Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2025. 10. 26. 06:27

úgy tűnik hogy az bűnszervezetben folytatólagosan elkövetett alig leplezett gigatolvajlás butává tesz
az erősen megvastagodott bélrendszer, meg árt a hajlékonyságnak a rugalmasságnak, a megújulni képességnék és a kreativitásnak egyaránt
.
pedig már kb másfél éve látható hogy az évtizedeken át gyilkolásra nagyon hatékonyan használt mérgezett nyilait hiába lövöldözi az újabb ellenfélre, az élő egyenes adásban még a levegőben könnyedén elkapja az összeset, majd szofisztikáltabb méregbe mártva azonnal visszalövi a vastagbélre és mindig talál is
a nyílt színen kacagó tömeg és a kamerák szeme láttára
.
szép is ez, nagyon is szép, igazán méltó, csak így tovább vastagbél, aláztasd meg magad nap mint nap: van rá igény
.
"Pánik a Karmelitában. Digitális polgári körök menni analóg országjárásra…Gondolom, a harcosok óráját meg kinyomtatják a Nemzeti Sport hátoldalára….
Miniszterelnök Úr,
Akkor találkozunk a lenti helyszíneken és napokon:
November 15. - Győr
November 29. -Nyíregyháza
December 6. - Kecskemét
December 13. - Mohács
December 20. - Szegedui.:
 Köszönöm a magas labdát:) Aztán nehogy kihátráljon az országjárásból, mielőtt elkezdené úgy igazán…Nehogy véletlenül csak TEK-esek jöjjenek, meg a bukott batidai bakter. Gondolom, nem tart egy budai úri ficsúrtól, meg a valódi kérdésektől…"
Törölt felhasználó 2025. 10. 26. 06:01
Előzmény: #259781  slash

ez is egy elég jó fogkefe
.
 https://zue.hu/curaprox-3960-super-soft-fogkefe?utm_term=&utm_campaign=&utm_source=adwords&utm_medium=ppc&hsa_acc=8661573045&hsa_cam=21346788380&hsa_grp=&hsa_ad=&hsa_src=x&hsa_tgt=&hsa_kw=&hsa_mt=&hsa_net=adwords&hsa_ver=3&gad_source=1&gad_campaignid=21350728216&gclid=CjwKCAjw6vHHBhBwEiwAq4zvAw7ltYt8Ddqd_qmTtn_c4bLuZDN-IeKU9JVL1Jy_LB3VckA2w_Y5fRoCBNsQAvD_BwE
.
"A Curaprox CS 3960 supersoft fogkefék speciális, 0,12 mm átmérőjű Curen® szálakat tartalmaznak a kereskedelmi forgalomban kapható fogkefék hagyományos, nejlon sörtéi helyett. A kiemelkedően gyengéd, lekerekített végű szálak az íny felsértése nélkül roppant puhán, mégis hatékonyan tisztítják a fogakat. A Curaprox CS 3960 egy olyan rendkívül sűrűre csomózott puha kefefejes fogkefe kialakítás, mely lehetővé teszi, hogy egyetlen mozdulattal több lepedék legyen eltávolítható a fogak felszínéről. A nyél nyolcszögletű kialakítása gondoskodik arról, hogy a fogfelszínen a megfelelő szögben tartsuk a fogkefét. A Curaprox fogkefe a Curaden International svájci cég gyártmánya, melynek célja, hogy prémium szájápolási termékeket állítson elő mindennapos használatra." 
Spiller 2025. 10. 26. 02:25
Előzmény: #259762  kreta
:)  aha.legalabb zoldeket ne irogass. Egy savos 15% szja 9% tsg i adoval sokan kiegyeznenek az euban. 3% ingatlan  hitel sem sok van a rezsitamogatas,  csaladi kedvezmenyek, adomentes kamat az allampapirokra. szerinted?
Spiller 2025. 10. 26. 02:11
Előzmény: #259789  izommanvagyok
Ossze lehet pakolni a temat. Van kettos adoztatast elkerulo..sokan spanyolbol dolgoznak tavmunkaban.. Lehet ceged lehetsz vallalkozo..a sunnyogasra raqurhatsz..  10perc gyalog a part ingatlanok dragabbak de autoval 5perc az jo arak. 
Spiller 2025. 10. 26. 02:03
Előzmény: #259791  izommanvagyok
ennek a csajszinak van sok videoja a spanyol eletrol ingatlan vasarlasrol.
https://youtube.com/shorts/bQek3npJ3VI?si=qtaaW5abMX_yLL-O
Spiller 2025. 10. 26. 01:36
Előzmény: #259789  izommanvagyok
Egyszerű, Sok magyar foglalkozik spanyol ingatlan eladassal. Harom  terseg 3 ingatlanosanak leirod azt a helyzetet amit szeretnel. Ne tudjanak egymasrol. Ha pozitiv akkor skypon vagy valahogy eloben lekerdezed. Hatalmas terulet a tengertol 300 meteres savban rengeteg elado ingatlan van.  
Andy01 2025. 10. 25. 22:48
"Feketen berelnek"???. Mi bereltunk 2x 8 honapig, es egy cegtol bereltuk. Volt szerzodesunk, kaptunk szamlat, a fizetes bankszamlankrol utalassal tortent. Egyebkent berlet ugyben jobban megbizok egy cegben, mint egy maganszemelyben, es ragaszkodom a bankon keresztuli utalashoz a berleti dij es rezsi kifizetesehez is. Semmilyen gondunk ezzel nem volt. Vegul iden tavasszal vettunk lakast,  miutan igen sokaig kerestunk, mig megfelelot talaltunk. Errol ennyit, es bocsass meg, de nem valaszolok a tovabbiakban. 
Andy01 2025. 10. 25. 22:43
Izom, akkor leszel spanyol adorezidens, ha ott keletkezik jovedelmed. Ha a jovedelmed mas EU orszagbol szarmazik, ugy erkezik a szamladra (amit nem adorezidenskent nyitsz az ottani bankban), nem leszel ott adorezidens. Ha berelsz lakast, nincs vagyonadod.Ha veszel lakast, akkor a szamladrol fizeted, az vagyonado. Fizetsz onkormanyzati adot is, attol sem valsz meg spanyol adorezidensse.  Ha veszel lakast, az elegge komplikalt, de ebbe nem megyek bele. Sok EU allampolgar berel ott lakast, vagy vesz, attol meg nem spanyol ado rezidensek. Termeszetesen nem kapsz olyan kedvezmenyeket, amelyek a rezidenseknek jarnak, amik tamogatottak. Az orvosi ellatast kek EU kartyaval is meg tuod oldani. Nem foglalkozik vele a hatosag, mennyi ideig elsz ott. A gyermekeidnek van lehetosege kulfoldi iskolaba jarni, de ez igen komoly osszegbe kerul, ugyanugy, mint Budapesten.  Boven vannak kulfoldi iskolak, foleg amerikai, angol, de francia is. Az EU allampolgarokra mas jogszabalyok vontkoznak, mint a nem EU allampolgarokra.  Mikor eloszor bereltunk 8 honapra, a 3. honap utan bementem a rendorsegre, hogy bejelentkezzem, mondtak, hogy ez mar nem szukseges, addig maradok - mint EU allampolgar  -  annyi ideig, ameddig akarok, nincs bejelentkezesi kotelezettsegem.  Tarsashazunkban is elnek mas EU allampolgarok, akik nem Sp.o.-ban adorezidensek.  Ne irogass olyasmirol, amit nem ismersz. Ne haragudj, de tobb idot a veled valo beszelgetesre  nem kivanok forditani.  
izommanvagyok 2025. 10. 25. 22:22
Persze ha egyedülálló volnák feketén el lennék kint de ez se biztos össze jönne , mert a lakás bérleti szerződésből ( ha feketén bérlem talán nem) és a számlakivonatokból belőnék meg esetleg az orvosi kezelésekből, hogy ott élek életvitel szerűen a szomszédokat is kikérdeznék ott élek e stb.. a gép azt mondta átverni a hatóságokat hogy magyarországi lakcímet létesítek és csak az lesz nem igen lehet előbb utóbb lebukom... :(   spanyolba FIRE eskedni marha drága mulatság nekem ez jött le ha az ottani adókat kell a világi jövedelmemre megfizetni. (különbözet kettős adózatás elkerülési egyezmény miatt) 
izommanvagyok 2025. 10. 25. 22:12

Andy,
Megkédeztem a mesterséges inteligenciát  Spanyolországról Teneriofféről  mert utálom  a telet.
Azt mondta  ha gyerekkel ott bérlek lakást és oda járnak suliba ( ingyenes spanyol iskola.. )  Angol iskola ott volna állami nekik? Vagy Máshol Spanyolba.. ? 
Akkor lebukok, hogy életvitel szerűen ott lakok. Probáltam azt is kérdezni tőle, hogy mi lenne ha én nevemen lennének a lakás kiadásos amik Budapesten termelik a pénzt én maradhatok e magyar adó rezidens? Azt mondta nem lebukok  látják ott lakok ténylegesen és a számlakivonaton is látszik, hogy ott költöm a pénzt! 
nem tudjuk megcsináli, hogy papíron feleségem gyerekekkel ott él én meg papíron magyar lakcímmel mint magyarként adózom csakis. Ha rájönnek én is adó rezidens vagyok márpedig rájönnek hogy ott élek több mint 180 napot férjként akkor 150 % os adót kell bünetésként fizetnem az elmaradásra ( kettős adóztatás magyar részre 15 % ot a többire meg  mert magasabb a spanyol államnak)  Ha TBSZ em volna mert a lakás portfolió nem lenne részvény portfólió akkor is a spanyol hatóságoknak az árfolyam nyereségre osztalékra szintén kell giga adót fizetni.)
NIncs kibúvó kiskapu... vagy van rosszul mondta a gép? Spanyol ingatlant az occupa miatt ( lakásfoglalás és hogy 2020 óta kilakoltatási moratórium van ) nem vennék nem kinlódnék vele vagy magyar ingatlanból élnék ott is kint vagy TBSZ részvény portfólióból. Ez csak egy ötlet és kérdés de ahogy én utána jártam a dolgoknak nekem mint családosnak ez szívás magyarország ehhez képest ( vagyonadó többkulcsos adó ) gyakorlatilag adóparadicsom..!
izommanvagyok 2025. 10. 25. 21:51
Előzmény: #259785  Andy01
Utána jártam ha oda járnak gyerekek ha ott élek kérlek több mint 180 napot lakást oda adozom és nem csak a spanyol jövedelem után hanem a magyar után is ha ott a lakása hozamra az adó több különbözete is meg kell az adót fizetni stb magyar ingatlan kiadásra is ha lebuksz 150 % bunti
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2025. 10. 25. 21:33
Curaprox 5470 fogkefe
Curapox enzycal fogkrém
Curasept ads 205 öblögető 1-2 hónapig utána a sima
todi 2025. 10. 25. 21:27
Én használok elektromost Philips és kézit is. A lényeg, hogy puha legyen és nem szabad erősen rányomni.
Csak vezesd az íny és fog találkozásnál. Kisebb fejű fogkefét használok mert precizebben lehet használni.
Andy01 2025. 10. 25. 20:30
Előzmény: #259785  Andy01
Kiegeszitem: a rezidens kartyahoz meg azt is igazolnod kell, hogy van megfelelo jovedelmed az otttani eletvitelhez. Tehat nyugdij, barmilyen egyeb jovedelem, de igazolni kell a rendorsegen. Tehat: lakasod legyen, jovedelmed, es egeszsegugyi biztositasod. De ertsd meg, hogy nem kell rezidens kartya ahhoz, hogy ott elj. 
Andy01 2025. 10. 25. 20:27
Előzmény: #259777  izommanvagyok
Ugy tunk, hogy Te kevered az alapfogalmakat. Lehetsz rezidens: megkaptad a "zold rezidens kargyat, amit eloszor 5 evre kapsz, de ez nem jelenti azt, hogy Sp.o.-ban adoalany vagy.  Ha ott beveteled nincsen, olyan bankszamlat kell nyitni, hogy ott jovedelmed nem kepzodik, nem vagy adoalany. Attol meg a bankszamlad kitunoen mukodik, utalhatsz ra barhonnan a vilagbol.  Ahhoz, hogy rezidens kartyat kapj EU allampolgarkent, csak azt kell igazolnod, hogy van lakasod (sajat vagy berelt), lakcimed bejelentetted a Polgarmesteri Hivatalban, es egeszsegbiztositast kell kotnod.  
Egyebkent elhetsz ugy is Spanyolorszagban, hogy nem igenyeled a rezidens kartyat. A lakcimed sem vagy koteles bejelenteni akkor sem, ha mar tobb, mint 3 honapja ott tartozkodsz. Az regen volt igy, mar nagyon regen ilyen nincs. Ha dolgozni akarsz, vagy lakast berbeadnod, akkor van szukseged a rezidens kartyara, es mas tipusu bankszamlat is kell nyitnod. Igen, akkor az ott keletkezett jovedelmed utan ott adozol. Ne legy feluletes, es ne irogass olyasmirol, amit nem ismersz.
Andy01 2025. 10. 25. 20:11
Előzmény: #259783  Batiszkáf
Ott vannak az orvosok, mar irtam. A Semmelweis kitunien felszerelt Klinika, kitunoen mukodik. Csaladunknak szinte minden orvosa ott van regen
.
Batiszkáf
Batiszkáf 2025. 10. 25. 20:05
Előzmény: #259775  Andy01
A magánklinikákon, főleg ha nehezen diagnosztizálható,  összetettebb problémáról van szó, akkor gátlástalanul megfejik az embert, viszont én mindenkit óvva intenék attól, hogy egy fogkőleszedésnél bonyolultabb feladatot a hallgatókra bízzon.  
Freszelés 2025. 10. 25. 19:46
Előzmény: #259779  izommanvagyok
A TBSZ magyar adórezidenseknek elérhető. Ha életvitelszerűen élsz bárhol máshol, akkor alapból felejtős a TBSZ.
slash
slash 2025. 10. 25. 19:44
Előzmény: #259780  todi
köszi a leírásod eléggé magamra ismertem a panaszom kn ugyanez. Valami jó fogkefe tipped van? Szerintem azzal is folyton megszúrom a sebes részt így kiújul. Volt hogy kihagytam ott akkor jobb lett.. de ez nem megoldás. 

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek