Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tihamer
tihamer csütörtök, 11:24
Előzmény: #268118  slash
Ingatlan téma:
Nekem van , lesz pár évfordulókor - ill. majd január elsején - esedékes bérleti díj emelés.
Te , ill. többiek gondolkoztak az emelésén ?
.
Én lehet, hogy nem emelek, mivel:
- pl júliusi éves infláció 1,2 % volt.
- országos bérleti díj emelés 1,6 % volt.
- Eddig az éves átlagos infláció kb 1,5 % lehetett.
Valamint most egész jól fizető , megbízható bérlőim vannak. Kérdés hogy pár ezer forintért érdemes e kockáztatni egy új, nem ismert bizonytalan bérlővel.
 Voks:
Aki emel nyomjon egy like-ot, 
Aki tartja a bérleti díjat nyomjon egy dislike-ot. 
Köszönöm ❗
21630 csütörtök, 10:23
Előzmény: #268118  slash
Ez melyik rész kb? Szerintem már írtad, csak nem jegyeztem meg, Baska Voda?
slash
slash csütörtök, 10:12
Előzmény: #268112  21630
Náunk nincs lopás. Egy hét 700-1000euro. Ide az aljanép nem jut le a városokból. Bosnyákok rendesek egy családot én is ismerek. Hát a sok radar azért is van mert a köcsög szlovének lejárnak és 180al mennek az 50es táblánál. Többek között. Új pálya ott nem lesz de jövöre legalább nem lesz fizetőkapu. az is valami 
slash
slash csütörtök, 10:09
Előzmény: #268116  slash
"2021 júniusában Barcelonában, a Mare Nostrum úszóviadal idején megtámadták Hosszú Katinkát és párját, Gelencsér Mátét. Öt-hat rabló körbevette őket egy éjjeli sétán, és Máté ötmilliós, Rolex Submariner Date karóráját követelték. Verekedés tört ki, de Katinka utánament a tolvajnak, aki végül önként visszaadta az órát"  Tisztelem ezt a Nőt! Én Egy Casio FW91 órával járok! 6900Ft a Temun
slash
slash csütörtök, 10:07
Előzmény: #268113  21630
Megvan az a történet hogy a Hosszú Katinka elment a fickójával Barcelonába a srác kezén a Rolex elmentek este sétálni a szálloda recepció értesítette a helyi Juan-Sanchez -Carlos fiúkat akik megpróbálták kirabolni őket. Komoly harc volt. Katinka el volt tűnve. harcolt ő is.  Viva Espana! 
slash
slash csütörtök, 10:04
Előzmény: #268114  21630
A Cosa Nostra nem tart rendet neki nem érdeke. Én már találkoztam az igazi maffiával 25 éve Sziciliában. Bérelt kocsival voltunk egy müemléknél megálltunk odajött az olajos hajú gyerek a bnőm szó nélkül fizetett. "vigyáznak a kocsira"   ne akard te azt. Nem olyan mint a filmekben. 
21630 csütörtök, 09:37
Előzmény: #268113  21630

Azt sem értem, hogy pl Olaszban a maffia miért nem tart rendet, ennyire legyengültek volna már? 
Vagy nem érdekli őket?
21630 csütörtök, 09:36
Előzmény: #268110  Mikieger85
Olaszország, Spanyolország komolyan fertőzött - legalábbis a turistaközpontok környékén - rendszeresen pl a telefonlopások - és azzal elkövetett csalások - de családtagnak simán törték az autóját Olaszban is valami konferencián úgy, hogy az autóban elöl nem volt semmi.
21630 csütörtök, 09:14
Előzmény: #268109  slash

Az, hogy alig van magyar hang ahol mi vagyunk, megnyugtató :)
Komolyra fordítva egy percig sem éreztem hogy a (no tetkós, fehér, kulturáltan kinéző) helyiek vagy akár turisták között bármilyen veszélyben lenne bármilyen értéken. A szállodát is a helyi erők takarítják, egy idő után már nem foglalkoztunk azzal sem, hogy bármit dugdossak vagy széfbe pakoljak.
Értelemszerűen nem hagytunk elöl semmit sem, de csak a bőröndbe pakoltuk vissza, semmi extra.
Júl elején átmentünk megnézni a bosnyákokhoz a kravicai vízesést, belül azért paráztam, hogy mi lesz, legnagyobb meglepetésemre semmi sem történt. 
Abroszost elvétve láttunk, népesség 40%-a horvát (ezt most tudtam meg) és látszott az is, hogy a pici településeken is próbálnak valamiféle rendet tartani, nem volt olyan sok lepukkant ház sem, sokkal rosszabbra számítottam.
A (horvát) szállodában mondta a (bosnyák) recepciós kislány, hogy nagyon figyeljünk a sebességtáblákra, mert a "gyorshajtók" vadászata a fő nemzeti sportja a helyi erőknek.
Igazából ez a sebességesdi tart vissza, hogy ne a bosnyákok keresztül menjünk délre, ha építenének valami autópályát É-D irányban, úgy alávágnának vele a horvátoknak, hogy öröm lenne nézni.
Mostarra leszek kíváncsi (meg 1-2 jó kajálda kellene) remélem át tudunk oda is menni hamarosan.
3 szor voltunk, most utoljára láttunk horvát rendőröket: odafelé volt valami kisebb baleset, helyszíneltek, de addigra már lement minden, illetve amikor jöttünk vissza BIH-ről, eszeveszettem villogott ekkor is mindenki, és egy autóból, egy bekötőút szélén egy 5-7 méter magas teleszkópos kamerával mértek (vagy nézték a forgalmat)
berlini
berlini szerda, 21:57
Előzmény: #268110  Mikieger85
Mióta van pénztárcája egy trollnak?
Életedben nem voltál még tenerifén
Mikieger85 szerda, 21:22
Előzmény: #268104  berlini
Baromarc, nekem is loptak pénztárcát, telefont Tenerifén. És rohadtul nem voltam egyedi eset 
slash
slash szerda, 18:04
Előzmény: #268103  Mikieger85
Horvatoknal tengerparti városokban szinte nulla a bűnözés. A lakás kulcsom egész nyaron a lábtörlő alatt. Autókban benne a kulcs a bolt előtt. Nincs lopás.   Ha találsz egy pénztárcát tele pénzzel es nem adod le a yardom kurvara megbuntetnek. Múltkor 2 cseh srác talált egy tárcát 4000 euróval mrgtartottak liderult sittre vágták őket 
Bandita szerda, 16:36
Előzmény: #268105  Freszelés
Újabb nagy segítség lenne ez a magyar családoknak.
Peti84
Peti84 szerda, 16:05
Előzmény: #268105  Freszelés
Kádár népe sajnos már csak ilyen.......
Freszelés szerda, 16:00
https://www.reddit.com/r/askhungary/comments/1vme8ux/mi%C3%A9rt_nincs_egy_orsz%C3%A1gos_es%C5%91v%C3%ADzgy%C5%B1jt%C5%91program/
kivagyok ezektől. újabb ötlet, csinálja meg az állam vagy minimum a nagyrészét fizesse ki, támogasson. van itt bárki aki bármit önerőből akar még? lakásvásárlás, cégek autóvásárlás, '00 körül a digitális fényképezőgépek, a menzai étkezés a minden támogatásokból van. kaszáljuk el mindet, csökkenjen a hatodára az elvonás aztán mindenki arra költsön amire akar. sajátzsebből. meh.
berlini
berlini szerda, 15:35
Előzmény: #268103  Mikieger85
Jól mondtad.
Bullshit.
halvány gőzöd sincsen az ottani viszonyokról.
Egyike vagy a fórum trolljainak.
Mikor mész el már a jó fenébe?
Mikieger85 szerda, 15:12
Előzmény: #268080  berlini
A kanári része jó nagy bullshit, dugig van román autófeltörőkkel és afrikai csempészekkel. Ok, erőszakos-véres bűncselekmények nem jellemzőek, de 10x gyorsabban nyomják fel a kocsidat még akár Masca-ban is, mint a legrongyosabb Pesti kerületben.
A horvátokról nem tudok nyilatkozni, ott állítólag jobban áll a rendőrség és igen, egy alig lakott, nem turistafertő tömegnyomor szigetecskén ahova még a komppal is át kell szállni, valószínű kifejezetten jó a helyzet.
Freszelés szerda, 15:09
Előzmény: #268093  Pistike12
a számlát a lakosság kifizeti ígyis-úgyis... ócska közszolgáltatásokban, magas áfával, stb. csak nem az közvetlenül aki elhasználja. hanem úgy általában mindenki mindenkiét. így minek spórolni, nem transzparens, zavaros, érthetetlen, stb. evvan. így működik az alacsony tömeg.
Bandita szerda, 15:03
Előzmény: #268097  berlini
Barbárság

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek