Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Arról nagyon kevesen és keveset beszélnek, hogy mennyire fognak bezuhanni a lakásárak miután lemegy a Nagy Roham. Mert ugye az ebben a videóban is meg van említve (a nevetséges “az albérleti árak nyomás alá kerülnek” kifejezéssel), hogy az albérleti árak egyértelműen mérséklődni fognak, az albérleti felvevő piac jelentős része megszűnik rövid távon. És ha nem lesz befektető, majd nem lesz vásárló sem, pluszban erős törekvés van a lakáspiac bővülésére (Tiszások kedvéért: a haverok jól meggazdagodnak), akkor már közép távon látható bizonyos típusú ingatlanok árának a hirtelen esése, ami törvényszerűen magával húzza a többit is. Na erről beszéljetek! Na meg arról, hogy ezen kívül a démoni 3%os hitel mellett milyen lehetőség van jelenleg a lakhatásra?!
6%al és felvenni biztos jobban megéri, nem? Inkább a 20%os önerő, mint a 10%, nem? A 250-300as albi az sokkal jobb, nem?
Egyébként mindközül a “majd az állam fogja megfizetni a te adódból a kamatkülönbséget” tetszik a legjobban…. Ha valamivel lehet értelmes embereket elkeseríteni az ez a fajta mega-demagógia.
(Eladni a lakását/házát most csak az fogja tudni, aki nem nyerészkedik és nem élete bizniszének az eljövetelét látja a dologban, csaxólok…)
fú , gyerekek. újra a nyaralóban. levonultak a vendégek, törtek-zúztak. most vágtam le flexxel egy összerohadt eltört wc deszka zsanért...f..om kivan . a zöldhasúak a zsebben. mára elég a szívásból, kisütött a nap várnak a MILF-ek a parton
Azért milyen frusztrált(ak) lehet(nek) az arcosok lube-ja gyűléseken ha az itt elért eredményeikről kell lépernyőfotóval beszámolni. Eddig pár "bakker inkább a tiszára szavazok ha ilyenek mint te ennyire ágálnak ellene" eredményre emlékszem, amit azért hívhatunk kontraproduktívnak. :D Érzik ezek a digitális kor szellemét, rothadó nyugat akik hozzánk menekülnének csak a határzár nem engedi üzenet, hátha rákosi még nem koptatta el teljesen..... Apropó, voltam huszadikán délután a vigadó térnél tiszta időutazás volt csak nem a jó irányba. Dunaparton hangszórókból r-go slágerek, nagyhasú jól lebarnult jóemberek műanyag ládákban vízben úszó borsodit meg legyes perecet árulva lépésenként, egyenruhások hajkurászták a szemetesekből visszaválthatókat gyűjtő zsákosokat hogy megdézsmálják a közvagyont, gagyi, vacak, kádári nosztalgia, éljenviktor, szoci hangulat, félárú sör, tévés műsorvezetők bazsajgása színpadon. Hát itt tartunk.
66%ot kap meg a fizetéséből az egyszeri magyarországon, a szuperbruttóból kb a felét. A minimálbéres is. Erre azon zsezseg itt a sok írásképtelen propagandista, hogy jaj jaj, németeknél a legfelső adókulcs akár 40% is lehet. Hiába írsz nekik write only üzemmódban vannak. Már a soknickes nyugger is izom szintű zagyva mondatokat alkot, nem kizárt izom is ő volt. Meg is jelent izom kitiltódására beugrani. Szánalom a köbön.
Lehet normális progresszív adózást csinálni, de akkor a maximális adóterhelést kéne szinkronizálni a többi EU országgal. Mert mindenki az szja-n rugózik, mert azzal lehet demagóg módon kommunikálni az egybiteseknek, de valójában ami a számít az az adóék, a teljes elvonás a szuperbruttóból, amennyibe a foglalkoztatásod kerül az adott cégnek. ok, ha szőrszálat akarunk hasogatni, akkor még ezen felül is vannak kiadások, de a szuperbruttó a direkt munkaerő költség és az a kérdés, hogy ebből neked mennyi nettód marad. A másik fontos szempont a családi adózás családok esetében, ugyanis a fogyasztási egység a család és nem az egyén a családban. Én ezért gyűlöltem a fletó adórendszerét, mert ezek a család fogalmát nem ismerték az adózásban és volt időszak, amikor négyen éltünk egy fizetésből, de én voltam a fletó szerint a kőgazdag. A harmadik pont és ezt el kéne fogadni, de a fidesz előtt egyik kormány se akarta, hogy a trágya magyar bérek mellett ne akarjanak nagy összeget kivenni az szja-ból meg az illetékekből. A fidesz az egységes adóval és a kapcsolódó családi adókedvezménnyel sok problémát megoldott és jóval igazságosabb ez a fajta adórendszer, de ők sem úgy közelítették meg a témát, hogy akkor legyen egy kisebb, de hatékonyabban működő állam, hanem unortodox módon beszednek ugyanannyit mint korábban, sőt növelték az állam súlyát és a központosított összegek arányát is. Amit aztán borzalmas hatékonysággal használnak fel, brutális korrupcióval kísérve. Nem is csoda, ha a teljes régió elhúzott már mellettünk, talán csak a szlovákok vannak hasonló helyzetben. Mondjuk ott még mélyebbre jutott a jogállam, amikor már oknyomozó újságírót öltek meg vagy ez a legutóbbi merénylet Fico ellen és korrupcióban sincsenek nagyon lemaradva mögöttünk :) Összefoglalva, lehet, sőt legyen progresszív adó, de olyan módon, hogy a maximális elvonás az nagyjából a mostani szinten marad és a kevesebbet keresőknek adnak kedvezményeket. Egyébként a családi adózás nélkül a magyar adóék (szuperbruttó vs nettó bér) nagyjából a belga középosztály (7-10e EUR/hó) szintjén van. Csak hogy el tudja mindenki helyezni és hogy megértse, hogy qrvára sokat elvon az állam már a mostani szinten is.
Volt itt anno egy "melos", sajnos többször rakták ki, mint ahányszor téged fognak.... Legalább annyit írt mint te, de a sörözés utáni időket leszámítva több hasznos volt benne, mint amit valaha írni fogsz, és még mindig itt vagy...
Nem veszem bírálatnak. Csak beszélgetünk, véleményt cserélünk. És valóban 1,1-ért szálltunk be. Szerencsére régen sem kellett hazudnom csak ha féltem következményektől, vagy d.gni akartam. Viszont 20 éve házas vagyok, amiből a feleségem 19 évet nem dolgozott, mert a család fontosabb volt, mint a pénz. Én nem hazudok, mert nem vagyok rászorulva és nem akarok itt sem, máshol sem, senkitől, semmit. Nekem mind1 ki és mit csinál.
Én most dobbantok éppen Pestre köszi a könnyítést! (3 % os hitel ) Csak azt akartam jelezni itt keleten tényleg cudar a világ.... aki még itt nem volt az nem tudja mit beszél sajnos itt nagy szükség van az önvédelemre!
iszony visszatért.....látom nem bírod kiirtani magadbúl az iszonyatOrbáncnyalást....csinálj erre topicot....100ból 99szer nincs köze a topikhoz az írásodnak. Előre is köszönjük. Jó világ van itt nélküled is.
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link