Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
EURHUF_goes_to_haven 2025. 07. 16. 13:56
Előzmény: #249999  Murdoch
Orbán egy vasmacska... Nyíltan orosz párti...Konsturktív vitát nem lehet vele folytatni.
Minden szarra vétózik és fenyegetőzik, ha nekem lenne ilyen vendégem úgy arcon törölném, hogy 2 évig drótok taranák az arcát aztán kitessékelném hamarrögvest. 
Az Eu ban sajnos ezt nem tudták megtenni, de az EU közepén nem lehet egy nyíltan EU ellenes entitás. Elég a külső ellenség nem kell mellé még egy ilyen furdancs is... 
Illetve a másik a jogállamiság, a gyülekezési jogok, ellensúlyok rendszere, alapítványok, de legfőképp, hogy magyart uszít magyar ellen (oszd meg és uralkodj). Ezért alanyi jogon kapná a csíkos pizsamát, vagy az injekciót esetleg a 20g bronzot.
Murdoch 2025. 07. 16. 13:44
Előzmény: #249994  EURHUF_goes_to_haven
Sok mindenben egyetértek, az mnb-t ne is mondd, Matolcsy kedélyes hangjától mindig is rosszul voltam, erre jön ez a vérlázító sztori. Nekem mindössze a problémám az, hogy szemlátomást az eus pénzek nem attól függnek, hogy orbán, vagy magyar, hanem hogy ki hogyan nyomkod majd brüsszelben. Mindegy, ezt dobta a történelem, csodára nem érdemes számítani. Mondjuk ha OV-nek lenne esze, akkor bedarálna pár nevet néhány évre, élén Mato-val, de hát ebből aligha lesz valami.
EURHUF_goes_to_haven 2025. 07. 16. 13:41
Előzmény: #249996  FR73
De hisz akkor még nem volt Orbán papának bányája nem ? Ő nem a 80 as években kezdte az ipart ? Én is a felére saccoltam. De képzeld el a bácsi vérnyomását ha megkínálják egy 85 ös ajánlattal. 
Anno mikor mi hírdettük 65 ért és próbálkoztak  (sopron alsólővérek), 45re mondtam hogy nope, az lassan lokációban már a telekár... (25-30 körül volt akkor) Csak hát itt a bácsit gondolom behülyítették az ingatlanosok, hogy ez még a duplájáért is elmegy... tuti vevőm van rá... stb stb... Ezért bitóra húznám amelyik ezt csinálja, mocsok hiána fajta... 
Freszelés 2025. 07. 16. 13:41
Előzmény: #249995  slash
2,12-ben neked mi az az erős lokáció ahol 165-ért kapsz 1000nm telket (akár rajta csak egy bontandó felépítménnyel).
FR73 2025. 07. 16. 13:35
Előzmény: #249995  slash
Ez nem akármilyen ház, Slash. A terméskő is ehhez lett kiválasztva, képzelem, ahogy a bányában ácsorgott a kőműves 1970-ben, és mutogatott, hogy azt és amazt tegyék fel a Zilre, no a többi az selejt, az nekünk nem kell. 
slash
slash 2025. 07. 16. 13:26
Előzmény: #249985  gyula1971
Gyuszi: Tud hol van Pilis? Én tudom hol van ez a ház. A nagyapám két utcával odébb lakott. Ez itt Monor után egy full külső, félig vidék aggló. És egy szocreál retro hatalmas energia zabáló ház. Ha Budán egy erős lokációban 12, 2 kerület van azt mondom legyen 165. Túloldalon Maglódig legyen 100 körül. 
De ez nem ott van. Reális ára: a fele! 
EURHUF_goes_to_haven 2025. 07. 16. 13:03
Előzmény: #249992  Murdoch
Bármi történik popcornozni lehet. Ha marad ez a csürhe akkor lesz előbb utóbb egy gazdasági csőd, vagy leminősítés ez nagyjából garantált . Kamatkiadások alakulásán a túlköltekezésen, és azon hogy az MNB hiányát nem kell vissza pótolni látszik szépen. Szemeteket az M2 re vessétek (money supply) ha hosszabb időtávon nézitek hasonlít az árfolyam grafikonra... #inflarulz.
Szóval a 2 esély hogy vagy marad és előbb utóbb összeborul gazdaságilag ténylegessen az ország aztán jönnek a koncra a keselyűk meg a sakálok akik egymást tépik szét, vagy
2- nyer a Tisza és megpróbál egy hátraarcot csinálni, a jelenleg kivetett adókat jó helyre csatornázni  + EU pénzek elhozása és egy kis elszámoltatás...
Őszintén szólva nem tudom mekkora esélye van a 2. nak, szerintem nem nagy. De azért elmegyünk majd szavazni, ne azon múljon.
EURHUF_goes_to_haven 2025. 07. 16. 12:58
Előzmény: #249991  Pistike12
Megintcsak az 1984 es példa itt egyik hétről a másikra változtatták meg az ellenségképet . Itt szerinted ez 2 év távlatából ilyen propaganda minisztériummal nem 150% os hatékonyság ? 
Már azt is letagadják amit tegnap modntak és videó van róla... És ez SENKIT!!! SEM ZAVAR!!! 
Számokérés nincs, nem is volt, nem is lesz. Mi kutyánk kölke... Lehet menni szavazni.. X elni aztán utána lábbal is... 
Murdoch 2025. 07. 16. 12:45
Előzmény: #249984  EURHUF_goes_to_haven
A ner-féle gátlástalanságot meg kéne szüntetni, az nem kérdés. Csak ugye megnézed pár emberkénél a mentalitást, nagyjából az van, hogy a fidesz (szerencsére) az égbe tolta az ingatlanárakat, az ellenzék meg úgyse mer, vagy tud nekimenni a piacnak, így mehet a dagizás, mert nem 'bukhatunk'. Kifejezetten mulatnék, ha behúzná az ellenzék a választásokat és indítana egy komoly bérlakásprogramot és/vagy ingatlanadót. Lehetne popcornozni a topikban.
Pistike12 2025. 07. 16. 12:43
2023 "Nem kell ide uniós pénz, megvagyunk anélkül is" a miniszterelnök szerint. Orbán Viktor vállalkozóknak beszélt a gazdaságpolitika számos kérdését érintő témáról.
2025 "a magyar gazdák és európai társaik a legnagyobb vesztesek szzerinte, ugyanis „jóval kevesebb támogatáshoz” juthatnának a jövőben. Emiatt a szerdai kormányülésen elsőként foglalkoznak a gazdák helyzetével," 
Ilyenkor azert erdekelne a narancsfertozottek agyaban mi motoszkal? Hogy fer ossze, hogy nem kell ide EUs penz utana pedig nem kapunk tamogatast miatti hiszti. 
Pistike12 2025. 07. 16. 12:05
Előzmény: #249982  FR73
Kicsi az esely hogy az osszes politikus megjelenik egy helyen, es beszakad alattuk a fold🙂
Igy nem erzem, hogy, nyerhetek🙂
1 dolog miatt orulnek ha nem OV nyerne. Rafer erre a csürhere a kis valtozas🙂
EURHUF_goes_to_haven 2025. 07. 16. 12:02
Előzmény: #249987  EURHUF_goes_to_haven
Mondjuk itt az árat a lokációt figyelembe véve nem értem.. lehet naív vagyok de a felére saccolnám.
FeherTibi 2025. 07. 16. 12:01
Előzmény: #249977  Pistike12
Magyarorszagon tobb mint 1 millio munkanelkuli van. A munka azt jelenti, hogy a vegzese utan az ember befizeti az Szjat, nyugdijjarulekot. Az, hogy valakit kezben fizetnek, sajnos az munkanelkuliseg.
EURHUF_goes_to_haven 2025. 07. 16. 12:01
Előzmény: #249985  gyula1971
Mondjuk még mindig inkább egy ilyen mint egy "cigányrokokó..". Kicsit szoci, és brutális ára van . 
EURHUF_goes_to_haven 2025. 07. 16. 11:59
Előzmény: #249983  Tibi123
Nem ez a téma, de sok olyan cikk és elemzés van már, hogy nagy multi azonos terméke mennyire már Magyarországon és kint. Én már csak kint vásárolok, ha haza is megyek, az osztrákoknál vásárolok, kivéve ha valami SOS kell. A magyar zöldség- gyümölcs a Sparban Lidlben amikor már a pultban rohad a málna- eper az számomra nem emberi fogyasztásra alkalmas, mikor látom hogy a "robot" úgy borogatja be az árut,hogy az fél nap után fospép lesz (gyümölcs, paradicsom stb) akkor én a pénzemmel szavazok... 
Lehetne ezt jobban csinálni, de ha ezeknek az embereknek ez is megfelel akkor mégis minek ? Kapitalizmus és profit maximalizálás van.
gyula1971
gyula1971 2025. 07. 16. 11:58
Ezekért a típusú ingatlanokért-házakért nem kapkodnak a vevők?
Eladó családi ház - Pilis, Rákóczi út 28. #34828933
EURHUF_goes_to_haven 2025. 07. 16. 11:55
Előzmény: #249981  berlini
Nekem nem kell bemutatni, hogy sokmillió sebből vérzik az egész..
Lenti példámban eleget láttam, hogy tudjam, ez csak a felszín alatta rohad az egész. 
A magyar egy félelmetessen maradi, és irigy fajta... nem szeret semmféle változást. Inkább a fix rossz mint a bizonytalan.. hát kérem akkor tessék nagykanállal enni, amíg meleg... (orrot javallot befogni).
Lehet köpni a németeket és az EU-t hogy hatékonytalan, de ott legalább jobb esetben látják a hibákat és megpróbálják korrigálni, ennek még a szikráját sem érzem magyarországon, és ez igaz az egészségügytől kezdve a mezőgazdaságon át, a támogatások elosztásáig mindenre... 
Minden embernek 1 élete van, lehet játszani a mártírt, és meghalni hogy 1 cm el előrébbe legyen (a NER úgyis visszahúz min 3-5cm-t) de ne toborozzunk. Ha jobb lesez a körülmény, én is haza költözök, de erre most a következő 5 évben nem látok reális esélyt. Sőt inkább azon gondolkodom, hogy az ottani halott tőkét fel kéne szabadítani akármilyen emocionális is lesz. Csodát várni 26 tól csettintésre... én már kinőttem a tündérmesékből, MP ben sem bízok, de a fix rossznál én inkább adnék esélyt másnak. (akár jobb akár rosszabb, max nem tölti ki a ciklust)....
Tibi123 2025. 07. 16. 11:54
Előzmény: #249980  Murdoch

A védelmi kiadásokat növelni kell, gondolom a közelben zajló háború elégséges indok és legalább annyi értelem szorult mindenkibe, hogy nem dől be a ner narratívának. 
Bízzunk benne, hogy feleslegesen és az oroszok soha nem fordulnak a nyugat ellen katonailag, de láthatóan kiszámíthatatlanok és abban is igaza van Trámpnak, hogy az EU eléggé belekényelmesedett a megszelídített Oroszország narratívába és elodázták a haderő szinten tartását. Kb 90 óta csúszik le szinte az összes országban a hadi potenciál. 
Mivel most többlet forrást nem lehet kérni, abból durva visítás lenne, ezért át kell nézni a meglevő büdzsét és szerintem ezt is kevesen értik, de a hatalmas földbirtokokra kifizetett CAP támogatás egészen nyugodtan megnyirbálható lenne úgy, hogy meg se érezné valójában a mezőgazdaság.  Illetve ha szűkös a forrás, akkor itt az ideje értelmesebben felhasználni.
Azon nevettem, hogy a ner propaganda már teljes fokozatra kapcsolt a nagybirtokok védelmében, de természetesen a kisgazdákra hivatkoznak és már az is feljött, hogy akkor ehetjük a sz.r nyugati élelmiszert :) szó szerint így leírva és a nagyeszű ezek szerint még nem járt Lidl, Aldi és társaiban, pl sajtból, vajból én kifejezetten a németet, hollandot keresem, de akkor ezek szerint ehetem ezt a "sz.rt", valahogy megleszek majd. hogy igaz vagy sem, személyesen nem tudom eldönteni, de van ugye a konteó, hogy a magyar gyártók a minőségi termékeket kiviszik nyugatra, ahol valódi verseny van és muszáj és a maradékot meg itthon terítik. Annyit nem járok nyugaton, hogy ebben a kérdésben állást foglaljak, de van benne logika, már csak azért is, ha hasonló áron akarják adni, akkor az áfa és kisker adó miatt lejjebb kell menni a beszerzési árban, ami meg minőségromlással jár.
FR73 2025. 07. 16. 11:39
Előzmény: #249977  Pistike12
Készülj fel, és nyerj rajta, ha bejön a számításod.
Orbán vs Magyar jelenleg fifty-fifty, nem könnyű téteket tenni 
berlini
berlini 2025. 07. 16. 11:39
Előzmény: #249967  EURHUF_goes_to_haven
A magyar paraszt a török hódoltság óta megszokta, hogy folyamatosan sirni kell. Okkal ok nélkül. (Akkoriban voltak olyan megyék ahol a császár, a szultán, de Erdély fejedelme is adót szedett, nem volt nagy öröm ott élni)
Okkal támadjuk Kinát, hogy dömping áron, nagy állami támogatásokkal és eltorzitott alapanyag és energia árakkal teszi tönkre az európai gyártókat, de arról kevés szó esik, hogy az EU-ban a mezőgazdasági terményeknél nem nagyon lehet piacot szerezni kivülről, mert az agyontámogatott mezőgazdaság már 40 éve kinai módszerekkel működik.
Igen, kinai módszerekkel, mert a dotált termelés egy része exportálva van és teszi tönkre az importáló országok mezőgazdasági termelőit, akik amúgy versenyképesek lennének az EUs importtal szemben.
A másik ami felháboritó.
Olyan jó a helyzet, hogy ma már támadják az akácot, mint nem őshonos, de a százaságot biró fafajta. Anélkül már 100 évvel ezelőtt is sivatag lett volna legalább egy megyényi terület kelet-Magyarországon.
Ahelyett hogy azzal foglalkoznának a növénynemesitők, hogy honnan lehetne a világból olyan kukorica, búza stb fajtákat importálni, amelyek kevés csapadékkal is megélnek, ragaszkodunk ahhoz, hogy nálunk a régi fajták maradjanak.
Ébresztő.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek