Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Egy hét alatt több mint 5000 kérelmet nyújtottak be a fix 3 százalékos lakáshitelre – mondta Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette: az Otthon Start iránt országos az érdeklődés, emellett kirajzolódik egy bankok közti versengési folyamat, amelynek hatására több pénzintézet is 3 százalék kamat alatt kínálja a hitelét, mások pedig egyéb kedvezményeket biztosítanak.
Az Otthon Start körüli hájppal és piaci hatásaival már számos cikkünkben foglalkoztunk. A Piac&Profit most a Duna House statisztikáira hivatkozva mutatott újabb példát a lakáshitel velejáróira. Újpesten 2024 augusztusában az érdeklődők csupán 6,6 százaléka keresett ingatlant – számuk egy év alatt majdnem megduplázódott, idén augusztusban már 11,1 százalékot mértek. A XIII. kerületben 7, a XIV. kerületben 5 százalékos keresletbővülés látszódik.
"Ha ez egy kisegítő iskola lenne, nem csodálkoznék a szövegértéseden, de nem az. Értelmes embereket nem ér kellemetlen meglepetésként, hogy jobb életminőségben él a mások munkaerejét megvásárló oldal, mint amelyik eladja. Szerencse, hogy itt adtak a kevésbé értelmeseknek egy számlálóként működő gombot, nyomogatják is lelkesen." Milyen egyszerű a világ. Aki nem ért egyet veled az kevésbé értelmes. Azaz már nem kell más bőrszin, vallás ahhoz hogy másodrangú sorba legyen sorolva. És a genetikai vizsgálatokat is megspórolod.
“en itt a topikokon edzodok sok eve havi jovedelem es vagyoni helyzet alapjan a 9-10 decilisek kozt :Dszerinted ez nincs hatassal a penzugyi gondolkodasmodomra ? :))” De, valószínűleg hasznos számodra, általában így van. “tucskok meg csak eljenek carpe diem majd orokolnek egyszer ugyis es lesz kik kezebol kicsavarni az ingatlanvagyont” Így történik, én több ilyen lakást is vettem, de ezeket senkinek a kezéből nem kellett kicsavarni, minden kényszer nélkül, óriási örömmel adták el ár alatt. 😂 N0MAD Ha ez egy kisegítő iskola lenne, nem csodálkoznék a szövegértéseden, de nem az. Értelmes embereket nem ér kellemetlen meglepetésként, hogy jobb életminőségben él a mások munkaerejét megvásárló oldal, mint amelyik eladja. Szerencse, hogy itt adtak a kevésbé értelmeseknek egy számlálóként működő gombot, nyomogatják is lelkesen. 😂 DavidCamp “Társállathoz (kutya, macska) hogyan viszonyultok?” Én nem adnám ki nekik, bútorok, szekrények, ajtók, melegburkolatok komolyabban károsodhatnak, nem ér ennyit.
Törölt felhasználó2025. 09. 13. 06:43
aztapaszta micsudi mozgolódás vidéken . most tettem föl a hirdetésem, de csak négyen vagyunk az éjszaka eltűnt a tegnap még alulról másodiknak számító példány meglátjuk mit hoz a jövő a kishibás kedveskémnek
Ez tényleg így van, maxra kikent kifent nők tudnak annyira igénytelenek lenni, hogy fel nem bírod fogni. Ha megfordul a fejedben, hogy 'esetleg' kiadod a kutyás jelentkezőnek az ingatlant, hívd el megtekintésre úgy hogy hozza magával a kutyáit is természetesen. Egy hosszabbra nyújtott beszélgetés (20-30 perc) során már látni fogod mi a szitu, mennyire neveltek az állatok, hogyan reagál mint gazda 1-2 helyzetre.
Gondolom nőnemű az illető. Ez teljesen egyén függő. Vannak nők akik ki vannak húzva mint a Kenti Hercegnő de otthon megeszi őket a kosz. Kutya nélkül. Vannak nők akik kutyával is tudnak tisztaságban élni. Sztem ha középkorú a nő már olyan full kutyabuzi hogy tud tisztán tartani állatot és megkímélni a lakást. De ha picit is elengedi magát a lakásnak kampó. Kérj felárat. Egy bolhairtás kb 40e ft most csináltattam. Festés több. Én engednék kutyát kis felárért. A nyaralóban szigorúan tiltva van.
Mi nem engedjük, mert hatalmas amortizáció lehet a vége, és mert szeretjük az állatokat (ténylegesen). Nem tudom milyen és mekkora ingatlanról van szó és milyen bérlőről, de én mindig meg szoktam kérdezni, hogy amíg távol van (pl. dolgozni megy, vásárolni, stb), mi történik az állattal? Az esetek nagy részében a válasz az, hogy a lakásban hagyja, ami vagy azt jelenti hogy bezárja valamelyik helyiségbe, vagy az állat szabadon járkál a lakásban. Ha az állat unatkozik, simán rághat, kaparhat, ugathat, stb a lakásban, ami normális, de ha a Te bejárati ajtódat, falaidat, berendezési tárgyaidat nullázza le, lehet nem lesz őszinte a mosolyod a végén és a 2-3 havi kaució kb semmit nem fog fedezni a végén. Egyetlen esetben tartom "jó" ötletnek ilyen bérlővel szerződni: ha amúgy is felújítandó a lakás állapota, és hosszabb távon bérelne. Lehet jó bérlő belőle mivel a legtöbb helyen 2 kutyával nem szívesen fogadják így nem fő célcsoportja a bérbeadóknak. Ismerős bérbeadó macskás bérlővel járt nagyon pórul. Soha nem az állat hanem a gazdi a hibás, de nála például brutál kár lett a vége a sztorinak, a karmolások mellett a hátramaradt szagok is kemények voltak :/
nem én tudom a tuti tippett adni, mert igaz, hogy van bérlőm kistestű kutyával, de saját butorai vannak, igy azokat teszi tönkre és a szomszédokat vagy nem zavarja vagy toleránsak. De a minimum ilyen esetben, hogy a: - lakásról az állapotfelmérés ilyenkor nagyon pontos kell hogy legyen - a kistestű is tud hangosan ugatni (különösen ha napközben egyedül van hagyva) és a szomszádokat ez biztosan zavarni fogja. Tehát ugatásgátló felszerelését előirnám. (Van ilyen, ami az ugatás kezdetekor elektromos imulzussal elveszi a kutya kedvét a folytatásról.) - a szerződésben fenntartani a lehetőséget, (hogyha a szomszédok panaszt emelnek, vagy a lakás állapota romlik), a szerződés egyoldaluan felmondhatóságára.
A gyakorlott ingatlan kiadóktól kérdezem. Társállathoz (kutya, macska) hogyan viszonyultok? Engeditek vagy nem, hogy az ingatlanban legyen? Nekem nem volt még ilyen sztorim, lenne egy bérlő aki 2 kutyával (kistestü) költözne az egyik házamba.
Van e vmi speciális kikötés az általános elveken túl? Milyen előírást alkalmaztok a bérleti szerződésben?
10:40 utan aszondja vegyes tegla es valyog az semmi egyszer furkaltam olyat ahol 30 centinkent valtozott a falazat. egyszer voros teglapor egyszer sarga valyog egyszer szurke betonpor jott ki :))) es teglanak vette a tulaj csoda hogy nem terelte jogi utra utana megtevesztes miatt
Törölt felhasználó2025. 09. 12. 14:22
https://www.youtube.com/watch?v=4M6LNGR58I4&list=PLzvOYgpS9DL6Y7tiq33vhJwulxOx-hT4G&index=9 8.4. HÁZSZEMLE: Öt ingatlan szemléje, a végén csattanóvalKömkel: minden, ami családi ház15,2 E feliratkozó valahogy ilyen muszaki szemlelettel nezem mindig az ingatlanokat es ezt nem tudom mar levetkozni viszont ellentetben vele en megterulest es hasznot lesek egy vasarlas felujitas eladas utan ez spekulacio de jovedelmezo es szarbol romhalmazbol varat epiteni az bizony ertekteremtes az epitoipari melosok olyanok mint a fogorvos elobb utobb mindenkinek szukseguk lesz arjuk moralisan meg jo dolog latni amikor atadom egy vegfelhasznalonak a kis felujitott otthonat :)
is-is ugy de tenyleg olyan betegesen leszigeteltem hogy hajtottam a B energetikai osztalyra ahhoz pedig kell egy megujulo is emiatt, majd ha egyszer piacra kerul ez jo pont legyen. siman airbnb minosegu kivul belul. nem fogom olcson adni de ez tenyleg jol meg van csinalva. tavlatokban gondolkodtam mar az elejen aki megfizeti jo akinek nem kell vegye a sok osszerakolt eladasra gyartott hulladekot. lesz piaca attol nem felek nem minden vevo hulye
Sajnos van akiket érdekel, erre reagáltam. Nem is beszélve a rasszizmusról.
Törölt felhasználó2025. 09. 12. 13:51
kit erdekel a vallasi hovatartozas ? Itt ??? uzlet van biznicccc morfondirozas agyalas kalkulalasok tippek es a regi tapasztalatok osszevetese majd merlegeles a jovot illetoen
"Ezekkel az el nem hangzott butaságokkal csak a magadfajtákat hergeled. " Ravasz! tényleg nem hangzott el hanem írtad! Amúgy kedves ez a csurkás mifajtánk- magukfajtázás, de nem vagyok zsidó.
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link