Mondom hogy nincs. Nincs készenlét. Az nem készenlét, hogy néhány technikát meg katonát és rendőrt odavezényelnek. Majd ha minden katona megkapja hogy készenlétben vagytok, helyőrséget nem lehet elhagyni, stb..... Na ez nincs és ezért nincs készenlét. Persze a miniszter meg ovi azt mondja hogy készenlétbe helyezték őket. Keverik a fogalmakat!!!!!
Úgy látom most meg előkerültek a Barátság kőolajvezeték védői:D Sorra adják a negatívokat. Pedig tényleg csak segíteni akarunk. Mindenkinek: MÁP+ sorozatra rá kell keresni a googleben, általában rögtön az első találat a Nyilvános ajánlattétel, ebben ott van, hogy mikor van a díjmentes (-1% mentes) visszaváltási periódus. Ennyi.
https://www.allampapir.hu/dokumentumok/9534f580-9e33-4b68-b4ef-4d570da997f7.pdf 3. oldal. Kamatjuttatás napja 2026.02.27 Kamatjuttatást Követő Vételi Időszak 2026.03.02 - 2026.03.06 Tehát március 2 és március 6 között tudod eladni 100%-on. Elméletileg ma 15:00 órakor már "hétfőként" kezeli a MÁK a papírodat, akkor ránéznék. Ha 100%: SELL és BUY 2031M1
Kedves Fórumozók! Hivatalosan ma van a MÁP+2030/M2-es papíromnak a kamatfordulója, de már tegnap betőkésítették. Ki szeretném venni az egészet az 1% bünti nélkül, s áttenni a még - ki tudja hány napig - élő, 6,50-7,50%-os MÁP+2031/M1-be. De a kívánt eladáskor 99%-os árfolyamot mutat. Normális így? Várnom kell hétfőig, mert onnan ketyeg az 5 nap? Előre is köszönöm.
Reszelgetem a tizedeket, miközben amúgy "kis ügyeskedéssel" napi szinten tudok 7%-ot csinálni. De ez kockázatos. 2%-os tőkével az se érdekel, ha bukom az egészet.
Hát érdekes hobbi a full állampapír mellé a tőkeáttételes shortolás. Én már egyes részvényeket is kizárok (pl. DAX-on) a túl nagy volatilitás miatt. Persze volt velük rossz tatasztalat. Egyik nap 10% emelkedés, másnap -12% zuhanás, és ezt egy évben többször.
"mab " kollégának írom elsősorban. Tegnap írtam -20%-ban ülök, NQ shortban voltam, éjszaka megérintette a -30%-ot is ;-) MA bár nem realizáltam "eszméletlen" nyerőt, de +5% megvan -30% kiolvadt, NQ-t rommá verték ;-)
Gyakorlatilag készenlét van, olyan helyzetet teremtettek, hogy a hadsereg könnyen mozgosítható legyen. Közeleg a választás, még nem tudják mire lehet szükségük és szerintem azt se hogy mit kell és mit mernek megtenni. Mindenesetre megnyitották az utat egy másik lehetőség előtt is. Megint csak egy apró intézkedés, a megszokott irányba.
meg gondolom a permanens vészhelyzet miatti parlament megkerülő rendeleti kormányzásnak is alkotmányos rendje van, az alkotmány meg gránitszilárdságú, nem lehet autoriter kormányzást csak úgy bevezetni.
Magyar Állampapír tulajok