Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kjanek
kjanek 2025. 10. 07. 13:28
Előzmény: #95097  kjanek
Még szerencse hogy ezeket az emeléseket nem az emberekkel fogják megfizettetni, ja de mégis..... Az adócsökkentések kormánya.
Bandita 2025. 10. 07. 13:28
Előzmény: #95095  EURHUF_goes_to_haven
350-nél is itt voltak. 
Azóta eltett gyengülést köszönik?
Bandita 2025. 10. 07. 13:27
Előzmény: #95089  bronz
Miért?
Kire gondolsz kkv alatt?
EURHUF_goes_to_haven 2025. 10. 07. 13:25
Előzmény: #95083  Moka_Brikka
Ahhoz képest, erős, hogy azót a költségvetés romokban és pont az a kamat emelés miatt kell most olyan kamatokat fizetni a pmápra... ki gondolta volna...Azóta jött az is hogy a jegybanki veszteséget majd csak 5 év alatt kell kiütni.  Mert ez bizony mind annak az eredménye. Ehhez képest ahol most van igenis erős, mert ezek a fundamentumok amik közben keletkeztek (negatív MIND) azok ennél jóval magasabb Ft hoz illenének) így igen MA, MOST ERŐS a Ft ezen a 388-390 es szinten. Feltételezésekbe, hogy mi lett volna HA a Mato akkor befogja a pofáját, és ha nem kellett volna a holdig rúgni a kamatot és nem kellett volna ilyen hatalmas PMÁP kamatokat felvenni, és a költségvetés helyzete miatt nem kéne FOLYAMATOSSAN eladósítani az országot ($ és  € meg kispanda meg kenguruhitel), esetleg nem kellene 4 kézzel szórni a piaci árnál alacsonyabb hiteleket SEM a lakosságnak, SEM  a nem hatékony gazdaságnak, ha ebben pár cég beleförmed ez van... pont ezt mondjuk hogy innen ezért olyan nehéz kitörni,mert ilyen dotáció mellett senki sem fog itt fejleszteni... És akkor még nem beszéltünk az inflációról, illevte a vásárlóerejéről a Ft nak ami felett olyan jótékonyan szemet hunysz... azok a családinak hazudott építészeti támogatások miatt van a VILÁG 800 leggazdagabb embere között az a vakondbuta gászerelő, meg a teljes família... 
EURHUF_goes_to_haven 2025. 10. 07. 13:15
Előzmény: #95073  Bandita
VW, Audi, BMW, Mercedes, Autoliv, Flextronics, Luk, hogy csak egy párat említsek... 
kjanek
kjanek 2025. 10. 07. 13:14
Előzmény: #95093  kjanek
Ennél szánalmasabb magyarázkódás nem igazán van. NGM az elmebetegek gyülekezete. Dög unalom, hogy 15 éve, mindig mindenért más a hibás.
Moka_Brikka 2025. 10. 07. 13:07
Előzmény: #95090  bronz
Butasag! Ez teljesen irrelevans. Kamatot kellene csokkenteni, mert eros a forint :) a tojas inflalodo araban a donto tenyezo a magas kamat. Ez koztudott. 
Moka_Brikka 2025. 10. 07. 13:05
Előzmény: #95088  Boby
Megint egy erdemi valasz!  Ne hivj orvost. Eleg ha felfogod amit irok Mr fundamental!
bronz 2025. 10. 07. 13:04
Mindeközben a pedofidesz kommunista árrésstop érdekes dolgokat produkál.
Tojás az árrésstop alatt most hirtelen ugrott vagy 20%-ot fel.
bronz 2025. 10. 07. 13:03
Előzmény: #95087  Bandita
Én is, csak a magyar kkv szektor nem fog neki.
Boby
Boby 2025. 10. 07. 13:03
Előzmény: #95083  Moka_Brikka
Hívjak orvost? Látom nehehezen tudod feldolgozni a kudarcokat. De nem baj,majd megedződsz,fiatal vagy még,nincs élettapasztalatod,de idővel biztos menni fogod neked is!
Bandita 2025. 10. 07. 12:59
Előzmény: #95078  Boby
Én az erős/erősebb forintnak örülök, és hosszabb távon. 
Bandita 2025. 10. 07. 12:58
Előzmény: #95075  Boby
Kiskereskedelem?
Miért?
Moka_Brikka 2025. 10. 07. 12:55
Előzmény: #95074  Bandita
Benne van a pakliban, hogy indul felfelé a D hullám, de ez még nagyon korai. Előbb kell egy értelemes HH-HL. Ez még nincs a charton + kell majd valami setup is, aztán pedig egy szignál, ami valószínűsíti mindezt. 
kisvasutas
kisvasutas 2025. 10. 07. 12:52
Előzmény: #95078  Boby
Pikk-pakk megnövelte marci a devizatartalék értékét... Aki tud az tud !  - mese nincs......
Moka_Brikka 2025. 10. 07. 12:49
Előzmény: #95072  Boby

Kicsit gondolkodtam, hogy megírjam-e ezt neked. Aztán úgy gondoltam, hogy nem tudok elmenni amellett amit írtál, főleg azért nem amiért én nem tudom felfogni.
-
Ugyanis TE nem tudod FELFOGNI, hogy 2022. szeptemberében (amikor bejelentették a kamatemelési ciklus végét) akkor kemény 2 forinttal volt feljebb az árfolyam!!! Akkor erősnek gondoltad a forintot? Vagy keressem vissza mit írtál akkor? Ez kemény 3 éve volt. Bravó! Meg kellene nyitni egy grafikont néha. 2022 szeptemberi low 394 volt! 
-
Erre érdekes módon semmilyen választ nem tudsz soha adni, csak lökőd a sódert, hogy én nem adok érveket! Arról meg ne én tehetek, hogy a technikai elemzés és annak valószínűségi vetületét nem fogod fel, hanem a különböző fundamentális tényezők közül csak azt tudod elfogadni valid érvnek, ami megerősíti a gondolatidat. 
-
Amúgy véletlenül se az bassza el a cégek eredményét és a gazdaságos termelést, hogy kibaszott különadókkal nyomják agyon a piaci szereplőket!!! Nem, legyen alacsonyabb a kamat, legyen újra pénzbőség, legyen gyengébb a devizánk. Aztán meg amikor újra ismét emelkedő pályán az infláció, akkor lehet hurrogni, hogy ezt hogy elbaszták! Gratulálni tudok a gondolkodásmódodhoz! Le kell nyomni a kamatot, mert a gazdaság beáll a földbe, de közben +4% a hivatalos infláció. TE NEM TUDOD FELFOGNI, HOGY STAGFLÁCIÓ KÖZELI ÁLLAPOTBAN VAN A GAZDASÁG?! 
-
Milyen kamatot akarsz csökkenteni egy inflációs környezetben?! Ha már annyira aggódtál a költségvetésért (mert persze csak a kamatkiadás bassza el), akkor mennyi lesz a kamatteher úgyhogy, az állampapírok jelentős része még mindig az inflációkövető PMÁP-ban csücsül annak ellenére, hogy keményen próbálják átterelni fix kamatozású papírokba a tömegeket?! Erre is nyugodtan lehetne válaszolni, MR. FUNDAMENTUM!
-
Amit te írsz, az lényegében egy látens MATO-NAGYIZMUS. Nyugodtan kezet foghatsz velük, mivel gazdaságpolitikai elvtársuk lettél!!!! 
-
Az ilyen faszságok fenntartása miatt nem fog megszűnni a trendszerű gyengülés nagy tf-en a forintnak, és marad hosszabb távon velünk az éves ~3%-os gyengülés. A gazdaságpolitikai elvtársaid örülhetnek, hogy a harcosok klubján kívül is tudnak eredményt felmutatni! Csak gratulálni tudok!
-
Még egyszer, hogy megértsd és felfogd: A    F O R I N T   N E M    E R Ő S !  A   F O R I N T    C S A K    A   2 0 2 2   Ő S Z É N   B E K Ö V E T K E Z E T T    D E V I Z A V Á L S Á G H O Z    K É P E S T    E R Ő S ! 
-
Az orosz offenzíva előtt a forint 355 körül volt. Ez kicsit több mint 3 éve volt. Segítek neked számolni: 355*1,03=365,65; 365*1,03=375,95; 375,95*1,03= 387,22.
-
TEHÁT HOGY MEGÉRTSD: HA FENNMARADT VOLNA A KORÁBBI KÖRNYEZET ÉS A KORÁBBI MONETÁRIS ÉS FISKÁLIS POLITIKA VÁLTOZATALAN FORMÁBAN, AKKOR IS KB. UGYENEZEN AZ ÁRSZINTEN LENNE A FORINT AZ EURÓVAL SZEMBEN!!!! NESZE NEKED ERŐS FORINT!
-
Ezt nem tudod (ahogy te írtad) FELFOGNI!. Ahogy azt sem érted meg, hogy a külső tényezők jobban befolyásolják a hazai folyamatokat, mert egy nyitott gazdaságú ország vagyunk. Hatványozottan vagyunk kitéve a külső folyamatoknak és körülményeknek. De ez neked nem fundamentális érv. Gratulálni tudok ehhez is! De ha nekem nem adsz igazad, akkor kérdezz rá másnál, vagy valamelyik AI felületen tedd fel ezt a kérdést. 
-
Lehet dumálni arról, hogy mit tartasz fontosnak, hogy miben kéne javulni, azonban azt nem veszed észre, hogy fővonalakban ugyanazt fújod, mint a jelenlegi gazdaságpolitika alakítói!!!!
-
Így csak egy költői kérdésem maradt a végére: MILYEN ALAPON SZIDOD A GAZDASÁGPOLITIKAI ELVÁTRSAIDAT?!
Hobbyproperty 2025. 10. 07. 12:45
Előzmény: #95052  Boby
Az a legnagyobb baj, hogy egy képzetlen és lusta fizikai munkás is kiszólhatja, hogy ő márpedig nem fog megszakadni és kéri a napi 25-30 ezret kézbe, az építkezések így azonban nem mennek, mert aki már csavarhúzót tud fogni az már napi 50-100 ezer. Te meg diplomával motiváld a multiban bruttó 1,1m-ért  a mai fiatalokat akik szintén élni akarnak, otthon meg segíts a gyerekekkel mert már nem az a világ van hogy a nő szakadjon meg a házimunkával. Nem csoda hogy mindenki ügyeskedik.. 
Moka_Brikka 2025. 10. 07. 12:37
Előzmény: #95072  Boby
Az akinek nem inge ne vegye magára jeligére úgy látszik te jelentkeztél (nem meglelő módon).
-
Válaszomat, az általad használt stílusnak megfelelő formában teszem majd meg, hiszen téged nem szólítottalak meg azzal, hogy nem tudsz valamit felfogni! Én eddig mindig tisztelettel válaszoltam annak, aki velem is tisztelettel beszélt. Ezt most részemről te elveszítetted!

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek