Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
bronz 2025. 10. 17. 06:20
Akkora a jólét és a magyarok annyira tele vannak pénzzel, hogy egyre több gyártó trükköz a zsugorinflációval, hogy (az ezzel átvert) emberek megvegyék még a termékeiket.
https://forbes.hu/uzlet/ezek-a-termekek-mennek-ossze-az-inflacio-miatt/
Lassan a táblás Milka is Sport szelet méretű lesz, ha így haladnak tovább.
100 gr ma már csak 80 gr.
Moka_Brikka 2025. 10. 16. 18:46
Előzmény: #95557  Boby
Szerintem stagflacios vagy ahhoz kozeli allapotban eletveszelyes gyengiteni es lazitani. Korabban eleg kozel alltunk ahhoz, hogy kialakuljon egy igazi ar-ber spiral. Itt a helyes sorrend szerintem mindig az infalcio visszaszoritasa kell, hogy legyen. Ez meg nem tortent meg. 
-
A berek novekedese a feszes munakeropiacunk, es a gazdasagpolitikai dontesek miatt alakult igy. Ezt nem lehet tartani mar szerintem. 
-
Vannak fasza modellek ezekre. Ai segitsegevel barki nagy vonalakban elemezheti ezeket a hatasokat mar. 
Boby
Boby 2025. 10. 16. 18:31
https://24.hu/belfold/2025/10/16/mnb-ugy-matolcsy-klan-varga-mihaly-valasztasok-politikiai-elemzes/
"Vajon mindenki érti, hogy „történelmi léptékű pénz tűnt el a Matolcsy-klán keze között?” "
A cikk fizetős és a free változatban nem lesz válasz a kérdésre, ugyanakkor végre feltette valaki ezt a kérdést. Unalmas, ahogy a leginkább hozzáértők is csak hímelnek hámoznak a kérdésben. Saját véleményem szerint nem akarják megrengetni a forintba és a magyar pénzügyi rendszebe vetett bizalmat megrengetni. Szerintem,szintén szubjektív vélemény,már önmagában az megérdemelte volna a leminősítést,hogy a jegybank elnök és a családja kirabolta,kirabolhatta a jegybankot! Bin ich altmodisch?! Szerintem nem.
Boby
Boby 2025. 10. 16. 18:11
Előzmény: #95556  Moka_Brikka
"Mivel gondolom választ nem kapok semmilyen korábbi vagy mai kérdésre, ezért zárjuk le azzal, hogy a személyeskedésért én is elnézést kérek tőled!"
Nem tudok többet írni ez ügyben,mint amit már eddig is írtam. Gdp növekedés évek óta gyakorlatilag nulla, béremelés meg három év alatt 2024-25-26 kb 40%. Valahonnan elő kell teremteni ezt a pénzt. Nem én vagyok a mértékadó ez ügyben sem,de Lakatosra ( napokban linkeltem) érdemes figyelni. 
Moka_Brikka 2025. 10. 16. 17:56
Előzmény: #95553  Boby
Nem emlékszem, hogy pöcsnek szólítottalak volna, de lehet, hogy volt ilyen, ha nem is állandóan (azért a pöcök az nem ugyanaz, én arra emlékszem főleg).  
-
Én ahogy korábban is az egyet nem értéseinknél, mindig hajlandó voltam elfogadni, hogy egyszerűen nem értünk egyet. Talán pont ezt a témát is egyszer már lezártuk ezzel.
-
Kerüld nyugodtan a velem való kommunikálást. Lehet a legjobb az lesz, ha kölcsönösen így járunk el.
-
Mivel gondolom választ nem kapok semmilyen korábbi vagy mai kérdésre, ezért zárjuk le azzal, hogy a személyeskedésért én is elnézést kérek tőled!
Boby
Boby 2025. 10. 16. 17:53
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20251016/mozgo-boltot-indit-a-lidl-793750
Ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez! Gondolom egy ilyen új szolgáltatást nem azért indítanak, hogy tehermentesítsék a bolti dolgozókat! Kíváncsi leszek a későbbiekben milyen hasznot fog ez hozni a cégnek!?
Boby
Boby 2025. 10. 16. 17:43
Megvan az 500g Barilla spagetti horvát àra. 400 forint volt a Konzumban. Nem tudom,ez most jót vagy rosszat jelent!? Felületes szemrevételezés után, az én következtetésem,hogy hasonló az árszínvonal a boltokban mint nálunk. Volt ami drágább, volt ami olcsóbb volt mint otthon. Láttunk pl szeletelt csont nélküli karajt, valami 1400 forint volt per kiló, de nem ez volt az általános.
Boby
Boby 2025. 10. 16. 17:34
Előzmény: #95546  Moka_Brikka
"Hiszen te írtál rám, hogy én nem tudom felfogni, hogy gyengébb forint, és ehhez még alacsony kamat is kell, kombóban, meg hogy Marci milyen jól tette, hogy végre felszólalt a kamat miatt. "
Az,hogy valakinek azt írom, hogy nem tudja felfogni ( nem érti amit írok,vagy félreérti)amit írok, vagy hogy egyetértek egy általam sem kedvelt ember egy döntésével ( most is egyetértek marci megszólalásával,azzal a kitétellel,hogy vargának kellett volna tennie), szerintem nem indukálja,hogy pöcsnek és szinonímáinak nevezzenek,pláne hogy pont az értetlenség okán én már nem is válaszoltam a provokációkra. A magam részéről,a topik béke érdekében hajlandó vagyok elnézést kérni (Elnézést kérek!)de a kommunikációt veled,ha nem is mellőzni,de a továbbiakban is kerülni fogom.
Adi 2025. 10. 16. 16:08
Előzmény: #95544  Josti
Mátra alján falu szélén öreg néne is az árfolyamot nézi. 
Lengyelek 4.5 -ról vágnak és a FED is akkor esetleg decemberben .
Habár Marci beijesztése ,lehet nem volt véletlen, amire meg is kapták a piactól azonnal a jelet mi vár a forintra. 
Moka_Brikka 2025. 10. 16. 15:42
Előzmény: #95550  N0MAD
Ez a zárt kukta jó hasonlat, ez van Venezuelában is jelenleg. Aki elégedetlen, azt inkább nyomatják ki az országból. Kérdés, hogyha jön lesz egy GFC-hez legalább fogható világválság az elkövetkező 5 évben, akkor mennyien tudnak majd élni a szabad mozgáshoz való jogukkal, ha a célországban is szar a gazdasági helyzet?
-
"Aztán meg ha még szavazáson se törik magukat a népek akkor gondolod majd a barikádokon fogják?" 
Szerintem van az a fokú reménytelenség, ami elő tudja ezt idézni. Az én felmenőim között volt olyan, aki 54-ben kapott ~10 év munkatábort fiatalkorúként, mert forradalmat akartak csinálni. Sajnos korán léptek, mert kb. 2 évet kellett volna várniuk.
N0MAD 2025. 10. 16. 15:32
Előzmény: #95549  Moka_Brikka
Ebben van logika, csak nem zárt kukta vagyunk (mint annó, amikor szintén nem robbantunk) hanem nyitott közlekedőedény és akinek nem tetszik bármikor mehet, ami lehet könnyebb mint egy forradalom.
Aztán meg ha még szavazáson se törik magukat a népek akkor gondolod majd a barikádokon fogják?
Hát vannak kétségeim.
Moka_Brikka 2025. 10. 16. 14:44
Előzmény: #95531  bronz
Én sokkal inkább tartok attól, hogy ha most nem lesz leszavazva, akkor a következő világválságnál már nem a demokratikus utat választják inkább az emberek. 
Moka_Brikka 2025. 10. 16. 14:08
Előzmény: #95481  EURHUF_goes_to_haven
Ezekkel az emberekkel beszéltél valaha érdemben lakásvételről, árfolyamról, politikáról, jogi dolgokról? Pláne, hogy a lakás topikba, ahova akkor rendszeresen írtál, le is írtam, hogy miért reggeltem be újra.
Just asking since you were just saying...
Moka_Brikka 2025. 10. 16. 14:05
Azért tegyük fel a kérdést, mert többségi vélemény, hogy ennél 389-390 környéki szintnél erős a forint és az alapkamat is magas: Milyen szinten nem lenne erős a forint, és milyen szinten nem lenne magas a kamat jelenleg? És ha vissza tudnánk menni, akkor milyen szintre kellett volna törekedni árfolyamban és kamatlábban 2024. decemberétől?
Moka_Brikka 2025. 10. 16. 14:01
Előzmény: #95447  Boby
A ban-t jogosnak tartom, azonban igazságos akkor lett volna, ha a másik féllel és egyben jelentgetővel együtt kaptam volna. 
-
Hiszen te írtál rám, hogy én nem tudom felfogni, hogy gyengébb forint, és ehhez még alacsony kamat is kell, kombóban, meg hogy Marci milyen jól tette, hogy végre felszólalt a kamat miatt. (Ne zavarjon, hogy lényegében több mint 10 éve kisebb megszakítással ez a vonal megy monetáris és fiskális oldalon is.)
-
Képzeld, felfogom, amit írsz, csak nem fogadom el, mert az érvelésed (ami rendkívül felületes) még elnagyolva is invalid. De ezt megírtam, de úgy látszik ezt nem tudod megérteni.
-
A stílust, amit te személyeskedésként jelentettél, azt te kezdted: én hozzád se szóltam, te írtál rám, hogy én nem tudom felfogni, és ezt az alábbiak követték, amire már én is viszonoztam a személyeskedésedet:
- "Hoffmann Rózsa tanítványa vagyok"
- "szövegértésből (is) qrva rossz vagyok"  
- "kis kotyogó" vagyok 
- "csak gyűjtögetni" tudok 
- "fingom sincs a reálgazdaságról"  
- "nem tudom felfogni a dolgokat"  
- "Mamókával kéne a száraz krumplihéjat árulnom. "
.
Nekem az a véleményem, hogy aki személyeskedésbe kezd, az igenis tűrje, ha viszonozzák neki. Én nem is tettem egyik miatt se jelentést. Hiába, más korban és más normák szerint nőttünk fel...Ahogy az is sokat elmond egy emberről, hogyha csak azután ír valamit, miután a másik felet sikerült kispadra ültetnie, és így a másik fél nem tud válaszolni, quasi megvédeni magát....
-
Mikor egyszer itt a feljelentgetést és annak értelmetlenségét felvetettem, akkor kaptam egy jó választ Nomadtól erre:
N0MAD 2025. 09. 28. 11:06Előzmény: #94792  Moka_Brikka#94793
"Ha az ellentétes véleményt pár hétre kitiltatja az hasznosabb a propagandistának mint a saját minőségű beírásai." 
andras-80 2025. 10. 16. 13:13
Előzmény: #95544  Josti
Nem lesz, marad a további forinterő.
Josti 2025. 10. 16. 12:59
Kedden mekkora kamatcsökkentést vártok?
N0MAD 2025. 10. 16. 10:44
Előzmény: #95538  andras-80
Hát ez érdekes.
Én meg azt gondolom hogy elfogadom mások döntését, de hogy tisztelném? Na az nem automatikus.
Azt fel sem hozom hogy a “tisztelt” döntést hozók a döntéseik következményeit kizárólag másokon kívánják csattintani magukon semmiképp, és eléggé unom a fejőstehén szerepet.
Nem, az “adózásilag kikerülök a radarjuk alól, megoldom” az nem egy valid érv.
Boby
Boby 2025. 10. 16. 10:34
Előzmény: #95541  Boby
Azért,mikor 16 év orbán uralom után,egy orbán által delegált mnb elnök szakmaiságát kezdik fényezni a szakértők, akkor azért jó nagyokat tudok röhögni! Mintha vargának,meg kuralinak köze sem lenne a jelenlegi helyzethez.😊Ha jól emlékszem,varga már 2002 előtt is orbánt szolgálta. Igen,nem az országot, hanem orbánt. 
Boby
Boby 2025. 10. 16. 10:28
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20251016/a-legtobb-orszagban-mar-vagnak-de-magyarorszag-kitart-miert-viselkedik-maskepp-az-mnb-793088
Tovább tart a gitt rágás. Pedig továbbra is nagyon egyszerű a válasz,mert néhány hónapon belül választás lesz és orbán népszerűségi érdekeit ez szolgálja. Ilyen egyszerű ez! 

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek