Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Érdekes az is hogy nekünk csak magas kamatra adnak deviza hitelt is.
Törölt felhasználó2022. 06. 10. 13:56
Pont erre gondoltam én is hétfőn, hogy a forint erősödése mögött,( mivel semmilyen indok nem állt) az lehetett, hogy a kancsesz verte a kis eszközét, ettől erősödhetett hétfőn picit. Hamar elégeti a kis devizatartalékot és úgy mellékesen még az aranyat is bukta nekik tartani, ilyen emelkedett kamatkörnyezetben.
„Nem értettem,
hogy miért erősödött vissza a forint a hosszú hétévgén, hiszen nem
érkeztek kedvező hírek sem a különadókról, sem a befagyasztott
EU-forrásokról” – mondja a kereskedő. Szerinte könnyen lehet, hogy a
Magyar Nemzeti Bank (MNB) intervencióval erősíti az árfolyamot, amikor
egyébként is erősödik, de „széllel szemben” nem igazán állak be
valószínűleg."
EU pénzek nem jönnek, nem tudjuk az EUR Ft-ra váltani. Védjük a rezsit, ami miatt extra adókat varnak az elköltözni nem tudó cégek nyakába. Ez ki fog hatni a beruházásaikra, profitjukra. Amelyik cég a tőzsdén van, annak a részvényét a külföldi alap eladja a fenébe, a Ft-ot átváltja devizára, és kiviszi az országból. Emiatt (is) gyengülhet a Ft, ami miatt még többe fog kerülni a rezsi megvédése.... Már 1000-szer bebizonyosodott, hogy nem kéne az államnak mindenáron belenyúlnia bizonyos dolgokba. Vesszük fel a devizahitelt most már nem minimális kamatra - > Adósságteher nőni fog. Az elmúlt ~10 évben az államadósságot lényegesen jobban kellett volna csökkenteni, és nem elszórni a lóvét soha meg nem térülő baromságokra. Szvsz.
Saccra azt mondanam, hogy 17.00kor bezar a magyar piac, aztan utana megtoljak a fiuk, hacsak nem hamarabb. Hetes gyertya pedig megadja a kezdolokest a legures térbe jövő hétre.
A legszebb pedig az hogy már a régiós devizákra sem tudunk mutogatni összehasonlíthatatlanul előrébb tartanak mint mi. A felelősök pedig folytatják tovább "sikeres" munkájukat.
52 hét alatt 33% "Csodálatos" teljesítmény, nem is kell kommentálni a számok magukért beszélnek. Szépen beárazták a kormány és a gazdaság teljesítményét, de persze vezíreink még ilyenkor is próbálják porcukrozni a sz*rt.
És a magyar tőzsdére csak 3,5 Mft felett lesz érdemes vásárolni akkor nem omlik össze az árfolyam ? Először azt hittem eladásioldaltra teszikakkor emelkedett volna annak még lett volna értelme ,de itt minden fordítva van??? :)
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)