Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Boby
Boby ma, 11:04
Előzmény: #98641  TheSnake2020
Én csupán arra akartam rávilágítani, hogy 89 után volt egy társadalmi,gazdasági és politikai konszenzus az országban a változással kapcsolatban és mégis 8 évre volt szükség az átmenethez.Most közel sem érzem ezt a konszenzusos állapotot, ezért aztán nem értem Zsiday optimizmusát sem a témában.
TheSnake2020 ma, 10:54
Előzmény: #98626  Boby
En sem vagyok ennyire optimista. Nem tudom elkepzelni, hogy OV kiengedi a hatalmat a kezebol. Minimalis nehany fos Tisza tobbsegre szamitok. Rovid euforia, majd komoly kaosz es akar gazdasagi lebenulasa az orszagnak. Meg abban sem vagyok biztos, hogy nehany fos tobbseggel kormanyt tud alakitani, vagy megbizast kap ra egyaltalan. 
andras-80 ma, 10:52
Előzmény: #98631  slash2
Valószínű ő is seftelt valamivel, azért volt neki jó az a rendszer. 
Ishar
Ishar ma, 10:47
Előzmény: #98636  Boby
"És slash szerint ez jó,ezen nem kell változtatni,az hogy eddig jutottunk,az nem szétbarmolás." --- Tele van a Lidl vásárlókkal, a parkolója meg 10 milliós autókkal, azaz nagy a jólét és dübörög a gazdaság.
Boby
Boby ma, 10:39
Előzmény: #98637  Bandita
Neki sem lehet könnyű!😊
Bandita ma, 10:37
Előzmény: #98636  Boby
Ez egy vívmány szerinte.
Neked fogalmad sincs mit élt/él át slash a horvátországi nyaralójában, amikor a nem árstopos/árrésstopos csirkét kellett vennie.
Boby
Boby ma, 10:35
Előzmény: #98635  Ishar
"Ez azért nagy segítség a magyar családoknak!"
És slash szerint ez jó,ezen nem kell változtatni,az hogy eddig jutottunk,az nem szétbarmolás.
Ishar
Ishar ma, 09:44
Előzmény: #98634  FR73
Azért arról ne feledkezzünk meg, hogy 16 év kétharmados kormányzás után sikerült eljutni az árrésstopos WC-papírig. Ez azért nagy segítség a magyar családoknak!
FR73 ma, 08:58
Előzmény: #98633  Bandita
Az árrésstop szintlépés, az intézkedés nem okoz közvetlen áruhiányt, hosszabban tudja kifejteni a rejtett negatív hatást, mint az árstop.
A "miért jutottunk ide?" kérdésre pedig nemhogy választ sem kapunk, de a kérdést fel sem teszik.
Bandita ma, 08:36
Előzmény: #98632  FR73
De volt árstop, most pedig van árrésstop.
FR73 ma, 08:04
Előzmény: #98631  slash2
Most pedig 16 év alatt a csak elszórt támogatasokkal sikerült versenyképtelenné tenni teljes iparágakat. Lásd Alföldtej, magyar kézben agonizál, nem fejlesztett, lemaradt, k.va drágán termel, nem piacképes, de nemzeti büszkeségből el sem lehetett adni szakmai befektetőnek.
slash2 ma, 07:42
Előzmény: #98630  Boby
Én emlékszem. Semmiféle gazd újjászervezés nem volt, a 90es évek a szürke útkeresés kora a stagnálás pár vállalkozónak seftesnek bejött meg a maffiának. A idősebb korosztály tízezrei váltak munkanélkülivé egy nagy szar volt az egész. Horn Gyulát korszak meg a  Bokros szopatása. Nem volt mit elbarmolni. 
Boby
Boby szombat, 17:14
Amúgy emlékszik még valaki, hogy 89 után hány évre volt szükség, hogy újra szervezzék a gazdaságot és azt lehessen mondani, hogy elindultunk egy új úton? Úgy 8 évre volt szükség. 1998. Aztán orbán elkezdte szétbarmolni a rendszert. Tegyük fel, hogy most 4 év is elég lesz az újra szervezéshez. Tegyük fel! Mert csontvázak lesznek,alkalmatlan vezetés meg van mindenhol. 89 után széleskörben elfogadott volt a változás,most nem lesz így.
Boby
Boby szombat, 16:38
Előzmény: #98628  Boby
"Valószínűleg szakértőknek sem lesz egyszerű újraindítani a magyar gazdaság motorjait."
Márpedig alapvetően ezen fog múlni minden.
Boby
Boby szombat, 16:37
Előzmény: #98625  Boby
Ne felejtsük el, hogy vagy 16 JÓ év alatt sikerült ide kormányozni az országot, amikor a világgazdaságra,Európára is jó idők jártak. A feketeleves meg majd még csak most jön mindenhol. Valószínűleg szakértőknek sem lesz egyszerű újraindítani a magyar gazdaság motorjait.
Boby
Boby szombat, 16:33
Előzmény: #98626  Boby
Szabó Balázs sem volt egyértelműen optimista.
Boby
Boby szombat, 16:29
Előzmény: #98625  Boby
A Hold Afterban meg Zsiday azt mondta, hogy nincs itt semmi baj. Ha veszít a fidesz,lesz bizalom ami beindítja a növekedést,meg a beruházásokat,a költségvetésben meg megszűnnek a túlköltekezés okai,a hosszú kötvény hozamok pedig csökkenésnek indulnak. Nem tudom, hogy ez ilyen egyszerű lesz e? Szerintem nem! 
Boby
Boby szombat, 16:21
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20260221/lesujto-jelentest-adott-ki-az-europai-bizottsag-a-magyar-allamadossagrol-lepni-kell-819086
"Európai Bizottság nem rövid távú finanszírozási válságot lát, hanem egy lassan, de következetesen romló pályát. A jelenlegi feltételezések mellett az adósságdinamika nem stabilizálódik magától: a kamatkörnyezet, a mérsékelt növekedés és a tartósan hiányos költségvetési alapállapot együtt olyan irányba tolják a folyamatokat, amely középtávon egyre nagyobb adósságszintet és finanszírozási igényt eredményez. A DSM számításai azt üzenik, hogy a pálya nem fenntarthatatlan egyik évről a másikra, de strukturális korrekció nélkül nem fordul meg. A kérdés így nem az, hogy van-e azonnali finanszírozási probléma, hanem az, hogy a jelenlegi trendek mellett mikor és milyen költséggel lehet majd stabilizálni az adósságot, és ennek kifizeti meg az árát az elöregedő magyar társadalomban"
Boby
Boby szombat, 12:27
Előzmény: #98623  kisvasutas
Már azt sem sokáig! Tényleg,orbán április után fog nyugdíjat kapni,vagy a teljes vagyonelkobzással a nyugdíj jogosultságát is megvonják? Mondjuk akkora bele van,ha életében többet nem kapna enni,akkor se fogyna el.
kisvasutas
kisvasutas szombat, 10:33
Előzmény: #98622  Capi
De arra jó hogy vitya és a slepp fizetését ebből számolják ki... :) 
Capi
Capi szombat, 10:04
Előzmény: #98612  EURHUF_goes_to_haven
Mese habbal. Köze nincs a valósághoz ez a bruttó bér.
Hazudnak állandóan.
Capi
Capi szombat, 10:02
Előzmény: #98619  Boby
Tegnap beszéltem az egyik élelmiszerlánc nagykutyával. Az egyik ingatlanomat megvennék vagy bérelnék. Kicsit bonyolult (plazastop, parkoló szám, zordfelület, stb...) de a lényeg, hogy kivárás van. Megvárják a választásokat. Lehetetlen kitermelni bizonyos áruféleségeknél a nyereséget. A többit emelik és ebből kompenzálnak. Siralmas a helyzet itt.

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek