Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
"Senkitől nem hallottam el akarták volna venni tőlük a cégüket, olyanok mondják akik csődközelbe kerültek, pöcsök voltak és persze rájuk fáj a ner foga. Akinek vaj van a fején azok ne menjenek a napra. Vannak lehúzós simlisek." Egy barátomat is megpróbálták már ilyen kamu dumákkal legombolni, büntetőeljárás és sitt lett a vége. Egy másikat a cégének a működési területe miatt kerestek fel többen is azzal, hogy ők majd a kormányzati kapcsolataikkal megvédik a NAV-tól, az olyanokkal pedig Dunát lehet rekeszteni, akik cégvezetőket keresnek meg a jó kormányzati kapcsolatok és a biztosan elnyerhető pénzek kamujával. Ezekről a piti csalókról az összes mindanszarista agyhalott azonnal elhiszi, hogy a NER emberei. 😂
"De én és azt hiszem vitapartnerem is azokról beszélünk, akiknek vállalkozásból van 10-20 milliárdos vagy azt meghaladó vagyona." Mivel 20 milliárdos vagyonnal már a 100 leggazdagabb közé lehet bekerülni, a napnál is világosabb, hogy nem róluk beszélünk. 😂 "Nem az örökölt budai villa és annak okos gyarapitása és annak módja itt a vita tárgya." Ez is jellemző, a ti elképzeléseitek szerint a budai villákat csak örökölni lehet és a milliárdos magánvagyon is csak így érhető el. A többi zseni is folyamatosan ezt vonalat erőlteti itt, észre sem veszitek, de a kapitalizmus lényegét tagadjátok minden egyes megnyilvánulásotokkal. De még vagdalkozni sem tudsz, mert nem szablyát ragadtál van, hanem kanalat: ha már használod az ingatlanjaimra az elbirtoklás szót, ideje lenne megismerkedned annak jelentésével.
remény nekik is van meg a Zsolti bácsinak is . és a remény önmagában sok mindent jelenthet de az első deriváltja előjelének ismeretében még többet vagy még kevesebbet
https://444.hu/kepek/2025/09/24/magyar-peter-maga-melle-allitotta-orban-kartonfigurajat-es-uj-lenduletet-vett ez jó . amíg dolgoztam, a körülöttem dolgozók mindig nagyon füleltek hogyha csörgött a telefonom, és beszélni kezdtem mert nagyon érdekelt mindenkit a dumám amiket egy kamu hírdetésre jelentkezőnek előadtam aztán nekem estek: mire jelentkezett? mi kéne neki? van mit adnod neki? . a válasz pedig szinte mindig ugyanaz volt az utolsónak említettre: persze hogy van, mindig ugyanazt, reményt . ha remény van az nem rossz főleg ha már régóta hiánycikk
így talán majd működik a link . https://hu.wikipedia.org/wiki/Herrich_K%C3%A1roly . igen jól emlékszem, de még milyen jól a 60-as 70-es évek nagyonnagy divatja volt, hogy minden tárgyat gondolatot először nyilvánosan alaposan meg kell köpködni, aztán ki kell dobni, ami nem a szocializmus frissen gyártotta selejtje volt és még azt is örökre letagadni és szégyellni, hogy a családomnak köze volt hozzájuk valaha
ez a szemlélet nekem nagyon bejön 60+ éve épült,hányinger a gyerekemék 1870-ben épületben vettek, felújították, és jóval 2 millió/nm feletti áron kínálják ez az ember volt az építtető jehttps://hu.wikipedia.org/wiki/Herrich_K%C3%A1rolycsak az új, hurrá, hurrá és hurrá
még nem tudom mennyi lesz a törlesztője, és azt sem hogy mennyiért bérel azt hiszem az ő számára a megvalósíthatóság volt a legfontosabb és lehet hogy szinte majdnem az egyedüli szempont elmúlt 40 éves, és még azt is vállalja, hogy kb 30 km-t költözik emiatt, de a munkahelyét megtartja, és inkább ingázik napi kétszer háromnegyed órát minden bokorban megálló busszal, csak legyen végre saját fészke . egyedülálló, az Erste fogja adni a zsét, és előzetesen azt mondták neki hogy a kora miatt 20% önrészt kérnek tőle, és ez megvan és a sallangokra való is . ha ez végigfut, az jólesik, legfelső emelet, beázásnyomokkal a plafonon és teljesen vége lesz a majdnem 6 év vidéki kalandnak . már csak egy panelem marad, Újpest központban,, 53 nm és most ránéztem, 12 db hirdetés él ebben a méretben, 61,99 a legolcsóbb, ami kb azt jelenti, hogy majdnem duplázódott 19 vége óta amikor ezt a vidékit vettem, ami viszont bőven duplázott ( a vételár 223 százalékán megy el,ha elmegy, a tavasszal eladott nem egészen duplázott) tehát a vidékre vitt pénzecske kb megtartotta az ingatlanpiaci hasonló szegmensű vásárlóerejét (ez kérdéses volt már az elejétől kezdve) hála az években mérhető területi piaci fáziseltolódásnak (ott 19-ig jóval kisebb arányú szárnyalás történt) . a ára visszakerül Pestre, a tavasszal eladottéval együtt a fiatalabb fiamhoz, és felújítandó tégla lesz belőle, ő is boldog, én is, a bérleti díjak meg a gsparkban szépen meghíztak euróban . és még valami szinte mindig olyan dolgokat szoktam venni, amit a normál sablonokat követő tuti biztosra törekvő ember nagyon ritkán, vagy inkább soha pl beázós legfelső emeleti panelt sem divat venni meg Jókai téri végtelen lepukkant pincét sem meg külvárosi komoly veszteséget termelő lehasznált koszos, pókhálós plafonú homeless gyülekezőhelynek számító sörözőt sem . de én szeretem azt nagyon olcsón venni ami a kutyának sem kell, de kitalálom, látom az átpozicionálás módját, lehetőségét aztán elég jó, néha nagyon jó áron eladni, miután vagy magától az eltelt időtől, vagy az általam vezényelt átalakításoktól (lepukkant üzlethelyiségeknél ez a bérbeadás, bérlő általi felújítás, csinosítás, berendezkedés, életre keltés, és azonnal bérlővel együtt eladás) teljesen már árkategóriába került, és más vadászok célkeresztjébe . persze ez a mostani még messze nincs kész, és még megakadhat
Döbbenet, hogy mennyit kérnek. Oda jártam általános iskolába tehát ismerem a környéket. Ezt a baromságot csak ingatlanosok verik fel !!! Sok sikert hozzá, de egy 62'-ben épült lakásért nem biztos, hogy adnék ennyit.
Debrecenben 2025 júliusában a bruttó átlagkereset 693 700 forint volt a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint Hihi🙂 470e ft🙂🙂🙂🙂 1.7m/nm 216 honap egy 60nm lakas🙂🙂🙂🙂 Sztem emelj!! 2010ben volt vagy 200e/nm tehat aranyositva 60e ft volt a fizu ha a lakasarca fix. Jobban elunk mint 4 eve🙂🙂🙂 Az orszagos volt 132. 000 Ft. Zászlo zaszlo sziv
Döntött Magyarország egyik leggazdagabb embere: hatalmas lakóparkot épít a vidéki nagyvárosban, ennyi lesz a négyzetméterenkénti ár – "Nem emelek" Debrecen A vállalkozó azt is elárulta, hogy bruttó 1,7 milliós négyzetméterárakban kell gondolkodniuk a vevőknek. Hihi🙂 nem emelek🙂
én is gratulálok. Eléggé bizonytalan a jövő. nem várok ingatlanár esést, de a rezsitámogatott paneleknél egy kormányváltás még okozhat rezsiemelkedést és akkor ezeknél vége a rakétázásnak.
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link