Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
EURHUF_goes_to_haven 2025. 09. 04. 08:55
Előzmény: #94136  Moka_Brikka
Lindtnél folynak kutatások, hogy tudnának 30-ad annyi kakóabbal azonos és jó minőségű csokit csinálni . Kétlem, hogy a többi nagy nem így tenne. A kakó és a kávé ki fog pusztulni kb... köszönet a klímaváltozásnak... Emiatt emelkedik úgy az ára.
EURHUF_goes_to_haven 2025. 09. 04. 08:53
Előzmény: #94127  slash
Soha ne mond, hogy soha... szerintem van olyan eszkalációs forgatókönyv, aminél a Ft olyat zakózik hogy csak nézünk, igaz egyelőre olyan scenáriót alóban nem látok, hogy mitől tudna 350 alá menni... tudom, tudom Börzsöny, meg energiacella.... 
EURHUF_goes_to_haven 2025. 09. 04. 08:48
Előzmény: #94153  FR73
Én ignomárlom / kihasználom, hogy a hitelem még mindig magasabban árfolyamon tudom törleszteni mint mikor felvettem. Illetve annak is örülök, hogy a német alapkamat alacsonyabb mint a magyar, ha lakásvásárlásra kerül a sor... csak kicsit kitekernek érzem, hogy olyan szolgáltatást akarunk hasonlítani ami a valóságban nem konkurenciája egymásnak (csak nagyon ritka esetben). Illetve az árfolyam szerintem is erős,ha megnézem micsoda bővészkedés megy a jegybankban meg a költségvetésben (ez az én magánvéleményem aki nem ért vele eggyet,szíve joga
geza77
geza77 2025. 09. 04. 08:45
Előzmény: #94153  FR73
Menj ki egy piacra és nézz körbe! A fél piac, még a műanyagcsetresz árus is olasz cuccokat árul ;)
Elkezdte mert látta, hogy van benne ráció. 
Nem csak nutellát, hanem a kotontól a cséplőgépig, szinte bármit!
Vajon mi lehet az oka? 
L.nor öblítő, annyi, mint itt kb. de a felét beletéve is intenzívebb az illat mosás után!
Akkor nutella öblítő boltot nyitunk majd! 
6os papírdobozos b1ra moretti 0,66liter 6,30 volt  2520 FO$rint.  420 egy üveg 0,66os. Nálunk mennyi is? 
6,25 eur (2500) volt a sasso 1 literes oliva olaj ami főzésre is alkalmas. Nem volt akciós ez ennyi kint, volt még másik 2 5 és 5,5 eur/liter...
Szeretnél még pár tíz példát? 
Pörkölt sós mogyoró kilós 3,2 eur  1400....
Az árfolyam alakulására a malopcsy klánnak mekkora hatása volt??  Hun a különbözet? 
EURHUF_goes_to_haven 2025. 09. 04. 08:45
Előzmény: #94111  x2029J
Amúgy azt nem értem, hogy miért nem fognak össze az EU- különleges szervezi és intézik el már... persze ha nagyon gyanús lesz akkor az a demokráciának is árthat, de sok magas épület van oroszországban és olyan fiatalnak se mondanám. Feltételezve, hogyha levágják a sárkány fejét nem 2 nő a helyére... (Oligarchák szerinem a neved kuss, kérdés, hogy elmeroggyant katonai vezető nem e lép a helyébe...). 
De ez csak az én véleményem, valószínűleg olcsóbb is lenne mint teljes EU-t fegyverezni + támogatni ukrajnát... dehát a német iskolában az elnyomónak még csak a kezére se lehet csapni.. nem venné be az érzékeny gyomruk.. nem úgy a lengyel vagy a magyar... 
slash
slash 2025. 09. 04. 08:45
Előzmény: #94149  bronz
Kedd reggel jöttünk haza a pályán az M7 en nézem mik ezek a fekete felhők.. aztán a pihenőben kiszálltam és megtámadtak.. de ez ideiglenes , nem?  
slash
slash 2025. 09. 04. 08:45
Előzmény: #94149  bronz
Kedd reggel jöttünk haza a pályán az M7 en nézem mik ezek a fekete felhők.. aztán a pihenőben kiszálltam és megtámadtak.. de ez ideiglenes , nem?  
FR73 2025. 09. 04. 08:34
Előzmény: #94152  EURHUF_goes_to_haven
Valójában csak azt állítod, hogy a nutella árát nézve a jelenlegi forintárfolyamon arbitrázs lehetősége áll fenn.
Nyiss egy nutella boltot Gézával, és használd ki.
Mivel vállalkozási szabadság van, megteheted. Mégsem teszi (tudja megtenni) senki, azt mutatja a valóság. Valószínűleg az adó és szabályozói környezet miatt.
Ez a környezet hátrányosan érinti a magyar nutella vásárlót?
Igen.
És?
Ez a vásárlóerő paritás adott termékre, nutellára.
Más termékre és szolgáltatási pedig más az eredmény. Ami neked nem tetszik, azt ignorálod, de a piac nem ignorál.
A termelékenység, adóstruktúra, fizetési egyenleg, kamatfelár, ezek együtt határozzák meg az árfolyamot.
Az áru, a szolgáltatás, a munka, a hitelezett tőke, stb árát.
EURHUF_goes_to_haven 2025. 09. 04. 08:13
Előzmény: #94063  Moka_Brikka
A szolgáltatás kiragadott példa, mert pl a német fodrász nem elérhető magyarországon, ahogy a magyar autószerelő se németországban (kivéve ha ingázol mint pl én és otthon intézed a kocsit).
A Ft amiatt erős, mert pl ha termékekkel hasonlítod (nem feltétlenül élelmiszer) olyannak aminek az ára fel van tüntetve EUR és Ft ban is az eléggé arconcsap, hogy az nem 400 körüli. Erre szoktak itt a fórumban is gézáék reagálni.
Nem ismerem, hogy a német és a magyar szolgáltatások, amennyiben elérhetőek lennének a nemzetközi piacon, hogyan áraznának így kicsit 2 üveggömböt hasonlítunk . (2 lokációban szeparált halmaz amik nem érintkeznek egymással. A németnek a német piacon kell tudni érvényesülni árban és minőségben, a magyarnak a magyaron. 
De írd le ha rosszul gondolom. Vagy esetleg úgy lenne értelme hasonlítani, hogy fizetőeszköztől függetlenül (pl hogy átlagbérből adott országban mennyi elérhető adott áron... ) De erre biztos, hogy rám fogjátok a görbe tükröt
N0MAD 2025. 09. 04. 07:26
Előzmény: #94145  slash
Keress rá a z itt  tanuló külföldi egyetemistákra, döbbenet. Orvostanhallgatóból lehet többet képeznek mint magyart. 
Tandíj, albérlet, költés, lakásár bérleti statisztika rendben. Meg a látogatóba érkező rokonok barátok. 
Voltam rokonnal a klinikákon, a patikában robot hozza a raktárból a gyógyszert, németül beszélő hallgatók falkákban, magyarul kb csak a betegek. 
Mondjuk beteggel nemigen foglalkoztak, ha nem kell oktatási alapanyagnsk csak gondnak van. 
bronz 2025. 09. 04. 07:24
Előzmény: #94148  x2029J
Budapest mindig is más világ volt.
Amikor jött 2008/2009-ben a válság, a vidék kifulladt, kb. 2013, 2014 környékéig "halott volt", a fővárosban azonban ez sokkal enyhébb válságot okozott. Jobban, könnyebben át lehetett vészelni.
Ha jön egy újabb válság (mert jönni fog), kb. ugyanerre számítok. Akiknek nem lesz anyagi tartaléka, azokra cudar világ jön.
bronz 2025. 09. 04. 07:20
Előzmény: #94145  slash
Balatonon nem segít az idei árvaszúnyog invázió sem. Aki idén fizetett (és nem SZÉP kártyával) és beszopta, azok szerintem innentől kerülni fogják.
Mi július elején voltunk, nem volt árvaszúnyog, rendben volt. Amikor jöttünk haza a rothadó Horvátországból és megálltunk pihenőre, az már durva volt a part mentén. Engem piszkosul zavart és zavart volna, ha egy hétig nem lehet kint csinálni semmit, mert tele megy mindened szúnyoggal.
Halak legalább jól laktak, panaszkodnak is a horgászok, hogy másfél hónapja alig fognak valamit,mert a halaknak most svédasztal van.
x2029J 2025. 09. 04. 07:13
A megoldás egyszerű!
Egy fórumon eleve a legértelmesebb polgártársaink irkálnak, saját tapasztalattal, ami nem reprezentatív. Mi nagyjából megvagyunk, és Budapest belvárosa tényleg hosszú sorokban hömpölyög az ember. Magyar hangot nem igazán hallok. Akkor jól megy az országnak? Vagy olcsó a Forint?
Erre találták ki a hamis GDP-t, ami a vidéket is beleszámolja, meg az inflációt.
Összességében haldoklik az ország, de azért az autópályák tele vannak, és a fehér abroszos asztalokon jókat beszélgetnek a gazdagok a modell típusú nőkkel, drága borokat szürcsölgetve... ;)
Bandita 2025. 09. 04. 06:53
Előzmény: #94146  slash
Reprezentatív.
slash
slash 2025. 09. 04. 06:04
Előzmény: #94143  Bandita
Valakinek Kánaán. A karib tengeri charterek dugig vannak. A fiatalok 20 millás verdákkal járnak. A gyerekem haverja is átjött múltkor egy V8as Mustáng-al. Mivaan..? Jövö tavasszal eldől hogy a szegények dühe elsöpri-e  a gazdagokat. Mert a gazdagoknak most így jó. 
slash
slash 2025. 09. 04. 05:41
Előzmény: #94141  Boby
Budapest belváros csurig van külföldiekkel. Köztük élek .. brutális. Már nem csak buli turisták hanem itt élő fiatal külföldiek is. Rengeteg a latinó , spanyolul beszélő fiatal. Úgy tudom Spanyolo. az álomország akkor mit keresnek itt? A Madách téren de 11 kor már nem hallasz magyar szót. A Balaton kampó, a magyar már az Adriára  meg máshová jár, rengeteg magyar volt idén a horvátoknál is, ennyit sose láttam. 
bronz 2025. 09. 04. 05:18
Előzmény: #94143  Bandita
Igaz, hogy a kommunista árréstop miatt gyümölcsöt már lassan nem tudsz venni 1000 Ft/kg alatt boltban (mert erre terhelik rá a kiesett haszon egy részét), de ez így jó. 
Így mulat a magyar. Egészséges kaja helyett nyomni tovàbb az egészségtelent.
Bandita 2025. 09. 03. 21:45
Előzmény: #94139  slash
Hát pedig itt Kánaán van.
Volt árstop, most meg van árrésstop. 
Ez a létező világok legjobbika. 
FR73 2025. 09. 03. 21:23
Előzmény: #94141  Boby
A ksh  a túrisztikai ügynökség és a minisztérium talált egy új finghámozásra kiválóan alkalmas mérőszámot, áttértek a vendégszám alapú idősorokra a korábbi vendégéjszaka alapú összehasonlításról.
Papíron hatalmas siker van.
Kreatívkodásban pedig világsztárok vagyunk.
Boby
Boby 2025. 09. 03. 20:59
Előzmény: #94140  Boby
A kedvező trendben törést jelent a júliusi adat, ami azért is kellemetlen, hiszen ez a főszezon, ekkora jelentkezik az éves forgalom jelentős része.A fordulat jól látható, ha a 2019-es szintekhez (a turizmus Covid előtti csúcsévéhez) viszonyítjuk az idei forgalmat. Ilyen bázison már a külföldiek éjszakái sem tűnnek kimagaslónak, számuk 6%-kal elmarad a hat évvel ezelőttitől.A magyarok forgalma a Balatonnál 4,8%-kal maradt el a tavalyitól, tehát jogosnak tűnnek azok a panaszok, amelyek a gyengébb idei szezonról szóltak. Növekedést egyébként szinte csak Budapestről és környékéről jelentett a KSH (és Pécs-Villányról), az ország többi idegenforgalmi térségében visszaesett a belföldi turizmus. A külföldiek továbbra is a főváros preferálják, itt 3,6%-os a növekedés, a Balatonnál 0,9%-os a visszaesés.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20250903/kellemetlen-meglepetes-erkezett-a-turizmus-foszezonjarol-783706

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek