Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Kapzsidözsi 2025. 10. 15. 11:28
Előzmény: #128218  terelemel
SPraga 2025. 10. 15. 11:26
Előzmény: #128188  Boole
Az eddigieket összegezve, figyelve a momentumot, van rá reális esély, h 11,39 fölé megy hamarosan. A LAC mozgását összehasonlítva az itt feltett chartokkal, természetszerűleg jelentős eltérés van. Én azt gondolom, h nagyobb korrekció nélkül elmehet  14-16 sávba október végéig és onnan jön a korrekció. A momentum, forgalom, körülmények miatt ma így vélem. Ti hogy látjátok az elkövetkező napokat?
terelemel 2025. 10. 15. 10:54
MP senki?
Rray 2025. 10. 15. 10:26
Előzmény: #128152  Scubi

Scubi, én eladtam ZNB-t 3 körül....  
.. de vettem CHOW-ot és BSLK-t, hasonlóak mint ZNB, valamint TC-t ajánlott Zack, de ez nekem nagyon hardcore, nincsen hozzá nyomrom.... 1 mill alatti float, nagyon nagy a vola... csak kis pénzzel...
Ma veszek még PLUG-ot, így megvan a pakkom, amivel várom az év végét, TLRY-ben is hasonló a darabszám...  
OPEN erősen mocorog, készül a következő leg up-ra 10 USD felülre...
todi 2025. 10. 15. 09:51
Előzmény: #128214  TheSnake2020
A június 30 óta tartó trendet tegnap már áttörte.
Lásd tegnap este feltett kép.
A mozgókon is átment csak alatta zárt. Következőre átviszi.
TheSnake2020 2025. 10. 15. 09:45
Előzmény: #128211  todi
Nos elment a 200 napos mozgóig . A 20 napos remélhetőleg megtartja. Átfogó hónapos valószínűleg nem lesz.  Az, 27,61 alatti zárás predesztinal hónaposon. Most már reménykedjünk,  hogy nem lesz a következő 3 hétben nagy felfordulás,  bár az jól látszott,  hogy van benne erő.  A jelentés akár el is hozhatja azt a momentumot,  ami a lefelé menő trendet töri.  Technikailag jobban néz  ki most naposon. Hetes hónapos még mindog sell. 
Peti84
Peti84 2025. 10. 15. 09:18
Előzmény: #128190  Barcel08
Október 20-as Trump és Albanese találkozó nagyon lényeges lesz, ezek a főbb pontok (zanzásítva, fenntartásokkal kezelve, de talán a lényeg benne van):
  • AUKUS és a tengeralattjáró-megállapodás
    • Az amerikai és ausztrál fél megvitatja az AUKUS-program jelenlegi állását, különösen a nukleáris meghajtású tengeralattjárók eladását és jövőbeli építését. ABC+3Reuters+3afr.com+3
    • Az Egyesült Államok katonai ipari kapacitását (pl. tengeralattjáró-gyártás mennyisége) és pénzügyi támogatását is át fogják tekinteni. ABC+2ABC+2
    • Fenntarthatósági kérdések, költségvetés, határidők és az együttműködés technikai részletei is felmerülnek, hogy az egész projekt ne kerüljön veszélybe. ABC+2ABC+2
  • Kritikus ásványok / stratégiai nyersanyagok (critical minerals)
    • Ausztrália nagy ásványkincskészletekkel bír (pl. lítium, kobalt, ritkaföldföldtartalmak), és ezt tárgyalási „leverage-ként” kívánja használni az USA-val való együttműködésben. ussc.edu.au+2Reuters+2
    • Lehet, hogy új megállapodásokat akarnak kötni az ásványkitermelés, feldolgozás és ellátási láncok terén – hogy Kína helyett alternatív beszállítói útvonalakat építsenek ki. 
  • Kereskedelem és vámok / kereskedelmi feszültségek
    • Az ausztrál részről várható hogy kérni fog enyhítéseket vagy kivételeket az amerikai vámintézkedések alól. 
    • Ugyanakkor az USA-nak is érdeke lehet, hogy bizonyos ausztrál exportokat (pl. nyersanyag, élelmiszer, gyógyszerek) kedvezőbb helyzetbe hozza. 
  • Védelmi költségvetés és terhek megosztása
    • Az Egyesült Államok részéről nyomás lehet arra, hogy Ausztrália növelje védelmi kiadásait (például GDP százalékos arányban), hogy jobban járuljon hozzá a közös védelemhez. 
    • A „közös költségek”, karbantartás, logisztika és bázisok használata is felmerülhet.
  • Regionális biztonság és Kína kérdése
    • A találkozón valószínűleg szó lesz a Kínával való versengésről, a Térség biztonsági helyzetéről (különösen a Dél-Kínai-tenger, Tajvan, a csendes-óceáni szigetállamok), és Ausztrália szerepéről az USA stratégiájában. 
    • Információmegosztás, hírszerzési együttműködés, kibervédelmi és modern fegyverrendszerek közös fejlesztése is valószínű elem lesz.
  • Egyéb politikai / diplomáciai kérdések
    • Éghajlatváltozás, környezetvédelem: ezek között vannak nézeteltérések Trump és Ausztrália részéről, de Ausztrália valószínűleg szeretné, ha a klímavédelem kérdése ne kerülne háttérbe teljesen.
    • Globális kérdések, mint például multilaterális szervezeti szerepek, ENSZ, kereskedelmi egyezmények, migráció is szóba jöhet.
    • Más regionális szövetségek (pl. Quad, Indo-Csendes-óceáni kezdeményezések) és azok koordinációja.
    Albanese-t elkíséri pár minisztere is pl.:Tim Ayres ipari és innovációs minisztere, aki pl.: Major projekt statuszt újította meg a COB esetében. Azzal, hogy megy Trumphoz Én nagyon bízom abban, hogy a találkozó napirendjén valóban szerepelnek a kritikus ásványi nyersanyagokhoz való hozzáférés kérdése. 
    Tárgyalási fő céljai (nézőpontok alapján):
    • Ausztrália:
      • Megőrizni a szoros USA–Ausztrália védelmi együttműködést (AUKUS).
      • Kritikus ásványokban stratégiai partnerség kialakítása.
      • Vámkedvezmények és kereskedelmi előnyök fenntartása.
      • Regionális stabilitás erősítése Kína térnyerésének ellensúlyozására.
      • Klímavédelmi és fenntarthatósági célok képviselete.
    • USA (Trump céljai):
      • Az AUKUS projekt költségeinek csökkentése, amerikai ipari előny biztosítása.
      • Kritikus ásványellátás amerikai kontrollja.
      • Kereskedelmi mérleg javítása.
      • Kína politikai és gazdasági befolyásának visszaszorítása.
      • Kétoldalú, tranzakciós jellegű megállapodások.

2. Talking Points (Albanese részére)
  • AUKUS és védelmi együttműködés
    • Hangsúlyozni Ausztrália elkötelezettségét a közös biztonság mellett.
    • Kérni részletes ütemtervet a tengeralattjáró-program finanszírozására és gyártási részvételére.
  • Kritikus ásványok és ellátási láncok
    • Javasolni közös “Critical Minerals Partnership” létrehozását.
    • Kiemelni az ausztrál kapacitást, mint megbízható, alternatív beszállító.
  • Kereskedelem / vámok
    • Kiemelni a kétoldalú kereskedelem fontosságát és kérni vámkedvezményeket.
    • Elkerülni a kereskedelmi feszültségek eszkalálódását.
  • Kína / Indo–Csendes-óceán
    • Kiemelni Ausztrália szerepét a QUAD-ban.
    • Kérni amerikai támogatást regionális infrastrukturális programokra.
  • Klíma / fenntarthatóság
    • Javasolni közös technológiai fejlesztéseket.
    • Fenntartani a klímavédelmi elköteleződést.

3. Risk Map – Várható nézeteltérések
    Téma Kockázat Kockázati tényezők
    AUKUS Közepes–magas Költségmegosztás, gyártási jogok
    Kritikus ásványok Alacsony–közepes USA-féle feldolgozási preferenciák
    Kereskedelem / vámok Magas Vámnyomás, egyoldalú intézkedések
    Kína / biztonság Közepes Különböző megközelítések, multilaterális vs. bilaterális
    Klíma / fenntarthatóság Magas Trump klímaszkeptikus politikája

4. Potenciális kompromisszumok
    • AUKUS: költségek megosztása és technológiai licenszek biztosítása.
    • Kritikus ásványok: közös befektetési alap létrehozása.
    • Kereskedelem: szektor-specifikus vámkedvezmények.
    • Kína / biztonság: közös regionális programok QUAD-on belül.
    • Klíma: közös technológiai fejlesztések, pl. hidrogén és zöldenergia.

5. Stratégiai ajánlás Albanese számára
    • Fenntartani erős, de rugalmas tárgyalási pozíciót.
    • Előre jelezni, mely kérdésekben nincs kompromisszum (pl. szuverenitás, stratégiai biztonság).
    • Kiemelni Ausztrália szerepét megbízható, stabil partnerként a Csendes-óceán térségében.
    • Minimalizálni kereskedelmi konfliktusokat és vámnyomást.

Én lehet elfogult vagyok, de ebbe nagyon szeretném belelátni (és erre fogadtam is), hogy ausztrál bányákat usa ellátási láncába ténylegesen be is építik. Ausztráliának vannak olyan induló szakaszban lévő bányái, amik az usa ellátási láncába 2027-re be tud rakni (Trumpnak az időfaktor is fontos, mert Ő nem ér rá 5-7 éveket várni....ebben a témában).....  

Barcel08 2025. 10. 15. 08:55
    Előzmény: #128197  MrSomm
    Van egy subreddit aminek a neve r/CriticalMineralStocks. Ott volt egy post "Critical Mineral Stocks Spreadsheet - Keep The Momentum!" tegnap.
    todi 2025. 10. 15. 08:25
    Előzmény: #128208  5000
    Ami pedig a német lakáshiányt mutatja az a Vonovia CEO Rolf Buch múlt heti interjúban elhangzott:
     "Wenn wir in München oder Berlin eine Wohnung inserieren, haben wir dafür 800 Bewerber." 
    Azaz Münchenben vagy Berlinben 1 meghirdetett kiadó lakásra 800 jelentkező van.
    todi 2025. 10. 15. 08:19
    Az ingatlanárak alakulása havi bontásban megtekinthető itt:
    https://europace.de/epx-hedonic/
    Egyértelműen látszik a drágulás. Ez az utóbbi negyedévben kb 1% ami a Vonovia portfóliójára nézve kb 800m € plussz.
    todi 2025. 10. 15. 08:08
    Az enyém az ami a JP Morgané:
    “The investment bank expects Vonovia to deliver "solid" third-quarter 2025 results on November 5th, featuring robust operations and supportive commentary regarding year-end property valuations.”
    5000 2025. 10. 15. 06:06
    Előzmény: #128191  todi
    Köszi!
    Mik a várakozások a negyedévre?
    Boole 2025. 10. 15. 05:27
    Előzmény: #128198  MrSomm
    Gondolom felszorozta a műszaki jelentésben lévő adatokat. Nekem is ez jött ki kb., de ezt azért hatalmas költség és időbeli kitermelési ciklus is terheli. Tény, hogy a bányászoknál az értékeléseknél figyelembe veszik.
    pomperj
    pomperj 2025. 10. 15. 03:20
    SPY daytrade
    A volatilitas magas maradt, igy egyelore tovabbi heves mozgasokra lehet szamitani.
    A tegnapi nap vegere megvolt a (c of ii) hullam vege 6681 szinte, nagyon jol teljesult a C=A
    szokasos korrekcios meretarany.
    Innentol, ha a szamozas jo, akkor hosszu idore nem varunk 6681 fole mozgast.
    Eppen ellenkezoleg: megkezdodoben van a wave(iii) hullam, ami 150-200 pont meretu lesz, lefele.
    ,
    https://imgur.com/a/6ogJQ0n
    ,
    Van persze bullos ALT lehetoseg is; ebben az esetben az  (i) hullam csak 3 subhullamos volt, 
    es azota 2 db (i-ii) hullampar alakult ki, es holnaptol attor 6681 fole, es valoszinuleg uj ATH-ra megy.
    Ennek valoszinuseget kisebbnek gondolom, mint a fo Bear valtozatot, lasd feljebb. 
    Miert? mert az egyetlen igazan impulziv mozgas 2 hete lefele van, elso ranezesre is jol latszik..
    https://imgur.com/a/ynbWRC6
    pomperj 2025. 10. 15. 03:03
    Törölt hozzászólás
    MrSomm 2025. 10. 15. 01:28
    Hoppa. Ezt ne gondoltam volna:   

The Dutch government has taken unprecedented control over Nexperia, a Chinese-owned semiconductor maker based in the Netherlands, citing “serious governance shortcomings” and national-security risks. Using the Goods Availability Act, authorities can now block key management decisions to safeguard critical chip production.
    The move follows U.S. pressure to remove Nexperia’s Chinese CEO, Zhang Xuezheng, after its parent company Wingtech was added to the U.S. entity list. While production continues normally, Wingtech’s voting rights are suspended and oversight is now in Dutch hands.
    Beijing condemned the intervention as political, while analysts see it as a landmark step in Europe’s growing assertiveness over tech sovereignty and Chinese influence in strategic industries.
    MrSomm 2025. 10. 15. 01:27
    Előzmény: #128202  matatakakiba
    Teljesen rahagyatkoztam az AI-ra, kivancsi voltam, hogy kb mennyi kell hozza. O is kb 400kg/MW-al szamolt.
    matatakakiba 2025. 10. 15. 00:57
    Előzmény: #128189  MrSomm
    Hozzatennem, hogy 1 nagyobb 3-5Mw szelgeneratorhoz (DD) akar 2t NdFeB is kellhet.
    ikarusz 2025. 10. 15. 00:46
    Arany
    1280-on vettem komoly mennyiséget csilingelő formában otthon tárolással, most eladtam nagyját, a biztonsági tartalékot hagytam meg csupán.
    Nem is csak a hozamrésze a fontos, bár nem elhanyagolható ás még adómentes is ráadásnak, hanem az a tudat, hogy végig ott volt alattam egy szakadás biztos háló és egészen más kockázatvállalással tudtam a különböző részvényeket pl. BABA, JD.COM, GEO, BRKR, SCCO, CCJ, LAC stb. kereskedni.
    Nem tudom meddig megy még, nekem most ötletem támadt máshol tartani azt a pénzt, de a döntésben segített, hogy már mindenhol aranylázról kezdenek írni. 

Topik gazda

pomperj
    pomperj
    3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek