Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
berlini
berlini vasárnap, 23:05
Hülye vagdalkozás helyett a fontosabb dolgokkal kellene foglalkoznunk:
https://24.hu/belfold/2026/08/06/magyar-peter-eloterjesztes-orban-kormany-energiahelyzet-2022/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery
Ezek miatta férgek miatt kerültünk a tönk szélére.
nem  a hajléktalanok miatt.
Pistike12 vasárnap, 23:04
Előzmény: #267977  berlini
Elore kifizetve projektcegnek, mfb bankgaranciaval nemzetgazdasagi kiemelessel. 
Nem voltak hulyek a sracok. 
Egyebkent akkor Kari Geri is a zsoldjaban all, hisz o mondta, hogy bajos. 
Horvath Csaba 14 keruleti DKs polgo 19-24ig pedig a ceg alkalmazottja😁 
Ideje felebredni, hogy a 26 elotti vilag baltol jobbig egy branch volt. Dopementol Hontig, Schiffert sem kihagyva a Bodri kutya hajuig. 
Jot röhögtek rajtunk... 
Pistike12 vasárnap, 23:01
Előzmény: #267976  Pistike12
Ezt az IMADOTTAD mondta juliusban😁
Ez mar elfogadhato tenykent? 😁 
berlini
berlini vasárnap, 23:01
Előzmény: #267971  Pistike12
Most már kimondtad, a Tiborcz zsoldjában állsz.
Igy már mindent értek.
Én nem tudom megitélni, hogy a jogi helyzet lehetővé teszi-e az ellopott 300 milliárd visszaszerzését, de veled ellentétben reménykedek benne.
Lenne mire elkölteni....
Pistike12 vasárnap, 22:59
Előzmény: #267975  berlini
Karácsony Gergely egyeztetett az új budapesti rendőrfőkapitánnyal azzal kapcsolatban, amire az utóbbi időben több fővárosi politikus is felhívta a figyelmet: szerintük egyre súlyosabb közbiztonsági problémák vannak a város utcáin. A főpolgármester nagyobb közterületi rendőri jelenlétet ígér, rendszeres szakmai egyeztetéseket, és addiktológiai utcai szolgálat megszervezését jelentette be.„Ha javítani akarunk a budapesti közbiztonságot, akkor először meg kell értenünk, hogy a lakosságot joggal zavaró jelenségek egy jelentős része valójában nem rendészeti, hanem szociális kérdés, és elsősorban nem is budapesti, hanem országos”
berlini
berlini vasárnap, 22:54
Előzmény: #267973  Pistike12
Mint mindig, hiányoznak a tényadatok.
Megy a gyűlölködés, vagdalkozás.
berlini
berlini vasárnap, 22:51
Előzmény: #267966  J0hnnyEnglish
És hiányzik egy alaprajz.
Pedig ez egy ingatlanos hirdetése.
Tőle ez elvárható lenne.
Pistike12 vasárnap, 22:48
Előzmény: #267970  berlini
Keveset mozdulsz ki azert nem latod... 😁
Gondolom azvsem zavar, hogy valtol jobbig mindenki szerint rosszabb lett tenyszeruen a helyzet. 
Utolso verig vedeni😁 
Goldstein17 vasárnap, 22:47
Kb egy hete ezt neztem meg, kivancsi vagyok ezt végül mennyiert fogjak majd kinalni. Jó helyen van a szobak tagasak es nagyok az ablakok, de az alaprajz egyébként nagyon rossz, összesen kb 15 m(!) folyosó a bejsrattol a hallig, az első 4 m radasse nagyon keskeny.
https://ingatlan.com/35488714
Pistike12 vasárnap, 22:46
Meg a Fopolginak is leesett h ezva bosnyak teri per bajos lesz. 
https://24.hu/belfold/2026/08/09/karacsony-gergely-zugloi-irodaepuletek-bayer-construct/
berlini
berlini vasárnap, 22:44
Előzmény: #267941  Pistike12
Azon filózom, hogy miért van az hogy egyetlen olyan hozzászólásodat nem lehet itt olvasni aminek értelme lenne?
Összevissza mennek a rágalmazások, félinformációk alapján a megitélések.
Én is Budapesten lakom.
Tapasztalataim alapján hajléktalan helyzet semmivel sem lett rosszabb az elmúlt 6 évben mint előtte.
pedig lehetett volna, mert Karácsonyék kivéreztetése egyfolytában ment és a kevés pénz szigorú prioritások mentén lett kiadva.
Madridban voltam most egy hetet a belvárosban lakva.
Minden harmadik üzlet előtt, ahol védett beugró van ott fekszenek a hajléktalanok.
Elégg feltünő (nem szép)  látvány volt este 10 óra után....
Itthon, ilyen mértékben én ezt nem tapasztalom.
berlini
berlini vasárnap, 22:35
Előzmény: #267944  slash
Ezt hivják rágalomnak.
Jólesik?
Mit hozott Tarlós Budapestnek?
Miből virágoztatta volna fel Budapestet Karácsony?
Neked a hőség az agyadra ment.
(Márha volt egyáltalán)
Bolton01 vasárnap, 22:29

Hát magamban ezeket értéktelen/értékelhetetlen ingatlannak hívom... Van jópár ilyen a környezetemben.
Ez a tipikus "mirejóez?" kategória... 
Szezonban kiadogatva talán hoz 1-2 milliót, de azt egy panel is hozza. 
400 m2-t karbantartani ... hagyjuk is ...
És 200 millióért beköltözöl az alsó szinten 2 szobába, és egész nyáron átjáróház az otthonod? Vágyik ilyenre normális ember, főleg ennyi pénzért?
Talán érhet úgy 70-80M között olyan családnak, ahol anyuka megkeres egy kis mellékest nyáron szobáztatásból. Annyiért még soha nem fogják eladni, max az örökösök, egyszer, ha már nagyon lepusztult ....
Peti84
Peti84 vasárnap, 22:03
Tokeletesen megfogalmaztad +++
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish vasárnap, 21:22
Még a múltkori témához egy link, hogy hol tartunk:
https://ingatlan.posztolom.com/8243-balatonakali-elado-haz/123609
Ez a tipikus magyar hirdetési színvonal (tisztelet a kivételnek). 
Mit és mennyiért
A képek minősége
Amit és ahogy fotózok
A színvonal meg... amikor süt a hirdetésről ,hogy a tulaj nem 200, hanem 20 millát nem látott egyben életében.
Ez most csak egy kiragadott példa, ugyan ezt találod a panelnél/téglánál/nyaralóknál, majdhogynem lokációtól függetlenül, de még az új építésűek is okozhatnak meglepetést.
Bandita vasárnap, 16:11
Előzmény: #267957  Pistike12
Láttam pár hónapja bemutató videót, hogy mi megy kínai óvodában.
Nem tudom hol, nem tudom mennyire általános, de szimpatikusabb volt, mint az itteni debil-nihil. 
Bandita vasárnap, 16:09
Előzmény: #267954  Pistike12
Ezt megbeszéled a Dunával is 50-100 évre?:)
Pistike12 vasárnap, 15:29
Előzmény: #267962  N0MAD
Ahogy nezem Trump, Palotapincsi, es az Exvenkgbs nem szeretne ezt😁 
N0MAD vasárnap, 15:27
Előzmény: #267959  Pistike12
tekintve hogy határokon átívelő a rendszer kell több, és eladni (kölcsönadni) oda ahol épp nem süt.
Legyen hasznos globalizáció :D
N0MAD vasárnap, 15:25
Előzmény: #267958  Pistike12
Na asszem pont én írtam hogy nem a polgira kell pislogni a nagyberuházónak hanem ráterhelni a költségeket, alakul ez :D
Mert vagy a beruházó(vásárló) vagy közpénz. Az meg mindig furi ha nem a felhasználó fizeti meg az árakat hanem szétterítve a többiek akik nem felhasználók. 
eltekintve a legszigorúbb szociális dolgoktól persze.
De üzemanyagtámogatás az autóhasználó és nemhasználó csórók befizetéseiből?
hát izé.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek