SOS_M_BUX

Regisztráció: 2013-06-13 09:28

Hozzászólások száma: 269

Utolsó hozzászólás: 2013-09-28 13:48


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

Az átlagfizetésig lenne ingyenes a készpénzfelvétel 2013. 09. 28. 13:48
#15
Akkor érdemes lenne beruháznod az OTP-be, ha ilyen információid vannak. Ilyen esetben nem kis emelkedés lenne.
Az átlagfizetésig lenne ingyenes a készpénzfelvétel 2013. 09. 28. 13:46
#14
És mégis hogyan? Ugyanis például az AXA banknak egy ATM-je sincs, és a fiókjaiban sem kezel készpénzt. Tehát őt elég nehéz lenne arra kötelezni, hogy ingyé adja a felvételeket.

Vagy például a MagNetnél már most is ingyenes havi két felvétel saját ATM-ből. Persze nekik Budapesten van 13 ATM-jük a saját fiókjaik mellett. Majd a többi bank szépen kiszervezi az ATM-jeit valami leánycégéhez, aztán ugyanott van, mint a MagNet.

Millió lehetőség van.

Ezek a posztkommunisták azt is állították, hogy nem lehet majd átterhelni a tranzakciós meg telefonadókat, és mégis, és azt se tudták rutinból bezárni. Még a Gyurcsányt se tudták rutinból bezárni, pedig az is kampányígéret volt. Csak a rendvédelmi nyugdíjasok nyugdíját tudták rutinból elvenni.
Az átlagfizetésig lenne ingyenes a készpénzfelvétel 2013. 09. 28. 13:33
#11
Akkor nem olvastad el a cikket, még a címét sem. Már nem havi 2 db felvételről, hanem havi 150000 felvételéről van szó.

A megoldás persze így is egyszerű a bankoknak: Havonta 150000 Ft-ot bármely ügyfelük díjmentesen felvehet egy meghatározott központi fiókban. Akinek ingyé kell, az mehet oda sorba állni, az extra szolgáltatás, hogy a második utcasarkon is fel tudod venni a pénzed.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2013. 09. 16. 14:48
#43
Viszont az aranyamat oda teszem, ahova akarom. Ha akarom elásom a kertben, és majd az unokáim kiássák 100 év múlva. Lehet, hogy addigra már nem ér semmit, de meglesz.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2013. 09. 16. 14:38
#42
"P.: Ön szerint a virtuális világból kilépve, megfogható papírpénzként is megjelenik majd a Bitcoin?

B. T.: Persze, már létezik. Bármilyen megjelenése lehet, hiszen a Bitcoin egy digitális adat, bármire rárakható. Ez egy tipikus használati módja. Az egyik oldalon van egy QR kód, ami a cím, a másik oldalon pedig az a QR kód, ami ennek a címnek a titkos kulcsa. Ha ezt ismerem, akkor azt az egyenleget, ami ezen a számlán van, meg tudom mozdítani. "

LOL. Ha tényleg komolyan foglalkozik a dologgal, hogy lehet ilyen sületlenséget nyilatkozni? Milyen papírpénz az, ami az első tranzakció után értékét is veszti? Vagy amihez külön hordanom kell egy eszközt internet eléréssel, hogy leellenőrizzem, hogy van-e rajta egyáltalán pénz, ér-e egyáltalán valamit? És még sorolhatnám.
Rogán havi két ingyenes készpénzfelvételt ígért 2013. 09. 07. 20:09
#12
Meg lehet csinálni, majd az éves kártyadíjak nőnek 4-5-8ezer forinttal, és kész. Aki pedig nem vesz fel készpénzt, az jól megszopja a fityisz miatt. ÚJRA.
Itt a fontos javaslat: mindenki bankkártyáját érinti (2.) 2013. 09. 02. 16:26
#2
És ezzel érkezünk el végleg ahhoz a ponthoz, hogy minden baknál fizetőssé váljon a bankkártyás vásárlás.
Nyíltan Tolvaj Bűnöző a Fidesz frakció 2013. 08. 21. 14:40
Még a fityisz által irányított MNB is kénytelen volt beismerni, hogy a fityiszkurmány a felelős a devizahitelesek ellehetetlenüléséért.

13:51 | MNB: 2010 tavasza óta rosszabb a tipikus devizahiteles helyzete
Devizahiteles mentőcsomag: ez így nem fog tetszeni a kormánynak 2013. 08. 09. 20:52
18:05 | Alulmaradt a devizahiteles az OTP-vel szemben

"A felperesek legutóbbi keresetének alapjául Csányi Sándornak a 2012-es közgyűlést követő sajtótájékoztatón elhangzott kijelentése szolgált. E szerint ha Kásler Árpád és az OTP Bank között folyó perben a Kúria felülvizsgálat során a bank javára dönt, a bank polgári és büntető úton eljárást kezdeményez a felperesek ellen. A felperesek szerint ez a kijelentés sértette személyiségi jogaikat, ezért nem vagyoni kártérítésként 100 millió forintot kértek a banktól."

LOL. Az orbanitis rohamosan fertőz az országban.
Devizahiteles mentőcsomag: ez így nem fog tetszeni a kormánynak 2013. 08. 09. 12:18
Hmmm. A pénzcentrum egy jó részt kihagyott a történetből. Itt van bővebben:

link

Szóval kiderül, hogy valójában már le is zajlott a bírósági tárgyalás és a bíró a hitelesnek adott igazat, szóval marad a 0%-os kamat. :D
Devizahiteles mentőcsomag: ez így nem fog tetszeni a kormánynak 2013. 08. 09. 11:49
Ez egy jó sztori arról, hogy hogyan is cselekszik egy "felelős" hitelfelvevő. Elolvassa az ajánlatot, mérlegeli, majd ő is tesz egy ajánlatot. :D

link

Nem tudom milyen szerződést küldtek ki neki, de ha csak egy olyat, amin nincs banki fejléc, vagy egyéb olyan ismertető jel, ami azt jelzi, hogy ezt a dokumentumot a bank nyomtatta ki, akkor szerintem nem követett el semmiféle csalást az ügyfél. Küldött a banknak ő is egy ajánlatot, amit a bank elfogadott. Hehe. Persze a tisztességtelen feltételek miatt a szerződést itthon biztos, hogy semmisnek mondanák ki.
Devizahiteles mentőcsomag: ez így nem fog tetszeni a kormánynak 2013. 08. 09. 11:24
"Ebbe nem látsz bele teljesen sztem! "

Jó persze nyilván. De 2008 óta zajlik a válság és még nem volt bankpánik itthon. Konkrétan az OTP esetében pedig elég jól bele látok a számokba a mindenféle tőzsdei jelentés miatt, és náluk ezidáig biztos hogy nem volt veszélyben a betétesek pénze. (Kérdés mi lesz az újabb nagy devizahiteles mentőakció után.)

"előbb utóbb ebből a kormány beavatkozás ellenére is baj lett volna/lenne!"

Hogy a bankok betéteseinek baja lett volna a dologból azt továbbra is kétlem. A devizahitelek csak egy részét képezik a bank portfóliójának, bőven van más eszköze, amiből fizesse a betéteket, pláne hogy a devizahitelek többsége valószínűleg nem dőlt volna be. (Pláne úgy ha a kormány nem csinálja ezeket a mentőakciókat, amik mindig 5-10 forintokat rontottak a forint árfolyamán.) És akkor ugye még ott a tartalék is.

A bank részvényesei, azaz tulajdonosai viszont nyilván megszívták és továbbra is szívják a "felelőtlen" devizahitelezés következményeit. De a részvényesek/tulajok esetében meg pláne nem lehet azt mondani, hogy a bank máséval veri a csalánt, elvégre ők maga bank, ők akik eldöntik, hogy ki és hogyan irányítsa a bankot.
Devizahiteles mentőcsomag: ez így nem fog tetszeni a kormánynak 2013. 08. 09. 11:01
De épp ezaz, hogy már leírtam, hogy a betétesek pénze egész addig nem forgott kockán, nem volt veszélyben, amíg az állam be nem avatkozott. Sőt a betétekkel még a végtörlesztés és az árfolyamgát után se lettek problémák. Ezek után nem lehet azt mondani, hogy a bank "más faszával" verte a csalánt. Ráadásul a betétes is maga választja a bankját, ugyanúgy, mint a hitelfelvevő. Tehát ha a bank el is kótyavetyélné a pénzét (ami ismétlem nálunk nem történt meg), akkor sem "más faszával verte", a betétes vitte oda a pénzét jó kis kamatért. Izlandon bukták is a brit és holland betétesek a betétjeiket, mert csak a jó kamatot nézték, mert ahogy mondod meg akartak gazdagodni. Pedig nyilván nem véletlenül voltak az izlandi betéti kamatok sokszorosai a holland vagy brit bankokénak. Aki más fütykösével veri itt a csalánt az Orbán Viktor és a sleppje, és itt nem csak a devizahiteles mentésről van szó, hanem az egész elcseszett/elszámolt/rabló törvényeikről, amit most nem sorolok fel, mert a "Nyíltan tolvaj bűnöző..." topikban ezek úgyis fel vannak sorolva és folyamatosan frissítve.
Devizahiteles mentőcsomag: ez így nem fog tetszeni a kormánynak 2013. 08. 09. 10:40
"Ebben teljesen igazad van, de ezt kitoldanám annyival, hogy ha 6m-es házra adott 5m-et... akkor magával a fedezettel érje be! És engedje kiszállni az adóst ennyivel!"

Van olyan jogrendszer, ahol ez nagyjából így működik. Például az USA néhány államában, ahol meg is lépték az adósok, hogy mikor a házuk értéke már a felét sem érte annak, amit még fizetniük kellett volna, akkor egyszerűen elsétáltak ("walk away"), a bankok meg nyelhették a bukót. De hát ugye ezt a sztorit mindenki ismeri, aki tudja, hogy hogyan is alakult ki a 2008-as válság. A magyar és szerintem a legtöbb európai jogrendszer nem ilyen.

"ezáltal hozzájárultak (a kurmány mellett) a gazdaság visszaeséséhez... etc.. Ez így jó? Pusztán azért, mert Ők meg akartak gazdagodni!"

Nyilván nem jó. De a devizahitelesek is meg akarnak gazdagodni, ugyanúgy ahogy az emberek 98-99%-a. És őket sem érdekelné, ha ezt a gazdaság szívja meg. Gyarló az ember és a saját érdekének érvényesítésére törekszik.
Devizahiteles mentőcsomag: ez így nem fog tetszeni a kormánynak 2013. 08. 09. 10:00
"A magyar állam (legalább is az utolsó tudomásom szerint 2m ft-ig garantálja/ta a betéteket) "

100000 euróig, azaz Kb. 30 millió forintig van OBA garancia, nem állami. Én nem tudok semmilyen 2 millió forintos állami garanciáról.

"Mondjuk mert hosszútávon nem biztos, sőt biztos nem áll érdekében (lásd jelenlegi helyzet) Nekik, aki több éve/évtizede benne vannak a bankszakmában, és látják hogy más országokban hogyan működik, itt is tudniuk kell (kellett volna) hogy nem lesz életképes a dolog... "

De a jelen helyzetre ez az érvelés nem állja meg a helyét. Ugyanis ha az állam nem turkál bele utólagosan a szerződésekbe a végtörlesztéssel, az árfolyamgáttal, a most készülő kiváltással, akkor a bankoknak a devizahitelekkel nem lennének olyan nagy problémáik. Nyilván a mostaninál több devizahiteles dőlt volna be, de összességében ha nincs a végtörlesztés, árfolyamgát, stb. állami beavatkozás, akkor a bankok nem égették volna meg magukat ezzel az ügylettel olyan nagyon, sőt szerintem akkor igencsak jól kerestek volna a dolgon. Szóval a bank szempontjából szerintem igencsak életképes volt a dolog, peche, hogy az állam utólag közbeszólt.
Devizahiteles mentőcsomag: ez így nem fog tetszeni a kormánynak 2013. 08. 09. 09:40
"Részben igazad is lehet.. viszont a bank milyen jogon terheli rá a nemfizető ügyfelek sarát a még fizetni képes ügyfelekre? "

Milyen jogon? Magyar jogon. Gondolom én ez van a törvényben, szabályozásban, szerződésben, akármiben. Már ha egyáltalán valóban a nemfizető ügyfelek sarát terhelik át, én nem tudom hogyan megy ez annyira részletesen. Ha valóban így van szabályozva a dolog, hogy akármi mondvacsinált dologra lehet kamatot emelni, az elég nagy szégyen. De ez akkor nem a bank hibája, hanem a szabályozóé (aki ugye Orbán Viktor volt 2001-ben, amikor beindult ez a biznisz.) Ahogy az sem a cigány család hibája, hogy rájöttek, hogy ha szülnek 5 gyereket, akkor az állam eltartja őket. Vagy mondhatnám azt is, hogy az sem a devizahitelesek sara, hogy kifogásokat keresve próbálnak kibújni a szerződésük alól a törvény által biztosított semmisségre hivatkozva. Ha a törvény megenged/nem tilt valamit, akkor azt miért ne használná ki bárki, ha érdekében áll?

" A bank ki van védve... és a betétesek is(egy szintig természetesen..eu/állami gar) "

Ezzel kapcsolatban továbbra is azt gondolom, hogy Magyarországon a betétek NEM államilag garantáltak, csak OBA garancia van rájuk 100000 euróig.
Ezt szeretnék a devizahitelesek 2013. 08. 07. 23:33
Ebben sajnos nagyot tévedsz. Épp az előbb linkelted be az egyik EK-s irányelvet ami rögtön úgy kezdődik, hogy az EEA-ra is vonatkozik. (Bele se néztél, csak linkelted?)

Például a roaming szabályozás is az egész EEA-ra kiterjed. Ez nem csak egy szabadkereskedelmi megállapodás, az az EFTA. Az EEA egy egységes piac.
Ezt szeretnék a devizahitelesek 2013. 08. 07. 23:30
Az EK-s irányelvre való hivatkozásod biztos nem jó, ugyanis az az irányelv az EEA tagokra is vonatkozik. Rögtön a cím alatt ott van, hogy :"Text with EEA relevance". Szóval bármit is írtak le abban, az Izlandra is vonatkozik/vonatkozott.

A Hpt-t meg én írtam neked korábban, hogy abban mutasd meg, hogy hol van leírva az, hogy államilag garantáltak a betétek 100000 euróig. Ne egy linket adj a Hpt-re, mert azt én is nagyon jól tudom hol találom, hanem mondjuk idézd belőle azt a részt, ahol leírják az állami garanciát.
Ezt szeretnék a devizahitelesek 2013. 08. 07. 22:58
1. 1992 óta EEA tagok tudtommal. Nem az utóbbi 4-5 évben léptek be.

2. Csak minimális különbségek vannak. Például az, hogy így a brit halászhajókat nem kell beengedniük a halban gazdag felségvizeikre. Ezért is maradnak kint az EU-ból.
Ezt szeretnék a devizahitelesek 2013. 08. 07. 22:50
Itt az OBA oldala:

link

Itt sem írnak semmiféle állami garanciáról.

friss hírek További hírek