Ő egyelőre az iskolai bully kategóriája, ahogy az egyik elemző írta: ha megtehetem, hogy elvehetem az uzsonnádat, miért ne tenném meg? A lány testvére pszichológus írt is róla könyvet (azt hiszem, hogy talán őt és a többi testvért is kigolyózta az örökségből is, vagy csak akarta), illetve interjú is készült vele, arról, hogy hogyan nőttek fel, az apja egy nárcisztikus figura volt, és arra tanította arra őket, hogy minden áron nyerni kell, a trónörökös nagyobb testvér ebbe bele is roppant, és talán alkoholista lett, de Trump mindig apa kedvében akart járni. Elon-nak is zsarnok apja volt, Bezos és Gates is az autizmus határán járnak, és ezek az emberek korlátlan hatalommal és pénzzel rendelkeznek, az emberek, pedig istenítik (istenítették őket), csak arra nem jöttek rá, hogy aki autista, az azért zseni, mert nem kell mások gondjaival törődnie, beleértve az övéket sem. A mai társadalom nem az értékteremtésről, hanem a marketingről szól, az emberek befolyásolhatóak, egyre butábbak, így könnyű a leghangosabb embernek nyernie. Valaki feltette, hogy az OECD-ben az USA mennyire hátul kullog alap tanulmányok eredményeiben, míg Kínában szisztematikusan zseni gyerekeket nevelnek akár parancsszóra is, miközben itt már valaki élni sem tud AI nélkül.
3 hete: "A béke jobb beszállási lehetőségeket ad majd a védelmi iparba" Ma reggel: "még most sem késő beszállni" Köszi a "kiváló" tanácsokat PF! Hogy ne lenne késő beszállni 90%-os emelkedés után?!
Teljesen egyetértek, de azt szokták mondani, evés közben jön meg az étvágy. Harácsolni kell, nincs olyan, hogy elég. Amíg nem vagy a leggazdagabb, addig ezek nem állnak le, aztán meg miért ne lehetnél kétszer gazdagabb. Apám szokta mondani, élni és élni hagyni. Nem kell mindent felporszívózni, hagyjunk másoknak is. Trump azt gondolja, azzal teszi naggyá Amerikát, ha mindent megkaparint, csak neki legyen jó. Nem ismeri a történelmet, hogy ez nem működik. Annyi ellensége lesz, hogy keresztbe tesznek neki.A jólétet csak összefogással lehet megvalósítani. Háborúzva nem.
Számomra még mindig az a fő kérdés, amire eddig és feltételezem ezután sincs biztos válasz. Ha lesz egy bear piac az usában ad1., tech 1000x-esen túlárazott szektorokban, akkor ezzel szembe tudnak e menni ad2., tőzsdén belül a defenzív, értékalapú már eleve sokkal kevesebbet emelkedett, vagy éppen eddig is eső szektorok és cégek? Ad3., ha az esés kiterjed az egész tőzsdére, akkor szembe tud-e ezzel menni egy másik eddig is lenyomott tőzsde, például kínai, és éppen mi. Vagyis tud-e kialakulni szektor és vagy teljes tőzsde rotáció, ahol ellentétes mozgások alakulhatnak ki? Mert inkább azt látom, hogy a konszenzus az, hogy egy esetleges esés esetén az teljeskörű lesz és általános, az összes tőzsdéket tekintve, és más lehetőséggel nem nagyon számolnak.
Oke, hogy ő egy otodikes szintjen van, de a mogotte allo team nem hiszem. Vagy senki nem meri feltenni a kezet, hogy: elnok ur, ez nem biztos hogy jo otlet. Ezzel egyidejuleg azt sem ertem, hogy megis mennyi lovet akarnak keresni? Orbanban ugyanezt nem ertem. A megszamlalhatatlanul soknal mennyivel jobb a megszamlalhatatlanul sok x2? Ha mar egyszer megszamlalhatatlan sok van, akkor miert nem lehet torekedni arra, hogy jol csinaljanak valamit (az egyeni erdekekeken tul)? Nem baj ha nem sikerul, csak torekedjenek ra es legyen egy korrekt jatszma. Tudom, tudom, tul naiv vagyok.
"Van egy totálisan gátlástalan, végtelenül nárcisztikus ember, aki
nyilvános megszólalásai alapján egy ötödikes tudásszintjén van, akinek a
gazdasági elképzelései, ismeretei alapvetően tévesek, egyszerű
gazdasági összefüggéseket nem ért vagy totálisan félreért, aki a világot
zérusösszegű játékként látja: amit el tud venni másoktól az övé, és ha ő
nem veszi el, akkor a másik nyer. Saját rövid távú érdekein kívül semmi
más nem érdekli."
Monnyuk én a mieinknél se értem a miértet. Például ez a baromság, hogy ki a férfi meg ki a nő. Amihez alaptörvénybe kell külön kinyilatkoztatás. Akik ilyesmikben látják a legfontosabb megoldandó problémákat, azoknál igencsak lehet valami defektus.
Még azt sem tartom kizártnak, hogy a liberális nagytőkének tele a töke ezzel a náci agyament bandával és példát statuál. Engem igazából az zavar, hogy a baromságaik mögött nem látom a mit miértet!? Vámok? Oroszpártiság? Ukrajna cserbenhagyása? Sok évtizedes euroatlanti szövetség leépítése???
Én úgy látom, hogy az olajosokból is csak az igazán gyenge cégek estek nagyot. XOM, CVX, PBR teljesen tűrhető. A túlértékelt papírokat és a csőd szélén táncoló szarokat (pl RIG) viszont elkezdte a helyén kezelni a piac.
Még korábban mosolyogtam, hogy bezzeg most kezdik az embereknek a financial literacy-t magyarázni....nem 10 évvel ezelőtt, és most akarnak a GenZ emberkék portfoliót építeni, trading és nem investiing environmentben
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.