Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
EURHUF_goes_to_haven hétfő, 10:53
Előzmény: #97017  Moka_Brikka
A régióhoz képest szerintem már bőven mi vagyunk sereghatjók hozzáadott érték szempontjából. Anno a Bokros csomag hirdette ezt és akkor az államadóssár jóval lejebb is ment (húsba is vágott sokaknak)
andras-80 hétfő, 10:44
Előzmény: #97018  geza77
Ez ám a gyomorgörcs!
geza77
geza77 hétfő, 10:38
Előzmény: #97014  EURHUF_goes_to_haven
ORV bán elmondja Malopcsyról érzelmek kötik hozzá!!!  Ott nem tűnt el semmi sem??
Kecskeméten elmondta a csüngőhasú, hogy a 600 milliárd nem sok a magyar gazdaság méretéhez képest!   Akkor mi is itt a gond? Ha meg nem adsz a karácsonyi vásárban számlát és elkap a navos az 2 misi. Azért kell párszor 2 misi, hogy visszaszedjék a 600 milliárdot.  600 000 000 000 / 2 000 000= 300 000  
https://www.facebook.com/reel/1282675246936828
Moka_Brikka hétfő, 09:51
Előzmény: #97006  EURHUF_goes_to_haven
Nem növeli a likviditást a deviza gyengítése, sőt egy idő után kifejezetten nehezíti a saját devizában való eladósodást. Nem ettől lesz több pénze az államnak, amit aztán jól tudna beforgatni. Minél inkább fennáll egy deviza trendszerű gyengülése, annál nagyobb kamattal lehet fenntartani csak a deviza iránti kereseletet.
-
A deviza gyengítés kifejezetten a hatékonyság ellenhat, mert nincs rákényszerítve a gazdasági szereplő a hatékonyság növelésére. Ez csak az alacsony fejlettségű gazdaságban működik. Magyarország már nem tartozik ide. 
kuruczr77 hétfő, 09:49
Nem látok nagy teret a termékek árainak csökkenésére végül is az infláció csökkentésére, már azért sem, mert folyamatosan növekszenek az adósság terhek. Itt van pl. az útdíj kérdése, melyet, ha megvizsgált valaki, akkor látja, hogy az országon áthaladó közúti teherforgalom minimális áremelkedésben részesül (gyorsforgalmi utak)) , ezzel szemben a főutak díjai  c.a. 50%-al, a gyorsforgalmi utak után fizetendő mértékre emelkednek. Ugye nem gondolja senki, hogy az utolsó sport szelet árába ez nem fog beépülni? A kikényszerített béremelések szintén árfelhajtó hatásúak voltak/lesznek. Ebben a környezetben (idegen és multi gyűlölet)  és a jelenlegi társadalmi morállal nem sok cég akar itt tevékenykedni. Sőt a hazai KKv (nem egyszemélyes, kényszer foglalkoztatóról beszélek) gazdaság egy jelentős része, szerintem generáció váltás előtt álló életkorúak kezében összpontosul, akik ezt a vagyont nem biztos, hogy kockáztatni akarják már és lehet, hogy távozáson gondolkodnak. A másik része a politikai változások miatt távozik. Csendben megjegyzem, hogy egyébként - ha a bizalmat egy varázsütésre vissza lehetne építeni - kitűnő alkalom vállalkozni! De az a fránya bizalom...
EURHUF_goes_to_haven hétfő, 09:35
Előzmény: #97008  FR73
Kérdezd esetleg meg Matolcsy-t, hogy hogyan sikerült abból 5-600 milliárdot lenyúlnia, és mi lett volna ha ez a pénz mondjuk hatékonyság növelésre megy?
geza77
geza77 hétfő, 09:35
Előzmény: #97005  geza77
Mert nem bírja ésszel felfogni, hogy milyen jó dolga van(még egyenlőre)?  Itt arra gondoltam, hogy a magyar embereknek nem kéne rosszkedvüknek lennie, mert még egyenlőre nagyon jó nekik! Jobb dolguk nem lesz! Ha ettől rossz a kedv, milyen lesz még, ha még sz@rabb lesz??? Orvbánék hitelt vesznek fel folyamatosan, de nem a fejlődésre, hanem az életben maradásra. Ez nagy sikersztory lesz!    http://www.adossagora.hu/
EURHUF_goes_to_haven hétfő, 09:33
Előzmény: #97010  kkv14
Köszönöm, pont az ilyen érzelgőséggel erősíted meg...
Ha azt írtad volna, hogy neked egy NER től független piaci szereplőként is vannak olyan sikereid amelyek neked és a te céljaidnak, terveidnek, álmaidnak megfelelnek és haladnak, akkor elhittem volna.. Így viszont csak a piszkálódás maradt.
geza77
geza77 hétfő, 09:28
Előzmény: #97010  kkv14
Előzmény: #96815  kkv14 #96824
Erre nem jött válasz ;) 
kkv14 hétfő, 09:22
Előzmény: #96992  EURHUF_goes_to_haven
Ki irigyelné már a tervedet? Van olyan is , hogy füstbe ment terv!
geza77
geza77 hétfő, 09:18
Jó a carryseknek a kamat.
Néha megijednek és megy a FO$rint a többi régióssal. Vagy usdeurral. Az elmúlt 1-2 nap magában zuhant hatalmasat. Vajon a félénkebb carrysek szeretnének nyugodtan ülni a fa körül és inkább zárják a pozikat?? Csak, hogy ne kelljen a villa kanál mellett a telóval ülniük a vacsoraasztalnál?
FR73 hétfő, 09:17
Előzmény: #97006  EURHUF_goes_to_haven
Írd már le néhány mondatban kérlek, hogy mi a logika, milyen forrásból és hogyan jut leértékeléssel likvid tőkéhez az ország?
andras-80 hétfő, 09:16
Előzmény: #97005  geza77
Szép dolog védeni a gyomorgörcsös barátainkat...
EURHUF_goes_to_haven hétfő, 09:14
Előzmény: #97002  Moka_Brikka
Igen a jó lehetőség elmúlt. Ez már kényszer pálya. 
Én úgy gondolom, ha marad a fidesz, akkor marad a lassú gyengítés, lecsúszás. 
Ha kormány váltás lesz arra reagálhat egy egyszeri erősödéssel, majd egy "korrekció" vagy tudatok leértékelés (valahonnan pénz kell újjáépíteni a gazdaságot) és hosszú távon ~2 ciklus egy jól látható erősödő trend. 
Szerintem Boby is erre gondolt, hogy a leértékeléssel likvid tökéhez akar jutni az ország ami a fidesz rosszul használt fel (ellopott) de jó felhasználás esetén hatékonyságot növel ami hosszú távon erősödés is okoz.
Emiatt nem jelenteném ki, hogy ördögtől való, azt ahogy a fidesz használta az meg már nyílt sátánizmus . Fiskális "alkoholizmus". Reméljük HA lesz kormányváltás akkor ezt belátják, vagy találnak jobb alternatívát. Pl EU pénzek minél hamarabb, pl NER cégek nyirbálása (bár szerintem kormányváltás esetén a mozgatható vagyon szublimálni fog az országból ami egy hirtelen SOKK lesz az árfolyamra... )
geza77
geza77 hétfő, 09:14
Előzmény: #97001  andras-80

Ezt írta volna amit mondtál? Vagy nem annyira tudsz mondatot elemezni? Pedig ennyit meg kell tudnod érteni, ha 8 elemid van akkor is ;)
"Én mikor hazamegyek a határ után elfog egy gyomorgörcs... már kimondom, hogy nem szeretek hazajárni, mert nem szeretem a rosszkedvű embereket nézni"
Azt írja, hogy utálja a hazáját? Én ilyet nem láttam! Miért van ennyi rosszkedvű ember? Mert nem bírja ésszel felfogni, hogy milyen jó dolga van(még egyenlőre)? 
Értő olvasás  általános iskola 2. osztály! 
https://telex.hu/g7/adat/2022/04/07/fidesz-tarolassal-jar-egyutt-az-iskolazatlanok-magas-aranya
andras-80 hétfő, 09:11
"Én mikor hazamegyek a határ után elfog egy gyomorgörcs" emberekre mit lehet mondani?
EURHUF_goes_to_haven hétfő, 09:09
Előzmény: #97001  andras-80
Tanulj meg olvasni. Azt írtam nem szeretek, és leírtam miért... Ha nem tudod értelmezni akkor kérlek a jövőben ne írj nekem. Minden ilyen kommented jelentem mint troll. FYI
Moka_Brikka hétfő, 09:08
Előzmény: #96996  EURHUF_goes_to_haven
Nem jól látjátok, mert már nem az a fő nézetkülönbség közöttünk, hogy a forint erős vagy nem (korábban csak erről volt szó), hanem az, hogy ez kívánatos, vagy nem.
- Ő a forint gyengítésében látja a gazdasági fejlődés egyik kulcsát ("különben nem lesz gazdasági prosperitás ebben az országban.")
- Szerintem pedig a forint gyengítése kifejezetten kontraindikált már, különösen a magas inflációs és az ár-bér spirál veszélye miatt + ez korábban már zsákutcába vezetett minket, mert erőteljesen hozzájárult ahhoz, hogy a gazdaság és az ország a közepes jövedelem/fejlettség csapdájába ragadjon bele, továbbá szerintem kifejezetten a hatékonyság és a verseny ellen hat
------------
Ebből nem lesz könnyű kiút már. A jó lehetőség már elmúlt...
andras-80 hétfő, 09:05
Előzmény: #96999  EURHUF_goes_to_haven
Na, az első mondatoddal be is mutattad magad. Aki utálja a saját hazáját, az egy sz.r ember. 

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek