Jövőre lesz 5 éve, hogy 180 környékén vettem először, aztán utána még pár alkalommal lejjebb, de a mai napig megvannak, mivel utálom a spekulatív gondolkodás. Persze, az Ott-One-nal le is húztak emiatt rólam kb. 6-7 év agyon adóztatott munkából származó megtakarítást és az azóta (és örökre) elmaradt kamatokat, amit már valószínűleg sosem fogok megkapni. Ám úgy gondolom, nézve ezen cég számait és ismerve az évekkel ezelőtt közreadott stratégiáit, hogy ez az árfolyam köszönő viszonyban sincs a cég jelenlegi valós értékével (min. a jelenlegi duplája lenne már indokolt), nem beszélve az esetleges még komolyabb jövőről. Persze, a stratégiát azért is sikerült ilyen fényes túllépniük - ezt elegánsan (és okosan) kifelejtik a jelenlegi prezentációkból - , mert amikor megalkották, még nem tudhatták, hogy ekkora infláció tör rá a világgazdaságra. Na most, ez az infláció elmaradt a részvények árazása tekintetében és jövedelmezőségi színvonal (árrés vagy ami másnak jobban megfelel) is magasabb, mint ami jellemző volt a stratégia megalkotását megelőző időszakokban. Látva a számokat, bevallom újra elkezdtem venni az elmúlt hetekben (ma is) a részvényt, mert szerintem előbb vagy utóbb lesz egy szint ugrás, amikor már nem lehet ezt a diszkontot megkapni, max. együtt haladni a cég jövőbeli fejlődési ütemével. Személy szerint - bár már lassan fél évtizede veszteséget eredményezett ez a befektetésem is - engem nem zavar, ha még nem jön ez a szint ugrás és továbbra is tudok alacsonyabb árakon vásárolni a jövőben, mert az Opus vagy az Appeninn esetében ez már megtörtént, (legalább is az első komolyabb szakasza és nagyon gyorsan) így ott nem tudom már olyan könnyedén folytatni a felhalmozást. Persze, vannak még hasonló példák, ahol nagyon sokáig elhúzták (lásd: Telekom, Waberers) vagy jelenleg is elhúzzák (lásd: MOL) azt, hogy újra vagy végre a valós értéke környékén legyen a részvény árazása, de idővel a többségénél azért realizálódnak a folyamatok és nem lehet tudni, hogy mikor, de ha megtörténik, akkor nagyon gyors ütemű is lehet egy ilyen valós érték felé való elmozdulás. A fentiket természetesen a hozzám hasonló, a tőzsdét befektetési céllal megközelítő embereknek írtam és főleg az olyan sajátos lelkűeknek, aki szeretnének prosperáló magyar cégeket, hazai erőforrásokat sikeresnek látni, azaz együtt gyarapodni a magyar társadalommal. Igaz, az Ott-One-ból kiindulva nincs tuti recept (azért a mérget remélem megkapják majd a szarkeverők), de ha én a megérzéseimet - ami sokszor egyszerű számviteli ismeretekre alapoztam, megnézve a cégek dokumentumait - mind meg tudtam volna játszani (sokszor a befagyott tőke hiányában vagy a korábbi "megégés" miatti alacsonyabb kockázati gondolkodásból adódóan ez nem történt meg), ma már a nagy veszteségeim ledolgozásán is túl lennék. Azért a megérzésekből voltak, amiket már megvalósítottam, így a hatalmas veszteség ledolgozását szép ütemben megkezdtem.
https://invst.ly/12hxmd az a baj az ilyen ékekkel, hogy ha sokáig basszák vissza, akkor egyre szűkül a tér. azaz lefelé már elég lesz akár 112 alá benézni lassan, és letörhet 100 alá. felfelé pedig 122 fölé, hogy kitörjön.
Tudom ismerem a fajtájukat már dobtak fel, igazi 3/3-asok és nekem belefér pár nap pihenő 😂 Bár megígérem, hogy legközelebb majd jövőre írok ide.... Kitartást és sok nyerőt kívánok a részedre! 🐂🐮🐃
Az egyébként nem lep meg, hogy a bennfentes mutyikkal kedveznek maguknak. Az sokkal inkább meglep, hogy a Concorde elemzői fegyelmezetten és hevesen kiállnak az AW egyértelműen mutyigyanús, és szakmailag hátrányos söntései mellett. És még ők kezdenek el visszatámadni, hogy risszindulatú a kérdés. Ez nonszensz. Nagyot csalódta ma Concorde-ban.
Ovatosan mert lesben itt allnak legutobb 15napot kaptam allitolagos szemelyeskedes miatt.Persze megjelolt szemely nem volt de valaki nagyon zokon vette.
Most már emlékszem, miért nem veszem ezt a sz@rt.... pár éve is ezért ment el a kedvem, mivel a kis ratyink, 12 nick mögé bújva, folyamatosan nyomja a mínuszt.... igazi egy kretén lehet remélem, kis rántja rá a szerencsétlen beteg.... 😂 ui. Legalább 20 mínuszt kérek erre is kicsi fácán 😁
de, Ormosval és Székellyel van gond. Picsognak a rádióban szponzorált tartalommal, ahelyett, hogy kipucolnák ezt a szintet. Én a kisbüfiket megértem, ha egy papír erre képes, akkor erre képes.
A hozzaallassal szerintem azert adjak mert mar tobbszor lefordult 122-125ft szintrol.Ezert kellene megtamogatni itt srv vel.Celar 200ft felett van es nincsen tularazva.
Ilyenkor kellene a cegnek SRV vel tamogatni emelkedest azt mondtak lesz srv.Filler….at kipucolni errol a szintrol vegleg. Ormosynak nem sirni kellene a radioban.
2023. december 01. 10:42 Az Autowallis a nap sztárja a magyar tőzsdénAz Autowallis részvényei már 6,1 százalékos pluszban vannak ma délelőtt. Az emelkedés mögött nem látni különösebb hírt a mai napon, tegnap azonban a vállalat közzétette harmadik negyedéves jelentését, autóeladásokban és árbevételben pedig már most felülmúlta a tavalyi teljes év teljesítményét a cég.
A Telekom úgy fizethet akár 30 Ft osztalékot, hogy közben újabb 15 mrd-ért vesz saját részvényeket. A Telekomnál úgy kell számolni, hogy 45 Ft-t ad vissza a részvényeseknek. 5 év múlva egyébként szerintem az AW is képes lesz ekkora részvényesi javadalmazásra.
Szigorúan szakmailag: a célár = a jelenleg egy részvényre jutó vagyon + a jövőbeli cashflow-k jelenértéke. Az idő múlásával tehátt szakmai alapon a célár ceteris paribus növekszik az adott idő alatt megtermelt nyereséggel. Tehát ha semmi nem változik a modelljükben, csak eltelik 3 hónap, azzal is kb 7 Ft-tal emelkednie kell a célárnak.
Venni kell és átviszi! 20 forint feletti osztalék nem kevés.Az utolsó negyedév még erősebb lesz csak szólok.A matáv 400 feletti árfolyamra nem fizetett ennyit.
AutoWallis Nyrt+topic