Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
szerintem nem az lett kiszámolva. 2022.09.22 kamatláb 10,75 % 22.09.29 13% mégis ütöttük a 434et, 2022.10.13.-án majd 10.14én bevezetésre került a 18% ami visszaküszködte 370 környékére nem könnyen a 17% jó, ha bírja tartani ezt a szintet... ha megegyezne az eur kamattal, már rég az egekben lennénk, a végtelenbe és tovább lehetne a jelszó ez lehetne az első magyar önálló űrprogram, csak, mi a népnemzetthy pöngőnket állítanánk föld körüli pályára sikeresen...
A kötelező és casco között van egy aprócska különbség. Az egyik a belépőjegy ára a csarnok bejáratánál, ha részt szeretnél venni a közös játékban, hogy ne tehesd azt más kárára. A másikkal meg a saját ingóságod biztosítod.... És egyik sem ugyanaz, mint devizában ülni....
Illetve azt is kiszámolták, hogy mi az az árfolyam,ami felett ha euróban voltál, már vered a magyar álompapír kamatokat,főleg,ha valamibe még be is fektetted közben,és az is hozott valamennyit.
1. Euró is inflálódik (igaz, jóval kevésbé) 2. Pont ezért kell fizetni a világbajnok HUF kamatot. Azt számoltátok ki, mi lenne ha a HUF kamata megegyezne az EUR-ral.
Csak nem 500 jott ki? :) Hogy is van az inflacio es a forint gyengules kapcsolata? Ha van 50% forint infla 2 ev alatt, akkor az arfolyam erosodik? :DDDDD Jaj jaj jaj, lesznek itt bajok
ha csak áll a számlán euróban, akkor is jobban érzem, magam, az sem érdekel, hogy kimaradok a 16% FO$rint kamatból... nekem a casco díjam a 16% FO$rintkamat, ha beüt a porbléma. csak tudni kell majd a kiszállási pontot az alompapírból, hogy az ember ne faragjon rá 370*1,16 =429,2 nem gondolnám, hogy értéken oda fogják adni a népnek a 16%ot. 2 órás hirtelen eséssel úgy, hogy semmi se történik ami indokolná 10nap erőlködését maga alá gyűrte. az a 10 nap nem volt erő, ez viszont gyengeség. Inkább ülök az óceánon egy tengerjárón, mint egy foltozott csónakban...
Azért még ne temessük a forintot. Vannak alompapir stratégiák devizával fedezve, amik kifejezetten jövedelmezőek voltak az elmúlt hónapokban. Helye van a PMAPnak a portfólióban. A lényeg, hogy legyen más is. Többek között deviza. Ezen a héten is 80mrd ment lakossági alompapirba. Az biztos, hogy a kamat fizetési kötelezettség jövőre a az államadósság 20% -nal, ha elfogadjuk, hogy az év végén kb. 10000mrd lesz a lakosságnál az valahol 1400mr forint. A maradék 80% az 40000mrd körül lesz. Kb 8% kal számolva nagyon közel leszünk az 5000mrd os kamat fizetési kötelezettséghez. Ha a lakosság meghülyül és a cihabol mindent pénzt odaad a rabló államnak, akkor még szarabb a helyzet. Csak óvatosan. A jövő évi helyzet nagyon gáz. Ha Brüsszel, Soros, Migrancs, Háború, akkor ennek a forint szempontjából lehet nagyon negatív kimenete is.
Az ilyen troger szarhazi minek berel autot? En egyreszt kifizetem az extra biztositast a berelt autokra, masreszt magamat is bebiztositom, hogy pl a Revoluton van kocsira kotelezo onresz biztositas. Ergo ha kulfoldon kart okozok, 2000 eur alatt van az onresz a berelt autonal, akkor a Revolut a 2000-et megteriti nekem.
Én A KGFB-re is ezt mondtam. Én még benzinárban keudtem fizetni, idén viszont kétszer egymásután lezúzták az egyik kocsim gazdasági totálkár közelében. Azóta máshogy nézem. Az első egy bérelt WV Passattal jött nekem. A passat casco önrészt sem tudta kifizetni...
A casco egy biztosítas, ami megved attol, ha a 20 millios autod porrá zuzodik,akkor ne allj ott letolt gatyaval. De nem 20 milliot fizetsz ki biztosítasnak. Nem a megterules a lényeg, hanem egy anyagi kockazat lefedezese. Ennek termeszetesen dija van.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)