A CME fedwatch szerint kamat marad (99.5% a traderek szerint). Trump vágásokat akar, és mostanában mindenki behódolt neki, így ha vágásokat ígérnek, azzal csak nyerhetnek, maximum nem tartják be ('data dependent').
FOMC ma este 8-kor. Mit varunk tole? a.) kamat marad, de tovabbi vagasok lesznek b.) kamat marad, de tovabbi vagasok NEM lesznek c.) kamat csokkentes, ES tovabbi vagasok lesznek d.) kamat csokkentes, DE tovabbi vagasok NEM lesznek e.) kamat emeles, vagy annak belengetese?
Melyik eset a legvaloszinubb, es milyen piaci reakciokra szamitotok?
A Bond piacnál a narrativák jelenleg csak a Trump admin vélt árnyoldalait veszik figyelembe, tehát pl az adócsökkentést, de amennyire én tudom az adócsökkentés nem addicionális, csak a 17es ma is érvénybe lévő adócsökkentések meghosszabitása. A másik serpenyőben meg ott van, de arra senki nem figyel, hogy az egyelőre bennfentesnek számitó Elon Musk rendszeresen tweetel arról, hogy a ktgvetési hiány fenntarthatatlan. Ráadásul kapott is némi hatalmat. Szal szerintem a piaci narrativa és a tény ktgvetési adatok közt akár óriási rés is nyilhat, amit lehet ki lehetne használni. Az a legdurvább, hogy az amerikai ktgvetés kiadásait minden nap leközlik, tehát nem kell várni másfél hónapot az adatok kiadására, aki szemfüles és ért hozzá, már összesitheti ebből is. https://fiscaldata.treasury.gov/static-data/published-reports/dts/DailyTreasuryStatement_20250127.pdf
A top holdingjuk a nem is olyan régen az OTC marketen vitézkedő RCAT is, ami jelenleg +1375% ytd. A második a Rocket Lab ami pár hónap alatt 600%-ot ment, mellesleg egy despac. Ez a két részvény egy kicsit inkább aggasztó. https://www.invesco.com/be/en/financial-products/etfs/invesco-defence-innovation-ucits-etf-acc.html Ránéztem egy másik defense etf-re is, ott meg a PLTR a top holding, ami 8-ról ment 80-ra, még a nyáron is 20$ volt.
Mai árfolyamon a CLOA adott tavaly 5,9% osztalékot. A CLOZ -re az investing 9.22% dividend yieldet ír, a CLOX -ra 6,51%
Nem tudom, hogy megéri-e, főként azt nem értem, hogy mekkora az esélye, hogy megindul egy default hullám. Elviekben ahogyan csökkenek a kamatok, úgy a kockázatnak is kellene csökkenie.
Így utólag inkább az az elgondolkodtató, hogy ki vett hosszú bondot a zéró kamatok idején. Na, a zéró kamatok kora már csak ezért sem fog visszatérni. És mellesleg az országok államadósságai is egyre fenntarthatatlanabbnak néznek ki. Hogy mi lesz ebből...
Nekünk svájci bankkal fordult elő, hogy a Debit kàrtyàval feltett pénz után vontak 5 CHF-et vagy ilyesmit és a Revolut felé kellett igazolni, hogy ez a kártya debit és nem credit. Magyar bank esetén Erste, Rafi estén soha nem volt költség, igaz szerintem csakis forintot pakoltam át...
Valahol mintha olvastam volna hogy némlyik bank a revolut kódját elkezdte nem kártyás vásárlásnak hanem pénzfelvételnek minősíteni. De már meg nem mondom hol olvastam és mely bank(ok). De valami ilyesmi volt hogy a vásárlás kódját átminősítették.
tudom hogy off, de itt vannak a kornyek legertelmesebb arcai. Janos torold nyudotan, ha zavaro.
kozben a Revolut szerint ok pontosan X osszeget inditottak utnak, ok nem vontak le semmi egyebet. a bankom szerint pedig ok kizarolag annyit vontak le, amennyit a revolut kuldott nekik, mert az illetekeket mindig kilon sorban jelzik.
nos valaki hazudik, de elinditottam a vizsgalatot a bankomnal.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.