Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
todi 2025. 10. 25. 19:37
Előzmény: #259745  slash
https://www.notino.hu/tepe/angle-fogkoztisztito-kefek-mix/p-596258/?gad_source=1&gad_campaignid=2015300553&gbraid=0AAAAADRCW5Zac4bxsnEVl8lE6kXYRj8Aj&gclid=EAIaIQobChMIz43f2_C_kAMVhqiDBx2pIgRjEAQYDSABEgKxqvD_BwE
Ez egy jó minőségű svéd fogköztisztító kefe. Magam is használtam. Készlet amiből kipróbálhatod melyik méretekre van szükséged. Egy embernek általában több méret kell kert eltérőek a fogközek. A nyeles változat azért jobb mert a hátsó fogak közé is könnyen bevezethető. Ami a fogmosásnál fontos, hogy a fog és az íny találkozásnál legyen alaposan tisztítva. Az alapos nem azonos az erős dörzsöléssel.
izommanvagyok 2025. 10. 25. 19:34
Előzmény: #259778  sityaki

adó különbözetet be kell fizetned ha TBSZ en van a lovéd 0 % adó attól még a spanyol jövedelem adónak megfelelő adót meg kell fizetned a befektetésedre.
Lettős adóztatási egyezmény csak a különbözetet kell megfizetned nem adó elengedést jelent!
Katasztrófa ettől még Málta is jobb!
sityaki 2025. 10. 25. 19:17
Előzmény: #259777  izommanvagyok
Rettenetes: adót kell fizetni! Megnézted már, mi van a mérleg másik serpenyőjében Spanyolországban és mi Magyarországon? (Amúgy idén frissítették a kettős adóztatásról szóló spanyol-magyar egyezményt.)
izommanvagyok 2025. 10. 25. 18:50
Előzmény: #259776  Andy01
A csodás spanyol adósáv :
  • 0 - ≈€12 450: ≈ 19 % Blevins Franks+2Relocate.me+2
  • ≈€12 450 - ≈€20 200: ≈ 24 % NIM Immigration Lawyers Spain+1
  • ≈€20 200 - ≈€35 200: ≈ 30 % NIM Immigration Lawyers Spain
  • ≈€35 200 - ≈€60 000: ≈ 37 % NIM Immigration Lawyers Spain
  • ≈€60 000 - ≈€300 000: ≈ 45 % NIM Immigration Lawyers Spain+1
  • ≈€300 000: ≈ 47 % Bright!Tax Expat Tax Services+1

• vagyonadó  pedig :
    rogresszív kulcsok – országos („alap”) szinten: Moving To Spain+2Blevins Franks+2
    Minden vagyon adózik az is ami külföldön van  minden a személyi jövedelem adó alá tartozik!  Ha ottani rezidens vagy ott élsz a magyar TBSZ után is adózol! (Világi jövedelmek után )
    Andy01 2025. 10. 25. 18:41
    Előzmény: #259774  kreta
    Tobbek kozott - a gazdasagi indokokon, es a kellemesebb eghajlaton  kivul - ez az oka annai, hogy jobban erzem magam Spanyolorszagban. Migransproblemaval az eddigiekben meg nem talalkoztam, biztonsagos, az emberek mosolygosak, kedvesek, segitokeszek. Mas vilag, mas mentalitas.
    Andy01 2025. 10. 25. 18:36
    A Klinikan a Szentkiralyi epuletben paradontologus is van.Elso lepesben elkeszittetik a panoramarontgent,  ott azonos epuletben. Azutan athivjak a megfelelo szakorvost konzultalni. Mindezt ott, egy helyben (persze masik emeleten),  es TB kereten belul, a panorama rontgen is. Annak alapjan lehet latni, hogy szukseges -e a paradontologus.Tehat ez elindulni tokeletes. A maganklinikak nem jobbak, inkabb azt nezik, minel tobb penz jojjon be egy pacienstol. 
    kreta
    kreta 2025. 10. 25. 18:33
    Előzmény: #259773  J0hnnyEnglish
    Abszolút így van…
    Eddig működött a hazug Propaganda gyűlöletkeltés…
    Kontraproduktív lett az emberek hánynak tőle..
    Ha így folytatják még nagyobb csúfos vereség lesz a vége..
    Nem fogják fel ami eddig működött ma már nem!!!
    J0hnnyEnglish
    J0hnnyEnglish 2025. 10. 25. 18:24
    Előzmény: #259747  izommanvagyok
    Számtalanszor leírtam neked, hogy hibás gondolkodásmód az életedet és pénzügyeidet az adójóváírások és adómentesség köré felépíteni. Másrészt fontos tisztázni, hogy a Fidesznek és a kormánynak nincs pénze, az állam meg mi vagyunk, adófizető és jogszabályokat betartó állampolgárok. Nem véletlen akadt ki az Alföldi Robi is erre a háborúpárti, meg nem is magyarok szövegre, az alábbi idézetet a magamévá is tettem:
    "Magyar állampolgár vagyok, felnőtt, adófizető állampolgár, aki tisztességesen végzi a munkáját, aki megpróbál lehetőségeihez mérten felelősséget vállalni honfitársaiért"
    Annyit  tennék még hozzá hogy tiszteletben tartom mások véleményét, nem kell ehhez sem fenyegetőzni, sem megfélemlíteni (nálam utóbbi történetnél vetette el a sulykot a Fidesz):
    A kislányom 2.-os volt talán - lehet talán ti jobban emlékeztek mikor nyomták a piros/fekete háborús plakátot orrba-szájba (~2 éve), természetesen a gazdagréti suli környéke sem úszta meg és sajnos tudott már olvasni. Vacsora közben elpityergett és ott szorongatott, hogy apa ugye téged nem visznek el a háborúba.
    A mondataid miatt néha jobb lenne a csöndben maradnál, nem baj ha elmondod a véleményed, de a propagandára, fenyegetőzésre és hisztire a többség nem vevő :(
    kreta
    kreta 2025. 10. 25. 17:33
    Előzmény: #259769  izommanvagyok
    Már nem az a kérdés hogy Magyar Péter nyer e?
    Hanem azt hogy megleszel neki a kétharmada vagy csak a többség 
    tihamer
    tihamer 2025. 10. 25. 17:19
    Előzmény: #259770  sityaki
    „Hagyd a politikát: építkezz!
    (…) Azért mondom ezt, mert megrettenve és belesápadva látom: el vagyunk késve.
    Isten őrizze meg hazánkat, földrengés ne érje: egyetlen házunk sincs földrengés ellen építve.
    Pedig ma az ember érzi, hogy megmozdult a talaj a kultúra alatt, cseppfolyóssá vált minden, ami szilárdnak látszott a közéletben, összeomlóban vannak a társadalom oszlopai, titokzatos és ismeretlen sámsoni erők rázzák a végtelen időkre szánt templom falait. Hagyd a politikát és hamar építs magadnak kunyhót a szabad mező közepén, építs fedezéket a sövenyek megett, óvóhelyet, ahová bementsd azt a becses, azt a megvédeni való kis kultúrkincsedet. Az életedet! A létedet!
    De mi az a kultúra, amivel oly nagyra vagyunk? Most jövök faluról, rossz utak kötik össze a rossz kis falvakat, este öt órakor már sötétben diskurál az ember (...) Az ember hajlandó kételkedni, hogy a magyarság valóban ilyen példátlan testi-lelki nyomorban tesped, ha magam szemével nem láttam volna (…)
    Ne politizálj, ne vesztegesd az idődet pártgyűlésekkel, ne rontsd magad politikai korcsmák gőzével: fogj hozzá azonnal a munkához.  
    (…) Vége a teoretikus elmélkedésnek. A magyar népnek föl kell támadnia halotti poraiból is, hogy a rá váró életet megmentse.
    Hagyjátok most a politikát, magasabb politikára van szükség: az önsegély politikájára. (...)”
    (Móricz Zsigmond: „Hagyd a politikát: építkezz!”, Kelet Népe, 1940. január 1.)
    Móricz 1939 végén írta vezércikkét, néhány hónappal azután, hogy a kormánypárt 51%-ot kapott a választásokon, és ezzel kétharmados többséget nyert a parlamentben. Második helyre a nyilaskeresztes párt került 14%-kal. Egy olvasója azt írta neki, a lapjában többet kellett volna politizálnia. Erre válaszolt ebben a cikkében.
    sityaki 2025. 10. 25. 17:01
    Előzmény: #259751  izommanvagyok
    Te nem optimista vagy, hanem fogalmatlan. Elgondolkodhatnál egyszer azon, hogy tényleg miért jön majd mindenki szembe...
    izommanvagyok 2025. 10. 25. 16:59
    Előzmény: #259765  DaGi

Én még ott sem voltam... ki kellett volna menni ( soha nem voltam még ilyenen ) de halottak napját tudtuk le vidéken. 
    DaGi 2025. 10. 25. 16:58
    Előzmény: #259756  izommanvagyok
    Szegény szoperatív törzs. Nem sikerült észrevenniük a maradék pár kilométeren lévő embert az Andrássyn. 
    HZsooolt
    HZsooolt 2025. 10. 25. 16:58
    Előzmény: #259764  izommanvagyok
    tudod őket busszal vitték és pénzt kaptak ezért... ezzel jobb ha tisztában vagy
    todi 2025. 10. 25. 16:57
    Saját tapasztalat:
    Ha elhúzódó ínyproblémád van akkor keress egy paradontológust. Az elhúzódó  ínyproblémákat ugyanis az íny alatt felhalmozódott fogkő okozza és azt egy normál fogorvos nem tudja eltávolítani. Az íny alatti fogkő fekete. Ha nincs eltávolítva akkor gennyes lesz és az megeszi az állkapocs csontállományát, ettől később magától kiesnek a fogaid.
    Én rendszeresen jártam félévente fogorvoshoz. Már akkor volt ORAL B elektromos fogkefém és szájzuhanyom amikor Magyarországon még nem is lehetett kapni. Rendszeresen leszedték a fogkövemet is ha volt de ettől még fogmosáskor sokszor vérzett az ínyem. Aztán pár év múlva már lüktetett az ínyem és be volt duzzadva. A fogorvosok széttárták a kezüket.
    Ekkor elmentem egy szájsebészhez ahol telefonon a recepciós mikor elmondtam a panaszomat közölte, hogy elsőre paradontológushoz kéne mennem nem pedig szájsebészhez. Így jutottam el paradontológushoz aki megoldotta a problémámat.
    A kezelés menete:
    Egy szonda segítségével megnézte az ínytasakok mélységét majd csináltatott egy panoráma röntgent.
    Ezek alapján közölte, hogy fogágybetegségem van az íny alatt felhalmozódott fogkő következtében de még menthetőek a fogaim (van akinek már nem mivel a genny megeszi a csontszövetet mire eljut egyáltalán paradontológushoz).
    Mélytisztítás következett ami az íny alatti fogkő eltávolítását jelenti. Ez vagy 2 egymás utáni nap 2x1 óra vagy 4 egymás utáni nap 4xfél óra. Ezzel egyidőben antibiotikumot kezdtem szedni (Augmentin és Clion).
    Szájvízben Curaprox 20%-os naponta kétszer. A mélytisztítás után pár hétre kontroll majd onnantól kezdve 6 havonta. Ez 2017-ben volt azóta az ínyvérzés és az ínytasakok megszűntek. Évente 1x fogkőeltávolítást csinál a paradontológus de ez már a normál íny feletti eltávolítás illetve szondával végignézi a tasakmélységeket.
    Ja igen ami nagyon fontos: A kezeléstől kezdve fogmosás után eleinte napi 2x majd csak este FOGKÖZTISZTÍTÓ PÁLCIKA. Ez jobb mint a selyem. Mint egy üvegmosó kefe betolod az íny felett a 2 fog közé majd kihúzod. 1 perc alatt végzel vele. A hatékonyságnövelés érdekében szájvízbe márthatod mielőtt bedugod a fogak közé így oda is bejut a fertőtlenítő. Különböző méretben kapható mindenhol (DM, Rossmann, Patikák, Müller). Én 2 méretet használok a fogaimhoz. Akkora kell, hogy könnyen bemenjen a 2 fog közé de legyen akkora, hogy kitöltse a rést és ne lötyögjön. A márka tulajdonképpen mindegy.
    Úgyhogy keress gyorsan egy paradontológust! 
    Ami a szomorú, hogy a fogorvos soha meg sem említette, hogy ilyen létezik. Ők a fogpótlásban érdekeltek.
    Ráadásul a mai világban az emberek zöme nem szuvasodás hanem fogágybetegség következtében veszti el a fogait.
    DaGi 2025. 10. 25. 16:56
    Előzmény: #259754  izommanvagyok
    Vagytok? Az előbb még azt mondtad, hogy nem voltál ott. Ezen a videón egyébként jól látszik, hogy háromszor lett egymás után bevágva ugyanaz a tömeg, három különböző időpontból és helyszínről.
    izommanvagyok 2025. 10. 25. 16:56
    Előzmény: #259762  kreta

Sokan nem érzik ezt én sem..! Ha ennyien kimentek a Fidesz rendezvényére is akkor ez nem biztos mindenkire érvényes! Sokan azt vízionálták a hamis közvélemény kutatásokban, hogy óh ez a mecs már le is van játszva hisz 15-22 % al vezet a Tisza..Ha ez igaz lenne lézengni kéne az embereknek a Fidesz rendezvényén de nem így történt!
    Álságosak és hazugok ezek a közvélemény kutatások is meg kell állapítsam! 
    HZsooolt
    HZsooolt 2025. 10. 25. 16:56
    Előzmény: #259759  izommanvagyok
    érdekes amit írsz..., az emberek 70%-a évek óta szarabbul él mint régebben ez . Ők miért akarnák hogy Orbánék maradjanak? 
    kreta
    kreta 2025. 10. 25. 16:53
    Előzmény: #259759  izommanvagyok
    Ne csodálkozz…
    A Fidesz adókba bele rokkan a magyar lakóság…
    Elég volt…
    Európa leg szegényebb országa lettünk 
    Batiszkáf
    Batiszkáf 2025. 10. 25. 16:51
    Előzmény: #259709  Andy01
    A Szentkirályi utcában nem tanulók végzik a beavatkozásokat szakorvosi felügyelet mellett?

Topik gazda

Hathor
    Hathor
    4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek