Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......

magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy

ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
maxwax
maxwax 2026. 09. 01. 12:16
Előzmény: #216375  badsector1
Hogyan adnan egy kezdő vállakozónak/vállakozásnak a bank hitelt? Ez Magyarország, itt a büdös életben nem segítették a kezdő vállalkozókat és elég csak az adórendszerünkre ránézni.
Bandita 2026. 09. 01. 12:15
Előzmény: #216374  sasa44
Ki kap 80ezret?
És miért?
Bandita 2026. 09. 01. 12:14
Előzmény: #216375  badsector1
Fogalmatlan vagy.
Shortelek 2026. 09. 01. 12:12
Előzmény: #216372  Sehmet
"Hittél a könnyü szóknak,
fizetett pártfogóknak" "
Hittél orbánnak fater, a hamis prófétának.
maxwax
maxwax 2026. 09. 01. 12:11
Előzmény: #216373  Sehmet
Nekem a korom miatt kötelező volt a visszalépés az államiba.
Én ráadásul piszok sokat fizettem azt követően, mikor eltörölték a járulékplafont 2012-ben. Nem panaszkodom, de én tettem azért, hogy olyan legyen a nyugdíjam amilyen - dolgoztam, fizettem. A nyugdíjrendszer sosem lesz igazságos, de az nagyon nem tetszik, hogy az én káromra adják a juttatást olyanoknak, akik részben saját döntésük alapján jogosultak csak alacsonyabbra.
badsector1
badsector1 2026. 09. 01. 12:10
Előzmény: #216371  maxwax
Erre vannak a bankok.
sasa44 2026. 09. 01. 12:07
Előzmény: #216369  Sehmet
"A professzor nem vitatja, hogy a legalacsonyabb nyugdíjak rendezésére szükség van, arra azonban figyelmeztet, hogy a 120 ezer forintos minimum bevezetése önmagában súlyos aránytalanságokat teremthet, ha közben nem korrigálják azoknak az ellátását is, akik évtizedeken keresztül dolgoztak és fizették a járulékokat."". 
Az bazmeg!
LENTNER CSABÁNAK 16 évig ez nem jutott eszébe? Meg neked se?
Akkor most aki 80.000 Ft-ot kap pl. ,az éljen tovább haláláig ebből az összegből. Mert aránytalan...
Úgy szeretem, amikor felhívják egyesek a figyelmet arra, hogy mi a gond, de megoldást basznak hozzátenni, hogy ŐK a MEGMONDÓEMBEREK mit tennének, ha döntési helyzetbe jutnának.
Mond te akkor , mint okos ember erre a problémára igazságos megoldást haver.
 Hátha én is okosabb leszek általad.
Sehmet
Sehmet 2026. 09. 01. 11:54
Előzmény: #216364  maxwax

No komment! Egyetértek azzal, hogy a magánnyugdíjpénztársak sem igazán tudnak többet fizetni annál, mint amit az állam a nyugdíj 25 %-ában átvállalt tőlük, mert ugye csak az megy a magánnyugdíjpénztárból. Egyébként az önkéntes átlépés volt. 
Mostanság azért elég szép nyugdíjakat kapnak az elmúlt évek magas béremelései, a valorizációs szorzó alapját képez előző évi nettó béremelése miatt, amivel a korábbi évek nettó bérét felszorozzák minden évben. Az esetek nagy részében magasabb az induló nyugdíj, mint az utolsó év nettó munkabére. 
Sehmet
Sehmet 2026. 09. 01. 11:46
Néhány verssor József Attila: Tudod, hogy nincs bocsánat c. verséből:
.
"A bűn az nem lesz könnyebb,
hiába hull a könnyed.
Hogy bizonyság vagy erre,
legalább azt köszönjed."
.
"Hamis tanúvá lettél
saját igaz pörödnél."     
.
"Hittél a könnyü szóknak,
fizetett pártfogóknak" 
maxwax
maxwax 2026. 09. 01. 11:45
Előzmény: #216366  badsector1
Szerintem, tisztelet a kívételnek, de a legtöbb vállalkozás induláskor nagyon kevés pénzzel rendelkezik. Kevés a tudás, az ötlet, ha nincs mögötte pénz és így nem derül ki, hogy azért kellett lehúzni a rolót, mert életképtelenek, vagy pénz hiányában tudták felépíteni magukat.
Bandita 2026. 09. 01. 11:44
Előzmény: #216368  badsector1
Akkor miért az én konkrét esetemre, amit vázoltam, írod.
Ilyen erővel időjárásjelentést is írhatsz.
Vagy Gino család: a rosszakat el kell ítélni 
Sehmet
Sehmet 2026. 09. 01. 11:39

LENTNER CSABA (Nemzeti Közszolgálati egyetem egyetemi tanára, Párizsi Sorbonne Egyetem (Párizs IV) doktori iskolájában kutatóprofesszor, PhD témavezető (2010–2011) Bank of England-ben vendégkutató (2014)):
.
"SÚLYOS IGAZSÁGTALANSÁGOT OKOZHAT A TISZA NYUGDÍJREFORMJA, A 13. ÉS 14. HAVI NYUGDÍJ MEGNYIRBÁLÁSA PEDIG MORÁLIS KOCKÁZATOT HORDOZ"
.
"Komoly szakmai kritikát fogalmazott meg Lentner Csaba közgazdász a TISZA-kormány tervezett nyugdíjintézkedéseivel kapcsolatban. A professzor nem vitatja, hogy a legalacsonyabb nyugdíjak rendezésére szükség van, arra azonban figyelmeztet, hogy a 120 ezer forintos minimum bevezetése önmagában súlyos aránytalanságokat teremthet, ha közben nem korrigálják azoknak az ellátását is, akik évtizedeken keresztül dolgoztak és fizették a járulékokat."
.
Facebook
badsector1
badsector1 2026. 09. 01. 11:38
Előzmény: #216367  Bandita
Általában értem.
Bandita 2026. 09. 01. 11:37
Előzmény: #216366  badsector1
Ezt rám érted?
badsector1
badsector1 2026. 09. 01. 11:36
Előzmény: #216365  Bandita
Az életképtelen vállalkozásokat feleseleges közpénzből életben tartani.
Bandita 2026. 09. 01. 11:31
Kis nyunyi mikrovállalkozásom van.
Létszámban mindenképp, árbevétel szépen nő, de még picik vagyunk. 
Mivel épülő, kezdő vállalkozás, tőkehiányos.
Tavasszal nyertem egy kis eu-s pályázatot, pont jókor, mert ugye vége a diktatúrának: azóta sem kaptam egy forintot sem. Ha szeptemberben sem, akkor lezárom, mert meg kellene valósítani.
Finanszírozás: Széchenyi hitelek kamatát felemelték buborra, mert állítólag sokan csaltak.
Mondjuk pont az ilyen nyunyi kis cégek, mint mi, nem, akiknek ez valóban segít épülni. 
maxwax
maxwax 2026. 09. 01. 11:19
Előzmény: #216363  Bandita
Nem mondanám, hogy elfogyott a türelmem, hiszen korábban azt mondtam, ha MP elzavarja orbánt, már teljesíti a minimum elvárásom. Viszont azért ennél sokkal többet ígért. Rendben, jönnek az eus pénzek, de sajnos olyan esemény, döntés még a mai napig nem történt, ami a gazdaság holtpontról való kilendítését mutatná vagy csak nekem kevés. Persze, biztos vannak területek, ahol érezhető a változás, de ezek egyike sem érint.
.
Viszont csodálom a nyugdíjasokat, hogy még türelmesek. Én friss nyugdíjasként - ok, dolgozom még - például nem vagyok azt hiszem elég szolidáris, mert szívesebben vezetném vissza a svájci indexálást és tennék pl a 14. havi nyugdíjra, mint hogy azért legyen egyenlősdi, maximalizálás, mert azok, akik  pl vállalkozóként nem voltak évtizedekkel ezelőtt előrelátok és most rettentő alacsony a nyugdíjuk és őket is  tákoljuk belőle. Én piszok sokat fizettem mindig, mert ki tudja meddig élek és meddig tudok dolgozni - le is nyúlták a magánnyugdíjam - és nem akarok nélkülözni és senkire sem akarok rászorulni. Emlékszem, mikor a kilencvenes években tömegével rokkantosították az emberek magukat - jó üzlet volt az orvosoknak is - és most sokan sírnak közülük, hogy kevés a nyugdíj, mert lehet, nem jól fektették be azt a pénzt, amit akkoriban megspóroltak.  (Gondolom, megint nem fog tetszeni ez a hozzászólásom. )
Bandita 2026. 09. 01. 10:36
Előzmény: #216362  maxwax
Sajnos kell még pár év.
Még csak 4 hónap telt el, és nagyon készültek a váltásra. 
maxwax
maxwax 2026. 09. 01. 10:27
Miért nem lehetett hónapok óta ezeket az embereket leváltani?
""A kormányváltás után is a Nagy Márton által kinevezettek ülnek a Budapest Airport igazgatóságában"
"Az elnöki posztot továbbra is Lóga Máté tölti be, aki Nagy Márton alatt felelt a reptér visszavásárlásáért felelős államtitkárként. A testület tagjai szintén nem változtak: 2024 júniusa óta az igazgatóságban ül Guller Zoltán, akit nyáron visszahívtak a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) igazgatóságából és a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatói tisztségéből. Az Orbán Ráhellel jó kapcsolatot ápoló és a Rogán Antal volt propagandaminiszter által egy ideig miniszteri biztosnak is kinevezett Guller Zoltánról még 2022-ben derült ki, hogy korábbi nyilatkozataival ellentétben az MTÜ vezetőjeként egy személyben döntött az ügynökség egyedi támogatásairól.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) korábbi elnöke, Parragh László szintén tartja a helyét a Budapest Airport igazgatóságában. Tavaly október óta a testület tagja Kárpáti Péter György, akinek közbeszerzési tanácsadó cége Lázár János hódmezővásárhelyi polgármestersége idején kapott megbízást az önkormányzattól, később pedig a Lázár vezette Miniszterelnökség jelentős értékű tanácsadói szerződéseket kötött vele. Az Ész-Ker a Rogán alá tartozó MTÜ révén is kapott egy 1,5 milliárd forintos keretszerződést."
https://telex.hu/gazdasag/2026/09/01/repter-budapest-airport-igazgatosag
maxwax
maxwax 2026. 09. 01. 08:56
Előzmény: #216360  euler
Én csak annyit tudok ról, amit felleltem, viszont tényleg nem gondolom alkalmasnak az Ungerhez hasonlóan politológiát tanító ember kerüljön be miniszternek. Remélem, ha váltani kell, akkor nem kapkodják el és jó döntést fognak hozni, jobban átgondoltat, mint Unger esetén.

Topik gazda

________
________
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek