Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Én ebbe a maiba pl. semmiféle forinterőt nem látok bele. EUR ment 70 pontot a dollárhoz képest, ennyi történt. Paritás környékén mozog jelenleg. Ha megy feljebb, akkor megy a forint is, ha gyengül, akkor forint is megy a süllyesztő felé.
370-ről majd 391-392 alatt tudunk beszélgetni majd. Hetes charton tegnap is láttam egy brutál erősödés lehetőségét,de az még hetek kérdése,ha egyáltalán triggerelődik. A heti gyertya zárás most nagyon fontos lesz.
Kezd érdekes lenni. Mondtam korábban. Továbbra is forint long. (40% deviza 60% HUf) Jó belépési pontoknál kicsit kereskedve. Szint erre a hónapra 386-391. Ez lehet érdekes. Felfele 404 körül. Inkább le várom. Brüsszeli meglepetes: brutal erősödés. Nem lehetetlen akar 370 is. Van egy törött ékünk. Visszatesztelve. Hetes zárás 391 alatt nagyon bíztató lenne. Meglátjuk. A kamat különbözet a forintnak dolgozik. Természetesen pillanatok alatt változhat.
Mivel a lengyelek még a mai napig nem kapnak pénzt így jelen körülmények között talán nem realisztikus azt feltételezni nekünk idén már jönni fog, persze bármi megtörténhet. Nagyon optimistán tegyük fel hogy holnap az EU bejelenti hogy van még pár probléma de összességében elfogadják a magyar helyreállítási alapot, és a korrekciók bürokratikus átfutása miatt jövő év elején megindulhatnak az uniós pénzek. Kedves fórumtársak, mi a legoptimistább gondolat, meddig emelkedhetne a forint az euróval szemben egy hasonló kijelentés után ?
a kamatkülönbözet már nagyon masszív, a brokik is visszafedezik hufra opcióban az eur/usd eszközöket. ezek törvényszerűségek, kemények, nemigen okos ellene menni, egyedül az államcsőd, vagy erős kockázati leminősítés lehet jele, hogy a hufot hagyni kell. most őszig lehet huf erősődés. nem ov miatt, meg minden bullshit miatt, hanem mert biztosan és sokat lehet keresni a kamatkülönbözettel, de az egyszeri ember ezekben nem lát bele.
Pontosan, akkor mondta Virág elvtárs, hogy lassít a jegybank a szigorítással. Ez volt az a pont, amikor minden forintom elkezdtem devizába váltani. Valamint ez idő tájt volt, hogy a MÁP+ váltási díját felemelték 0,25%-ról 0,5-re.
Irigyellek titeket, hogy tudtok még mindig optimisták lenni ezzel a vödör fossal kapcsolatban :D Nálam mikor 3-assal kezdődik az árfolyam már villog a fejemben a vészlámpa, hogy azonnal eurót venni :D
Én ezt szinte kizártnak tartom. 2010 óta a gyenge forint / alacsony kamatok politikájával operál a kormány, és erre a 400 ft körüli euróárfolyamra már berendezkedtünk. Ha elkezdene erősödni a forint, a jegybank rögtön lazítana, hogy segítse a gazdaságot. Számomra a legoptimistább forgatókönyv az, hogy egy ideig tartjuk ezt az árfolyamot.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)