Pénteken vehetted volna felhalmozott kamat nélkül. Már pénteken is volt, akkor volt 100%. A kamatfizetés 26-án volt, tehát te holnaptól veszed, nem mától!. sokat agyaltam ezen a Bónuszon én is. Ti úgy látjátok,h az jobb, mint a fixmáp? 3 hó dkj nekem gyanúsnak tűnik,h elég hamar lemegy 5,5 alá.
Köszi, tényleg nem olvastam, igyekeztem jelezni hogy csak a címre reagálok. Amit írsz róla, az tényleg érdemben elgondolkoztató, bár ebben a formában Magyarországon max. a legfelső 1-5% számára lehet tisztán releváns. Ez alatt az örökség ugyanis jó eséllyel nem sokkal nagyobb mint amit egyébként az időskori egészségügyi/szociális gondozási kiadásokra amúgy racionális lehet félretenni (hiszen a lenullázás jól hangzik, csak a halál bizonytalan időpontja miatt viszonylag nehezen kivitelezhető:)
Konkrétan a kettőspont után volt még sok szöveg... hogy miért pont ott fáradt el ez a trágyadomb azt nem tudom és nem is érdekel. Észrevétel: ha vágólapról beillesztesz valamit ebbe a komment mezőbe ctrl+v-vel (vagy akár jobb-klikk paste): miért is ugrik a textarea-ban a 0 pozícióba a kurzor? A szar szoftverek nem feltétlenül a fejlesztők hibái, hanem vannak a fejükön (esetleg hasonlóan) alkalmatlan/világtalan vezetők-managerek és a koprodukció eredménye ez amit tapasztalunk itt és az egész informatikában. Minden lassú, minden összeomlik, kiszámíthatatlan... De van még sok-sok fura jelenség itt. Köszönöm, hogy próbálsz segíteni. (de 20 éve szoftvereket fejlesztek a nagyvilágban mindenfelé.)
írtam egy pár kettőspontot. nem tűnik problémának. ha túl hosszú szöveget írsz, túl sokáig van nyitva az ablak, másold ki egy txt-be, és csak úgy küldd be ide (Elküld) ha összefo$$a magát, akkor új comment: copy paste, nem veszik el.
Két gyerek sem egyforma, szokták mondani. Általában két gyerek pont ellentéte egymásnak. Érdekes amúgy! (nálunk is így volt, én előbbi, spórolós, jobban, testvérem a pénzszórós kategória)
Mivel úgy gondolkodtam, gondolkodom, ahogy Te és a gyerek nevelést is úgyanúgy gondolom, csak az én fiaim 18 és 16 évesek lesznek idén. Szeretném megosztani veled, hogy ami értékrendet és nevelést adsz, csak 1 dolog. Persze, nagyon fontos és hasznos, és kell! De a gyerekeid nem te vagy. Lehet hasonló, valamiben azonos, de nem te.
Ez ismerős. :D Mi is öcsémmel ugyanazt a nevelést kaptuk. Én addig tömtem a perselyt, míg fullra megtelt, öcsém 2 hét múlva összetörte, és elköltötte. Én mindig nagyobb célokra gyűjtöttem, ő nem tervezett csak élt. Nekem mindig volt pénzem, neki mindig volt hitele. :)
Ez nem mindig -csak- a szülőkön múlik, tesóm már gyermekkorunkban is felzabálta az én csokimat is a kredenc aljából, ha félretettem ínségesebb időkre, pedig ugyanazt kaptuk mindenből/nevelésből :D Én azóta is forintonként veszem az állampapírt, ő meg carpediem-álomhajó ;)
Hatás - ellen hatás. Van aki akiből a kezdeti kudarc hozza ki a következő és az azt következő sikereket. Rengeteg példa van erre. Pl egy 19. századi texasi mondás is: "Emlékezetek, emlékezetek, emlékezetek Alamora!" Vagyis az 1848-as mexikói vereségre. Tehát azért is megmutatjuk hozzáállás a lényeg..
Szóval azt a mintát látja, h hiába dolgozol, nincs gyümölcse. Ami amúgy inkább a szülök rossz takarékosodási és/vagy pályaválasttási képességének/döntésének köszönhető, nem a csúnya rossz igazságtalan világnak - persze azért annak is, mert a világ valóban igazságtalan, "kihasználják a balekot, s a balek azért balek, mert mást nem tehet", már Szabó Lőrinc is megírta anno.
Egyelőre meglehetősen takarékos a gyerek, ahogy a zsebpénzt kezeli. Ha pedig úgy dönt, hogy mindenképp külföldre megy, akkor is kap valamit kezdésre. Majd ráérek agyalni rajta, ha már ott tartunk, nem szeretném befolyásolni sem.
>>Mérlegelni kell persze azt is, hogy mennyire öli ki esetleg a tettvágyat
a gyerekből az, ha kap egy lakást. Mert hát ő innentől azt is
gondolhatja, hogy 'készen' van... nem kell megtanulni takarékoskodni,
hanem amit keres azt mindet elverheti ájfónra meg béemvére. " Én 30 körüli fiatalként a mikrokörnyezetemben pont azt látom, h az veri el a pénzét, aki albérletben lakik, azzal a felkiáltással, hogy úgysem fog tudni a büdös életben sem lakást venni. Eleve feladja. És lehet h azért lakik albérletben, mert a szülei nem tudtak vagyon felhalmozni, hiába dolgoztak x évtizedig becsülettel. Ezt a mintat látja. Aki meg örököl lakást, az azt látja, h a munkának van gyümölcse, mert a szülei fel tudnak mutatni egy saját lakást/házat meg meg plusz egyet.
Magyar Állampapír tulajok