Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Wally_Karue
Wally_Karue 2026. 05. 07. 13:59
Előzmény: #138659  MrSomm

Én is tervezem újrakezdeni, de nem az ilyen eszement szinteken... Korrekció meg nem akar jönni... 
Nyilván elengedem, mert különben belezizülnék :)
Igen a 3x ETF nem való mindenkinek
Mindegy ez is tanulópénz volt, akkor úgy döntöttem, hogy a maradék tőke megvédése a legfontosabb 
MrSomm 2026. 05. 07. 12:40
Előzmény: #138657  Wally_Karue
Probald meg elfogadni. Regen vege, backtrade-nek meg semmi ertelme.
Vond le a tanulsagot. Dontsd el, hogy van-e ertelme neked ezzel foglalkozni. Ha van, akkor kezd el kicsiben, hogy visszanyerd az onbizalmad. Ha meg vagy gyozodve, hogy jon egy nagy korrekcio es azt szeretned kivarni, akkor a szerint cselekedj.
A lenyeg, hogy vond le a tanulsagot. Hasonlon atestem. En ugy dontottem maskeppen, de ujra kezdem. 
Az egyik legfontosabb szabaly, hogy maradj a jatekban. Ha elbukod minden penzed, kiestel. Onnan nem lehet, de legalabb is borzaszto nehez visszajonni. Ebbol a szempontbol nezve te is jatekban vagy, csak a partvonalrol figyelsz. Es ahogyan a forint mozog a vegen meg tobbet keresel, mint gondoltad volna. Nem lesz 100x. De 100x-et nem mindenki kepes kiulni. En biztosan nem.
En szemely szerint nem vagyok benne biztos, hogy rossz dontest hoztal akkor, hogy eladtad. Abban a pillanatban. Nem utolag. Szerintem a rossz dontest a 3x ETF-el hoztad, anelkul, hogy a szamlad meretet ismernem. A Tesla shortomon tavaly hasonlot buktam, valamennyivel kevesebbet. Leveraged etf es opcio felvaltva, tobbszor raprobalva. En szemely szerint el is engedtem a leveraged etf-ket egy idore.
wels67 2026. 05. 07. 12:36
Előzmény: #138657  Wally_Karue
Én is csináltam ,,szép" dolgokat a múlt évben: 19 dolláros Intelt adtam 23 dolláron, 90 dolláros AMD-t 112 dolláron, 27 dolláros DOCN-t 34 dolláron. És most, hol vannak! :-(
Wally_Karue
Wally_Karue 2026. 05. 07. 11:07
SOXL-t 9 dollár körüli áron adtam el majdnem 50% bukóban tavaly húsvétkor, gondoltam majd 5 alatt visszaveszem, 11 ezer darabot, akkor olyan pánik volt a Trump hülyeségei meg Taivan miatt, hogy komolyan azt hittem, hogy akár nullára is eshet a 3x lev ETF értéke, volt két nap egymás után -30% bukóval a vámok bejelentése után
Ma 165 dollár, az elmúlt 25 kereskedési napból 23x zárt zöldben, egy hónap alatt 3,5x-ezett
1,7 millió dollár bukta, nyilván nem tartottam volna eddig, de akkor sem jó érzés ez az esztelen hype, ami most van
Kb minden semi stock 5-10x-ezett az elmúlt évben, nekem meg jött 7% állampapír kamat
Azt hiszem ehhez már pszichiáter kell . azért 550 millióval már tudnék mit kezdeni magammal... Cserébe marad a robot 9-5-ig
MrSomm 2026. 05. 07. 08:03
Australia is revising its policies around building a strategic reserve, which will “no doubt” have an element of a floor price, the country’s resources minister said in March, as the resources rich nation looks to cement its role as a key supplier to its allies.
pomperj
pomperj 2026. 05. 07. 07:32
Előzmény: #138642  pomperj
1)SPX daytrade
wave(3 of v) csodasan szepen emelkedett tegnap, es valoszinuleg kozel van a (3)  rally vege.
Nem varhato, hogy hirtelen lefordul, legalabb egy (4-5) hullampar van hatra felfele, de lehet hogy ketto.
.
https://imgur.com/a/JpHgUxs
.
2)Gold
egy egesz biztato (B) vagy (X) felkorrekcios hullamban van hullamban van.
.
https://imgur.com/a/RYd5eGF
.
3)Kina HangSeng
A marciusi melypont ota uj bull idoszak kezedete sejtheto. Ha a fib38 megtartja es kitores is sikerul,
akkor megerositest kap a varakozas. Egyelore ugy nez ki, jok az eselyek a Kinai BigTech rallyra.
,
https://imgur.com/a/xE7wLwE
.
BIDU, BABA es mas Bigtech eros kitoresben vannak, ugy nez ki most erdemes menni veluk.
.
Bogde 2026. 05. 07. 07:14
Kis érdekesség: nagy különbségek vannak ETF és ETF között, még akkor is, ha azonos indexet követnek: https://allampapirkalkulator.hu/hirek/ugyanaz-az-etf-lehet-hogy-sokkal-tobbet-hozhatna-es-eszre-sem-veszed-424
hellforceone 2026. 05. 06. 22:13
Előzmény: #138636  drexler76
en IREN-ben vagyok benne egy jo adaggal, AMD, NOW, Entegris - ezt ma könnyitettem jelentösebben -, Tempus, SOFI, CLSK - mai vetel - es meg sok mas tech cucc, de sajnos volt, amit nagyon hamar dobtam (ARM, CRWV, ALAB), pedig kurva jo beszallokat csiptem el. csak akkor meg ment ez a nagy huza-vona Irannal - persze most sem szünt meg - es abban biztam, hogy melyebbre megy NDX. de sajnos nem akarja a reseket betölteni az INDEX!!!! Nem egy szar egyedi papir hanem az index! Ezert mondom, hogy szerintem itt valami nagyobb moka van. persze lassan elfaradhat, de mar több res maradt hatra csak az elmult 1 evben is. Alljatok neki nyugodtan keresgelni az indexekben reseket, talan nagyitoval talaltok hangyafasznyit, de nem több %-os lyukakat. Nem bantasbol irom, de ha ez mondjuk delnek tarto iranyban lenne, akkor pomperj mar mondana, hogy eppen a Jezus születese ota tarto idösikon vagyunk 3/3-ban lefelé es kb a földbe fog allni az index, ahonnan markolóknak kell majd kiásni. :o))) Tenyleg nem bantas, inkabb vicces, vagy kicsit talan ironikus megjegyzes is. Egyszerüen nezzünk szembe a tenyekkel :) Valamikor valoban bejöhet persze. Es a Covid alj 5 %os rese minden indexben?? Meg mindig nagyon sok a penz a rendszerben es mindenki borit be mindent, amit csak lehet a piacra. Ma kaptam ING-töl mailt, ha befizetek valami rövid idön belül - mar nem emlekszem pontosan mennyi, talan par het - legalabb 25k EUR-t a szamlara, akkor kapok valami 3-4% kamatot a jo eg tudja mar mennyi idöre. Nem is a reszletek a lenyegesek, hanem, hogy ha befizetek 25k-t. Mintha mondjuk 250 EUR lenne :D Mindenfele youtuber akciozott mar hetekkel ezelött, hogy csak most, csak rövid ideig vegyétek es egyétek az abo-kat, mert most aztan 50%-on megvehetitek! Mikor szoktak ezt csinalni?? Ez mar egy igen jo indikator, mert altalaban akkor jönnek ezek, mikor mar mindenki arra szamit, hogy robban a piac. Elötte meg begyüjtenek egy kis mézecskét, amit összedobnak az elöfizetök es toljak be a piacba. Az viszont mar meglep, mikor a bank jön nekem azzal, hogy tolj mar be 25k-t.... persze nem mondom, hogy minden megy a piacra valmilyen formaban, de ha ök ajanlanak nekem 3-4 %-ot, akkor ök nem annyit csinalnak rajta.... szerintem meg lesz itt kakao egy ujabb korrekcio utan is. Persze egyertelmü, hogy az üzemanyagtartaly egyre gyorsabban ürül. Szerintem a vege valami olyasmi lehet, hogy lesz egy felrantas egy nyitasban, amikor mindent megugrasztanak meg 5-6-8, akarhany %-ban, aztan aznap lesz egy csodas fordito gyertya es zutty. Persze nem összeomlast varok, 10k nasdaq, meg 1500 SP.... felejtsük el ezeket, de egy jo meretes zako jol jönne, MAJD! :) Na mindegy is, mindenkinek nagyon szép nyeröket es jo dönteseket! ;)
Boole 2026. 05. 06. 22:01
Előzmény: #138646  Boole
SP500 - egyelőre maradok ennél a verziónál.
2026: A csúcspont és a fordulat
  • Várható mozgás: A jelenlegi 5. hullám elérheti a 7200 – 7450 pontos sávot (Fibonacci 1.618-as kiterjesztés környéke).
  • Dátum: 2026. április – június.
  • Esemény: Itt egy nagyobb fokozatú korrekció (A-hullám) veszi kezdetét, amely az év végére 6100 – 5800 pontig ránthatja vissza az indexet.
2027: A medvepiaci korrekció mélyülése
  • Várható mozgás: Egy átmeneti „B-hullámú” felpattanás után (kb. 6500 pontig) a piac belép a „C-hullámba”.
  • Dátum: 2027 egésze.
  • Célár: Az index visszatesztelheti a korábbi 4. hullám bázisát, azaz a 4800 – 5200 pontos tartományt.
2028 – 2029 eleje: Konszolidáció és az új ciklus kezdete
  • Várható mozgás: A nagy korrekciós ciklus lezárulása után a piac bázisépítésbe kezd.
  • Célár: Megindul az újabb szuperciklus 1. hulláma, amely 2029-re újra 6000 pont fölé emelheti az S&P 500-at.

zsoca89 2026. 05. 06. 21:50
Előzmény: #138636  drexler76
Gratulálok! :) Amennyiben itt kiszállnál szerintem nem kéne szomorkodnod, hogy utána pedig mi lenne, az már nem számít, csak a realizált nyereség, amit szépen elkezdhetnél másba forgatni, ami megint megy egy hasonlót, vagy ugyanebbe vissza, ha csinál egy emberesebb korrekciót. :) Esetleg elkezdhetnéd csökkenteni a pozíció méretét. 
zsoca89 2026. 05. 06. 21:33
Előzmény: #138626  GrizzlyG
Pre-marketben 49 körül volt, 46,50-re tettem limit vételt, de nem fűztem túl sok reményt hozzá, hogy ma lejön, bár a rést pont visszatöltötte a mai csúcsnál, szóval technikai szemmel nézve így kellett lennie. 
MrSomm 2026. 05. 06. 21:23
Előzmény: #138647  Seri
En nagyon tartom az FCX-tol. Ha megsem sikerul ujra inditani a banyat, akkor az egesz ETF-et lehuzhatja.
Nalam a teljes paletta: COPJ, RIO, VALE, BDNNY, SLSR, LCGMF, LBCMF. Meg vannak meg korai fazisu vegyes banyak is, 1-2.
Szerintem nem lesz vele baj, 3-5 eves tavon rengeteg a problema a kitermelesek korul es a kereslet meg csak no. Jelen pillanatban ugy tunik legalabb is.
Seri 2026. 05. 06. 20:39
Előzmény: #138644  MrSomm
Én igen , de nekem CEBS van és jó lenne ha már a réz megemberelné magát 😅 Bár ma 5,84 %-ot emelkedett, de előtt hajjaj volt.
Boole 2026. 05. 06. 20:19
Így utólag nem volt jó ötlet SP500 shortot nyitni.
kajli_man
kajli_man 2026. 05. 06. 20:17
Ilyen eufórikus emelkedésnél (NDX +20% egy hónap alatt) már a TA sem segít, bármi lehet...
MrSomm 2026. 05. 06. 20:11
Rezet nezi rajtam kivul mas? Szerintem van egy fej vall, aminek a nyakvonalanal vagyunk es ha bejon 7$ fele mehet. 
COPJ-ben ha jol nezem, akkor konnyen lehet, hogy most indul a harmadik hullam es az elso 5 hullamos ralli 4. hullamaban lehetunk. 
Arany ezust bika eros, de nem tetszik, hogy a  Nasdaq-al egyutt megy csak. 
IAG jelentett ma. Csak atfutottam, hozzak akotelezot, viszont az afrikai esemenyek miatt hatalmas diszkont van rajta. 40$-os celar nem elrugaszkodott, de ugye Afrikaban nem nyugszanak, hiaba az O banyajuk Burkina Faso, tul kozel van a konfliktusokhoz.
SA - Seabridge - A vilag legnagyobb el nem kezdett arany banyaja. Masodik legnagyobb rez banyaja. Ma azt hallottam a CEO-tol, hogy megvan a partner, hogy kivel szeretnenek dolgozni, nyarra kiderulhet. Ha tartjak, amit eddig es probaljak a reszvenyesi erteket novelni, akkor nagyon jo buli lehet. Nem sok banyaszceg mondhatja el magarol, hogy a reszveny higitast arany/ezust/rez tartalek novelesevel akarjak ellensulyozni. Igy pozitivan latom a jovot.
NEM - Brutal penzt termelnek, 3bn FCF a Q1-ben. DE! a kitermeles ugy tunik, hogy csokkeno palyara allt. Nekem nem tetszik. Igazan elkezdhetrnenek vasarolni. De ugy latom inkabb reszveny visszavasarlasra koltenek es osztalekra. Szerintem nem ez lenne most a jo hozzaallas. Tartsak legalabb szinten a kitermelest es meg mindig marad eleg cash egyeb ertekteremtesre. 
BDNNY szepen megy, nagyon bevertek, szerintem az egyik legszebb kilatasokkal bir a nagy banyaszaim kozul. 
RIO ATH, kitort. VALE kisse lemaradoban. A vaserc pedig 108$ korul, mintha szepen lepegetne fel. 
A kritikus asvanyos szektor is egeszen jol ment az elmult hetekben/napokban. VOlt benne csapkodas rendesen. De tovabbra is pozitivan latom a jovojuket. AZ EU-USA osszefogas is jol mutatja, hogy valoban hatalmas szukseg lesz ezekre...
Peti84
Peti84 2026. 05. 06. 20:05
Előzmény: #138633  drexler76
Kemeny vagy, grat hozza.....Nekem iden mar a 45% is teher volt, es le kellett aratnom (x10-et jelenleg lelkileg en nem birnám).
pomperj
pomperj 2026. 05. 06. 19:29
NDX daytrade
A mai eros emelkedes, az az utana elindulo oldalazos (nem eso) korrekcio arra utal, hogy nincs kesz
a szerkezet,  es idoszeru egy alternativat kell talalni. Ami jobban illeszkedik a helyzetbe.
Ez itt egy eloso kiserlet, aztan majd javitjuk, ha nem lesz jobb illeszkedesu a valos mozgashoz.
.
https://imgur.com/a/BjMYhuy
GrizzlyG
GrizzlyG 2026. 05. 06. 19:15
Előzmény: #138639  Boole
Tényleg, elég türelmesek vagy sok az elégetni való pénz :) 

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek