Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
N0MAD 2025. 10. 17. 09:24
Előzmény: #95577  EURHUF_goes_to_haven
Én elismerem hogy szédületesen alulképzett vagyok makróból, de világítsátok már meg nekem hogy miért akkora különbség hogy egy x értékű pénznemből száz egységet kell adni valamiért vagy egy gyengébb pénznemből arányosan többet. Vagy akár egy fix mintázat mentén gyengülő pénznemet meghirdetve szervezzük az életet mint a csúszó leértékelésnél.
Mert az én székemből nézve kurtára mindegy, a kamatszintek beállnak az elvárásokhoz, az üzleti tervek aszerint készulnek, az árak igazodnak.
A készpénzt halmozóktól eltekintve, mert őket érint.
És nem arról beszélünk hogy a kormány többet költ a bevételénél és pénznyomda, arról se hogy nő e a gazdaság és mennyit, bár ezek is leképeződnek nyilván. Arról se hogy mit okoz ha rövidtávon rángatják az árfolyamot 10% mértékben oda-vissza.
Hanem hogy önmagában az árfolyam bír e akkora jelentőséggel hogy emiatt vallásháborút kell hirdetni. Amikor a fizetőeszköz is láthatólag egy árucikk, aminek az árát lehet módosítani kereslet teremtésével a kamatokkal. Lehet szar a gazdaság fix árfolyammal és gyengülő pénznemmel is. Mint látjuk is.
Szóljatok ha tévedek és hogy miben.
slash
slash 2025. 10. 17. 09:17
Előzmény: #95575  Moka_Brikka
Szerinted mi mit látunk abból a 200 millából? Az egész önkori egy korrupt banda.  Amúgy eleve is veszteséges már a tulajnak és az önkorinak "hála " épül az új luxi lakópark oda  úgyhogy az elite-nek meg nem kell a zsibogás minden nyáron. Nekem mindegy. Lesz ami lesz. 
Moka_Brikka 2025. 10. 17. 08:51
Előzmény: #95577  EURHUF_goes_to_haven
Igy van, kenyszepalyan vagyunk es szerintem leszunk is.
-
“Kamatszintet közelebb kellene a környező országhoz, Ft árfolyam meg oda, ahol a boltokban levő árak mutatják.” 
Irj konkret arfolyamot es kamatszintet.
EURHUF_goes_to_haven 2025. 10. 17. 08:15
Előzmény: #95559  Moka_Brikka
A KSH meg úgy gondolja, Nagy Marcival és a Tisztelt kormánnyal karöltve, hogy de igenis magyarországon az inflációt LEGYŐZTÜK, Földre tepertük és ott is maradt... 
Első lépésnek be kellene vallani,hogy rohadtul nem lett legyőzve, csak le lett hazudva. Illetve az, hogy a lakhatás nem szerepel benne (milyen szépen kimutatná, hogy ~az összes családtámogatás, építőipari buborékot csinált...) 
Az összes többi, csak erre "reakció". Kamatszintet közelebb kellene a környező országhoz, Ft árfolyam meg oda, ahol a boltokban levő árak mutatják . De ez megint inflát szülne, szóval kényszerpálya.
EURHUF_goes_to_haven 2025. 10. 17. 08:11
Előzmény: #95558  Boby
Querdenker!!! Matolcsy szent ! Hogy képzeled, hogy megkérdőjelezed, hogy CSAK és kizárólag az országért dolgozott..
Mielőtt valaki komolyan venné: IRÓNIA! Ha rajtam múlna már a titanicon szürcsölné a petygőt családostul. De minimum egy teljes vagyonátvilágítás, és elkobzás, mutatván, hogy NA ezt arzért már tényleg NEM... 
Moka_Brikka 2025. 10. 17. 08:03
Előzmény: #95572  slash
Kb 200 millio kozterulet-hasznalati dijat fizettek. Regebben kb. 1 km-re laktam a szigettol. Fiatalabb koromban szerettem. De mar kb 20 eve nem voltam kint. Engem nem zavar amugy. Ha megoldanak a tomegkozlekedes suriteset, akkor sokkal kevesebb gond lenne vele. Ilyenkor az 1-es is tele szokott lenni veluk amugy. 
-
https://hang.hu/belfold/sziget-fesztival-nem-ment-at-karacsony-gergelyek-javaslata-a-fovarosi-szakbizottsagon-181548
EURHUF_goes_to_haven 2025. 10. 17. 07:56
Előzmény: #95549  Moka_Brikka
Ez történelmileg szerintem kvázi igazolt, hogy ez FOG történni.
Minden olyan válságban, háborúban, amikor sokkal rosszabbul ment a kisembernek az a szélsőségek megerősödésével járt (akár ball akár jobb oldal). Mindig jön valaki aki a demokratikus értékrendek (amely továbbra is a legigazságossabb amit ismerünk), megkérdőjelezi, és azt ígéri, hogyha őt választják akkor jobb lesz. Ezt hívják populizmusnak. És általában ez a báránybőrbe bújt farkas. Mivel a valóságban nem a nép érdekeit tartja a szeme előtt... Történelemből lehet számtalan példát hozni. Innen meg már egyene az út az egyensúlyok borulásához.
N0MAD 2025. 10. 17. 07:56
Előzmény: #95566  slash
Bölcs döntés, az ötven éves orosz hév az marad,  seregnyi nyugati pénze nem kell.
Az ország receptje dióhéjban.
Tudom, nem érdekel. Ez meg lehetne az ország mottója.
slash
slash 2025. 10. 17. 07:54
Előzmény: #95569  Boby
Az egész környéket tönkreteszi egy hétre. 20 éve akkorra időzitem a nyaralást amikor a Sziget van de ez nem mindig sikerül. Egy hétig zárt ablakok a tuc-tuc miatt, az Auchan kuka,  lerabolva, autók tízezrei -így is tömeg van-emberek százezrei. A zöldnek 2 hónap kell mig összeszedi magát. Semmit nem látunk a bevételből, egy járdát vagy valamit kapnánk belőle! de nem. Engem nem érdekel hogy a belvárosi Airbnb kerület mennyit kaszál szarok rá. Óbuda semmit nem kap csak mocskot. 
Boby
Boby 2025. 10. 17. 07:51
Előzmény: #95570  geza77
Tényleg jó!
geza77
geza77 2025. 10. 17. 07:43
Napi Orbán. Nem ez nem az az orbán. Ez gondolkodik és értelmeseket mond. Ennek az Orbánnak kéne ott lennie az ország vezetésében és nem annak az orbánnak , aki most van ott.  Meg zsírfej marcinak, malopcsínak és társaiknak. népNEMZETHHYEK Románia ránkvert legyetek büszkék. Így megy a ladánk az orosz olajjal, míg az ő daciájuk a brenttel meg úgy. 
"Orbán Krisztián az euró bevezetéséről: Ez nem olyan ügy, amiről öt ember dönt, ez társadalmi kérdés"
https://www.youtube.com/watch?v=HItdK3uTBCw
Boby
Boby 2025. 10. 17. 07:41
Előzmény: #95566  slash
Ez egy másik nézőpont, amit megis tudok érteni.
EURHUF_goes_to_haven 2025. 10. 17. 07:39
Előzmény: #95538  andras-80
„A gonosz győzelméhez csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak”
Emiatt én úgy gondolom, hogy NEM rohadtul nem tartom tiszteletben. Meg fogom kérdőjelezni, és provokálni fogom kérdésekkel... ha nem sikerül felnyitni a szemét attól csak nekem (és neki is) rosszabb lesz, akár belátja akár nem. Hagyjuk már ezt a jajj mindenki hímestojás, nehogy megsértsük a gyenge kis érzelmeit, mert idegösszeroppanást kap... Üdv a nagybetűs életben... Döntéseket KELL hozni, aminek következményei vannak, ha nem hozol az élet hoz helyetted (ezt értik sokal félre). Lentebb leírták, hogy a további biztos rossz (kérdés mennyire) vagy a bizonytalan jobb.. én ebből 100 ból 100 szor döntök a bizonytalan mellett... Jöhetnek a mínuszok, lehet digitálissan megkövezni... Lent leírták már helyettem a gondokat.. A lényeg az lenne hogy végre valahára javítsunk is valamin a haverok anyagi helyzetén kívül.
geza77
geza77 2025. 10. 17. 07:38
Előzmény: #95563  Boby
Egyik haver most jött haza pihenni az osztrákoktól és elment a boltba vett kenyeret édességet chipset, meg még kis apróságot és 5000et fizetett. Teljesen rosszul volt, hogy ezekért ennyit kellett adnia. 
Másik haver jött vissza Romániából, Temesvárról ő telerakta az asztalt random mindenfélével 15000 ből.  Csodálkoztak, hogy az utak mindenhol újak voltak vagy szépen rendben, nincs szemét eldobálva, a boltban különb kínálat, mint nálunk és olcsóbb is. Leesett az álluk. Mondta is, hogy jön haza egy lecsövesedett országból, ja nem egy lecsövesedett országba.   Egy harmadik Nagyváradról mondta ugyanezt és hozzátette, mintha Svájcban járt volna. Csak jót tett az odaküldött sok magyar adófizetői pénz! 
"Élelmiszerinfláció az OECD országokban 2019 és 2025 között. Kolumbia megpróbálta befogni az első helyezett magyar drágulást, de nem sikerült neki. Pancserek! Még ott sem tudnak úgy inflációval adóztatni, mint ahogy ez a kleptokrata autokrácia, a hun kokainbárók." 
https://www.facebook.com/photo?fbid=1380078347453640&set=a.503000328494784
slash
slash 2025. 10. 17. 07:35
Előzmény: #95565  Boby
A Sziget mellett lakom 4 megállóra. Unjuk. Kurvára unjuk. Már rég nem a magyaroknak szól, a nyugati munkásosztály berúgott partija ez, mert itt olcsóbb a pia meg a pina  mint Nyugaton. A zene fos, egy heti bérlet egy hét Görögországi nyaralás ára. Nem kell.  Szakadt 50 éves Héven tolongani velük. Nem kell. 
Boby
Boby 2025. 10. 17. 07:20
Előzmény: #95564  bronz
Ebben sem az a problémám, hogy a fideszesek ezt mondják,tőlük nem is várok mást. Hanem hogy az elvileg független közgazdászok egy része is ezt fújja. Épp tegnap hallottam,bezár a Sziget. Gondolom semmi redszerprobléma ( árak,bérek,árfolyamok,költségek,minden a helyén,csak nem értenek hozzá😊)nem áll mögötte!
bronz 2025. 10. 17. 07:04
Előzmény: #95563  Boby
Dehogynem pörög, az álmaikban és a hazug pedofidesz propagandában.
Boby
Boby 2025. 10. 17. 06:57
Előzmény: #95560  bronz
Nem értem,ha egyszer "pörög" a fogyasztás, akkor miért van erre szükség? Lehet, hogy nem is pörög!?
slash
slash 2025. 10. 17. 06:49
Előzmény: #95554  Boby
A horvátok édesség, tészták, narancslé mínőségben jobbak, árban ingadozik. Ami jó ott is drága. Nálunk sajnos a szemét is drága. Karajt, húsárút ne nézz, az ócska és drága. Azt innen kell vinni.  
bronz 2025. 10. 17. 06:21
Nagy Márton: Az elmúlt években a lakosság „jól érezte magát, volt pénze és tudott vásárolni”. 

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek