Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Goldstein17 2025. 03. 01. 14:28
Előzmény: #241636  Spiller
Azért ez nem ilyen egyszerű. Én alacsonyan képzett, azért azt pontosan látom, hogy Orbánra van szükségem.
Goldstein17 2025. 03. 01. 14:26
Előzmény: #241634  N0MAD
Pontosan. Lássuk be, nekünk nincs itt helyünk, nem szeretjük. Vissza kell találnunk a természetes közegünkhöz. Orbán ezt megérezte, azt adja amit a választók elvárnak tőle. 
Murdoch 2025. 03. 01. 14:18
Előzmény: #241634  N0MAD
Ez oké, csak mit teszel akkor, ha a demokratikusan megválasztott vezetők nagy ívben tojnak a választókra és emiatt fordul a szekér. Elég sok nyugat eu-s ismerősöm van, nagyon tele van már a hócipő. Főleg a migráció és annak a heti szintű terrorista akciós hozadéka. Háborús finanszírozás dettó, meg az ilyen dumák:
https://ma7.sk/nagyvilag/a-nemet-kulugyminiszter-kimondta-nem-erdekli-mit-akarnak-a-valasztok
Ez így nem normális történet, hanem egyfajta autokrácia. 
Spiller 2025. 03. 01. 14:08
Előzmény: #241635  Goldstein17
pont ez ellen hat a kollektivista eszme. Te alacsonyan képzett vagy nem látod át az érdekeidet majd megmondjuk mi a jó neked és a közösségnek az internacionalista családnak. 
Ebben nincs helyük individualista gondolkodású embereknek. 
Goldstein17 2025. 03. 01. 13:59
Előzmény: #241633  Murdoch
Én hiszek abban, hogy mindenkinek joga van a saját sorsáról dönteni. Egyéneknek és közösségeknek is. Akkor is, ha ez a döntés a saját érdekeikkel ellentétes. El kell fogadni.
N0MAD 2025. 03. 01. 13:54
Előzmény: #241633  Murdoch
Szerintem úgy erthette hogy amelyik ország direkt és tudatosan nem tartja be a közösségi normákat, vállalt feltételeket annak kívül tágasabb.
Murdoch 2025. 03. 01. 13:50
Előzmény: #241629  Goldstein17
Az orbán-féléket kidobni/erőt demonstrálni azt úgy érted, hogy ne demokratikus választások legyenek a kontinensen? Ez nálad a normális?
Spiller 2025. 03. 01. 13:45
Előzmény: #241629  Goldstein17
Nem csak usának. elsősorban a választóknak (ukránoknak és ideológiai oldalaknak)  másrészt tápanyag a médiának az erre fogékony rétegeket lehet befolyásolni. Egyik oldalnak, látod milyen hülye ez a trump, ilyenek ezek a gaz nácik de majd mi jól megvédjük szegény ukrikat ugye? Ezért kell ránk szavazni mert jönnek a trumpok. A másik oldalnak meg látod ezek nem akarnak békét. Az ideológiai médiában egyik oldal mindig az ördög az egybites rabszolgák  a másikban meg csupa édibédi szabadságharcos.   Miért milyenek a választások? ingyen sör és ingyen pi..a bérlet... Ígérnek fűt fát facsigát. Lásd német vagy eus választások. 
Spiller 2025. 03. 01. 13:36
Előzmény: #241626  kkv14
Nekem is volt ismerős pont egy ilyen Citroenje volt. Szintén chf-es. Mondja rejtsem már el mert el akarják vinni autóját, beraktam egy garázsomba. Mondom neki figyu, mennyi a tartozásod? mondja x,xmillió. Mondom neki nézd már meg hogy néz ki az autó, nem ér annyit,  vidd vissza nekik. Visszavitte mondták vigye onnan nekik az nem kell.  Kamu volt a chf hitel mert a bankoknak nem volt lefedezve a chf. Talán nyertek is ilyen alapon pereket az adósok.  Rossz konstelláció volt: a chf erősödni akart mint tartalék valuta a válságban az SNB meg nem akarta már a spekulációt finanszírozni elengedte. Gondolom le is kereskedték előtte.
Goldstein17 2025. 03. 01. 13:33
Előzmény: #241627  kkv14
Ezt azért tetted idézőjelbe, mert írástudóként tudod, hogy hogyan kell helyesen írni?
Goldstein17 2025. 03. 01. 13:29
Előzmény: #241624  Spiller
Igen, báboznak. De kinek, ki erre a vevő? Épp ezen gondolkoztam, hogyha ez egy szándékosan megrendezett műsor, akkor ez kinek szól? Itt tartanánk, hogy ez kell az amerikai többségnek?
Az uniótól mást remélek. Ez maradhat, a világ utolsó normális szeglete. Itt az idő összefogni, az Orbán féléket kidobni és erőt demonstrálni. Róna Péter gondolata alkalmas is lehet erre.
Goldstein17 2025. 03. 01. 13:23
Előzmény: #241625  Murdoch
Benned azért értékelem, hogy van önkritikád. Megszólítva érezted magad.
kkv14 2025. 03. 01. 13:19
Előzmény: #241626  kkv14
Az ilyen eset az "írás tudók" felelőssége is !   
kkv14 2025. 03. 01. 13:17
Előzmény: #241611  Spiller
2009 táján lehetett. Dolgozom hulla sápadt volt , néhány napja már láttam , valami gond van.  Egyszer csak elsírta magát : 200 felett van a CHF...   Tőzsdézel , vagy mi a probléma , Kiderült vett egy lepusztult kis házat, hitelre. Nem tudják törleszteni.   A hab a tortán egyúttal vett egy új  Citroen pikassot, amit akkor 100 forintért adták, amit csak törleszteni kellett CHF-ben....   A vége tudjuk mi lett...  
Murdoch 2025. 03. 01. 13:17
Előzmény: #241623  Goldstein17
Odáig azért remélem sikerült eljutnod, hogy az ukrán háborút, közel-keleti káoszt, az afgán tragikus kivonulást a Biden adminisztráció hozta össze.
Spiller 2025. 03. 01. 12:30
Előzmény: #241623  Goldstein17
Ne feledd nekünk báboznak a médiában. A dolgok 80% az érdemi része a háttérben zajlik. Fel kell tennünk a kérdést a véletlenek mozgatják a dolgokat? 
Véletlen e zeli a zongoraművész egyszer csak kap egy TV sorozat szerepet amiben nagyon ügyes államfőt játszik, majd jön egy kis puccs majd ő elindul a választáson és nyer. 
Vagy israelben visszajön a leírt BIBI és akkor jön a támadás. 
Ha belegondolsz Zelinek 2 út volt vagy hősi halál vagy a mostani szerep, egy talpalattnyi drága ukrán földet nem adunk át. Most szerintem ez zajlik. Zeli már rutinos tárgyaló, gondolom nem magátol "veszekedett" Trumpékkal.  Anno törököknél az utolsó pillanatban állt fel a tárgyalóasztaltól az angolok üzenete miatt. Vélhetően kiírnak egy ukrán választást és majd jön egy kedves kompromisszumképes ember. Vagy marad zeli és EU eszetlenül nyomja a pénzt valami fene tudja milyen terv eléréséhez. Talán azt akarják ne usa jusson hozzá a ritkaföld fémekhez ne usa építsen újjá és ukrán földek egyfajta eu konyhakertje legyen. Jó lenne ha lenne egy tervük de sajnos nem ezt látom. 
Goldstein17 2025. 03. 01. 11:58
Előzmény: #241608  Placi82
Én nem tudtam nevetni, sokkolt ez a közvetítés, élőben néztem a CNN-en. Kant jóslata kezd beigazolódni, amit a Zum ewigen Frieden-ben írt, hogy akkor jön el a világ vége, ha erkölcstelen, műveletlen, önző emberek kerülnek vezető szerepbe. Ez a trend most már világ szinten igaz, az internet népe átvette a hatalmat, a társadalom alja terjeszti sikeresen a nézeteit, a klasszikus régi véleményformálók ideje lejárt. Legyen az tudomány, politika, bármi, tudás hozzáértés nem szükséges ahhoz, hogy a nagy nyilvánosság felé kilépjünk a gondolatainkkal. Minél butább valaki annál közérthetőbb, az állítások igazságtartalma pedig nem fontos.
Ennek köszönhetjük Trumpot is. A világ még nem érzékeli, hogy milyen katasztrófa előtt áll. Csodálkozom, hogy a piac ezt még nem kezdte el beárazni.
Spiller 2025. 03. 01. 11:37
Előzmény: #241617  Placi82
Micsoda kategóriák. jobb típusú rosszabb típusú vállalkozás. Ha van egy nagy céged rengeteg emberrel hatalmas eszközértékkel akkor nem elég ha 2-3 józsibácsi megbíz a kocsibeállóval. Egy üzemméret felett bizony kellenek a politikai kapcsolatok. Nem volt ez másképp a komcs-libsi kormányzás alatt sem. Olvass utána taxisgyuszinak, pannonplaszt fóliát az autópályáknak ügynek vagy a brókerfiú akinek ibizai nyaralójában nyaraltak a politikusok. Ha megnézed az összes nagy aszfaltos, hídépítő vagy betonos céget azok mind "csókosok" a te meghatározásod szerint. Ott van pl a strabag osztrákoknál és németeknél is bebuktak a politikusok a velük való korrupcióba. A strabag nálunk is a balliberális oldal udvari beszállítója. 
Amit az átlagember gondol "ezek lopnak"  ezek a cégek lehetőséget kapnak de a melót el kell végezni, és megmondják nekik kiket kell alkalmazni vagy kit kell megbízni valami szakértéssel. Anno bejött az ósen Magyarországra akkor épp a szociszdsz kormány volt. Kinézték a területet és mindjárt kifizettek egy raklap pénzt természetvédelmi értékek mentésére, régészeti feltárásra, méregtelenítésre, talajcserére.  Magyar cégek végezték a rekultivációt. A lényeg ez minden országban így van de nyugaton már nem beszélnek róla. Meg lehet nézni euban is a levitézlett politikusok azok családtagjai melyik cégek  felügyelő bizottságaiban ülnek vagy szakértenek. Mi lesz ezekkel a pénzekkel? kérdezhetjük. Egy része magánzsebekbe megy de egy nagyobb rész a pártok bitang kasszáiban landol, ezzel lehet fenntartani a hatalmat és költeni a választások idején.  
Placi82 2025. 03. 01. 10:13
Előzmény: #241619  FatFIRE
Pontos arányokat nem tudom. Van igazad, De azért ne essünk at a ló túlsó oldalára..... :) 
Lacikonyha, ez a , legjobb komment3d volt egész idaig, 1 percig röhögtem.... El is hiszem... Azok lehetek a "hőskor"🤣
Vizuális típus vagyok, hogy most meg a alvallakozo boríték helyett, meg akarna dugni a beszerzés  vezetőt!!!! 🤣
Nem lenne jó ötlet. Főleg hogy általában azért férfiak...... 🤣

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek