tschi-

Regisztráció: 2021-07-22 15:10:47

Hozzászólások száma: 343

Utolsó hozzászólás: 2021-12-02 20:12


Tapasztalat: 1
Aktivitás: 1
Népszerűség: 1


utolsó 20 hozzászólás

4IG Nyrt reszvenyesek. csütörtök, 20:12
Elnéztem, bocs!
4IG Nyrt reszvenyesek. csütörtök, 20:11
Bakker, tényleg, elsiklottam felette. Köszi!
4IG Nyrt reszvenyesek. csütörtök, 19:53
Rászálltak, de szerintem nem szolgált rá.
4IG Nyrt reszvenyesek. csütörtök, 19:52
Mert elosztották a 120 milliárdot 670 Ft-tal. Az 179 millió. De nem lehet ennyi új részvény, mert akkor 64%-a lenne a Rheinmetallnak, nem 25. Annyit írtak csak, hogy ennyi tőkét visz a cégbe. Hogy milyen formában, összetételben, arról nem.
4IG Nyrt reszvenyesek. csütörtök, 19:49
Lehet, hogy igazad van abban, amit írsz. De abban azért madridnak is igaza van, hogy nem kellene folyton a lányával jönni. Én is felkapnám a vizet, ha a lányommal támadnának nekem (nincs lányom :) Nem fair a családot belevonni egy elvileg szakmai vitába.
4IG Nyrt reszvenyesek. csütörtök, 19:40
Honnan veszed, hogy 280 millió részvény lesz? A 120 milliárd/670-ből? Hogy fog így kijönni a 25%? Ez így 64%
4IG Nyrt reszvenyesek. csütörtök, 17:04
Vicces kedvű 850 eladásin
4IG Nyrt reszvenyesek. csütörtök, 15:01
Az látszik, hogy esni nem nagyon akar, felfelé pedig nem engedik. Újévre, mikor minden akvizíció rendeződik, jó lesz ez.
Csak egy kérdés: azon esetleg gondolkozott valaki, hogy a telco részt (pl. AH) esetleg nem fogják-e külön tőzsdére vinni? Érdekes csavar lenne.
4IG Nyrt reszvenyesek. csütörtök, 14:07
Akkor most mindenki boldog :)
OPUS elemzesek csütörtök, 11:23
Egy valamit ne felejts! A politikusok percemberek, max. 4 éves ciklusokban gondolkodnak és ez alatt pénzt akarnak keresni. Nem csak itthon, máshol is. Ha váltás lesz, az újak is pénzt akarnak keresni, ez a valóság. Ha van aki ezt a vágyat kielégíti, akkor azt nem fogják bántani. Csányi Sándor szokta mindig mondani: minden kormánnyal jóban kell lenni. 
Főleg, hogy a mostani ellenzéki oldalon az elmúlt időszakban nagy volt a szakmai kontraszelekció (sajnos a 12 év fidesz uralom ezt hozta). Gondolkodó kevés, érzelemből és indulatból cselekvő sok van.
Szóval ne írjuk le Jászait rögtön az elején. 
Szerintem egyébként a 4 év törlesztési türelmi időszak sem véletlenül alakult így. Persze a felfutáshoz kell az idő, hogy majd tudjon törleszteni a cég, de 4 év az pont egy választási ciklus is.
OPUS elemzesek csütörtök, 11:13
Nincs mit :)
E-jegyrendszerben valóban egyszerűbb lett volna átvenni egy jól működő nyugati példát (nekem speciel a londoni tetszik), de nem ez lett az irányvonal. Uniós pénzből fejlesztik már hosszú évek óta, nem fogják kidobni. Egyébként amit kifejlesztettek, működőképes. A fejlesztőket pont ismerem (nem az ő hibájuk, hogy eddig húzódott).
Jászairól nem tudok nyilatkozni, de az Opus-Konzum más helyzet volt, nem ő szabta meg az irányt, nem biztos, hogy csak az ő felelőssége.
300 milliárdról nem álmodozok, de ha nyernék a lottón, tudnám hova fektetni. Rengeteg jó projektötlet hever a polcokon Magyarországon, amik ha nem magyarok találták volna ki, hanem pl. amerikaiak, akkor jópár világsiker lenne. De nincs hozzá tőke. Na ilyenbe fektetnék :)
OPUS elemzesek csütörtök, 11:02
Igen, én is arra emlékeztem, hogy mindkét oldalnál jól fekszik. Nem véletlen, hogy kevesebbet piszkálják, mint Mészárost.
OPUS elemzesek csütörtök, 10:24
A saját véleményemet szívesen leírom.
1. kérdés: 
Szerintem mire kormányváltás lesz, addigra olyan pályára áll a cég, hogy mindegy ki lesz kormányon. Jászait egyébként jobban elfogadják a baloldalon, mint Mészárost, kevesebbet is van célkeresztben. Valószínűleg szakmai szempontok miatt. Nem politizálok, de a látszat kívülről ez. És vannak olyan területek, ahol a 4iG megkerülhetetlen lesz. Miskolcon nem véletlenül ők nyerték az e-jegyrendszer kivitelezését, ugyanis csak ők képesek jelenleg megcsinálni, az összes alvállalkozó aki ért a közlekedés informatikához nekik dolgozik már 1-2 éve. De ez csak egy terület.
2. kérdés:
Hogy kegyenc oligarcha-e vagy csak olyan üzletember, aki igyekszik kielégíteni a politika kívánalmait is, nem tudom. Nyilván nem működne a kötvényprogram, ha nem lennének jó kapcsolatai a mostani kormányhoz. Viszont szerintem ez sem fekete-fehér. Látszott, hogy az Orbán-kormány is sokáig a jól bejáratott német T-Systemes vonalat támogatta sokáig az informatikai területen. Az informatikai közbeszerzések nagyrésze ott csapódott le, a profitot pedig kivitte a német anyavállalat. Nekem úgy tűnik, hogy a BKK-s projekt megbicsaklásánál volt egy törés ebben az együttműködésben. Illetve a T-Systems-nek dolgozó magyar IT alvállalkozók közül is sokan elégedetlenek voltak, mert a németek kihasználták az erőfölényüket. Nyomott árakon dolgoztatták őket, a hasznot pedig a T rakta zsebre úgy, hogy közben nagy hozzáadott értéke nem volt. Nem fizettek időben, fél-egy éves fizetési idők voltak, szándékosan nem adták ki a teljesítésigazolásokat az elvégzett munka után, miközben a megrendelők már fizettek. Ezeknek a vállalkozásoknak a jelentős része most a 4iG-nek dolgozik, akiket megvettek, azokat kifizették, vagy részvénycserével tulajdonrészt kaptak, van aki bent ül az igazgatóságban is. Saját köreimből hallom, hogy a menedzsmentről és a cég szervezettségéről is elismerően beszélnek. Azaz volt úgymond a változás egybeesett a magyar vállalkozói érdekekkel is.
Én ezt így látom saját információk alapján. Lehet, hogy másnak más információi és meglátásai vannak.
4IG Nyrt reszvenyesek. csütörtök, 09:43
Gömböc = 4iG
4IG Nyrt reszvenyesek. csütörtök, 09:42
A Gömböc az első ismert konvex és homogén test, melynek egy stabil és egy instabil egyensúlyi pontja van. Bizonyítható, hogy ennél kevesebb egyensúlyi helyzettel rendelkező test nem létezhet. Egyszerűbben megfogalmazva, teljesen mindegy, hogyan tesszük le, mindig visszatér egyetlen stabil egyensúlyi pontjába.
4IG Nyrt reszvenyesek. csütörtök, 09:20
A kerekded alakú tárgynak mióta vannak oldalai? Ez nekem új.
4IG Nyrt reszvenyesek. csütörtök, 09:08
Most az állampapír is jobboldali :) Szentségtörés!
OPUS elemzesek szerda, 23:37
Figyelni kell a hasonlatokra mostanában: a cukor ára is emelkedik :D
4IG Nyrt reszvenyesek. szerda, 22:55
USA-ban ma is megütötték a részvényeket, a techcégekét különösen. Ez a hét kuka lesz Európában is. Ilyen környezetben a 4iG teljesítménye nem olyan rossz.
4IG Nyrt reszvenyesek. szerda, 18:45
Hát igen, 630-nál a 900 is hihetetlen volt 😀
"Év végére ígértem a 900-at" Gyanús vagy te! Te vagy az, Aladin? 😁

friss hírek További hírek