A megállapodás főbb elemei (összefoglalva, Én is csak ennyit találtam):
Értéke: 8,5 milliárd USD – ez egy beruházási és fejlesztési „pipeline”, amely az ausztrál kitermelésből és feldolgozásból származó kritikus nyersanyagok amerikai exportját támogatja.
Célja: Az Egyesült Államok és Ausztrália együtt kívánja biztosítani a ritkaföldfémek és akkumulátor-alapanyagok ellátási láncának biztonságát, hogy csökkentsék a Kínától való függőséget.
Kiemelt anyagok: lítium, nikkel, kobalt, grafit, ritkaföldfémek (neodímium, prazeodímium), valamint más elektromos-jármű-ipari és hadiipari nyersanyagok.
Finanszírozás: A programot részben az ausztrál Critical Minerals Facility és az amerikai Export-Import Bank (EXIM) közösen finanszírozza.
Infrastruktúra-elem: A megállapodás magában foglal új feldolgozóüzemek, kikötői és logisztikai kapacitások fejlesztését Nyugat-Ausztráliában és Texasban.
Trump es Albanese kezet fogtak 8.5 mrd felett a kritikus asvanyokkal kapcsolatban. En az UAMY deal-en tul nem lattam eddig mast. De gondolom jonnek a kovetkezo hetekben a beruhazasok, felvasarlasok
Azt gondolom most, hogy LAC-ban a momentum addig tarthat, amíg USA-Kína kiegyezés meg nem történik, legalább látszólagosan. Ha lesz egy megàllapodás, utàna lassú lecsorgásra számítok és csak a termelés megindulása előtt fél évvel gondolom, h újra indul. Ezt jelenleg feltételezem egy lehetsèges forgatókönyvnek.
Minden be van lassulva, valami technikai malőr van... mindenhol.... webull -on nem láttam ilyen lomhaságot.... már régóta, hír is van, hogy késnek az adatok és nem pontosak
SPY futures daytrade AZ eddigi fo ALT es szamozas a mai futtures rally miatt nagy valoszinuseggel ervenytelen, negalva. Innentol egyelore a masodik ALT, a korabban ketszer rajzolt ABCDE haromszog esetre terek ta. Egyaltalan nem biztos hogy ez a helyes. de most nincs jobb otletem. . https://keptarhely.eu/view.php?file=20251020v02z7tpea.jpeg
NAszóval... itt az a pletyka, hogy Trump Argentínától szeretne marhahúst venni, mert hiány kezd kialakulni az USA-ban... és ez lendíthet BYND árfolyamán is ha kell marha húspogácsa alternatíva...
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.