Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
A Közös Hullámhossz Hírszolgálat az első veszélyhelyzeti ideiglenes közösségi rádió Magyarországon. Hát veszély az nálad mindig van. És ki kakas? Te vagy a bérlő? Vagy csak kiskakas vagy?
tévedés energia fogyasztás mértéke függ az ingatlan méretétől is. MIndegyik energia tanusitványomon ott van mennyi energiát fogyaszt milyen kategóriák vannak A nagyobb lakás több energiát fogyaszt ugyanazon épületen belül is ezt tapasztaltam.
Gondolom, elég korruptak az energetikus szakembereid! Miről beszélsz, ember!! Az Energetikai Tanúsítványt nem a méret alapján sorolják kategóriába!!! Na, ennyit a közgaz-sz ill. mindenhez értek végzettségedről!!
Értsd meg engem a hibáim ellenére is van aki szeret :-) csak olyanokkal üzletelek akivel megvan tudod az a közös hullámhossz. Kakaskodásnak itt nincs helye tisztázzuk mik az elvárások egymással szembe mibe vagyok rugalmas ( utalásos fizetés . 3 havonta vagy fél évente lakás nézés ) és kész. Nálam a bérlők nincsenek terrorba havonta nem vegzálom őket koslatok utánuk úgy élnek a lakásokba mintha a sajátjuk lenne.
Tényállás: Kaputelefon vacak, izom hív szerelőt, bérlő fogadja a szerelőt, szerelő dolgozik, elmegy. Munka rossz lett. Izom felhívja szerelőt, aki elhajtja, hogy fizessen még ezt meg azt. Izom felhívja bérlőt, és ráterheli a szerelő által megálmodott ezt meg azt. Hohohó! Na ez nem így megy, és ennek a helyzetnek semmi köze a pereskedéshez. Ha a bérlője tökös lenne, akkor elhajtaná izmot a francba ő is, hogy intézze a szerelővel, nem az ő dolga. Mit nem értesz ezen? Mert láthatóan szimpi neked az izom, a számodra oly szimpatikus izomnak mégis mi volt ebben a viselkedésében a korrekt? Mert szerintem kb semmi.
hányadik kerületben készítteted a közjegyzői papírt? Vidéken ( Kanizsán ) nekem is ezt 50 ből megcsinálják Pesten 90 e ft volt a legolcsóbb közjegyző erre a feladatra pedig elég sok helyről kértem árajánlatot. 22 kerületi lakásomnál ottani közjegyzővel végeztettem horror ár volt 118 e ft :S
Kilakoltatásra én si tudom kb 50 körül van csak sajnos moratórium alatt a hajadra kenheted :( Ilyenkor szokott még az lenni , hogy lecseréltetem a villanyórát előfizetős villany órára és ha nem fizet nincs áram nem töltöm fel az órát.. ha valaki nehezebb eset a roma anya lánya lakót így kényszerítettem fizetésre covid alatt fizetni sem igazán akartak utána lecseréltettem rajtaütés szerűen a villany órát a folyosón és azt mondtam ha nincs fizetés nincs áram .. Csak annyi áramot kapott ami kb 1 hónapig elég volt a lakásba (+ 2 hét biztonsági tartalék ) ha fizetett kapta a feltöltő kodot a hónapba ha nem akkor nem volt neki így mindig fizetett. ( tél volt ekkor) Poszgolgatta a covid alatt okos módon , hogy covid alatt nem kell fizetni semmit sem -- akkor durrant el az agyam ( nem nekem címezte ismerőseinek de lehet nekem is) hogy jó akkor jön az előfizetős villanyóra. 5 évig ment a játék kisszobába be se engedett valakit ( állatokat palit ) bujtatott évente 1 szer ha meg tudtam nézni a lakást 5. év végére már annyira lerakták, hogy azt mondtam jó ( anyagi helyzetem jobb lett) hogy tipli itt a vége áprilisba.. Ha ki kellett volna lakoltatni őszig meglett volna fontos az időzítés is mikor akarod kidobni ha tél előtt akarod belebuksz és fél évig kitelelnek rajtad. (ha nem csinálsz egy előfizetős villanyórát ) Persze csak az telel ki aki fekete jános és nincs hivatalos fizetése aki nem tud semmit sem veszíteni aki tud az ilyennel nem játszik ezért kell a legális fizetéses albérlő!
Izmos úr! Ne röhögtess! Méghogy C + D!!!! Olyan messze van a te lakásaid energetikai besorolása ettől, mint Nagykanizsa Budapesttől! Maradjunk legjobb esetben is a G-nél!!!!!!
Nemcsak a kilakoltatásra kötök papírt hanem a bérleti és rezsi díj behajtására is . ( hogy bíróság nélkül végrehajtható legyen per nélkül) Ennek díja kb közjegyzője válogatja de 100-120 e ft . ( egyoldalú kötelezettség vállalási nyilatkozat a bérelti szerződés mellé ) Én maximális biztonságra megyek ha fél , hogy a jövedelmét is inkasszálhatom akkor nagyobb a hajlandóság a fizetésre még télen is amikor kilakoltatási moratórium van..!
Csepely nincs messze. Ott a HÉV, 15 perc és a Petőfi hídnál van. Jobb mintha a 15.16.17-ben bérelne. A belváros nagyon necces mert sok a szutyok kiadó lakás horror áron. Mennyit adna egy albérletért?
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link