Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
offshort
offshort 2025. 05. 08. 18:20
Előzmény: #70838  Placi82
csak annyit felejtettél ki, mint neonostradamus, 
hogy trampli szembe hugyozza európát és putyinnal kezd haverkodni, 
de amugy minden ok! :)) 

a joslás csak akkor nehéz, ha a jövőre vonatkozik! :))  
Placi82 2025. 05. 08. 17:45
Előzmény: #70838  Placi82
Hadifoglyot *
Placi82 2025. 05. 08. 17:42
https://www.portfolio.hu/global/20250508/bejelentettek-katonakat-kuld-moszkvaba-a-vilag-egyik-legerosebb-orszaga-759715
Ez, az amit mondtam elore. Kína nem csak gazdaságilag, ha nem katonailag is Oroszország mellé áll, ha kell.....Ez egy diplomáciai jelzés.Ott lesz Kínai elnök is.!!! 
Azért Oroszország nyersanyag készlete kombinálva Kína robbanásszeru technológiával és hatalmas termelési kapacitása al és iparaval. Legyőzhetetlen. Eurazsia(vietnamtol arab orszagokig) kontra G7 és bizony ez már minimum egál katonailag és gazdaságilag. 
Nem is tudom ki mondta meg előre hogy tévednek a nagy szakértő urak és a Goldmanos  elemzok is hogy a szankciók hatására pár hét alatt Oroszország gazdasága osszeomlik, és nem bírja a NATO (G7) elleni proxy háborút? És a brutális szankciókat. Én mondtam meg előre hogy nem így lesz.!!!!!!
Ki mondta hogy ketpolisu gazdasági vilagrend lesz? Én mondtam előre itt  3 éve.!!! 
Ki mondta hogy ketpolusu geopolitikai új rend lesz.? 3 éve én megmondtam előre!!! 
És kimondta előre hogy a Szalmán herceg miatt a Petro dollár pillérnek vége? Én mondtam szintén  és 3 évvel ezelőtt......!!!! 
Itt van a fórumon.... Nézzen utána aki akar. Feketén fehéren... 
Északi áramlat felrobbantasa se az Oroszok műve volt, és Zaporizsjei atomeromuet se az Oroszok lőtték  szét,  megmondtam előre... Igazam lett.  3s.meg anno mindenről derült ki hogy nem ugy volt.... Sok 100 dolog... 
Sőt itt mindenki nekem esett hogy. 67 ukrán hadifogjot szállító repülőgépet lelottek az ukránok 3 orosz katonával, és az Ukrán hirugynoksegek azt mondták hogy jogosan mert Orosz rakétákat szállított. Itteni fórum és egyéb" nagy nevű "🤣🤣szakértők is ez dumáltak.... 
És mostanában kijött 1 kis hír hogy bizony bizony 67 ukrán katona DNS e megvan, ők voltak a repülőn, mégiscsak. Persze 3 évig ment hogy ez orosz  propaganda. És mégsem. Ezt is megmondtam előre..... 
Nem is folytatom tovább....... Minek. Én meg mondtam őre mindent. 
Ja és azt is hogy lábon lövi magát az Európai Unió gazdasága a sok brutális  szankciókkal..??? Ezt is megmondtam 3 éve!!!! . Különösen Németország. Ésssssss ebben is igazam lett. 
Fiúk nem ciki ez nektek? ??? Csak úgy kérdezem?? 
Nem hat, hisz elterelitek a témát, és a csillagos eget is letagadjatok:)!!!
Semmi baj, de attól még megvannak ezek itt. Na pá....! 
Fsociety
Fsociety 2025. 05. 08. 14:41
“A Nyugat mindenkit bele akar préselni a háborúba, és ma Európában már ott tartunk, hogy szinte elfogyott a béketábor és mindenki háborúra készül. Kivéve minket, magyarokat.”
https://index.hu/belfold/2023/03/13/szalay-bobrovniczky-kristof-honvedelmi-miniszter-interju-honvedelem-hadiipar-hadero-haboru-nato-honvedseg
Kicsit rosszul oregedo nyilatkozat a mai esemenyek tukreben. 
Fsociety
Fsociety 2025. 05. 08. 14:35
Előzmény: #70835  ronaldinyo
Boborjan meg sorkatona sem volt,es valami agrardiplomaja van. Pont idealis partkatona,nem veletlen volt az a vizen uszo valami kijelentese.
Fsociety
Fsociety 2025. 05. 08. 14:21
Az orosz légierő Szumi megye kistelepüléseit bombázta reggel: egy 55 éves nő meghalt - állítja ezt az ukrán katonai vezérkar.Ez a második alkalom, hogy az orosz haderő megsértette a május 8-ától életbe lépett tűzszünetet.
_____
Az ugynevezett orosz tuzszunet...
Fsociety
Fsociety 2025. 05. 08. 13:05
Előzmény: törölt hozzászólás
Na,most mar hirtelen DKs lettem. Oke,van egy kis kepzavar nalad,de csak a szokasos. 
Törölt felhasználó 2025. 05. 08. 12:45
Törölt hozzászólás
Fsociety
Fsociety 2025. 05. 08. 11:39
Előzmény: #70830  Shortelek
Az ukranokkal ugyanugy vannak fenntartasaim,gazdasagilag is tudna problemat okozni ekkora mezogazdasagi tenyezo bejovetele. De erre speciel nem ugy kellett volna felkeszulni,hogy az egyetlen huzoagazatunkat,pont a mezogazdasagunkat a szarba sullyesztjuk,meg minden mast,amit a jelenlegi kormany tett,a lopason kivul. Ukrajna eu tagsaga szamomra jelenleg szinten nem tamogatott,de ez nem is 5 perc lesz. 
Shortelek 2025. 05. 08. 11:29
Előzmény: #70828  Fsociety
Várom Ukrajna EU-s tagságát.
Shortelek 2025. 05. 08. 11:28
Előzmény: #70825  Sehmet
Van miért csodálkoznod, valszeg előbb lesz ott euro mint itt, orbánod szerint előre megyünk nem hátra, szerinte.
Fsociety
Fsociety 2025. 05. 08. 11:09
Giga-mega pofaraeses. 🤣
Fsociety
Fsociety 2025. 05. 08. 10:44
Eleve nem arról van szó,hogy kivezetik a hrivnyát. (Szövegértelmezés) Nem-EU tagállam csak akkor vezetheti be az EUR-t,ha az EU és az EKB jóváhagya,de akkor sem lesz az EUR övezet része,pl Montenegró vagy Koszovó. 
Fsociety
Fsociety 2025. 05. 08. 10:27
Ugye azert vilagos,mi a kulonbseg a valodi bevezetes,es akozott,h valaki a nemzeti valutat egy masik ,stabilabb valutahoz koti,mint referencia..?  
Sehmet
Sehmet 2025. 05. 08. 09:42

Mi van???
.
https://www.portfolio.hu/deviza/20250508/felig-bevezetheti-az-eurot-ukrajna-beintenek-trumpnak-759661?utm_source=hirstart&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator
.
Amennyiben egy tagállam be akarja vezetni az eurót, meg kell felelnie bizonyos feltételeknek, az úgynevezett „konvergenciakritériumoknak”. Ezek a következők:
.
"Árstabilitás 
Az országnak fenntartható árstabilitást kell felmutatnia, az átlagos inflációs ráta pedig (egy egyéves időszakon keresztül) nem haladhatja meg 1,5 százalékpontnál nagyobb mértékben a három legjobban teljesítő tagállam átlagos inflációs rátáját. Rendezett és fenntartható államháztartás
  • a tervezett vagy a tényleges költségvetési hiány nem haladhatja meg a GDP 3%-át
  • az államadósság nem lehet magasabb, mint a GDP 60%-a
.
Hosszú távú kamatlábak a konvergencia fenntarthatóságának értékelésére
Az ország átlagos nominális hosszú távú kamatlába legfeljebb 2 százalékponttal haladhatja meg a három legjobban teljesítő tagállam kamatlábát. Árfolyam-stabilitás, amely bizonyítja, hogy a gazdaság képes ellenállni az árfolyam-ingadozásoknak Az országnak legalább két évig részt kell vennie az árfolyam-mechanizmusban (ERM-II):
  • anélkül, hogy valutájának árfolyama jelentősen eltérne az ERM II-ben alkalmazott középárfolyamtól
  • anélkül, hogy valutájának az euróval szembeni bilaterális középárfolyamát leértékelné

Az ERM-II árfolyam-mechanizmus célja annak bizonyítása, hogy az ország gazdasága túlzott árfolyam-ingadozások nélkül is zökkenőmentesen működik. 
.
Amikor egy euróövezeten kívüli tagállam csatlakozik az ERM-II-höz, az euróövezeti tagállamok, az ERM-II-ben már részt vevő, euróövezeten kívüli tagállamok és az EKB – a Bizottság részvételével – megállapítják az érintett tagállam nemzeti valutájának az euróhoz viszonyított középárfolyamát. A szóban forgó pénznem árfolyama a megállapított középárfolyamhoz képest mindkét irányban maximum 15%-kal mozdulhat el
.
Mivel az ERM II az euró bevezetésének előfeltétele, valamennyi euróövezeten kívüli tagállamnak előbb-utóbb csatlakoznia kell a mechanizmushoz. 2018 óta az ERM-II-höz csatlakozni kívánó tagállamoknak szorosan együtt kell működniük az Európai Központi Bank egységes felügyeleti mechanizmusával is, emellett eleget kell tenniük bizonyos meghatározott szakpolitikai kötelezettségvállalásoknak. 
.
Jogi konvergencia
Az euróövezethez csatlakozni kívánó tagállamoknak biztosítaniuk kell azt is, hogy nemzeti jogszabályaik összhangban álljanak a Szerződéssel, továbbá a Központi Bankok Európai Rendszere (KBER) és az EKB alapokmányával."
Fsociety
Fsociety 2025. 05. 08. 08:39
Előzmény: törölt hozzászólás
Mindig jók ezek az erődemonstrációk. Aztán 3 éve ott vagyunk,ahol...meg a ruszkik is.
Törölt felhasználó 2025. 05. 08. 07:55
Törölt hozzászólás
Shortelek 2025. 05. 08. 06:02
Előzmény: #70819  Fsociety
Folyamatosan támadni kell az összes elêrhetõ létesítményt, hadvezetési pontokat  vagyis põrkõlni õket, amíg haza nem takarodnak.
Shortelek 2025. 05. 08. 05:59
Előzmény: #70820  Fsociety
Nagy hiba a muszkânak engedni, már így is sokat engedett a világ jobbik fele, terroristâkkal nem tárgyalni  hanem likvidálni kellene.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek