Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Capi
Capi ma, 15:47
Előzmény: #97150  EURHUF_goes_to_haven
Autópályára is jo. 120km/h max. De én inkább 100al megyek. 
Van dízel is a garázsban. Ha lehet az megy sokat autópályán. Abban mar 500k km van. Semmi baja mert nem városi ki be inditasra van hasznalva!
Capi
Capi ma, 15:47
Előzmény: #97150  EURHUF_goes_to_haven
Autópályára is jo. 120km/h max. De én inkább 100al megyek. 
Van dízel is a garázsban. Ha lehet az megy sokat autópályán. Abban mar 500k km van. Semmi baja mert nem városi ki be inditasra van hasznalva!
N0MAD ma, 13:18
Előzmény: #97148  geza77
szerintem meg zsebre akarják rakni.
Előzmény: #97146  Capi
Rövid táv, városban hibrid módban elhiszem  az 5 öt, de 8-900km egy huzamban 130-160 as tempónál inkább 7-8-9 ahogy olvasom. Így sajnos nem játszik, én tudatossan vettem alacsony kombit, hogy kisebb legyen a homlokfelülete--> jobb pálya fogyasztás és térfogatra pakolható
geza77
geza77 ma, 12:19
Előzmény: #97148  geza77

Kis intervenció belevásárlással, ég a devizatartalék!  
Egy hír erejéig kitartott. 
Lett ereje a Fo$rintnak, de hamar elillant.   
15 perc csoda, de a 2. 15perc már sokba került volna, szép nagy tüske alul.... 
https://imgur.com/a/tquL6Y6
geza77
geza77 ma, 12:11
Előzmény: #97110  N0MAD
Ezek szerint 390reszerették volna rakni, nem 400ra  " Hatott Kurali Zoltán, MNB-alelnök kijelentése, itt a fordulat a devizapiacokon Kurali Zoltán, az MNB monetáris politikáért is felelős alelnöke egy mai beszélgetésen ismét megerősítette, hogy a magyar jegybank továbbra is szeretné fenntartani az óvatos és türelmes monetáris politikai megközelítését. A hírre azonnal reagáltak a befektetők, a forint euróval szembeni árfolyama pedig a délelőtti 390,6-os csúcsról percek alatt 388,8-ra, azaz ma még nem látott mélypontra süllyedt."
Capi
Capi ma, 11:49
Előzmény: #97134  N0MAD
Japán jó. Toyota lexus ugyanaz a teknika csak más a csomagolás. Toyota rav4 hibridem van. Covid után vettem. Lexust akartam de 1 évet kellett volna várni rá. Elengedtem.  Majd a következő lexus lesz. Viszont a lexusnal a kötelező szervizek 2x szorzó mint a Toyota.
Capi
Capi ma, 11:46
Előzmény: #97132  EURHUF_goes_to_haven
Toyota rav4 hybridet használok. Évente 1x kötelező szerviz. Fogyaszt 5 litert. 
Vagy ha olcsóbban gondolkozol akkor szintén toyota vagy suzuki sx4 cross, vitara 1,6 benzin szivot. 
Capi
Capi ma, 11:46
Toyota rav4 hybridet használok. Évente 1x kötelező szerviz. Fogyaszt 5 litert. 
Vagy ha olcsóbban gondolkozol akkor szintén toyota vagy suzuki sx4 cross, vitara 1,6 benzin szivot. 
Moka_Brikka ma, 10:27
Előzmény: #97138  Bandita
ok :)
geza77
geza77 ma, 10:26
Előzmény: #97141  EURHUF_goes_to_haven
Műszaki eszközt nézegettem, mondom, nem kell, de ha tényleg jó áron lesz megveszem. Az áraa Fo$rint erősödéssel jött le, majd stagnált egy szinten, de egy jó hete elkezdett emelkedni és mára 6,6% nyival magasabban, mint volt. Vannak helyek, ahol az árfolyamváltozást azonnal beépítik az árba.
Bandita ma, 10:22
Ha visszamegyünk 400-ra, lehet árakat emelni:D
Előzmény: #97137  Bandita
Annyi rá specializálódott nincs (így értettem hogy ismerik), aki visszakézből csukott szemmel tudja, mi hol, hol a csavar,  milyen trükkök vannak.
Nem kell keresni, hogy kell szétszedni amivel órák mehetnek el. 
 Alkatrészhiány lehet olasznál is, németnél kevésbé (VAG konszern), de persze 1 minta nem minta, lehet hogy belefut az ember olyanba, hogy európaihoz nincs, vagy az Ő szerelője nem ismeri. Nekem régi barátom VAG szerelő, ő javítja alkatrész meg van, csak győzd fizetni.. (mocsok siemens VDO... )
EURHUF ez elég szépen elpattant. Szerintem így áprilisig már tuti nem lesz kamatcsökkentés.
geza77
geza77 ma, 10:11
Előzmény: #97129  TitusPullo
"az inflációs különbséget és a termelékenységi különbséget nem lehet csak ideig óráig takarni kamattal." 
Erről az a mondás jut eszembe, hogy egy jó asszony szoknyája sok problémát eltakar. Ez így is van!  Ereszes jóska felesége szoknyája is eltakarta a "problémát" amíg tudta és nem rajta múlott, hogy kiderült az igazság.
Zsolti bácsi felesége, mert gondolom van neki, legyenek bárkik is, ott sem látszanak gondok!
geza77
geza77 ma, 10:08
Előzmény: #97129  TitusPullo
Ha még lifttel menne le, de ez kiugrott ernyő nélkül! 
Csak 1 legény nincs talpon a vidéken!
https://imgur.com/a/4YQ5upC
Bandita ma, 10:08
Előzmény: #97131  Moka_Brikka
Bennem még maradt gondolat.
Bandita ma, 10:05
Előzmény: #97136  EURHUF_goes_to_haven
Szerinted a japán autókat nem ismerik a szerelők?
Meg komolyan gondolod, hogy az a jellemző, ami veled esett meg, hogy nincs alkatrész?
Előzmény: #97134  N0MAD
Japán volt Mitsu, nem volt hozzá alkatrész, olyan pl h fékrásegítő (főfékmunkahenger megadta magát és beledolgozott) japánból import + vám... amúgy doxa volt, szívó benzin, de gyenge pályára (régi space star).
Persze lehet hogy ma egy újabb jobb lenne, de szervíztől azért tartanék. 
Nincs új a nap alatt az EU- autókat meg legalább ismerik a szerelők és van alaktrész ha méreg áron is... De következő autónak lehet körbenézek majd.
geza77
geza77 ma, 09:55
Előzmény: #96886  andras-80
Nekem úgy tűnik, hogy a FO$rint porlad elég gyorsan a héten.
Pedig semmi nem változott, sem kamat, sem világvége hangulat, gondolom börzsöny aranya is megvan még, még mindent jól csinálnak a gdp is pozitív nulla! 
Ezt tossza meg a zsóti bácsi, ne a gyerekeket!
14 fillérre a 2havi mélyponttól!  már csak 13 fillér, de meglesz ez mindjárt!
https://imgur.com/a/ARmRa7y
Ma úgy tűnik az usdeur miatt esünk, tegnap a cseh korona miatt volt.
Sajnos dec 3 óta nem az usdeural mentünk mert akkor az aznapi 380,6 nyitóhoz képest 0,7%al lejjebb lennénk kb 377,9en, de nem ott vagyunk, hanem ómAGYAR  mélykERESZtény népNEMZETTHy szuverénon 2,52% feljebb 390,25 2 havi csúcson túl!!!! 
https://imgur.com/a/tdVI4O0
N0MAD ma, 09:49
japán?
toyota- lexus vonal?
N0MAD ma, 09:48
Előzmény: #97130  Bandita
kedves utasaink az előbbi zökkenő és zaj reméljük nem zavarta meg szórakozásukat, apró jegesedés okozta mindösszesen. A Titanic természetesen menetrend szerint folytatja útját, a tervezett repülőrajt késlekedéséért szives türelmüket és megértésüket kérjük.
A kapitány közleményét hallhatták, a szolgálatra kinevezet rangidős hajósinas felolvasásában. A kapitány és az elsőtiszt épp a nem tervezett mentőcsónak inspekciót végzi az önök nagyobb biztonsága érdekében. 
Kérjük maradjanak a helyükön a vizsgálat idejére, a zenekar játszik.
Előzmény: #97118  Capi
És mit ajánlanál olyan embernek aki sokat megy ? 
Dízel van , de eladni nem éri meg, mert amit ráköltök + amennyit kapok érte, még egy ilyen autót se kapok és kezdődik előröl a vezérlés, + minden alkatrész csere...
Én elektromosban talán tesla-t vennék, jó töltő hálózat, van hozzá alkatrész és tapasztalat és tudnak már tudtommal akár cella szinten is cserélni benne aksit.
Kínait support miatt nem vennék, Európaiak meg még annyira próbálkozások, és arányban drága ha az ember hatótávot + csomagtartók szeretne...
Moka_Brikka ma, 09:37
Előzmény: #97130  Bandita
"Lehet örülni a siker folytatásának."
Sajnos a változások eszközléséhez többnyire nagy fájdalomra van szükség társadalmi szinten. Vannak pozitív szcenárióra is lehetőségek, de személy szerint ezeknek kisebb esélyt adok, pláne a forint szempontjából. A legjobb eshetőség az én szememben sajnos az, hogy ebben a 380-410 szinten alakul ki az új sáv, és ebben tud maradni a forint hosszabb ideig. Minden korábbi kitörés következménye sajnos az volt, hogy az új bázis sávja magasabbra tolódott. Ezt kellene elkerülni. 
-
"Megnyugodhat Boby, a videoton vezérkar és a denveri mustangok csapata is."
Szerintem lépjünk ezen túl. Mindenki elmondta ezzel kapcsolatban, amit akart. Kár ezt tovább ragozni szvsz. 
Bandita ma, 09:14
Előzmény: #97127  Moka_Brikka
Lehet örülni a siker folytatásának. 
Megnyugodhat Boby, a videoton vezérkar és a denveri mustangok csapata is.
TitusPullo
TitusPullo ma, 09:10
Előzmény: #97128  geza77
a carry sajnos ilyen, mint olvastuk a héten, lépcsőn megy fel, liften jön le. az inflációs különbséget és a termelékenységi különbséget nem lehet csak ideig óráig takarni kamattal.
geza77
geza77 ma, 09:04
Még be sem értek a traderek az irodába, de már kapja a FO$rint az ívet!  "a nemzeti valuták több célt szolgálnak, az egyik, hogy jelzik a nemzeti gazdaság állapotát (erejét, produktivitását), a politikai rendszer stabilitását. "
https://imgur.com/a/4iBUPKc
Moka_Brikka ma, 08:51
Úgy tűnik egy tipikus Wyckoff Akkumuláció lett az inverse h&s bottom. 
https://imgur.com/a/cDUafnS
-
A csatiból való kitörés, a belső fibó arányok, valamint a korábbi HL szintek miatt sanszosabb, hogy nem 390-391 (inv h&s minta célára) lesz a hullám végpontja, és egyelőre inkább 393-394 környéke tűnik ideálisabb lehetséges végpontnak. Ehhez viszont nem szabadna 386 alá mennie az árfolyamnak (ezalatt csökken az impulzus hullám kontextus valószínűsége). Ha esetleg tényleg el tudja érini ezt a 393-394 körüli szintet a piac, akkor jó eséllyel az alj trendforduló volt, és egy későbbi forint erősödés csak egy LH-ra lesz képes majd.
-
Én továbbra is a 2025 januári csúcstól indult mozgás inkább gondolom egy a-b-c korrekciónak (leírtam már sokszor, hogy miért), ami egy nagyobb háromszög része lehet. Meglátjuk mi lesz, mert 2023-ban is egy magas felszúrás után kezdett el csak kialakulni a tényleges alj. Nem lehet kizárni, hogy most is lehet majd egy hasonló mozgás. 
-
Külső körülmények lesznek szerintem a döntő fundamentális szempontok (boj-fed-ekb monetáris politika, stb.). Ezek akár még adhatnak plusz időt a forintnak, de szerintem nem fogja tudna elkerülni, hogy a 17 éves trend folytatódjon. 
geza77
geza77 ma, 08:41
Előzmény: #97122  N0MAD
És mennyi birk@ van még mindig mögöttük! Az önerejükből semmire nem képesek, a köztörvényesek, meg a lelki szegények...
A havi gyertya így alig túl a fél hónapon 1 egység híján 2 havi csúcson van. 396,6 nál 3 havi csúcs!   
https://imgur.com/a/4t4akpZ
Előzmény: #97091  randomly
Amúgy ilyenkor nem éri meg kihozni hitelre, és kb azonnal végtörleszteni ? Ok 1-1,5% ot buksz, de jó eséllyel még így is jobb az ajánlat mint a KP-s (már amennyiben hitelképest, de ha KP -ra megvan neki akkor szerintem az.
Előzmény: #97076  slash
1l es 3 hengeres... nyugodt egy autó lehet, meg rázhat mint a fene, jó eséllyel van benne kettős tömegű (3 hengeresekhez kvázi kötelező manapság...) szóval demoklész kard azért van itt is, és jó esélyel koxol is. Ezekre figyelj és max 10k-ként olajcsere! 
Előzmény: #97075  N0MAD
https://hvg.hu/gazdasag/20251217_putyin-orban-befagyasztott-orosz-vagyon-magyar-devizatartalek
Talán ez, hogy amilyen suta még arra se jött rá, hogy ezzel nem kéne hencegni ? Kb beismerte, hogy spicli. Gerince sose volt, de legalább a tanácsadók tudtak neki szöveget írni és ha épp jól volt beállíva a dózis Grázban akkor durva nyelvcsapkodás nélül el is tudta mondani... 
N0MAD ma, 08:10
Előzmény: #97120  geza77
Én ott adtam fel amikr sok éve azt sikerült mndania "utasítottam polt pétert"
A hatalmi ágak szétválasztása, mint a modern demokrácia alapja ugye. Jogászok által kiejtve a szájukon.
Mnb-t tudjuk, köztelnököt tudjuk. Azt nem tudjuk m9ndezt rendeleti kormányzással miért hívják demokráciának. Meg hogy miért kell ehhez a parlament háttérn3k.
geza77
geza77 ma, 08:07
Előzmény: #97120  geza77
2017 nyara óta nem volt ilyen erőben a FO$rint, hogy a 200 hetes MA alá menjen az árfolyam. Előtte meg 2008ban volt 230on akkor jobban alámerült a 200 hetes alá.
Most is menekül, mert mindenki sejti, hogy itt nem stabil az állapot. A kamattal csak akkor jár jól az ember, ha időben lehetőleg a vételi árfolyama alatti szinten tudja visszavenni a devizáját és dobni a "jól" kamatozó hulladékot. Lehet látni, hogy nem csuda volt itt!
El is tűntek a népNEMZETTHY büszkék.
A hetesben az rsi szép dupla aljról lőtt ki.  Ha nem csillapodik, sőt egyre jobban kezdik dobni ez péntek este, börzsöny aranya, jó küklkermérleg, aláírt tránpÓs sapka, majdnem védőpajzs,... ez ma-holnap 400. Legalább meglátjuk mennyi carrys támasztotta a FO$rintot.  Kamatelőnyünk hatalmas! cseh korona 3,5%  mi 6,5%  és mégis mi zuhanunk...
https://imgur.com/a/2DSEBxl

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek