Jo hirnek tunik, ugyanakkor ovatos lennek ezzel. A lengyeleknel 2 evig tartott, amig a kormanyvaltas utan megkaptak a visszatartott EUs forrasokat. Hurraoptimizmust erzek sokak reszerol jelenleg, ami szerintem nem indokolt. Viszont ovatosan optimista lettem a valasztasi eredmenyek utan.
A Széchenyi alapoknak 12%-a van a legutóbbi megfeleltetés szerint. Ha 10% alá vagy 15% fölé megy, akkor jelenteniük kell. Ha eladnak 14.5 millió részvényt, akkor átlépik a 10%-os küszöböt.
hát ha alaposan utánanézel, volt már forgalom utáni mnb büntetés kisforgalmú papíroknál....én idén is olvastam ilyet, meg régebben is.....oszt lehet még jóféle önkötés is befigyel....p1g
Nem hiszem , hogy bármit is találnak a bejelntésed alapján, mert az ad el és annyit a nyÍlt piacon aki és amennyit akar...egyébként igazad van, amekkora mennyiségek hétfő óta a piacra jönnek, akár lenyomhatnák 1-2 forintra is...amit ezen a héten láttunk, az után ezen sem lennék meglepődve, szerencsére nem hitelre vettem a részvényeimet és nincs kényszerértékesítés vagy plusz fedezet bekérése nálam, apropo margin call, lehet valakinél hirtelen a bank kényszerértékesítést rendelt el, eddig erre nem is gondoltam...
1. intézhették volna OTC-n is 2. olvastunk már olyan MNB büntetésről, amit azért adtak, mert valaki egy kispapír napi forgalmának jelentős részét egymaga adta...ez utóbbit jómagam is kívánom neki, minimum egy pár tízmilliósat
Nekem úgy tűnik nem sürgős neki az eladás, naponta telenyomja a vételi oldalt, viszont folyamatosan masszívan ad el...ha többet ad el mint napi 1 millió darab akkor hamarabb fog neki elfogyni de ha 100 millió darabos nagyságrendű pakkja volt akkor el fog tartani ez pár hétig , azt nem tudjuk naponta mennyit ad el, sajnos nem látjuk...feltételezem a kgy-ig meg akar szabadulni egy jókora csomagtól, hogy a részvénykönyvben már ne lehessen látni...de ez persze csak az én elméletem és lehet, teljesen roszzul gondolom és több, nagy tulaj ad el egyszerre...
Ez így van , viszont nagyobb az eladói szándék mint a vételi mert folyamatosan esik az árfolyam, egyre alacsonyabb szinteken talál vevőt a pakkjaira...
Egy nagy eladó napok óta önti a részvényeit a piacra. Sokkal több papír van mint tökfilkó hétfő óta , hogy Andre Kosztolany hasonlatával éljek. Az eladó kiléte feltételezés részemről az eladás ténye sajnos nem.
ÉPDUFERR Nyrt.
https://bet.hu/site/newkib/hu/2021.12./BET_Xtend_Piaci_hatarozat_128642995