2035-ig kell elérni a GDP 3.5+1.5%-os vállalást (2025 hágai NATO csúcs). Ez azt jelenti, h fokozatosan kell a GDP arányt növelni. 9 évünk van a 2 százalékról 3.5%-ra elérni, ami tisztán csak védelmi kiadás lehet. Vagyis ezek szerint 2027-ben és 2028-ban is a GDP 2%-2.1%-át fordítják majd a védelmi kiadásokra. Ha a béreket akarjak fejleszteni, meg visszavezetni a korai nyugdijat, akkor máshol kell majd csökkenteni (intézmények megszüntetése, működési költség csökkentése, beszerzések és a modernizáció lassítása). Ezt követően 7 év marad a 1.5%-os emelésre. Így látom laikusan, nem biztos, hogy helyesen…
A nyilatkozat egyik kulcsmondata nekem: "Ez azt jelenti, hogy amiben csak lehet, a hazai gyártásra kell támaszkodnunk. Ha pedig valami már rendszeresítve van és jól működik, akkor nem kell feltalálnunk a spanyolviaszt, azt kell használnunk, mert a logisztikai utánpótlás és a fenntartás kérdései így oldhatók meg a leghatékonyabban. Azt tudom ígérni, hogy valóban arra és annyit fogunk költeni, amennyi a katonáknak és Magyarországnak a leginkább hasznos."
Sok a feladat!Ha ez igaz amiket a tévébe láttam az elmúlt 2 hónapba,akkor úgy kell kezdeni,hogy minden városba épiteni egy új börit,mert 10-böl minimum 3 embert le kell csukni de izibe mindenhol!Akkor ha ez lefut,utána rendszert kell váltani,hogy az adózók verejtékes munkával megtermelt lóvéja ne a politikusok,a rokonaik,meg a haverjaik zsebébe landoljon!És akkor leszünk csak a nullán,a startvonalnál,és akkor lehet kezdeni a szarból várat épiteni,ahogy be lett igérve!Jönnek az uniós pénzek,meg a Lőri-Matolcsy brigád is visszaadja az ellopott csiliárdokat,kérdés az,hogy ebböl fel lehet e épiteni ide is Dubai 2-t,mint ahogy ennek a sok rendszerváltónak beigérték!Én azt látom,itt dolgozni csak az megy már el,akit nincs aki eltartson!Ha van egy apuci,vagy egy külföldön disznószart lapátoló férj,aki szponzori pozicióba tud állni,akkor inkább otthon fészbukkozik már a csapat,nem a munka világába térül fordul!Nálunk speciel a fél város otthon hentereg!Meg várják a sült galambot tátott szájjal!Mindegy!Várjuk most az uniós lóvékat!A tisza honlapjára felmentem,993.000ft-al fogok többet kapni évente,mint a Vityáéknál,úgyhogy én hátradölhetek.
Vezekényi azt mondta a közgyűlésen, hogy ismeri Szendi-t jól és amikor vele dolgozott akkor azt volt a "teóriája", hogy magyar katona kezébe magyar fegyver való.
Bocsi, de ebben a cikkben egy szó sincs a SAFE-ről. Úniós pénzről igen, de a SAFE egy hitel, nem a sokat emlegetett úniós pénz! Van szó fegyverekről, fejlesztésről, hazai fegyvergyártásról, ami még nagyon halovány és a szándék is affelé mutat, hogy a jelenlegi helyzetből el szándékoznak mozdulni - kell is.. Nem említik sehol a SAFE-t.
Nincs ebben semmi különleges, hacsak az nem, hogy még mindig nincs képben azzal, hogy 5%-ot kell teljesíteni, nem 3,5%-ot. Ebben mondjuk egyezhetne a külügyminiszter által mondottakkal. Illetve még ami lejött: továbbra is inkább vezérkari főnökként viselkedik, nem miniszterként.
Az a baj, hogy hajlamosak vagyunk túl gondolni egy szimpla könyvhetes villáminterjút… meg hát mást is…nem kell belelátni és belemagyarázni dolgokat, amik nem hangzottak el. Gondolj vissza arra, hogy Orban Anita legutobb miket mondott a SAFE-ről… jönni fog
Ezt miből gondolod? Szó sincs a cikkben a SAFE-ről. A helyreállítási alapot nem is lehetne honvédelmi célokra költeni. A SAFE előnye, hogy mozgásteret ad a költségvetésnek, hogy máshova tudjon átcsoportosítani pénzt. A védelmi ipar és a SAFE Kapitány és Orban asztala. A védelmi tárcától kikerült ez a portfolió.
Nagyjából én is így látom, valószínűleg a cég is benne van, mert kinek is van sok részvénye es pénze, de még a leírtakkal együtt is nehez elkepzelni is nemhogy megvalositani. Pl 2250 körül úgy nézett ki, hogy ez kizárt, hogy akár csak 2200ig lemenjen a könyv alapján aztán pénteken 1860ig lement.....
Én is párszor megszívtam a könyv miatt. Mivel magadnak nem adhatod, ezért szerintem több kereskedési számláról manipulálják. Borzasztó sok pénz és részvényszám lehet erre a csapat birtokában, különben nem menne. Hogy technikailag hogyan vezényel a programjuk - mert ezt maskepp nem lehet - hogyan kezeli egyszerre a sok szamlat ott van a nagy tudomany. Hogy mondjuk 4-5 szamlaszamrol kereskednek, es az egyik fugg a masiktol, de lehet csak mindegyikre el van osztva love es rv es nyomják. Tobbszor beirtam, mas is, ha beteszel azonnal rak eléd, ha kiveszel kiveszi biztos robot van rajta. De azonnal tortenik a reakcio, ha beteszel azonnal ott van az övéké is. Ezt azért furcsállom, mert ha pl 1 mp utan jelenne meg, az hihetobb robotreakcio lenne. De igy olyan mintha latna a könyvet mikor bekuldod, es mar a tieddel egyutt jelenik csak meg. Ez meg akkor BÉT is benne vastagon szitu?
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.