Az AutoWallis várhatóan február 27-én teszi közzé negyedik negyedéves és egyben éves eredményét, melyből megtudhatjuk, hogy a jó értékesítési számok hogyan csapódtak le az eredményben.
Elemző: Nagy András A negyedik negyedévben nagyon megugrott az AutoWallis értékesítése. Az új gépjármű értékesítés év/év alapon 34%-kal bővült az év utolsó három hónapjában, jócskán felülmúlva az év egészében látott 9,8%-ot. A kiskereskedelemben 20%-kal bővült az új autó értékesítés, ami nem kiugró az előző negyedévekhez képest, de a nagykereskedelmi üzletág szintén 20%-os bővülése már jelentős eltérés az év egészében látott 6,8%-os növekedést eredményező dinamikához képest.A nagykereskedelmi üzletág negyedik negyedévben látott gyorsulása az Opel márka erős számainak köszönhető, főleg a horvát piacon, de a Nissan romániai operációjának elindítása is támogatta az adatokat.A kiskereskedelmi üzletág egész éves növekedése elsősorban a cseh akvizícióknak: NC Auto (Stratos) és Milán Král Group köszönhető. A mobilitási szegmens esetében főként a hatékonyság növekedés, a hosszabb bérlési idő játszott kulcsszerepet a növekedésben. 5,4%-os flottaméret növekedés mellett a bérleti napok száma 23%-kal növekedett a negyedik negyedévben év/év alapon.
A mostani árfolyam kb 20 forintos 2019-es árfolyamot jelent, ha a BUX-ot is figyelem - pedig akkor 100- 110 Ft között volt. Vagyis a cégértéke rv árfolyam alapján jóval kevesebb mint akkor volt. B@sszus ez nem tűnik fel nekik? Ez kb olyan, mintha vettem volna 6 éve egy budai lakást aztán most olcsóbban adnám el.... Ebben mi a ráció a fő tulajdonosoknak?
ez nem igaz. 2028 volt irányadó, de anno Ormosy egy rádio interjúban azt sem zárta ki, hogy tovább növekednek és csak 2030-ra lesz osztalékfizető papír.
A szokásos:Remek értékesítési adatok,ami a sok akvi miatt természetes,csakúgy,mint a szervizórák emelkedése. Vajon a pénzügyi jelentés is ennek megfelelő lesz? Vagy szokás szerint minimális nyereség? Eddig is az volt a baj,hogy nagyon gyengék voltak a pénzügyi mutatók! Ami a mai forgalmat illeti:Nincs egy komoly vétel. Maximum néhány ezer darab. Hiányolom az 50-100 ezer darabos vételeket. Tipikus kisbefektetői forgalom eddig. A nagyokat nem érdekli a papír!
A Telekom semmivel sem lett jobb cég, mint 3 éve, csak változtattak az osztalékpolitikán és 2 év alatt négy-ötszörözte az árfolyamát. Ha ennél a szarnál is lenne tisztességes osztalékpolitika, bőven 200 felett lenne...
forintozó akkor van, amikor nincs forgalom. ha napi 300-400M forgalom lenne benne, akkor ezeket észre sem vennéd. Széklet Úrnak már rég távoznia kellett volna a cégtől mint beftan. Mindegy, ez nem fog változni szerintem, csak ha megjelenik a hír az osztalékról leghamarabb 2028-ban, de szerintem lesz az 2030 is .
AutoWallis Nyrt+topic