Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
“ Nomáddal volt gy párbeszédem nem régen, hogy az arany/ezüst portfóliót meg kellene szerinte osztani valami mással.Abban maradtunk hogy nem hígítok részvényre. Azóta a fémek új csúcsra szakadtak... Szerintem az “igazam lett, bejött” nem ellenérv a diverzifikációval szemben, de ahogy érzed. (Legalábbis egy méret felett.)
Oldalazunk még vagy már emelkedünk? Vagy meg kell várjuk még az MNB kamatot csökkent? És akarják majd a jól kamatozó HUF-t visszaváltani EUR-ra a "befektetők"? https://invst.ly/1c5u-x
Magyarországon is lehet burokban jól élni. Felköltözöl Budára a hegyre. Veszel egy SUV-ot jó nagyot. Ebből nem szállsz ki csak otthon és a mikro világodban. Tömeggel nem utazol, nem keveredsz az utca zombi létével így nem csap pofán a szegénység. Veszel egy nyaralót a Balaton felvidéken és ebben mozogsz. Max egy két party barátoknál úri módon, úri helyen. Szállodák, vitorlás klubok, golfpályák. Ennyi.
Nem is neked írtam, hanem kkv-nek,aki egyből azt hozta ki az általad írtakból, hogy Magyarországon jobb az élet,mint Svájcban. Nyilván,egyéni élethelyzetek döntik el, hogy kinek hol jobb élni vagy ha nem is jobb,de miért ott él ahol. Ettől függetlenül,az szerintem vitathatatlan, hogy Svájcban sokkal jobbak az életkörülmények mint Magyarországon. Szerintem ezt számtalan felmérés,rangsor is bizonyítja.
Nem szoktam hazudozni, vetíteni, aztán eltűnni. Nomáddal volt gy párbeszédem nem régen, hogy az arany/ezüst portfóliót meg kellene szerinte osztani valami mással. Abban maradtunk hogy nem hígítok részvényre. Azóta a fémek új csúcsra szakadtak...
Nem lehet ennyire egyszerűen szemlélni hogy hol jó élni. Sok tényezős/paraméteres az összehasonlítás. Nekem most két nőismerősom jött haza. A tesóm 60 éves, a gyerekkori barátnőm meg 54 éves. Egyelőre úgy érzik magukat mindketten hogy a Mennyországba jöttek. Klíma, mentalitás, és van a zsebükben chf, az is sokat lendít a közérzeten. Meg itt magyarul beszélhetnek, és nem a svájci németet kell ugatniuk. Ha 1 év múlva megbánjék, akkor azt is beírom ide.
30 év után nem lehet patyolat állapotban egy lakás. Amortizáció is van a világon. Festést nem számolták fel, de minden képszög az egy vagyon volt darabonként. Hagyjuk... Én itthon olyan állapotban vettem vissza lakást, hogy csak legyintettem rá. Teljes felújítás. Csak menjetek a francba, Pénz sem kell. Ez a másik a fele. Orbánisztánban nem kiadni kell, hanem kivenni. Svájciak egyszerűen pitiánerek. Olyan állapotban adta vissza a bérelt lakást 30 év után, hogy szinte hihetetlen, de még így is megszívatták 200 frankkal a végén, hogy ne érezze jól magát. Pitiáner Svájc.
Atyaég! Ilyet leírsz, hogy itthon jól érzik magukat! Épp mikor menekülésre készen állnak, mert itt a legrosszabb minden. Ej , ej, kapod is a minuszokat. Ki hallott már ilyent, az itthon élő rettegők csak jobban tudják!
Nem akarok az EUR/HUF témából átmenni svájci gagyi ország témába, de van néhány dolog ami eszembe jut hirtelen, amit első kézből kaptam. - Svájcban az öregek sokáig élnek mert jó a levegő, szuper a kórházi ellátás, de nem is olcsó. Viszont amikor az összegyűjtött Manyuppal meg a havi nyugdíjjal elmennek egy egy öregek otthonába, az kb. csak pár évre elég. Mondjuk öt. Vagyis felélik ott az egész életük megtakarítását pár év alatt, és onnantól szegény kisnyugdíjasok. Viszont a svájci szociális háló nagyon jó. Ott tényleg senkit nem hagynak az út szélén. Ha együttműködsz a munkanélküli hivatallal, akkor kapsz munkát meg 1 éven túl is munkanélküli segélyt, ha nyomi vagy, és nem vesznek fel. De ehhez havi 10 pályázatot kell beadnod, és ellenőrzik. Ha nyomi vagy, semmire nem vagy alkalmas, akkor kapsz egy kis lakást, meg önkormányzati segélyt, eltart a svájci állam. De ehhez az kell hogy tényleg jogosan kapd, ne csak megjátszd. ------------------ Viszont ennek a szociális hálónak ára van: Amíg fiatal vagy, és tetterős, addig nincs más csak a robotolás. Kihasználnak ahogy csak bírnak.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)