A Pmápot kinyírták a lekamuzott inflációval. Mondjuk amilyen amatőrök ezek, simán kinézem, hogy 2026-ban ismét nőni fog az infla, de ha azt is lehazudják...
2028/P ezt most biztos kihagyom, 1% a visszaváltása.. Hosszabb távon a 2029/N jobb választás, meg a fix.. --- De ha valaki kombinálni akarja az állampapírt a tőzsdével , annak a Máp plusz a jobb választás..
Én megfontolnám helyette a 2029/N- t. Futamidőben nincs túl nagy különbség, viszont a 2029/N 2027. júliusától már 2,5% kamatprémiumot ad, míg a 2028/P végig 1,5%-ot. (A 2029/N -t január 8-ig forgalmazzák.)
Több mint másfélszeres kereslet mellett értékesített diszkont kincstárjegyeket az Államadósság Kezelő Központ. A heti rendszerességgel tartott 3 hónapos diszkontkincstárjegy-aukción az ÁKK 30,0 milliárd forintért vitt piacra állampapírt. Az elsődleges forgalmazók 49,1 milliárd forintnyi ajánlatából az ÁKK 32,5 milliárdot fogadott el. Az aukciós átlaghozam 5,20 százalék volt, 28 bázisponttal alacsonyabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál. https://privatbankar.hu/cikkek/kotveny/roham-az-allampapirokert.html?
Nekem az a tervem, hogy januárban átpörgetem a meglévő eurómat, befektetési jegyet, 2033/I-t, vállalati kötvénybe... Többet ad mint 6,5%... Q1,Q2,Q4 kamata is mehet ebbe...
Nekem igen mert én 2023-tól nézem az állampapír befektetéseim időszakát, mivel,hogy azóta vannak 2030/I,2030/J pmák papírjaim,egyébként én közép és hosszútávon gondolkoztam amikor állampapírba fektettem, közben természetesen átkonvertálok másik állampapírba ha jobb hozammal kecsegtet (pmákból-máp pluszba) ennél a portfóliómnál a végeredményt legalább előre látom.
"Eddig is szívattak? " VÁLASZOM: Nem haverságból adott jó kamtot eddig a MÁK hanem brutál infácó miatt rá kényszerült. Mint ahoigy én sem a két szép szeméért adtam neki kölcsön normális kamatra. Ez üzletről szól. Újra megéztem még fél éves távlatban sincs elérhető DKJ!!!!! Tehát hol a szívatás? Szerintem nagyon egyértelmű. Régóta van állampapírom szinte minden fajta. De vicc még lekötni se lehet jelenleg fél évre sem csak fölötte!!!! A kamatról nem beszélek az egyenesen gagyi 4,5%. annyiért már inkább ingatlan akkor (amúgy is azt akartam csak így hamarabb megy oda a stex).
Magyar Állampapír tulajok