Majd ha jön hír, akkor nem ez lesz a meglátásod a kiszállójáról:-) Egyébként elmondása szerint úgy rémlik sávosan adta el, tehát az átlaga meg sem közelíti a mostani szintet.
ugy tűnik pedig ilyenkor régebben van volt raly nem is egy -de nézzünki lassan 3 hete borzalom idő is van -ilyen a hangulat az egész országban minden téren.
Bármikor, ha jönne hír, akkor hirtelen robbanna az árfolyam. Mondjuk úgy, hogy a CEO által jelzett 2 hónapos "határidő" már egy ideje letelt, szerintem elegáns lenne egy nyilatkozat, cikk, bármi még 2025-ben amiben tájékoztatnák a T. befektetőket, hogy mi épp az aktuális helyzet? Pl. minden rendben, csak X ok miatt tolódik a helyszíni bemutató, MVM-es projekt eredménye stb.
én már nem hiszek sem-mondjuk átrendezik részvényeket egyesek attol lehet valami itt ott-nyomdát kell venni osztira -még jo áron van.magasabbat vártam ilyenkorra -7-800ft al
A Nap belső hőmérséklete messze a hidrogén fúzióhoz szükséges 100m kelvin alatt van. A kvantum alagút effektus miatt tud energiát kölcsönözni: gyakorlatilag azt az energiát használja két H atom fúziónáltatásához, amit a fúziójuk létre fog hozni. Szóval egész hideg ez a fúzió a Napban :D.
MI-t kérdeztem: A hidrogén alapú energiatárolás veszteségei jelentősek a teljes életciklus során, a elektrolízis (energiabemenet) és üzemanyagcella (visszaalakítás) hatásfok-veszteségei, a kompresszió/cseppfolyósítás, szállítás és tárolás (energiaigényes folyamatok, szivárgás) miatt, különösen a elektromos tárolókhoz képest. A legfontosabb veszteségek az elektrolízis és üzemanyagcella hatásfokában (mindössze 30-60% összhatásfok), valamint a kompresszió/cseppfolyósítás és tárolás során fellépő energiafelhasználás és a hidrogén szivárgása.A veszteségek fő területei:
Elektrolízis (Előállítás):
A villamos energia átalakítása hidrogénné és oxigénné nem 100%-os; a
felhasznált energia egy része hőként vész el (jellemzően 20-30%
veszteség, 70-80% hatásfok).
Sűrítés/Cseppfolyósítás:
A hidrogén tárolásához szükséges nagy nyomásra sűrítése vagy -162°C-ra
hűtése energiaintenzív folyamat, jelentős energiát igényel (akár 10-30%
veszteség a teljes ciklusban).
Tárolás (Szivárgás):
A hidrogén (különösen gáz formában) kicsi molekulája miatt hajlamos a
szivárgásra a tárolóedényekből, vezetékekből, ami folyamatos veszteséget
okoz.
Üzemanyagcella (Visszaalakítás):
A hidrogén és oxigén reakciója során keletkező elektromos áram
termelése szintén veszteségekkel jár (kb. 40-60% hatásfok), hő
termelődik.
Hő-visszanyerés: Bár a hőveszteség egy része hasznosítható (pl. fűtésre), de önmagában veszteség, ha nem hasznosítják.
Összehasonlítás más megoldásokkal:
Összességében a hidrogén tárolás hatásfoka (körülbelül 30-50% a teljes körfolyamatban) alacsonyabb lehet, mint az akkumulátoros tárolásé
(80-90%), de a hidrogén előnye a nagy energiasűrűség és a hosszú távú,
nagyméretű tárolás lehetősége, ahol az akkumulátorok nem versenyképesek.
Azert segitseg gyanant a nap 1350 ora a szel 2500 ora ugyhogy a szel sokat segitene. A hidegfuzio inkabb urbanlegend. De a megujulo + bess combo sokat segit alaperomunek
ÉPDUFERR Nyrt.
https://bet.hu/site/newkib/hu/2021.12./BET_Xtend_Piaci_hatarozat_128642995