Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
50 millió ezeken a tendereken nem játszik. Kiemelt beruházások más kávéház. Amúgy egyetértünk,kenyérre alig volt és azt mondták versenyezzünk. Akarsz cukrászdát venni Bécsben? volt a plakátokon, EU szavazáson! Persze egyetértünk, túlárzás , csalás korrupció a probléma.- nem az , hogy gazdag magyar vállalkozók vannak.
Igen, jobb ha egy holland nyer vagy egy francia vagy német HA magasabb szakmai tartalmat ad. A mezítlábasság meg kb 30 éve volt igaz. Ma az uniós meg hazai állami pénzeken túlnőtt egyébként életképtelen kkv és nagyvállalati szektorról beszélhetünk. Ha olyan okosak lettek volna mint amennyire nem, akkor megcsinálhatták volna a szerencséjüket a rendszerváltás után, csak akkor épp kenyérre is alig volt pénzük ma meg 50 milliós mergákkal futkosnak. Azért ennyire nem okos a magyar...
Szabad verseny azt jelenti , hogy csak külföldiek nyerhetnek , Ki tud pályázni a NER-eseken kivül, tőkével referenciával. Gondolj bele. Már készülnek (,pl Hungarikum ) ügyfeleit a választások után megszerezni. Na melyik magyar cégcsoport? Hát magyar nincs.... és a többi szektorban is ez lesz. Nem szeretem a NER, -t ember nincs is aki szereti őket. De mi jön? Jobb ,ha egy Holland stb cég nyer mindent....? Attól nekünk jobb lesz? Jobban fognak keresni az ott dolgozók, itt marad a profit? Ezzel a verseny pont , hogy megszűnik. A verseny jól hangzik , de nem egy ilyen mezitlábas szegény országban.
Nem értem, mit akartál ezzel mondani. Ki kellett volna maradnunk az EU-ból? Vagy most kéne kilépni, ha ennyire szar?Nem tudom, honnan ezek a számok, és valósak-e. De ha igen, akkor sincs semmi értelmük. Almát a körtével. Az EU-s pénzek a felzárkórztatást szolgálják, egyfajta segítség az elmaradottabb tagországok számára. A profitrepatriálás a bejövő külföldi működőtőke nyeresége, semmi köze az előzőhöz. Nem beszélve a GDP hatásról, munkahelyteremtés, adózás stb. Ezeket beleszámítva nagyon más számok jönnének ki, de akkor sincs értelme körtét almával hasonlítani. Egy tőkehiányos gazdaságnak a fejlődéshez szüksége van működőtőkére, különben leáll, de inkább visszafejlődik. Maradhattunk volna a 70-es évek szintjén.
Nem az uniós támogatások voltak károsak hanem azok akik lenyulták őket.. Most, hogy azt már nemlehet, lenyulják az adót, meg minden mást hiteleket vesznek fel . Nagyon "versenyhelyzet" teremtő ám ez.. a kisvállalkozásoknak főleg .. ki bukik meg utoljára , az utolsó kapcsolja a villanyt.. kb eze a főnyeremény most..
Kevés károsabb dolog volt a magyar gazdaság történetében mint az uniós támogatások. Szerencse, hogy nem jön egy forint sem, már csak a nemzet támogatásokat kellene teljesen megszüntetni, hogy végre helyre álljon a szabad verseny...
Mint mondtam ami késik nem múlik.. És pontosan azért nem hallgatnék rád, mert nem szeretnék érzésekre, alapozott buta döntéseket meghozni.. Ha igy haladunk ki fognak lökni minket az euból.. a kurm@nyunkat már ki is lökték amit persze főnyereménynek adtak elő.. Hát igy utólag már látszik hogy mekkorát buktunk ezen a vétózgatásokon.. A leminősítés nem fog elmaradni az még egyszer biztos szerintem, és már fújnak a hideg szelek arról, jönni fog a havazás is mellé.. ha az éves chartot nézzük, bizony fel megyegetünk nem le.. és nagyon sok pénzekkel kézivezérelve tartják lent szándékosan itt is csak.. esünk befelé oda a béka hátsója alá. ha megjön a bóvli megfog nőni a sebesség is.. azt akkor a Dáriusz meg a Pablo Escobar kincsét egybetolva is kevés lesz a pénz a mostani árfolyam mesterséges szinten tartásához meg a propahantára... Biztosan igazad van és ezért haladunk oda felé, hogy vannak olyan települések ahol nem posta de még bolt sincs már.. Nyilván a multik fognak utoljára besokallni de nem fog elmaradni a mostani irányba haladva.. A miértekre a válasz a hazudozás ami ezeket csak elodázza de nem old meg semmit csak súlyosbítja majd a végkifejletet..
Tudod mit , -igazad van, de Akkor miért nem mínősítenek le? Akkor miért nem szakad a semmibe a HUF ? Akkor miért nem vonulnak ki ,az agyon adóztatott német kiskerek, hiszen az emberek nem vásárolnak? Akkor miért nem löknek ki az Unióból egyáltalán miért kell Mo. oda? Egyszerű csicskázni, inkább gondolkozz el , valami oka kell hogy legyen!
"Más a politika és más a gazdaság. A gazdasági szereplőknek, vezetőknek fontos , hogy stabil állapotok legyenek, ahol a pénzük müködik. nem érdekli őket milyen a rendszer.Dőljön a lé. " Évek óta zuhannak a beruházasok,ember! Mert orbán pont nem a stabilitást, hanem az instabilitást testesíti meg. Nem dől ide semmilyen lé,max a forrótőke a relatív magas kamatra.
Gondolod hogy örökké fogják önteni rátok a pénzt a hitelezők, hogy elégessétek propahantára.. Hát az a pénz valahonnét hiányozni fog és a tulajdonosok revansot vesznek rajtatok ezért még .. Az államadósság az egekbe száll még a kamatait se fogjuk birni fizetni már, ki fog igy kölcsönadni?
Mit vitatkozol vele, nem is él itthon?! Elhúzott a picsába ebből az országból évekkel ezelőtt, meg sem várta, amíg a fidesz a kanyarban visszaelőzi a minket elmúlt 15 évben lehagyott országokat. Megy az okoskodás külföldről, befektetésekről,ingatlanról, poltikáról, közben fingja sincs mi az itthoni valóság. Aztán csak megy a csodálkozás hogy miért mérik 51-36-ra az ellenzéket. Nem is értem miért nem él itthon, ha ennyire jó ez az Orbán-rendszer...
Jah a szoc is működött a maga módján . és hova jutott a végére? Ahova a ner is fog ... Na nehogy már a politikát meg a gazdaságot szétválogasd itt röhög a vakbelem ... Jah akkor majd lépnek ugy mint Csaucseszku , vagy mint Görögország, és a többi aki becsődölt.. Lesz is az még öccá szerintem de még haccá is nem kell sokat várni se rá.. hát merre megy az árfolyam ? Hogy néz ki az államkassza? Hogy néznek ki a közműveink, vasut posta, kórházak stb.. hát keljél már fel mély álmodból, szerinted hova robog az a vonat ami alól lassan eltörnek a sinek? Elszáll az infla ujra, a hitelminősítők kezdik átlátni a hazugságokat, pörög az ár bér spirál . Ilyen feltételek mellett a mesterkélt árszinvonalatok hamarosan álomkép lesz ...
Amíg a balek adózók kifizetik az államadósság törlesztését, addig a befektetők szívesen adnak kölcsön megfelelő felár ellenében. A közszolgáltatások őket pont nem érdeklik, ezért még sokáig el lehet húzni ezt a lecsúszást.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)