Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
DAXHU 2025. 02. 03. 09:20
Előzmény: #116406  totem_is_back
Meg fogják venni ezt is.
totem_is_back
totem_is_back 2025. 02. 03. 09:14
Előzmény: #116416  totem_is_back

Egyébként a relokációk, amikor egyik szektorból rakják a pénzt másikba, amikor mondjuk tech szektor esik, de közben a bank szektor meg megy és veszik (és indexek is elválnak , óriási a divergencia) az is annak már a jele szerintem, hogy nincs elég szabad pénz, és még így próbálnak szektorokat felhúzni, a másik rovására..
Ilyet már sokat láttunk az elmúlt időszakban.
sh0rt0s_r0b0t_v0.42
sh0rt0s_r0b0t_v0.42 2025. 02. 03. 09:09
Előzmény: #116402  pomperj
"El tudod kepzelni, mit fog csinalni az ellensegek ellen, ha a baratokkal ezt?"
IGEN, konkretan megmondom elore: SEMMIT! Semmit se fog kezdeni a valodi ellensegeivel, mert ahhoz vegtelenul ostoba es gyava is. A gyengebb szovetsegeseit tudja csak cseszetni, igazy BULLY. Amig jol meg nem varjak a budiban, korbeveszik es agyonverik a kisebbek egyesult erovel. 

Vakmajom: 

https://www.facebook.com/100063544630409/posts/1155613063233504
vaczak 2025. 02. 03. 09:01
Előzmény: #116413  combo
Már eddig is kétszer játszotta el, hogy volt egy hírvaz esetleges vámok enyhítésérôl, amire felrántottak mindent, majd jött a cáfolat és újra le. Tartós nagy mínuszokat az egója várhatóan nehezen viselne, ezért lesz “verbális intervenció” is. De azis 100 százalék, hogy ô és családja degeszre fogja keresni magát minden hullámon
totem_is_back
totem_is_back 2025. 02. 03. 09:00
Előzmény: #116415  totem_is_back
Másodsorban, azért mert a FED szigorít, persze likvid maradhat a piac globálisan, hisz az EKB meg a többi jegybankot is kell figyelni.. azok lehet még nem szigorítottak, nem a FED-del mozognak szinkronban... inkább eltolódás várható ilyenkor, mert rengeteg USA-n kívüli pénz áramlik már be ilyenkor az usa piacra.. na de a külföldi szereplők is egy idő után felszívják magukat papírokkal, és globálisan összességében is csökkenhet a likviditás persze...
totem_is_back
totem_is_back 2025. 02. 03. 08:54
Előzmény: #116414  kajli_man
Nem is fog, (eleve az túl árulkodó lenne,) azért be kell látnod, a nagy alapok és hedge-k, akik voltaképp mozgatják a piacot, nem úgy működnek, hogy "hopp a FED szigorított, akkor másnaptól esünk"... hanem 1.) nagyon sok pozit nyerőben zárni kell még előtte, ergo ez az egész felmenetel, ami vagy egy éve tart, a jó kiszállókra volt, hogy még nyerőben szépen kitömjenek mindenkit, aztán egy idő után nekiáll majd esni... Ez kb. így volt a QE esetén is fordítva.. mikor a FED bejelentette, hogy mostantól lazítás, mert nekiállt minden szakadni a COVID-ra 2020 elején, és már másnaptól adták a likviditást.. ettől még a nagyok pozíciói adottak, ők nem fognak és nem is tudnak azonnal reagálni, fordulni... onnan még a covidnál is esett vagy 2000 pontot az SP és csak később fordult minden erős longba, nem azonnal...
kajli_man
kajli_man 2025. 02. 03. 08:31
Előzmény: #116412  totem_is_back
Ismerem, de látod, hogy nem korrelál a részvénypiaci mozgással. Emiatt kuka szerintem az összes M* metrika is, egyszerűen nem az befolyásolja a piacot. A FED úgy szigorított, hogy a "Main street" megszívta a magas hitelkártya és jelzálogkamatokkal, miközben a "Wall street" hempereg a likviditásbőségben több, mint két éve.
combo 2025. 02. 03. 08:30
Előzmény: #116404  szieszta
"Szerintem meg most teszteli a tűréshatárt. Nem fogják engedni a szponzorai, hogy bedöntse a tőzsdét, hamar visszatáncol majd."
1) Egy bedőlő tőzsdével rengeteget lehet keresni, HA TUDOD ELŐRE.
2) A milliárdos haverjai majd felvásárolhatnák a diszkontált cégeket világszerte.
3) Az USA állampapírokat is vennék (oda menekülne a tőzsdéről a tőke).
Win-win.
Nem azt mondom, hogy be fog dőlni a tőzsde, csak azt, hogy az "ez logikus" okoskodásokkal vigyázni kell, mert rengeteg szempont van.
totem_is_back
totem_is_back 2025. 02. 03. 08:29
Előzmény: #116410  kajli_man
kajli_man
kajli_man 2025. 02. 03. 08:26
Előzmény: #116410  kajli_man
kajli_man
kajli_man 2025. 02. 03. 08:25
Előzmény: #116406  totem_is_back
A FED szigorítás kamu. Itt van egy egész jó ábra, hogyan alakult a likviditás az elmúlt 5 évben: https://x.com/crossbordercap/status/1878814347205697564
Látható, hogy 2022 ősze volt a szigorítás csúcsa, azóta lazítás van, pont véletlen ekkor volt a részvénypiaci mélypont is. Viszont az is látható, hogy hamarosan ismét 0 közelébe ér a növekedés, mint 2022-ben. De akár a FED saját indexét is lehet nézni, ott is 2022 októbere volt a legszigorúbb (historikusan egyébként még az a szint is nevetséges, de egy medve piac light-hoz elég volt): https://fred.stlouisfed.org/series/NFCI
N0MAD 2025. 02. 03. 08:05
Előzmény: #116407  MrSomm
Nem tudom a bevándorló munkások hatását a gdpre (olcsóbb és hajtósabb munka, nuku közkiadás) de britek is meglepődtek. 
Ott még durvább lenne. 
Majd avarage joe teszi naggyá amerikát a földeken hajlongva. 
MrSomm 2025. 02. 03. 07:59
Egyebkent az AI oruletnek van egy olyan uzenete is, hogy most mar a kinai technologia velveszi a versenyt az amerikaival (szerintuk meg is haladja), igy a hadi technolgia is.
Mutattak uj 6. generacios repulot (J-36), lassan nagyobb a hajo flottajuk, mint az USA-e es lehet  tovabb sorolni…
MrSomm 2025. 02. 03. 07:51
Előzmény: #116405  N0MAD
Ha onnan nezed, hogy azon tul, hogy az Ukrajnai haborut lezarja 1 nap alatt, meg az volt a fo kampany szoveg, hogy megoldja az illegalis migraciot. Es valoban azzal foglalkozik, leallitott minden tamogatast kulfoldre. Elkezdte a deportalast, most pedig nyomast gyakorol a szomszedokra, hogy jobban figyeljenek a hatarokra. Lattam egy szamitast, amely szerint alaphangon 100 milliard dollaros nagysagrend lenne 10 millio embert deportalni, szallitasi, jogi es fogvatartasi koltsegekkel. Es ez a leheto leggyorsabb utemben. Ha par nappal tovabb kell oket tartogatni, akkor durvan emelkednek a koltsegek.
Jah meg kiadta a $Trump es $Melania, hogy a sajat egyenleget is helyre tegye. Hallom ahogyan mondja, hogy “We are going to do fantastic things with crypto…” Es nagyon remelem, hogy ez volt az es nem csinal nagyobb hulyeseget.
Felkeszul az EU, nekik is be kell hodolni. A nagy cegek CEO-i mar sorban behodoltak, most az orszagok vezetoin a sor, lagalabb is ezt varja el. Vegyek a gazt, fegyvert ellenkezo esetben jon a vam.
Szerintem a heten varhatoak az oroszok fele is erofitogtatas, illetve tovabbi nyomas az ukranokra.
Kinat pedig folyamatosan rugdosni fogja, hiszen ezzel tudja a hatarmenti problemakon tul a szavazokat boldogga tenni
totem_is_back
totem_is_back 2025. 02. 03. 07:44
Hagyjuk már, a piac mindenféleképpen esne most már, évek óta húzza a semmit... felfelé már nincs tér, főleg, hogy a FED már egy éve nyomja a QT és rengeteg likviditást vett vissza... ha van Trump, ha nincs, az esés már kódolt volt eddig is.....
N0MAD 2025. 02. 03. 07:17
“ El tudod kepzelni, mit fog csinalni az ellensegek ellen, ha a baratokkal ezt?”
Hát, kína és orosz megfékezéssel kampányolt, aztán gazdasági háborút indított a szomszédaival, eunak épp csak hadat nem üzent gronland ügyben.
Oroszok homlokráncolast se kaptak, kína meg feleakkora vamokat se mint canada.
Két hét telt el.
szieszta 2025. 02. 03. 07:15

Szerintem meg most teszteli a tűréshatárt. Nem fogják engedni a szponzorai, hogy bedöntse a tőzsdét, hamar visszatáncol majd.
Ilyenkor azon jár az eszem, hogy ez tényleg az ő személyes döntése, vagy a tanácsadó szakértőkkel azért egyeztet. No nem musk-kal, a twitterkirállyal, hanem igazi közgazdászokkal?
Éppen ideje lenne visszatérni az érték alapú tőzsdéhez, igazi üzleteléssel és nem csak spekulációval. Nem 1000-es P/E vel rendelkező, vagy csak veszteséget termelő cégeket az égbe repíteni, twitteren tőzsdecelebek által terelgetve  a csordát.
szieszta 2025. 02. 03. 07:07
Előzmény: #116400  Törölt felhasználó

Teljesen mindegy, ki kire szavaz, azt kell elfogadni, ami van. Látod, sokan már indították a shortot. Ha bejön, ők lesznek a guruk, ha nem , majd csendben lesznek.
Azt azért lássuk be, elég nagy rallyn vagyunk túl, hűteni kell  a piacot.
Én azon sem csodálkoznék, ha trump már a héten eltörölné a vámokat. A populizmust így lehet fenntartani.
Láttuk a fidesznél is a netadót, milyen gyorsan visszaléptek és még ők kerültek ki győztesen. Gyönyörűen lehet ezzel leplezni a mérhetetlen lopást.
Hasonlít a védelmi pénzre, mikor a kilencvenes években  a maffiózók saját maguktól védték a kisiparosokat.
pomperj
pomperj 2025. 02. 03. 07:00
Előzmény: #116400  Törölt felhasználó
Koltseges tevedes lesz.
.
Eddig meg soha senkinek nem sikerult prosperitasba szigetelnie el  magat a vilagtol.
,
Emlekszunk, 2007-8 idejen a "nonprime mortgage" mekkora osszeomlast okozott? Ez nagyobb ok ra.
.
A gazdagok majd kapnak adocsokkentest, a tobbiek meg fizetik a magas inflacioval az arat.
.
Bucsuzunk toled, kedves BULL market. Goodbye  4 evre,  Welcome BEAR market.
A "Veres Hetfo" emlekezetes marad.
.
Aztan majd kitesszuk a tablat a bolt ele:  ITT MINDEN HAZAI TERMEK. 
Nincs Kola,  Pepsi, Apple, Tesla, Ralph Lauren, Boss, Macdonalds, KFC, Starbucks stb.
Sebaj, majd veszunk kinait.
 .
Ha a "baratok" igy viselkednek, akkor nem kell nekunk ellenseg se.
.
El tudod kepzelni, mit fog csinalni az ellensegek ellen, ha a baratokkal ezt?
Es meg van 4*365 napja ra.
szieszta 2025. 02. 03. 06:57
Előzmény: #116378  mereszZenesz

Na neeee! Mikor én mondtam, hogy a bitcoint oda teszik a (bit) coinbárók, ahova akarják, le lettem "nemszakértőzve". Mert a szakértők tudják, hogy ez nem így van.
Pedig a bitcoin mindenre gyógyír. Szerintem saylor már indítja is a reklámkampányát, hogyan lehet a bitcoinnal elkerülni a vámokat címmel.
A covidpánik végén olvastam egy felmérést, hogy a bitcoin tulajok kevesebben haltak meg. Ez nem azért, mert a fiatalok játékszere? Á dehogy. A bitcoin még a vírust is irtja. :-)

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek