Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Borisz 2026. 03. 22. 10:00
Előzmény: #136654  N0MAD
Ezt manapság mindenki előszeretettel csinálja, ma az egykori hadijog már semmit se számít.
Egyrészt ma a cél szentesíti az eszközt elv érvényesül mindenkinél, mindenhol, oldaltól függetlenül. Bármit megtehetünk, oszt majd propagandával elsimítjuk.
Másrészt nem is háborúzunk, hanem speciális műveletet végzünk manapság.
Harmadrészt a hadijogot manapság bőven adaptálni kellene új aspektusokra, amiket hajdan nem is lehetett figyelembe venni, például a proxy-k, például a belső terrorizmus, például a hibrid hadviselés.
Nem azt mondom, hogy a hadijog lábbal tiprása helyes. Azt mondom, hogy adaptálni, meg kikényszeríteni, olyan nemzetközi szervezetek lennének hivatottak, mint például az ENSZ. Az viszont teljesen ki van herélve, és pont a jelenkori legnagyobb agresszorok dolgoznak leginkább a további heréinek az eltávolításán.
Bpali2 2026. 03. 22. 09:48
Előzmény: #136658  Bpali2
Mert ugye a jövőt , az eljövőt , következőt árazzák. 
Bpali2 2026. 03. 22. 09:47
Előzmény: #136655  HZsooolt
Szerinted mi a jövő? Segítek . A jelen az , hogy Izrael meg Irán egymás atom létesítményeit , egymás teljes energetikai szektorát, illetve konkrétan az egész térség êlhetőségét sodorja veszélybe . 1-2 nap ha úgy alakul azt nem lesz olaj gáz , hélium , műtrágya , logisztikai útvonal . Internet, akár maga a tőzsde működése is akadozhat , Ha tovább eszkalálódik a helyzet . Lezárják a Vörös - tengert, Szuezt.. Na most szerinted utána mi jön?  
N0MAD 2026. 03. 22. 09:18
kitudódott hogy profitot realizált így a nagybefektetők pánikeladásba kezdtek.
Kivárja az aljat és újra vesz.
stolz
stolz 2026. 03. 22. 08:59
A nemesfémek (kamat)kupon nélküli eszközök, ezért a kamat emelkedésre (lásd us bond) nagyon érzékenyek. Az ipari fémek (réz) meg azért esnek, mert nagy valószínűséggel recesszió lesz...
HZsooolt
HZsooolt 2026. 03. 22. 08:45
Előzmény: #136649  Padre47
értem én, de a tőzsde a jövőbe fektet, világ hosszú távú fejlődési irányaiba is, ha placi lennék akkor most erre a mestertervre befektetnék majd ha valóban így lesz 2-3 év múlva azt mondhatom hogy van hatodik érzékem és én előre tudtam láttam és egy szuperman vagyok :).
Bár most kíváncsi lennek placi vajon mivel magyarázza az arany es ezüst esését, hiszen továbbra se változott a többpólusú világ, háborúk, Trump és mindenféle egyébb bizonytalanság....
N0MAD 2026. 03. 22. 08:44
Előzmény: #136642  kajli_man
"A hágai Nemzetközi Büntetőbíróság legfőbb ügyésze, Luis Moreno Ocampo korábban a BBC-nek azt nyilatkozta, hogy az erőművek és az energetikai infrastruktúra egyéb elemei civil célpontnak minősülnek, így azok bombázása háborús bűncselekménynek számít."
N0MAD 2026. 03. 22. 08:42
Előzmény: #136651  Borisz
"Amikor a rák áttétet képez, és a szervezetben már mindenütt jelen van belül, akkor hogyan gyógyítjuk majd meg?"
A külső beavatkozás sugárkezelés/kemoterápia megtörtént, a tumor meggyengült, most jönne az a rész hogy a környező sejtek kezdjék elpusztítani.
Na jó, némi képzavar, de a környező szunnita országoknak kellene iránt megtámadni, szívtak miatta ők is eleget, most meg az ő turizmusukat és olajszektorukat támadja/fenyegeti. Mondjuk ahhoz nem ártana ha izrael elcsendesülne, hogy ne az ő oldalán kelljen harcolniuk, de bibinek meg kell a háború mint egy falat kenyér.
Meglátjuk.
N0MAD 2026. 03. 22. 08:37
Előzmény: #136646  komodoi
" Egyébként meg nem megyünk háborúba bukott politikusok arcát menteni."
Pár hónap és minden valószínűség szerint nagyot buknak a midterm választásokon és a demokrata kongresszusi többség cuppogva indítja meg az impechmentet trump ellen.
Nem biztos addig mindent eldobva kell trump szimpátiáját keresni. 
Borisz 2026. 03. 22. 08:36
Előzmény: #136643  hellforceone
Természetesen nemet nyomtam. 
Azonban az utolsó bekezdésedbe belekötnék!
Irán mindenkit fenyeget, és mindenki ellenség. Kábé mint Észak-Korea. Vannak fő ellenségeik, hogyne lennének. De azért alsegédellenségként Európa is fenyegetve van. Mindenki.
Az erőszakos fegyveres hittérítési cél, ráadásul bő másfél évezreddel ezelőtt lefektetett fundamentumok szerint, az az egész modern világra nézve fenyegetés. 
Belső bomlasztásra, késeléses, robbantásos, teherautós támadásokra hogyan tudunk felkészülni, hogyan tudjuk eredményesen megakadályozni?
Amikor a rák áttétet képez, és a szervezetben már mindenütt jelen van belül, akkor hogyan gyógyítjuk majd meg?
Ezzel az orvosi hasonlattal: melyik a jobb, a daganatot rögtön kivágni a fenébe, biztos ami biztos, vagy pedig szépen figyelgetni, hogy mennyire nő, és fog-e áttétet képezni vagy sem. 
Mindezt egy biztos pozitív malignitás tudatában.
pomperj
pomperj 2026. 03. 22. 08:36
Előzmény: #136530  Boole
NVO
Kulonleges helyzetben van most: egyik oldalon tovabb utik-verik, 
reszben a versenytarsak szaporodasa, reszben a managemnt kommunikacios hiba, reszben a piacok
politikai vezetese koveteli az arak csokkenteset.
A masik oldalon siker van, a tablettabol  elso honap 50.000 recept, ebbol 88% uj vevo.
Jo felfutasra lehet szamitani.
A Medicare-el megallapodas sokkal alacsonyabb arakat eroltet mint amire szamitottak: gyakorlatilag
hiaba van a jelentos elorelepes a tablettaval, megis most akkora a politikai nyomas,
hogy az arbevetel es a profit atmenetileg 2026-ban kis mertekben csokkenni fog.
Muszaj mas piacokat is keresni, van boven Europaban is dundi ember.
Mar lattam fogyi LLY hirdetest a TV-ben, de  NVO nem hirdet eddig.
.
Konkretan: a 2025 eves EPS=3.95 $/sh  visszaeshet 3.40-3.60$/sh szintre. 
Az elemzok negyedevente 80-90 cent profit jelentesekre szamitanak.
A leginkabb elkepeszto az, hogy PE=11 szintig sullyedt, mikozben NVO dominalja a gyorsan novo
diabetes piacot, es versenyben van az elso helyert a meg gyorsabban novekvo fogyi-tabletta piacon.
Az elmult 5 evben NVO PE=20-37 kozott volt, a jelenlegi PE=11 es 38$ arfolyam nagy veteli alkalom.
Van 4.4% osztalek is, amig varunk a recovery beindulasra.
Es azt gondolom, hogy a profit 2-3 ev mulva   5.00-6.00 $/sh lesz, es PE visszamegy 20-25 savba.
.
Az agyunknak van egy olyan tulajdonsaga, hogy nagyon UTALJA, ha kiderul hogy tevedett.
Lehet, hogy NVO temaban az agyam keresi azt a kis morzsat, amibe bele-kapaszkodhat, hogy
megis igaza lehet. Ezt erdemes tudni, mert minden invesztor tevedhet jo nagyot, ez benne van
mufajban, es sokkal jobb idoben felismeri a tevedest. 
Most az NVO kapcsan nekem nagyon nem megy. Tartom az NVO poziciot, ev vegere 60$-ra szamitok.
Padre47 2026. 03. 22. 08:24
Előzmény: #136645  HZsooolt
Ennyire nem lineáris a tőke útja.
A szektorok emelkedéséhez tőke kell de a tőke éppen a legtöbb területről kifelé áramlik deviza és infla követő kötvények. most épp az arany sem kedvező menekülő út.
Ha az olaj probléma mögé nézel van háború recessziós félelmek inflációs növekedési potenciál, drágább hitelek ami kevesebb autóvásarlást is eredményezhet, így jelentős a kockázatkerülési hajlam. Plusz Trump 20 óránként fejezi be a háborút majd rombolnak le újabb infrastrukturákat iránban. A piaci bizonytalanságban nem a jövőt fogják árazni hanem a túlélést.
Borisz 2026. 03. 22. 08:22
Előzmény: #136644  DavidCamp
Azért vedd észre, a trump már mondta a nemet!
 Ami Európának fontos, az ukránok harcképesen tartása, abból kiszállt, nem hajlandó részt venni a támogatásban. Fegyver eladás európai pénzért az nem egyenlő a támogatással, a zuluknak is lehet fegyvert eladni, oszt nem támogattuk őket.
Európa ott lett hagyva egydül, csináljatok amit akartok, ha bírtok, de nélkülünk.
Ezek után máshol, ahol ő megtámadott valakit, ráadásul az összes nemzetközi jogra fittyet hányva, ott ne verje már az asztalt, hogy micsoda dolog, hogy nem segítünk neki!
Amúgy pedig NATO szövetségre hivatkozni azért is bizarr, mert a NATO deklaráltan védelmi szövetség. Az ebben a helyzetben nem játszhat. Nem támadták meg amerikát. Nagyon nem.
FR73 2026. 03. 22. 08:18
A NATO szálljon be annak az Izraelnek az oldalán, aki többször is kijelentette, hogy számára a NATO tag Törökország veszélyt jelent? Azért a pofátlanságnak is van határa.
komodoi 2026. 03. 22. 08:18
Bocsi, de ez már rég nem szövetség, vámok, a nem védünk meg benneteket, kilépünk a nato-ból, Európa feje felett döntünk, nem tekintünk benneteket partnernek, Grönland és egyéb fenyegetések óta. Ezért tök jogosan még a német kancellár is beintett neki, akik pedig híresen atlantisták. Nemrég járt nála biztos vitt egy csomagot, hogy a szövetséget hogyan helyezzék új alapokra, gondolom lesöpörték. Egyébként meg nem megyünk háborúba bukott politikusok arcát menteni.
HZsooolt
HZsooolt 2026. 03. 22. 08:10
Emberek! Én azt nem értem, hogy most itt ez az olaj mizéria ugyebár... akkor miért nem kezdett szárnyalni az elektromos autó szektor, illetve a litium réz stb. amik a akkumulátorokhoz kellenek? 
DavidCamp 2026. 03. 22. 08:10
Előzmény: #136643  hellforceone
Ennyire nem fekete fehér ez a kérdésed. Amugy nem re nyomtam.
A szövetség oda vissza működik. Tehát rumli kér de a szövetségi tagok nemet mondanak.
Majd jön egy másik helyzet amikor a szövetségi tagok kérnek rumlitól, mint a nato legnagyobb fenntartója és a legnagyobb kapacitással rendelkező fél és akkor nemet mond.
hellforceone 2026. 03. 22. 07:08
Kíváncsi lennék a véleményetekre, ezért akinek van kedve, az nyomjon már egy pluszt vagy mínuszt (ha lehet, akkor az, aki automatikusan mínuszol minden hozzászólásomat, az most bírja már ki, hogy ezt az egyet nem mínuszolja, hacsak ez pont valós véleményét tükrözné. Köszönöm!)
Jogos e trump azon követelése, hogy a NATO-nak részt kellene vennie a hormuzi szoros védelmében? 
.
Plusz = igen
Mínusz = nem
Hogy az én szavazatom is itt legyen, véleményem szerint nem. Az indokom pedig az, hogy még ha egyértelműen Európa érdekében is áll az, hogy a szoros nyitva legyen (bár az elszálló energiaárak az USA-t ugyanúgy érintik, hiába "drill baby drill"), semmilyen egyeztetés nem történt Európával a támadások megindítása előtt. Európa komoly nyomás alatt áll már egyrészt az ukrán háború miatt és az oda küldött fegyverek miatt, másrészt éppen trump fenyegetései és követelései miatt (nem védjük meg Európát / a fegyverkezési kiadások jelentős megemelése). Erre most elvárni, hogy Európa még ebbe az USA/Izrael által kirobbantott háborúban is aktívan részt vegyen, miközben trampli minden eszközzel próbálja Európa gazdaságát gyengíteni, egyszerűen nonsense. 
Irán Európát - amennyire én tudom - a jelenlegi eseményekig sosem fenyegette háborúval, közvetlen rakéta támadással. A legfőbb ellenségek mindig is Izrael és USA voltak...
kajli_man
kajli_man 2026. 03. 22. 06:22
If Iran doesn’t FULLY OPEN, WITHOUT THREAT, the Strait of Hormuz, within 48 HOURS from this exact point in time, the United States of America will hit and obliterate their various POWER PLANTS, STARTING WITH THE BIGGEST ONE FIRST! Thank you for your attention to this matter. President DONALD J. TRUMP
----
5 órával ezelőtti truthsocial bejegyzés a nagyokostól
totem_is_back
totem_is_back 2026. 03. 21. 18:55
Előzmény: #136639  5000
Hát mondanám, hogy TA szerint is a long adott, a pénteki zárófeltépés is ezt prognosztizálta... túladott volt rendesen, meg nézve a fed mérleget megint lehetett a héten dark pool tranzakció, egy picit betámasztották, ezekkel a hír mutyikkal max a felpattanás mértékét lehet kicsit befolyásolni... Na most ha hajnalban lesz nyitórés, eddig azt mondtam (volna), ha betölti, akkor lefelé fog menni, ha nem, akkor jó eséllyel felfelé.. de ezt cáfolva esésben az elmúlt hetekben azt csinálta, hogy a rést pont vételre használták és betöltve a rést később nem felfelé ment tartósan, hanem mégis esett.. szóval ez most elbizonytalanít kissé ebben....

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek