mindehhez a kondenzátorok másodpercenként mintegy 100 köbméter dunai vizet használnak. Aszódi szerint a jelenlegi, körülbelül 740 m³/s-os dunai vízhozam még elegendő lenne, a vízszint azonban annyira alacsony, hogy veszélybe került a kondenzátorokat ellátó hűtővízszivattyúk működése. A szerző közelítő számításai szerint a paksi vízkivételi műnél a vízszint már a szivattyúk biztonságos üzeméhez szükséges minimum közelében van. A helyzetet súlyosbítja, hogy a szivattyúk előtti szűrőrendszer további vízszintcsökkenést okoz. Ez magyarázza, hogy az erőmű fokozatosan leállította a turbinákat: kevesebb működő szivattyú mellett kisebb a leszívó hatás, így a megmaradó egységek még üzemképesek.Az egyetemi tanár arra jut, ha a vízszint tovább csökken, az utolsó működő turbina leállítása is elkerülhetetlenné válhat. Kiemeli azonban, hogy ez nem jelent nukleáris biztonsági veszélyt önmagában, mert az energiatermelést szolgáló hűtőrendszer különválik a biztonsági hűtőrendszerektől. A reaktorok és a kiégett fűtőelemek hűtését háromszoros redundanciával kiépített, önálló biztonsági hűtővízrendszer biztosítja, amely szükség esetén dízelgenerátorokról is működtethető.Ugyanakkor a rendkívül alacsony vízállás már ezt a rendszert is megközelíti: a becslések szerint csak néhány centiméteres biztonsági tartalék maradt. Emiatt aktiválhatják az úgynevezett „Pajtás” úszó szivattyúkat, amelyek vészhelyzetben közvetlenül a biztonsági hűtőrendszer szívóoldalára juttatnak vizet. Tizenkét ilyen szivattyú és több tartalékegység áll készenlétben, hogy akár heteken át biztosítsák a reaktorok folyamatos hűtését."
A cégek eddig is kb 10szeres áron kapták az áramot, paksot meg azert kell leállitani mert hűtés nélkül felrobban, te meg sugárzó tekintettel várhatnád rubel viktor visszajövetelét.
"Ha ez a zibuk álltal uralt kormány marad, 4 év alatt 2 millió munkahely fog megszűnni." . Én mondok jobbat. 2 év alatt 4 millió munkahely szűnik majd meg. Én nyertem én nagyobbat mondtam.
Innen indulunk, 2030ban, ha lesz még választás, érdemes megnézni, mit örököl majd az új kormány. 214 ezer fő volt a munkanélküliek száma júniusban. � Központi Statisztikai Hivatal · 1 A háromhavi átlag (2026. április–június) alapján 218 ezer fő volt a munkanélküliek átlagos száma. � Központi Statisztikai Hivatal A munkanélküliségi ráta 4,5% volt
ORBÁN VIKTORT KEDVELŐK!