Egyre tobbszor latok hasonlo kinai konfliktusra felkeszito cikkeket. Vagy csak nekem tunik soknak az informacio rengetegben?
Valaki az USA-bol mondta, hogy amig 1950-2000 kozott mindenki tudta ki az ellenseg (Szovjetek) es egy eros berogzodesse valt a fejekben, most ez nincs meg. Nem keszulnek hos filmek (kiveve a Top Gun), nincs allando kozvelemeny tereles a Kinaiak ellen. Trump is egyik oldalrol belerug Kinaba, majd masnap dicseri Xi-t es Kinat.
Amit még érdemesnek tartok megvizsgálni annak, aki hosszú távú befektetésben gondolkodik: BASF: havi charton a 2008-as alj, és a 2017-es csúcs kezdetével egy hatalmas, sok-sok éves szűkülő háromszögben mozog, amiben 2-4 hónap múlva elfogy a mazgástér. Akkor akár el is indulhat valamerre. Kérdés persze, hogy merre? Mivel a cspból is az folyik, hogy a német iparnak vége, gyakorlatilag összeomlott, és már meg is szünt létezni, ezért én inkább arra tippelnék, hogy felfelé fog elindulni. Jelen árfolyamon 5,1 %-os osztalék €-ban. RTL: Technikailag hasonló a BASF-hez, csak itt 2009 és 2013 óta rajzolható az ék, és még simán el lehet benne 6-8 hónapot, ami alatt simán lenézhet még 30€ alá is egy kicsivel, ha most nem tör ki felfelé a háromszögből. Osztalék 6,3% €-ban. (2025 áprilisában csinált egy brutál medvecsapdát, pár nap alatt durván leszakította a támaszt, és ATL-ra ment, de onnan gyorsan vissza is emelkedett. A vezér mondott valami okosat a várakozásaival kapcsolatban, gondolom, kellett az olcsó beszálló a családtagoknak...) És, ha már itt tartunk: a sokat emlegetett Vonovia: 2014-től 2020-ig rajzolt egy nagy 1-es hullámot, majd 2023-ban a 2014-es aljig lejött, ezzel meg is lett a 2-es korrekció, és azóta elindult a 3 felfelé. Most azon belöl rajzol szerintem egy A-B-C korrekciót, ami még sajnos nem tart a végénél, még a C-nek valahol 24 alatt kellene lennie, de ott szerintem érdemes hosszú távon beszállni. A néhai hanyatló, most már el is pusztult Németországben nagy pénz lehet az ingatlanban az elkövetkező 5-10 évben. Komoly gond a lakhatás, nagyon kellenek a bérlakások, aki olcsó bérlakásokat tud építeni, az nagyot kaszálhat ezen. (Osztalék 4,8% €) Egyébként Németországban 1990-óta nőtt a lakosság, ami nem sok másik európai országra igaz. Nyilván a bevándorlásnak köszönhetően. De több embernek több lakás kell... (Ja, és ezeknek a bevándorlóknak a jelentős hányada dolgozik, gdp-t termel, fogyaszt, adót fizet, és még adott esetben be is illeszkedik...) Ha már német ingatlanos: perverz forumtársaimnak: Hamborner Reit: gyakorlatilag hulló kész szintű összeomlást produkált, ami most vagy egy lélegzetvételnyi megállót tart, vagy itt volt az alja. Innen még bármeddig eshet, de akát nagyot is emelkedhet (már ha lenne rá fundásan bármi oka is...). Osztalékot megfelezték, de még így is 5,3% €-ban.
Én úgy látom hosszú távon, azaz a havi chart-ot nézve, hogy egyrész 2020 óta egyre magasabbak az aljak, másrészt majdnem két éve a csúcsok is egyre alacsonyabbak, igy szűkül a háromszög, és ebben 3-4 hónap múlva elfogy a mozgástér, tehát jó esély van arra, hogy valamerre elindul. Persze maradhat ez a sávozás is még egy jó ideig, amiben tulajdonképpen több, mint 10 éve van. Ha kitör, akkor azt sokkal nagyobb eséllyel felfelé várom, mivel a további jelentős árcsökkenést nem indokolja fundásan semmi. (Egyrészt az osztalék is támasztja, hiszen még mindig elég jelentős, és egy komoly árfolyam csökkenés esetén arányaiban még nagyobb lenne, másrészt az olajban sem látok husszú távon jelentős esési potenciált, mivel inflációval korrigáltan most is rendkívül olcsó már.) Ezért én úgy látom, hogy egy hosszú bázisépítési folyamatnak tartunk a vége felé. Ez a sávozás véget érhet pár hónap múlva, vagy tarthat még évekig, de utána én komoly emelkedést várok. Legmerészebb álmaimban még azt is bele tudom látni, hogy a 2008-as csúcs volt az 1, és most a 2 végén vagyunk... Ha megnézzük, hogy milyen irányba indult el először a gáztermelő APA, majd a RIG és a NOV is, akkor az alátámasztja, hogy a János által régóta emlegetett energia/commodity szuperciklusban egy komoly, több évese emelkedő trend elején vagyunk. Már pár év óta igaz, hogy hosszú távú befektetésnek az olaj/gáz/urán termelők, és a bármilyen bányászok részvényei jó vételnek számítanak annak, aki megveszi, és elteszi 3-10 évre. A PBR-t én most pont ilyennek gondolom azon kevesek közül, amelyek még nem törtek ki felfelé, és ezéet még mindig nagyon alacsony áron forognak. (A többi is olcsó még, a várható árfolyamnövekedéshez képest, de az elmúlt 1-2 év emelkedéséhez képest a jelen pillanatban már nagyon drágának tünnek. Pl: az én pakkomban az ALB jelenleg +79%, a LAC +60%, az APA +44%, a RIG +23%, a NOV +11%, a RIO +8%, a PBR meg - 6,37%, innen nézve inkább a PBR-t bővítem, ha ezt a szektort bővíteni akarom, pedig lehet, hogy a következő 5 évben a LAC, vagy épp a RIG többet megy még százalékosan, mint a PBR. Persze hosszú távon az osztalék is sokat számít...) Egyszóval én a PBR miatt nem aggódok. Véleményem szerint pont ideális helyen van most a hosszú távú befektetéshez. Hozzá teszem, hogy én nem magyar adórezidens vagyok, engem a kettős adóztatás nem érint az osztaléknál. Ami még nálam egy nagy kérdőjel, és nem tartom kizártnak, hogy pont hasonló fázisban van, az az ATHA. Csak annál nincs osztalék, plusz a napon belöli mozgás +/-0,5% helyett simán 10%... Van itt valaki, aki az ATHA-ban járatos? Kíváncsi lennék mások mit gondolnak a hosszú távú kilátásairól.
Milyen platformokon milyen kereskedési díjakkal lehet kihasználni a különböző piacokon a BABA különböző árazását? El sem tudom képzelni, hogy ilyen területen hogyan lehet megverni manuális módszerekkel az algoritmusokat. Vagy esetleg két piac közti késést trédelsz manuálisan? Egyáltalán nem ismerem ezt a területet, úgyhogy lehet hogy hülyeségeket írok.
Érdekes amit írsz, köszönöm hogy megosztottad. Nagyon szép eredmény, ehhez tényleg csak gratulálni lehet. A megtérülésed (ha a tőkeáttétel nélküli tőkevolument nézzük) több mint korrekt. Hosszabb időtávra visszatekintve milyenek az eredményeid?
A daytrade nem befektetes, nem inveszticio. Hanem a napi "special situations" kihasznalasa. , Ez nagyon munkas mufaj. Minden nap 3-4 orat kell dolgozni, a nyitasi ido elso felere fokuszalva. Az elv egyszeru: nyerj kicsiket, de nagyon gyakran; hasznald ki a volatilitast. Ha nincs jobb alkalom, nagyon gyakran arbitrazsolok is, nagyjabol az ido feleben ilyen a helyzet. Arbitrazsban BABA a kedvencem. , Abban tevedsz, hogy nem vagyok igazan jo daytrader, nalam sokkal jobbak vannak. De talan masoknak tanulsagos, ezert leirom neked a daytrade statisztikat az utolso 3 honaprol. Es megjegyzem, naponta 2-4 alkalommal be is irom itt a varakozasom 15min chartokkal egyutt. Szerintem nehanyan biztos, talan meglepoen sokan hasznaljak is. . 1)Atlagosan napi 50k$ az osszeg forog, napi 1-4 alkalommal, de naponkent jelentosen hullamzik, 150K es zero kozott, a helyzettol fuggoen; pl. ha (iii of 3) fel=hullamra szamitok, abban nagyobb 120-150k$ poziciokat tartok, de ha (2) vagy (4) korrekcios hullamban van, akkor sokkal kevesebbet vagy zerot. Azokon a "le-korrekcios" napokon, amikor nincs jo alkalom, inkabb arbitrazsolok. . 2) A 3 honap alatt osszesen kb. 3m$ fordult meg. A gain-loss aranyra nagyon figyelek, a 3 honapos gain/loss atlaga 95%. Lehetne tobb rizikot vallalani osszessegeben magasabb net hozamert. Valoszinuleg 80% kornyeken van az optimum. De utalom ha bukok, ezert inkabb kerulom a jobbnak latszo, de rizikos "special situations" alkalmakat. . https://imgur.com/a/x93NBGR . 3)A net hozam 92k$ volt. Ez azt jelenti, hogy az atlagos napi hozam 92k/63 nap=1.4k volt. (3 honap= 63 trading nap) Az idobeli eloszlasban jol latszik, hol voltak a surubb tradek, es hol nincsenek. . Hogyan lehetne novelni? a)Nagyobb "atlag osszeggel " daytradelni. Valoszinuleg ez kisse leszukiti a szobajovo szituaciokat (nincs eleg volumen gyors agressziv be- es kiugrashoz) de ezt boven kompenzalni tudja a magasabb hozam osszeg. b)Meg jobb daytrade elemzesekre volna szukseg. De egyszeruen fer tobb munka az idobe, es a szobajovo 3-4 oraban nem tudok tobbet elemezni, es tradelni. Valoszinuleg masok ebben jobbak; a legjobb daytraderek az SP100-ra fokuszalva napi 3-10 trade-et is meg tudnak csinalni. Igaz, nekik vannak segitoik is.
Én még mindig 20% mínuszban vagyok vele. Azóta csökkent az osztalék, bevezettek 15% osztalék adót, +25 USD tranzakciós adót. A TBSZ két év múlva lejár. Addig jó lenne nullán kiszállni.
Na meg egyszer: Tegnap jol bevertek a Vale-al egyutt. Ha jol ertem nem tetszik a piacnak, hogy Bolsonaro a fiat akarja befuttatni elnoknek. Gondolom majd Trump is megtamogatja…
Tegnap jol beeryek a Vale-al egyutt. Ha jol ertem kisse ne tetszik a piacnak, hogy Bolsonaro angiat akarja befuttatni elnoknek. Gondolom majd Trump is megtamogatja…
János, ha van a fiókban egy kallódó hosszú távú PBR-elemzésed, megtennéd, hogy megosztod velünk? Havi felbontásban mit mutat szerinted most hosszabb távra? Köszi előre is!
Szia János, sokszor írtál itt a Mercedes-ről, most felhívom a figyelmedet az utóbbi idők mozgására. Most ismét felcsillant a remény, hogy megcélozza legalább a 80-as sávtetőt... (Bár szerintem előtte egy visszateszt mindenképpen benne van, ott érdemes lehet belenyúlni annak, aki elég bátor, hogy német autóipari részvényt vegyen.)
"" eleg stabilan hoz 12-16%/ev hozamot, 10% toke felhasznalasaval, kis rizikoval." Ne is csinálj mást. Ez jobb eredmény, mint amit bármilyen befektető eddig elért a Földön.
A jelenlegi “eros” ft hosszutavon sajnos nem tarthato. Foleg a dollarral szemben. Az, hogy a boj mit csinal ami elore koztudott lenyegtelen. Kerdes, hogy a japan kotvenyek merre mennek, es a boj csinal e barmit hirtelen es varatlanul. Ugyanez igaz az usara. Szerintem egyaltalan nem biztos, hogy most csokkentenek. A 10 evesben van meg felfele potencial.
Elvileg a JPY-nek erősödni e kellene. WB a japán részvényeit JPY-ben vásárolta, nem pedig USD-ben. Az erősödő JPY-ben lévő részvényeket később több USD-ért lehet eladni.
Scott Bessent, az Egyesült Államok pénzügyminisztere úgy gondolja, hogy Amerika 2026-ban kezd igazán fellendülni az új politikai változásokkal és a billió dollárnyi új befektetéssel, amelyek Amerikába érkeznek (és NEM az adófizetők pénzéből).
Bank of Japan Kamatemelés. Kedves János, kedves Fórumtársak! 1 Ha a jövő héten a BOJ kamatot emel az ugye mélyen érint a Japán jenben történő carry trade ügyletek hozamát. Szerintetek ennek milyen ( és milyen mértékű)??? hatása lesz a tőkepiacokra bármi eszközosztályokra? S mindez a jövő heti FED kamatcsökkentése mellett? 2 S egy fura gondolatom támadt: Ha a Japán carry tr. nek odavernek de a MNB nálunk még tartja a kamatot -tudjuk nálunk is jelentős carry trade ügylet van- akkor ennek milyen hatása lesz a forintra???
1)USA, Szezonalitas Most az evvegi szezonalis rally tart, dec. elso feleben 1-2 hetnyi csapkodosabb idoszak kovetkezik oldalazo mozgasban, de semmi latvanyos gyengulesre meeg nem lehet szezonalisan szamitani. . https://imgur.com/a/SGCVqav . A VIX hetek ota lefele tart, nincs felelem a piacban, sot, VIX kimondottan magabiztos invesztori magatartast mutat. . https://imgur.com/a/jYxb5ns . Viszont az NYA Composite index rallyja kesznek latszik, es lefordulasban van. , https://imgur.com/a/XadxW5j . 2)DAX, Stoxx, FTSE es Europa folyt kov.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.