Eddig én is nyugodt voltam mint nyúl a hurokban, de ez a módosított feb 25. zárása a 29/N-nek kicsit összezavart. Elvileg feb 25. 16.00-ig lehet venni a papírt ?
A mai 2029N lezárás miatt úgymond előre menekülsz te is úgy látom, előre hoztál olyan váltásokat, melyeket a következő hónapokra terveztél, és ez a logikus reakció.
Nekem van 2032/I-m, ami ugyebár április 22-én fizetne kamatot és fordulna 0,5%-os prémiummal. Szerintetek azt érdemes átpakolni 2029/N-be már most? Időarányosan 13,8%-ot adott a jelenlegi periódusban (éves 9,9%) 61 nap lenne még a forduló...
2029/N-be pakolok át szépen lassan én is. A +2.5% prémium jól néz ki majd rá. A dilemma nekem a PMÁP 2032/I jelenleg. Áprilisban fizet majd kamatot, addig 9.9%-on ketyeg.
2030/I kamata nálam ment 2029/N-be. Végül a tőke egy részét is áttettem ma ugyanebbe. A tőke többi része még kérdéses. A holnapi 2029/I kamata is BMÁP-ba fog menni.
Azt nem tudnád megérezni,hogy mennyire kell komolyan venni,h nem tervezik újabb , kedvezőbb opció kibocsátását? Bmap nál is áprilisrol volt szó,aztán tessék...
Eleve a tavalyi kamatfizetés utáni időszak miatt már csak fixmápba tudott menni az ember, nem tudott +1,5%-os pmápot venni, max másodpiacon (én nem vettem), így maradt a FIXMÁP-pal való hígitás. idén szintén nem tudsz venni +1,5%-os PMÁP-ot, most nem is logikus, annak a vétele, ha lenne is. 78% PMÁP 2030I 14% BMÁP 2029N ennyi volt az arány máig, amit kicsit "diverzifikáltam", ennyi lett: 67% PMÁP 2030I 24% BMÁP 2029N "11%"-ot eldobtam, sok? Jó az a 67%-os PMÁP arány így is. BMÁP 7,5% PMÁP 5,2%, itt már "érdemi" különbség van.
Nyugdíjas a nagynéni? Utazzon el nagynéni ingyen valamelyik határig tömegközlekedve, egy héten belül bármelyiket eléri az ország közepéből, ha szerencséje van. Túrabakancsot vigyen, ha lerobban a vonat tudjon sétálni és bírja a lába. Kint vásároljon be és hozza haza rakja tele a spájzot! Ennél nagyobb % nyerőt semmivel nem tud elérni!
Csak a tőkét. Kamat máshova ment, kb harmad része már EUR-ban várja az ETF beszállót, illetve utazás miatt átváltva EUR-ra (cashflow management, ezen az árfolyamon 402,04-ért váltva). Kamat többi része még HUF-ban várja az OTP korrekciót illetve arany korrekciót.
Magyar Állampapír tulajok