A makrogazdasági változások (háború lezárás) + EU pénz hozhat egy olyan nem várt piaci turbulenciát, amit meg akar lovagolni JD is. Szerintem benne van a pakliban, hogy ő maga fog egy árfelhajtást csinálni, ha az érdeke abban a pillanatban (pl. apport miatt) úgy kívánja. Erre bazírozom kb.
Te továbbra is abban hiszel, hogy egy appeninn típusú vállalkozás azért jött a tőzsdére, hogy neked, mint kisbefektetőnek pénzt csináljon. De nem :) Ez itt a másodlagos piac, itt azokkal a papírokkal kereskedünk, amit tőkeemeleések során kinyomtatnak és ráengednek a piacra. Aki nagytulajdonosént birtokolja a céget az nem érdekelt az osztalékban. Ezt már párszor le írtuk többen is. Akkor lesz érdekelt, ha Ő majd ki akar venni pénzt a cégből. A SZIT adóelkerülés miatt lett bevezetve, nem azért, hogy neked osztalékod legyen :) Ha lehetne még 10% adót elkerülni azzal, hogy sünt ellik JD, akkor azt is bevállalná, max azt mondaná a kgy-n, hogy elvetélt az utsó pillanatba. :):):)
Persze ilyen alapon akkor 10 évig sem fizetnének… Hülyeség a köbön, de oké tegyük fel 10 évig nem fizetnek majd 10k körüli könyvszerinti érték esetén is 600-as árfolyamnál fog menni a kereskedés? Ebben az esetben leszünk páran, akik hitelből is ezt fogják venni. A tőke nem elszublimál a cégből, hanem újra befektetésre kerül…
Nem fognak. Akkor fognak, ha majd a nagytulajok "menekülőre fogják" és ki akarját menteni a cash-t. Addig nem érdekeltek abban, hogy neked vagy nekem ebből pénzünk legyen.
Viktorunkat nem ismered eléggé. Ő most már nem Mo-szág miniszter elnöke, hanem az EU vezetője akar lenni. Neki a magyar parlamenti munka a nemzetközi karrierjében már inkább árt, mint hasznot hoz. Ő most mossa kezeit, "ott sem volt" játékot játszik, hogy elmondhassa, amíg "ő volt, addig" . Mindeközben egyértelmű célja, hogy az USA, Oroszország, Kína mellett pózolhasson a jövőben.
OV döntése azért nem ilyen egyszerű. Konkrétan lemondott a mentelmi jogáról! Azért ez elég nagy magabiztosságra vall. 2021 előtt már elévült minden, MP mondatai is arra jók, hogy pánikot keltsenek és kiugrasszák a nyulat a bokorból, de a konkrétumok hiányoznak. Nem lesz ez egyszerű menet. A múltat nagyon nehéz lesz kielemezni és ha csak arra koncentrál, akkor meg oda a jövő. Első lépésenként inkább a korrupció további megszüntetésére lenne szükség, aki meg csak azért maradt talpon, mert az folyamatos volt, az magától megszűnik. Az élő szerződéseket is felül kell vizsgálni, de ami 2021 előtt történt az szerintem már sajnos nincs benne az első 3 lépésben. Ettől még persze hajrá MP!
Két éve Szit a cég.! És bármilyen "érthetetlen" is ezután a két év után teljesen reális hogy nem fizettek osztalékot, már annak aki érti hogy miért is...! Szerintem két éven belül fognak fizetni...
Appeninn real